אין ביקוש קשיח
אין ספק שיש מסעדות ברמה גבוהה יותר או פחות אבל לדעתי המחיר הוא בהחלט שיקול - הראיה היא שרוב המסעדות, גם אלה היקרות במיוחד כמו מול ים וכתית, מציעות בשעות הצהרים עסקיות משתלמות- לעתים במחיר מחצית ממחיר הארוחה בערב.
לדעתי פשוט נוצר טרנד מאוד חזק, שקשור גם לריבוי תוכניות כמו מאסטר שף ומשחקי השף - שמאפשר "לשפים" שהפכו לסלבס לגבות מחירים גבוהים מידי, זה בשילוב העובדה שקיימים פערי מידע ורוב הסועדים לא ממש מסוגלים לדעת אם תמחור של מנה כלשהי הוא מוצדק או שלא.
מבחינה כלכלית זה יכול לעבוד לטווח הקצר, לגבי חלק מהמסעדות בתלות בזהות השף, במיקום וגם באיכות האוכל. בטווח הארוך נראה לי שהטרנד הזה יירגע ואז חלק גדול מהמסעדות האלה יקרסו. אגב, מסעדות כמו רפאל, כמה מסעדות של רושפלד, רוקח 73, מראבו, בניולה אפילו כתית, ועוד לא מעט מסעדות גורמה נקלעו לקשיים, חלקן נסגרו בזמן האחרון, הרבה מסעדות "גורמה" מוכרות קופונים באינטרנט.