טוק, טוק, יש מישהו בבית

הבדל עצום בין החרדים לאיימיש

א. האיימיש לא תבעו שממשלת ארה"ב תשלם להם כסף.
ב. בארה"ב אין חוק שירות צבאי חובה
ג. האיימיש לא עושים שום פעולה כדי להכריח את החילוניים ללכת בדרכי ההבל שלהם
ד. האיימיש לא רצים לפוליטיקה כדי לזכות בכספים ובטובות הנאה נוספות מהמדינה.
ה. האיימיש לא פועלים נגד המדינה. הם חיים את חייהם בלי להפריע לאף אחד.

עמיקם10

New member
אני לא צריך אותם בצבא..אתה צריך ?

ארה"ב ענקית והיא לא דוגמא..ורק האיימיש דומים קצת לא בקשר לכסף. אני מניח שרמת החיים של האיימיש היא דוגמא טובה.מסתפקים בכלום. אצלנו המדינה אשמה שהיא משלמת לדתיים ולא מפרידה דת ממדינה. צריך רק ראש עיר אחד שיפתח משרד לנשואים ורישום לידות ומוות. ברחובות למשל ראש העיר לא הקים איגוד למים..לדוגמא.

pazi66

New member
ידידי עמיקם, לא היה לי הכבוד להכיר אותך

למזלך יתכן והגעת לגילך עם ראיה שמתאימה לגיל שלך אך ללא כל פגיעה בריאותית בעיניים, ואז משקפי קריאה טובים מאפשרים לך ראיה טובה והנאה
לקריאת ספרים.
יתכן גם שיכולת הריכוז שלך תקינה ואתה מסוגל לקרוא ספר ולהתרכז בכתוב ולא לאבד את הריכוז ....
יתכן גם שבריאותך מאפשרת הליכה תקינה ללא כאבי תופת במפרקים ובלי הדם ברגלים.....מבלי לדבר גם בעיות לב, מסתמים, אי ספיקה, הרחבת חדרים,כליות ועוד מעורב
ירושלמי.....

לכן אני היתי מאד נזהר, או לא ממהר לתת עצות מוחלטות לאנשים בגיל 75.....אתה יודע יש אנשים שקיבלו ירושות נדל"ן מהוריהם , וכאלה שקיבלו מחלות גנטיות,כמו סכרת,
יתר לחץ דם, אחד מהם או אפילו שניהם, ובסביבות גיל 40 החליטו (המחלות) להודיע על נוכחותם, ומאז הם נלחמים בזה וגיל 75 הם כבר לא מסוגלים לעשות את הדברים
שמאד אהבו לעשות.
אסור לנו לשכוח שאנחנו בפורום גמלאים....
לשאל את המנהלת ? למה ?אמרתי שיש לנו בעיות בעניים, ברגליים ....אך עדיין לא בראש
...יש בינינו שמתאמים את פעילותם בהתאם לאפשרותם הפיזית והמנטלית
בנושא לימוד התורה גם זה נושא אישי, ולא כל אחד מעונין ללמוד תורה, או בכלל ללמוד בגיל הזה.
מצטער אם אני נשמה בוטה, אך היתי חייב להבהיר את הנקודות האלה.

למעלה