טומי נוסע ללונדון

מקומם ביותר

תארו לעצמכם מצב שבו אתם מקבלים הזמנה להשתתף בתחרות בינ''ל, לא חשוב באיזה תחום (טקס אוסקר, מיס יוניברס, ווטאבר....) והמדינה מונעת את הגעתכם לתחרות מסיבה כלשהיא.
עכשיו תארו לעצמכם מה מרגיש גיא מצקין.....
 

עדי פרג

New member
אינני בטוח שאתה לא ממעיט מהקריטריון הבינ״ל

Ape אני מסכים עם מרבית דבריך אבל מסתייג מענין אחד: הטענה שלך כאילו ״יש הסכמה רחבה״ שלא צריך לשלוח ספורטאים עם קריטריון B מתעלמת מהקווטות שנקבעו אשר ממילא מקשיחות מאד ( לפחות בשחיה) את האפשרות להיות מוזמן להשתתף תחת קריטריון B , כך למשל שפירא בראור שהיה קרוב מאד ל A , זכה להיכלל במוזמנים בעוד שאלון מנדל לא הוזמן למרות שעשה גם הוא קר׳ B. בקיצור- עם הקשחת הקרטריון הבינ׳ל בשנים האחרונות במרבית המקצועות, ההתעקשות על קריטריון ישראלי מביאה למצבים אבסורדיים ואני חושב שעל עניין זה כבר יש קונסנזוס די רחב בפורום
 

apy ape

New member
לכן כתבתי רב המקרים

ברור שנשב"א שעשה חצי גמר באליפות עולם צריך להשלח (ובמקרים כאלה הקריטריון הישראלי בעצם בא להקל) וגם מקרה כמו של סנפורד הוא דוגמא טובה לספורטאי שקבע קריטריון B איכותי בתחרות איכותית. אבל ברב המקרים המצב הוא לא כזה (פורמן, מוצ'קייב ועוד הרבה שחיינים שקבעו OST כמו מנדל יוליה בנך ואפילו ג'ואן קופטי - יתכן מצב תיאורטי שמי מהם היה נבחר במידה ולישראל הייתה נציגות דלה בבריכה) וברור שאין להם מה לחפש באול'
 

BentzWatchJudo

New member
2 הערות:

הקרטריון הישראלי לא יכול להקל רק להחמיר. מי שאין לו קרטריון בינלאומי לא ישתתף באולימפיאדה נקודה.
מה שכן ניתן להגמיש אותו הרבה יותר בעתיד כך שלא יהיה מצב שפוסלים מראש ספורטאים שהשיגו קרטריון בינלאומי מסויים. למשל כרטיס אירופאי בג'ודו או אפילו כרטיס חופשי אני יכול להבין למה לא מאשרים אוטומטית אבל חושב שבהחלט צריך לתת תנאים שכרטיסים כאלה כן יאושרו ע"י הקרטריון הישראלי (למשל מקום 7 ומעלה באליפות עולם, מדליה בגרנד פרי, מדלית זהב בגביע העולם, 2 או 3 מדליות בצבע אחר בגביעי העולם). במצב של קרטריון כזה סיכוי טוב שגולן פולק וטומי ארשנסקי היו נכנסים ישירות למשלחת ואפילו יש מצב שאורי ששון היה נכנס דרך כרטיס חופשי וכמובן שהיה מתפנה מקום לגיא מצקין דרך קרטריון הצעירים.
מוצ'קייב לא עשתה קרטריון B בתחרות רשמית אלה רק בתחרות לא רשמית (באליפות אירופה היא סבלה מדלקת ביד). אם אני מבין נכון אם היא היתה עושה קרטריון B בתרות רשמית היא היתה הצעירה השלישית וטומי ארשנסקי היה רואה את האולימפיאדה בבית (או שהיו מתגמשים בדרך אחרת כדי להכניס אותו).
 

BentzWatchJudo

New member
נראה לי שאני מבין למה התכוונת בלהקל

שבשחייה למשל יכול להיווצר מצב ששחיין יעמוד בקרטריון הישראלי ובקרטריון B ולא יוזמן לאולימפיאדה ע"י הגורמים הבינלאומיים (ולכן כמובן ישאר בבית).
לדעתי כך צריך להיות בכל המקצועות, מצב כמו בג'ודו שיש מקומות בדירוג (או כרטיס אירופאי) שמזכים בקרטריון בינלאומי אבל אין שום דרך להיות זכאי לקרטריון ישראלי לא תקינים לדעתי וכן לדעתי אפילו כרטיס חופשי לא צריך להיפסל על הסף.
אם ספורטאי עמד בקרטריון ישראלי אבל לא בבינלאומי, הגורמים המקצועיים באיגוד חושבים שטוב שהוא ישתתף באולימפיאדה ויש סיכוי שהוא יקבל כרטיס חופשי צריך לפעול כדי לנסות שאכן הוא יקבל כרטיס כזה
שוב הדוגמא שעולה לי זה אורי ששון שזכה בזהב בגביע העולם בפראג (כולל ניצחון בגמר על מדליסט אולימפי), בארד בגרנד פרי באמסטרדם ולפני זה גם בארד בגביע העולם בטאלין (אולי שחכתי עוד משהוא). לעניות דעתי זה היה צריך להספיק לקרטריון ישראלי.
 
שגיאת חוסר ידע. באולימפיאדת 2008

לסטריק היה קריטריון ישראלי ולא בינלאומי, הוא בכל זאת השתתף רק בגלל אישור מיוחד מהוועד הבינלאומי.
 

BentzWatchJudo

New member
אתה קטנוני!

הוא קיבל כרטיס חופשי. ללא אישור של הגורמים הבינלאומיים קרטריון ישראלי פשוט לא מספיק וכוונתי היתה ברורה.
אתה פשוט קטנוני.
באיגוד הקליעה הישראלי לחצו כדי שהוא יקבל כרטיס חופשי. דרך אגב היה קלע אחר שהיה לו קרטריון בינלאומי אבל לא ישראלי ולא נסע.
ואם כל הכבוד לך פר..11 המוניפולטר הקטנוני הגבתי שוב והבהרתי את כוונתי וציינתי שיתכן מצב שיושג קרטריון ישראלי ולא בינלאומי.
אתה יכול לטעון אולי לשגיאת ניסוח (וגם זה יעיד על קטנוניות) אבל אין שום דבר בתגובה המקורית שלי שמצביע על חוסר ידע.
במקרה יצא לי לדבר לפני שבוע או שבועיים אם מישהוא שמכיר היטב את המקרה של סטריק מ- 2008 כך שלגמרי במקרה אין לי חוסר ידע בנוגע לנקודה הזאת.
 
זה טוב שאתה מבין שהמשפט שכתבת

"קריטריון ישראלי יכול רק להחמיר.. נקודה", מנסוח בצורה שגויה ומטעה.
וזה טוב שאתה כמעט מבין שלמרות שבמקרה זה הקריטריון הישראלי היה מקל לעומת הבינלאומי הוא קיבל את הכרטיס רק בזכות אותו כרטיס חופשי, אחרי התערבות של האיגוד המקומי מול זה הבינלאומי.

הצורך להתייחס לעניין עולה, בכדי שצופים חדשים בפורום, שלא מכירים את העובדות, לא יוטעו.
 

BentzWatchJudo

New member
אתה ממש נשמה טהורה דואג לקוראים החדשים בפורום

יש לי הצעה:
אולי יש קוראים בפורום שחושבים שאריק זאבי לא מדורג בלונדון. פשוט פעם היה פה יוזר שטען שהדירוג בלונדון נקבע לפי התוצאות של אליפות העולם 2011.
למה שלא תפתח שרשור חדש ותבהיר שאריק זאבי מדורג בלונדון? כמובן לטובת הקוראים שאולי הוטעו ע"י אותו יוזר.

תקשיב טוב פר..11 המוניפולטר והקטנוני:
אני מבטיח לך שאפילו קורא אחד פה לא התבלבל מהפוסט שהגבת לו. שוב אולי אפשר היה לנסח טוב יותר אבל היה ברור לחלוטין מה כוונתי ואם לא היה ברור אז הגבתי שוב והבהרתי. אתה שוב מצטט חלקי משפטים. אני בעצמי הזכרתי את נושא הכרטיס החופשיים.
אם היית דואג לציבור הקוראים פה אז היית בוחר כותרת כמו: הערה, הערה קטנה, תיקון, תיקון קטן, הבהרה.
בחירת הכותרת שלך מראה את כוונתך והיא אחת להיות קטנוני ולנסות להיכנס בי.
 
ובכן מכרנו, התגובה היא עניינית לחלוטין.

העובדה שניסחת לטענתך הבהרה היא עדות לכך שהמשפט המודגש שלך הטעה אחרים, העניין הוא שגם מה שאתה מכנה "הבהרה" נוסח בצורה לקויה.

ואגב הבהרה, כשאתה חוזר על כינויים לגופו של אדם באופן אובססיבי ומופרע, ציבור הקוראים מבין מדוע מיד קצין בריאות הנפש, העניק לך באופן תבוני פטור מיידי משירות בצה"ל, ומדוע אתה מוגדר זכאי לקצבה בביטוח הלאומי.
 

doron62

New member
מה היה הקרטריון הישראלי של גיא

ולמה הוא היה כל כך בלתי אפשרי ביחס לבן לאומי
 

BentzWatchJudo

New member
תשובה

ישראלי:
1-8 באליפות אירופה
או
1-24 באליפות העולם (לגבי אליפות העולם אל תתפוס אותי במילה, ייתכן שזה טיפה שונה)
בינלאומי:
יש 64 קשתים באולימפיאדה רובם נכנסים דרך קרטריון קבוצתי. כרטיס אישי אפשר להשיג דרך תחרויות קרטריון יעודיות כאשר עבור גיא היו בסה"כ 15 כרטיסים זמינים (יש עוד כמה כרטיסים אישיים אבל ליבשות אחרות).
גיא זכה במקום הראשון בתחרות הקרטריון שנערכה בצמוד לאליפות אירופה כאשר באליפות אירופה הוא היה די קרוב להשגת הקרטריון הישראלי אבל לא עמד בזה (גיא אמר בבית הדין שהיו חסרים לו 2 נקודות).
כשבודקים מי מהקשתים שהעפילו לאולימפיאדה עמד בקרטריון הישראלי מגלים שאין הרבה כאלה בלשון המעטה (לא זוכר את המספר המדויק) וגם ההפך נכון קשתים שעמדו בקרטריון הישראלי אבל לא בקרטריון הבינלאומי ולכן לא יהיו בלונדון.
תראה אני לא מומחה לחץ וקשת אבל אני מתרשם שאופי התחרות שם מזכיר קצת ג'ודו. הכוונה שביום נתון הכל יכול לקרות לטוב ולרע, יש אפשרות גבוהה להפתעות, מי שלא מוכשר לא יינצח אף פעם אבל מי שמוכשר לא בהכרח ינצח בכל תחרות וזה בעייתי לקבוע קרטריון שמתבסס על תוצאות של 2 תחרויות בלבד.
 

apy ape

New member
הופיע בעיתונות שהיה רק קשת אירופאי אחד שעמד

בקריטריון הישראלי. לוסטינג אמר להגנתו שהצמרת העולמית בכלל לא מאירופה (קשקוש מוחלט, לא חסר קשתים אירופאים בצמרת העולמית). עובדה מעניינת נוספת: בקבוצתי הקריטריון הישראלי שווה לבינ"ל...
 

דורון ד

New member
איגוד הקשתות העולמי העביר את הכרטיס

של גיא מצקין לקשת גרמני באופן רשמי.
איגוד השייט העולמי העביר לשייט לייזר מקירגיסטן את הכרטיס
של יובל בוצר שהחזירה ישראל.
מכתבי התודה בדרך למשרדו של ורשביאק...
 

דורון ד

New member
הקשת הגרמני סיים רביעי בתחרות בה

ניצח מצקין וחילקה 3 כרטיסים לאולימפיאדה.
 

noam_ma

New member
ומעבר לזה, הוא עשה משהו בתחרויות אחרות?

אליפות אירופה? אליפות העולם?
 

דורון ד

New member
לפי רישומי התחרויות הוא לא השתתף באליפות

העולם האחרונה.(היו 3 קשתים גרמנים אחרים שלא הצליחו להשיג קריטריון)
באליפות אירופה האחרונה הוא הפסיד כמו מצקין בשלב 32 האחרונים.
בתחרות המיון האחרונה הוא הפסיד סיבוב ראשון.
 

ברוכי2

New member
מצריך מחשבה נוספת הסיפור הזה

אם הגרמנים יימח שמם שולחים קשת ללונדון אז כנראה שגם אנחנו היינו צריכים. לצערי מה שמספיק טוב לנבלות הללו צריך להיות גם מספיק טוב לנו.
לגבי קירגיסטן הסיפור קצת שונה....
לא הייתי מבטל על הסף את הקריטריון הישראלי אלא להפך, מחדד אותו, אבל הסיפור עם מצקין צריך להדליק נורה אדומה בקרב מקבלי ההחלטות, אלא אם כן יש פה שגיאה מחוסר הכרות טוטאלית עם ענף הקשתות. אין מה להשוות את הסיפור הזה לסיפור המים הפתוחים ששם הייתה רשלנות בזמן קביעת הקרטריון על ידי היחידה לספורט השגי ויו"ר המים הפתוחים שקבעו תחרות קרטריון שלא הייתה קיימת למעשה...
 
למעלה