ambitious cyanide
New member
אבל איפה הביטחון פה?
"ומה שאני מנסה להגיד הוא שתושבי כפר סבא נמצאים מרחק יריקה מקלקיליה, ותושבי נתניה מטולכרם. נתב"ג נמצא בכוונות רובי הצלפים של הרשות וכך גם תל אביב אינה רחוקה כל כך גם היום. לא כל שכן אם הגבול יעבור צפונה.
ישראל עשתה לא מעט כדי להגן על תושביה כולל תושבי תל אביב (כיפת ברזל למשל). ועדיין היו אזעקות בתל אביב, ואני זוכר היטב איך הטילים עפו מעלינו במלחמת המפרץ ואת הטיל שנחת 100 מטרים מהעמדה שלי בקריה הבטוחה."

נכון מאד. עכשיו איך המיקום המדוייק של הגבול משנה משהו? בכל מקרה, כשמדובר גוש קטיף, מדובר בקילומטרים ספורים מתוך טווח טילים שנמדד בעשרות קילומטרים והולך ומשתפר עם הזמן. אני עדיין מחפש את הביטחון הזה שהישובים ייצרו.

"לכן עדיף שהיא תהיה מכשול בלתי עביר של תושבים בכל שטחיה." מכשול בלתי עביר באיזה מובן? אתה חושב שיש התנחלות כלשהי שיש לה חיסיון מפני פינוי?

אבל איפה הביטחון פה?התושבים אכן מגדירים זאת וזאת הסיבה שנקבעה תכנית החלוקה כפי
שנקעה. זאת גם הסיבה שכשמדברים על תכנית הזויה כזו או אחרת על בסיס גבולות 67 (לא משנה כרגע שאין דבר כזה גבולות 67), מדברים על תיקוני גבול כדי שהרצף ההתישבותי תישאר בתחומי מדינת ישראל. ישראל תמיד נתפסת כמכשול, ולא משנה מה שתעשה. לכן עדיף שהיא תהיה מכשול בלתי עביר של תושבים בכל שטחיה.

ומה שאני מנסה להגיד הוא שתושבי כפר סבא נמצאים מרחק יריקה מקלקיליה, ותושבי נתניה מטולכרם. נתב"ג נמצא בכוונות רובי הצלפים של הרשות וכך גם תל אביב אינה רחוקה כל כך גם היום. לא כל שכן אם הגבול יעבור צפונה.

ישראל עשתה לא מעט כדי להגן על תושביה כולל תושבי תל אביב (כיפת ברזל למשל). ועדיין היו אזעקות בתל אביב, ואני זוכר היטב איך הטילים עפו מעלינו במלחמת המפרץ ואת הטיל שנחת 100 מטרים מהעמדה שלי בקריה הבטוחה.
"ומה שאני מנסה להגיד הוא שתושבי כפר סבא נמצאים מרחק יריקה מקלקיליה, ותושבי נתניה מטולכרם. נתב"ג נמצא בכוונות רובי הצלפים של הרשות וכך גם תל אביב אינה רחוקה כל כך גם היום. לא כל שכן אם הגבול יעבור צפונה.
ישראל עשתה לא מעט כדי להגן על תושביה כולל תושבי תל אביב (כיפת ברזל למשל). ועדיין היו אזעקות בתל אביב, ואני זוכר היטב איך הטילים עפו מעלינו במלחמת המפרץ ואת הטיל שנחת 100 מטרים מהעמדה שלי בקריה הבטוחה."

נכון מאד. עכשיו איך המיקום המדוייק של הגבול משנה משהו? בכל מקרה, כשמדובר גוש קטיף, מדובר בקילומטרים ספורים מתוך טווח טילים שנמדד בעשרות קילומטרים והולך ומשתפר עם הזמן. אני עדיין מחפש את הביטחון הזה שהישובים ייצרו.

"לכן עדיף שהיא תהיה מכשול בלתי עביר של תושבים בכל שטחיה." מכשול בלתי עביר באיזה מובן? אתה חושב שיש התנחלות כלשהי שיש לה חיסיון מפני פינוי?