אתה יודע?
ראיתי את התגובה שלך לפני שהלכתי לישון וחשבתי להגיב בבוקר. בל הגעתי למסקנה שאין צורך. לא ראוי לתגובה.
לא משהו אישי נגדך. פשוט כבר למדתי שאת המשוכנעים - לא צריך לשכנע. ואת היתר, התקועים בתוך הבועה של עצמם - שום דבר לא יזיז ממקומם וחבל על המילים. בסה"כ זה אינו פורום פוליטיקה ואין טעם בוויכוח.
רק הבהרה קטנה ממך, ברשותך:
איזו בחירה בחרתי בדיוק שאתה לא בחרת? לגור בבירת מדינת ישראל ובשטחה הריבוני ששוחרר במלחמת ששת הימים במחיר דמם של אלפי חילנו?
או שבכלל יש לך בעיה עקרונית עם זכות קיומנו ואינך מכיר בריבונותה של ישראל על עיר הבירה שלה? כי לא נראה לי שיש לנו על מה לדבר...
אה ואיזו בחירה לא עשו תושבי שכונת הר נוף המערבית כאשר הלכו בבוקר להתפלל בבית הכנסת ונטבחו ככבשים בעת התפילה?!
אתה יודע?אבל למה מחקת את השרשור? אמרת משהו, תעמוד מאחורי זה
אני מבין את התחושה הקשה בה אתה חי. היא כנראה דומה אך חזקה פי כמה מהתחושה שלי כתושב המרכז בתקופות פיגועי האוטבוסים של האינתיפדה השניה וגם קודם. לא נותר לי אלא להצטער שבחרת בסגנון חיים שגוזר עליך את התחושות האלו. אתה יכול להצדיק עד מחר עם שלל נימוקים את בחירתך וחלקם כנראה נכונים, אך עדיין מדובר בבחירה שלך. בחירה שתושבי תל אביב או אפילו מערב ירושלים - לא בחרו. בחירתך האישית לא מקנה לך את הזכות להשתלח בציבור באופן שנהגת בו קודם.

ולשאלתך, אינני זועק על הגבלת היהודים מתפילה במקום הקדוש משום שאותם יהודים ויתרו על חופש זה מרצונם החופשי באמצעות מדינת ישראל. רצו - ויתרו. אם בעתיד ירצו להחזיר את הזכות, אולי יחזירו.

ראיתי את התגובה שלך לפני שהלכתי לישון וחשבתי להגיב בבוקר. בל הגעתי למסקנה שאין צורך. לא ראוי לתגובה.
לא משהו אישי נגדך. פשוט כבר למדתי שאת המשוכנעים - לא צריך לשכנע. ואת היתר, התקועים בתוך הבועה של עצמם - שום דבר לא יזיז ממקומם וחבל על המילים. בסה"כ זה אינו פורום פוליטיקה ואין טעם בוויכוח.
רק הבהרה קטנה ממך, ברשותך:
איזו בחירה בחרתי בדיוק שאתה לא בחרת? לגור בבירת מדינת ישראל ובשטחה הריבוני ששוחרר במלחמת ששת הימים במחיר דמם של אלפי חילנו?
או שבכלל יש לך בעיה עקרונית עם זכות קיומנו ואינך מכיר בריבונותה של ישראל על עיר הבירה שלה? כי לא נראה לי שיש לנו על מה לדבר...
אה ואיזו בחירה לא עשו תושבי שכונת הר נוף המערבית כאשר הלכו בבוקר להתפלל בבית הכנסת ונטבחו ככבשים בעת התפילה?!