טוטו בעידן מושיק רוט

פולספגן

New member
כתוב שחור ע"ג לבן באתר כלכליסט

הוא יותר יוקרתי ומהיימן מאשר טיים אאוט.
הנה ציטטה של הכותרת "בעלי "טוטו" יובל שניר והשף מושיק רוט ניסו להבריח כבד אווז ושרימפס".
 
שים לב שיש שם ציטוט של דוברות רשות המיסים

&nbsp
&nbsp
מעבר לכך, באותו יום הייתה מיסאינפורמציה רבה שהגיעה גם לתקשורת אבל אף גוף או אדם שמוזכר באירוע לא אישרו את הדבר וכפי שחתולית ציינה, לא היו מעצרים בנושא.
 

amis12345

New member
נשמע איום ונורא

חשבתי שהינה, תהיה לנו מסעדה בניחוח כוכבי מישלן בארץ. מעיון בתפריט - אותה גברת בשינוי אדרת. אז יש בתפריט פניני בלסמי. ממש וואו. בכלל התפריט הזה נראה כאילו מושיק רוט הקדיש לו כמה שעות, גג. לדעתי חלק גדול מהמנות זה בכלל לא הוא הינדס. נראה לי שהוא יותר על תקן יועץ קולינארי מאשר שף של המקום. רק המחירים מזכירים את המסעדה שלו באמסטרדם. אבל בעצם למה להאשים את המסעדה? למה להחליף נוסחא מנצחת "במדינת הג'וק שלנו" אם נצטט את השף הקודם.

השפים בישראל הבינו מזמן שהציבור הישראלי מסתפק במועט. תן לו בשר או דג במחיר מופקע (רצוי במחיר ל-100 גרם), תוספת קטנה ולא יצירתית במיוחד בצד - והוא ישלם מחיר של ארוחת גורמה של 10 מנות במסעדת כוכבי מישלן.

אין צורך בלדייק, אפשר גם להסעיד מעל 150 איש בכל רגע נתון. מה רע? למה להתאמץ?

לשלם 188 ש"ח על מנה של מוסר ים(!!) זה מעבר לשערורייתי. מילא היה מדובר בלוקוס. ולמה אי אפשר למכור סטייק במחיר שקוף ולא להכריח את הסועד לשלם 320 שקל על נתח של סינטה שהוא גדול מידי ליחיד אבל קטן מידי לזוג??

כמי שהולך למסעדות גורמה בקביעות ב-6 שנים האחרונות, חלה עלייה תלולה במחירים. אם פעם היה ניתן לסיים ארוחה זוגית מפנקת ב-400-450 ש"ח לזוג כולל קינוחים, היום זה מתקרב יותר ל-750-800 ש"ח לזוג, לאו דווקא כולל אלכוהול.

פעם מנות מעל 120 ש"ח היו חריג בעיקריות. היום זה מחיר מקובל של המנות הראשונות בלא מעט מסעדות. קשה למצוא מנה של סטייק או דג ים בפחות מ-170ש"ח. אז נכון, בקר איכותי ודגי ים זה יקר, אבל לדעתי מישהו כאן איבד את השפיות שלו בתמחור.

והאבסורד הגדול - המסעדות מפוצצות!!!
 

חתואלי

New member
אנחנו אשמים! זה עניין של היצע/ביקוש

מוסר ים עולה בדגיה טובה = 60 שקל לק"ג ברוטו. כלומר אם מפלטים זה 120 שקל לק"ג. זה מחיר לי ולך.....
כלומר, למסעדות המחיר נמוך יותר.
אין סיבה למכור 200 גר' מוסר ב-188 שקל . זה שוד !!

אז אם הציבור (גם זה הכותב כאן ומקטר לפעמים על גובה המחיר למנות בינוניות, ואפילו טובות) היה מדיר רגליו
ממסעדות עושקות דוגמת טוטו, המחירים היו יורדים ואולי הופכים שפויים.
מחירים שפויים יכניסו יותר לקוחות.
אבל הגרידיות של בעלי מסעדות והפראייריות של לקוחות הן נוסחה מנצחת להנצחת המצב הרע הזה.
 
יש סיבות שזה לא קורה

למוצרי יוקרה כאלה ואחרים - בין אם זה בדירות, מכוניות או מסעדות - יש ביקוש קשיח שלא תלוי במיוחד במחיר. העובדה שבמסעדות הללו, כמו טוטו המקורית, כתית/מזללה, טאיזו, מסה וכו', אכן מגישות אוכל שהוא ברמה אחת טוב יותר ממסעדות הרף השני, מאפשר להן לגבות מחירים שהם כנראה לא מוצדקים באופן רציונלי. אממה, זה אכן יותר טעים. אז:
1. יהיה מי שישלם, כי כאמור לא חסרים אנשים שלא מעניין אותם אם הם שילמו 200 או 400 שקל לארוחה, אלא טיב האוכל שהם קיבלו. הם _לא_ פראיירים. הם עושים את מה שטוב להם, ובצדק גמור.
2. כנראה שבכל זאת הניתוח של מחיר העלות של המנה לא מדויק - קרי זריקת חלקים פחות טובים, הקפדת יתר על טריות וכו'.
&nbsp
ושוב להתסכל על מסעדות כאלו ולהשוות מחירים למקומות אחרים זה פשוט הבנה לא נכונה של המציאות. ב-high end התפוקה השולית נמוכה מאוד, וזה נכון לכל תחום. זמן הנסיעה מת"א להרצליה במזדה הוא לא הרבה מעל זמן אותה נסיעה בפרארי. ועדיין היא עולה פי 50.
 

ו י ק י 3

New member
נכון, אבל כמה לקוחות כאלה כבר יש בארץ?

&nbsp
אם היו ככ הרבה - מסעדות לא היו נסגרות כל שני וחמישי/נקלעות לקשיים.
זה לא ניו יורק פה.
 

amis12345

New member
אין ביקוש קשיח

אין ספק שיש מסעדות ברמה גבוהה יותר או פחות אבל לדעתי המחיר הוא בהחלט שיקול - הראיה היא שרוב המסעדות, גם אלה היקרות במיוחד כמו מול ים וכתית, מציעות בשעות הצהרים עסקיות משתלמות- לעתים במחיר מחצית ממחיר הארוחה בערב.
לדעתי פשוט נוצר טרנד מאוד חזק, שקשור גם לריבוי תוכניות כמו מאסטר שף ומשחקי השף - שמאפשר "לשפים" שהפכו לסלבס לגבות מחירים גבוהים מידי, זה בשילוב העובדה שקיימים פערי מידע ורוב הסועדים לא ממש מסוגלים לדעת אם תמחור של מנה כלשהי הוא מוצדק או שלא.
מבחינה כלכלית זה יכול לעבוד לטווח הקצר, לגבי חלק מהמסעדות בתלות בזהות השף, במיקום וגם באיכות האוכל. בטווח הארוך נראה לי שהטרנד הזה יירגע ואז חלק גדול מהמסעדות האלה יקרסו. אגב, מסעדות כמו רפאל, כמה מסעדות של רושפלד, רוקח 73, מראבו, בניולה אפילו כתית, ועוד לא מעט מסעדות גורמה נקלעו לקשיים, חלקן נסגרו בזמן האחרון, הרבה מסעדות "גורמה" מוכרות קופונים באינטרנט.
 
כנראה שיש מספיק...

עסקית היא לא ראיה כי עסקית היא לא הסיבה שהמסעדה קיימת. עסקית היא פשוט דרך שלהם להרוויח משהו בשעות הללו שהם לא שעות בילויים, בטח לא לקהל היעד של אותן מסעדות. זה גם מאפשר לאנשים מהישוב להתנסות ולהבין אם המקום שווה גם את ההשקעה של פעם ב-. עסקית במסעדות כאלו הם גם בד"כ רחוקות מחצי הארוחה, בטח אם מוסיפים יין ו/או קינוח.
מול ים קיימת קרוב ל-20 שנה, טוטו תחת ירון שלו היתה פתוחה 8 שנים, ולא נראה לי שהוא עזב מסיבות כלכליות. כתית במתכונת כזו או אחרת רצה כבר 12 שנה. מסה באזור כבר כמעט עשור. מקום שלא מצדיק את עצמו יסגר. מקום יקר אבל איכותי, ששומר על רמה, לא. לפחות לא תוך שנתיים-שלוש.
מתנשאים כאן על "סועדים [ש]לא ממש מסוגלים לדעת אם תמחור של מנה כלשהי הוא מוצדק או שלא.". מה זה מוצדק? מוצדק זה אם זה טעים לי, לא כמה שילמו לספק. אני סועד, לא רואה חשבון.
 

amis12345

New member
לגבי התמחור זו לא התנשאות

מנה אמורה להיות מתומחרת לפי חומר גלם וטיב ההכנה. ראיתי שכולם מתרעמים על כך שגובים 48 ש"ח על ערימה של חסות. בצדק. אם זה היה המחיר של הסטייק - כנראה שלא.
אני חוזר ואומר שלא כל הסועדים יודעים מהי העלות של חומר גלם כזה או אחר במיוחד כשמוכרים להם מעשיות. יש פערי מידע בין המסעדן לסועד. לא תמיד התיאור בתפריט יכול לגשר.
לא כל הסועדים יודעים מהו ההפרש במחירים בין לוקוס/פרידה לעומת מוסר ים. לא כולם יודעים מה ההבדל בין דג ים לדג שאולי גדל בים - אך בתוך מכלאה.
לא כולם יודעים מהו התמחור הנכון של נתח אנטריקוט - בחלק גדול מהמסעדות מוסיפים את העצם שמשקלה לא ידוע וגובים לפי 100 גרם (כולל עצם). אף אחד לא יודע מאיפה הנתח הזה בכלל הגיע. אף אחד לא יכול להסביר למה "מקום של בשר" לוקח 29-31 ש"ח ל-100 גרם על נתחים כאלו (לדעתי משובחים לא פחות) ומסעדות כמו טוטו והרברט סמואל - הרבה יותר.
כשיש מנה של פירות ים לא כולם יודעים מהי כמות פירות הים, אם מדובר בסחורה טרייה או קפואה, מהו סוג פירות הים שיהיה שם,וכיוצ"ב.
שלא לדבר על מסעדות שלא נותנות גילוי נאות לגבי מחירי "ספיישלים" ומה הם כוללים - כי אין תפריט לספיישלים. נתקלתי לא מעט.
ויש גם אופנה של תיאור מנות "יצירתי" שאינו בהכרח קשור למהות המנה.
&nbsp
ואגב - כתית היום יותר זולה גם בערב ממסעדה כמו טוטו ויש במסעדה בערך 8 שולחנות. מדובר במיזם שנתמך בידי מיזם מצליח יותר - המזללה. קצת עצוב.
 
אם את מפלטת מוסר 50%.

יש לך עבודה לחיים.
פילוט דג ים מחושב 40-42 % ואם הוא אמור להיות ללא עצמות ביכלל זה כבר 35-33%
 

חתואלי

New member
אני לא מפלט. בחנות עושים זאת

ומנסיוני במוסר ים - משקל בשר הדג מחצית (וקצת יותר) ממשקל הדג
 

ו י ק י 3

New member
כל מילה!


&nbsp
 

שקדייה

New member
אני לא יודעת אם המסעדות מפוצצות ...

כי אני אישית די נמגלתי מההרגל המגונה הזה של מסעדות יוקרה , לכאורה. (הכל במדינה הזו לכאורה, גם היוקרה...
)
אני חושבת שיש פלח מספיק גדול של מסעדות טובות וחביבות ששומרות על רמת ביצוע ורמת מחירים טובה, נכונה והגיוניות ואין שום צרוך ללכת על משהו מעבר לזה- כן כן, גם אם יש למישהו יומולדת....

סליחה שאני אומרת, אבל לשלם מחירים כאלו בשביל התמורה הזו... מי שמסכים לזה, אז מגיע לו.
 

אור2221

New member
אם היינו מודעים לרמת המחירים

לא היינו מגיעים, אנחנו הולכים למסה, הוטל מונטיפיורי, גם לא לעסקית - אבל זה היה יקררררר.
&nbsp
אין תפריט כרגע באתר וגם לא מחירים.
 
למעלה