אחרי כוס מים ורגיעון
אני לרוב רציני, אם כי לא הבנתי את הקטע של האחראיות... זה בסך הכל פורום שבו דעות מושמעות. לעניינינו:
1. תקן אותי אם אני טועה, אבל ההחלטה להעדיף ענפים מסוימים היא מבחנית תקציבים ותשתיות ולא מבחינת קריטריון. אני לא חושב שרוצים לראות בועד ספורטאי שעף בסיבוב הראשון בין אם הוא קשת או ג'ודוקא. לכן אין שום סיבה בעולם שהקריטריון של מצקין יהיה קשה יותר משל פאר, ואין שום סיבה שסנפורד יקבל אישור חריג ומצקין לא (יתכן שההישג של מצקין יותר מרשים משל סנפורד)
2. כאן אני חושב שאתה מיתמם. ברור שהכוונה היא לא לעניינים טכנים. צריך שיהיה גורם חיצוני שידע להגביל ולתקן את החלטות הועד. התחושה היא שמדובר בהתנהלות לא דמוקרטית. מדוע הועד לא מתנהל בשקיפות? האם זה תקין שגלעד וינגרטן מאשר לדונלד סנפורד חריג (זה קצת כמו השיפוט בהתעמלות אומנותית -אם אין לך שופטת שלך נדפקת)? מדוע אין גוף שיכול לשנות החלטות שונות של הועד (כגון קריטריון מקפח) כמו כל גוף אחר במדינת ישראל?
3. הימים של תחרויות פתוחות עברו מזמן, הקריטריונים בכמעט כל הענפים לא מאפשרים השתתפות למטרת השתתפות. אם תפקיד הועד מסתכם בכך שהוא מחמיר את הקריטריון מדרוג עד 20 במקום דרוג עד 22 אז מה יצא לנו מכל הסיפור הזה? רק 2 ג'ודוקות שנאלצו להתמודד עם הלחץ של אי-הכללתם לסגל (ואולי הכנתם נפגעה מכך) ועוד צעירים שלא קיבלו כרטיס לאול'. ואל תגיד שהגבול צריך לעבור איפשהו. הוא עובר ב-22. להחליט שעבור המשלחת הישראלית הסף הוא גבוה ב-2 מקומות זה פשוט מטומטם. צדק אליאסף דעואל מ-ONE (לא זוכר ציטוט מדויק) שיוצרים קריטריונים רק כדי להצדיק את קיומם. אם הם באמת היו מחפשים לשלוח בעלי סיכוי להישג מכובד בג'ודו הם היו מגבילים לטופ 10. אבל זה לא מה שהם מחפשים מצד אחד, ומצד שני הם חייבים לעשות קריטריון כולשהו מבחינתם, אז מה שיוצא זה השטות הזאת. אם אתה רוצה להשוות את זה למורה שלך אז זה יותר דומה לכך שהיית מקבל 56 אבל לא עובר, רק בגלל שהיא החליטה שמבחינתה עובר זה 58.
4. אפשר לקרוא לזה איך שרוצים, אבל הם קיבלו WC לכל דבר. הם לא ניכנסו ע"ס דרוג, אלא ע"ס חלוקה ע"פ שיקולי איגוד הטניס שמתבססים על יצוג בענף, תפוצה גיאוגרפית ודירוג. גם בטורניר היחידים יש 8 כאלה, ודודי לא יכל להגיש מועמדות בגלל שהועד לא מאשר WC.
5. אתה אחלה גבר (באמת!) סתם הייתי קצת ממורמר