טיוטת כרוז למצעד הבעל"ט

אורי 0

New member
טיוטת כרוז למצעד הבעל"ט

אשמח לתיקונים. בעיקר לגרפיקה (אין לי שום מושג בגרפיקה). הערות: 1. המסגרת הארגונית "קפו"ט", נועדה לשחרר אותנו מהכבלים והסרבולים של התארגנות רשמית (נניח בחסות האגודה). במגבלות הזמן הקיים אם נחליט על נוסח, נשלח לנורה, נכנס את הגורמים המוסמכים ב"אגודה" וכו' וכו' -ענין של חודש. מחוץ למגבלות הזמן הקיים זה עשוי לשחרר אותנו מויכוחים מיותרים. אף אחת (ואחד) לא צריך להסכים לנוסח שהיא לא מסכים לו. אנחנו לא מייצגים כאמור. מי שרוצה ליטול חלק קדימה ומי שלא אחורה או בצדדים. 2. אפשר להדפיס בבית דפוס במימון עצמי - צריך לברר כמה עולה. אם האגודה תהיה מוכנה לממן - מה טוב. אם כי אז היא תרצה ליטול חלק בניסוח אולי ולא נספיק. אם אין כסף, או זמן, או משהו לבית דפוס - חבילה של A4 זה עשרים שקל וכמה שעות במדפסת הזרקת-דיו האיטית שלי (ואולי של אחרים) ויש לנו 500 כרוזים. לא כל כך יפים אולי, אבל קריאים. אפשר גם שכל מי שמדפיסה תנסח ותעצב לפי טעמה. הרעיון הכללי הוא שעדיף לעשות משהו, להסביר, להתעמת ולא להסתפק בצעידה או לחכות להתארגנות. דרך אגב - דיברתי עם נורה (במטרה לברר שהיא לא מוציאה כלום במקביל, כי בכ"ז לא רציתי סתם להתנגש איתה) - והיא חושבת ומכנה לארגן הדפסת חולצות אחידות, אם אנחנו רוצים ובאים ואפשר לסמוך עלינו (אם כי לי יש בעיה, ואת החולצה של ליטל לא הייתי מחליף!). וכן פתוחה להצעות אחרות.

אממ

אפשר לצלם ב8 אגורות לצילום, אם נצלם 500 עמודים, זה יעלה 40 שקלים, אני חושב שזה די זניח.. ולגבי חולצות, זה נשמע לי רעיון מעולה, ואני בדיוק מחפש בעצמי מקום שמדפיס על חולצות..

טל קר

New member
נראה לי פשוט מעולה, מבקשת רשות

להציב את זה גם אצלי בפורום (פמיניזם).

אורי 0

New member
הרשות נתונה, כמובן

אבל המטרה היא שתעירו הערות. ושמישהו תנסה לעשות לזה גרפיקה.

DarlingAdam

New member
גרפיקה,

בלינק יש כמה דוגמאות גרפיות, תגיד לי מה מוצא חן בעיניך, ואם אין שם משהו שמוצא חן, תגיד לי מה בדיוק אנחנו מחפשים.

DarlingAdam

New member
נשמע נהדר.

זה רק למצעד בת"א או שהכוונה להקים קבוצה של ממש?

אורי 0

New member
אפשר כך, ואפשר גם כך

תלוי רק בנו, לא? באשר לגרפיקה - לא חשבתי על ויז'ואל, אלא על עיצוב גרפי של ממש (איפה אותיות גדולות איפה קטנות, איך לעצב את השורות וכו' כל מה שנסיתי לעשות בוורד ואני לא בטוח שהצליח לי. צריך לקחת בחשבון שאם זה בצבעים זה אומר בית דפוס (וכאן נכנס גורם הזמן, אם כי אני לא חושב שזה בלתי אפשרי). חוץ מזה מרגע שהעליתי את הכרוז הוא כבר לא שלי. כל אחת יכול להחליט איך היא רוצה אותו בדיוק כמוני. מישהופה מבינה בגרפיקה (איזה כיף זה המעורב מגדרי!).

גיל494

New member
אני לא יודע...

קודם כל אני אומר שאני ממש
שלא יכולתי לבוא למצעד, נשמע שהיה שם ממש כיף... אבל למצעד שבוע הבא אני אהיה! לגבי הכרוז - הפתיחה נכונה. אבל אחרי שתפסנו את תשומת הלב של הקורא לא צריך לצאת בהערות מקוממות (לקורא הממוצע) כמו "כולנו טרנסים". אלא יותר להסביר (אה, וגם להוריד את "בן שלא מוכן להקריב את עצמו למען האומה" שנוי יותר מדי במחלוקת) אם הכרוז יהיה צעקני מדי הוא יקבל יחס כמו שאני נותן לעלונים של ש"ס שמגיעים לדואר שלי - דהיינו ישר לפח, אפילו בלי לקרוא עד הסוף... וחייבים להכניס את המושגים מין ומגדר - רוב האנשים ממש לא מבדילים בין 2 המושגים - ברגע שתהיה הבנה, השגנו 50% מהדרך. אני מצטער שכל מה שיש לי לתת זה ביקורת ולא פלייר יותר מוצלח. אני אנסה לעבוד גם על זה - אבל זה נראה לי הכיוון. הפלייר צריך לפנות להגיון, לשכל, להבנה. משם אפשר להתחיל להתקדם. אה, כן - וגם להסביר את כל המושגים ("טרנסג'נדרים, טנרסקסואלים...")שרשומים בסוף, ולא סתם לזרוק אותם בלי כיוון בסוף... לגבי העיצוב אני אבדוק יש לי את הקשר שלי לתחום
ניפגש בת"א, גיל.

ליטל ו

New member
אולי באמת עדיף

לשנות את ה"כולנו מתחזים"? רוב האנשים לא מעוניינים לשמוע ביקורת על עצמם, ועוד מהמשפט הראשון. זה ימשוך תשומת לב, אבל אני לא חושבת שזה יגרום לאנשים לקרוא את זה.

יסמין 28

New member
מעולה

לא הייתי משמיטה כלום והתארגנות טרנסית חתרנית נראה לי רעיון ענק!! לגבי ביצוע: אני לא טובה בגרפיקה אבל בכלל אין לי בעיה להקליד את זה בעבודה ולצלם בחנות ליד הבית באיזה 700 עותקים... לא אכפת לי גם להדפיס את מה שאורי עיצב ופשוט לצלם את זה. זה נראה מספיק טוב לדעתי. אבל מה שתחליטו. אוי זה ממש מרגש. קפוט... אפיה נרשמים??

קלארנס

New member
יהה!!

הערות על הגרפיקה אין לי, כי הקובץ נפתח לי בוורד-פד והשורות מבולגנות במילא. לגבי התוכן - הפריע לי רק המשפט הזה: "לכולנו חומות המגדר לא מתאימות ברגע מסוים. כולנו ניסינו פה ושם לטפס עליהן. רובנו חטפנו מכה ונכנענו, חלקנו נותנים מדי פעם קפיצה לצד השני. מעטות ומעטים הרהיבו עוז לחצות אותה, וישנן האמיצים עוד יותר – הנשארות על הגדר." מלבד השגיאה התחבירית (מעטים הרהיבו לחצות *אותן*?), מפריע לי הקביעה שאלו יותר/פחות אמיצות מאלו... זה לא נכון וגם לא הכרחי להבנת הרעיון. בכלל המשפט הזה קצת בעייתי, גם כי הוא אומר *מגדר* פתאום בלי שבטוח שכולם מבינים.. אולי כדאי להוסיף משפט על זה שאין אישה שהיא לגמרי אישה ואין גבר שהוא לגמרי גבר, כי אין אף אחד שהוא מאה אחוז המודל ואיפה עובר הגבול? (כלומר זה שהגבול בכלל לא ברור כל כך שאפשר לטפס עליו או לחצות אותו). אבל העיקר זה להוריד את "האמיצים עוד יותר". יתר המנשר מקסים ומעולה אני לא מסכים עם גיל, אני לא חושב שצריך "לתפוס את תשומת לב הקוראים", מה שלא נעשה, בסוף מי שמעניין אותו ונוגע לו יקרא ומי שלא - ישליך לפח. אני לא חושב שצריך תמיד להשתמש בכל מיני מושגים רק כי הם שם.. הרעיון בהחלט מובן בלי שימוש בכל מיני מושגים אקדמאיים. אני יכול להדפיס כמה עותקים במדפסת רגילה ויכול לחלק במצעד

אורי 0

New member
המודל היה כרוזי הכובסות

שגם אותן ניסחו אנשים שאין להן שום בעיה לנסח מאמר מלומד. "אותה" היתה פשוט טעות - טוב שיש מגיהים. ההערכה לנשארים על הגדר באה אצלי מהקרביים (ומהיחס שאני רואה שהן מקבלות מטרנסיות מסוימות). אבל היא לא חייבת להישאר שם. נמצא משהו אחר. באשר ל"אין גבר שהוא לגמרי גבר ואין אשה שהיא לגמרי אשה". זבדיוק מה שאני מתכוון לומר ב"כולנו טרנסים, לכולנו חומות המגדר לא מתאימות לברגע מסוים". בקשר להאם החומה הזאת קיימת, ואיפה בדיוק היא עוברת, אני מודה שהניסוח של הכרוז משתמש בהמון סטראוטיפים. אולי צריך להשאיר משהו לכרוז מס' 2. בקשר להערות של גיל - אני (כמו הרבה אחרים) כמובן יכול לנסח גם כרוז יותר מאוזן, מלומד ושקול והסברתי, אבל... אני ניסיתי להגיד מה שאומרת ההסברה במסודרת במלים יותר פשוטות ובצורה יותר קצבית. שנוי במחלוקת: גם אני מוכן להקריב את עצמי למען האומה, אבל לא כולם. אני זוכר את חנה ספרן תליט"א רואה אותי בוהה בכרוז של אחת ההפגנות הראשונות של "קואליצית הנשים" ואומרת בפשטות "אתה לא חייב להסכים אם הכל כדי לבוא". מאז אני נוהג כעצתה. אבל אפשר להוריד את זה ולהביא משהו אחר. ואם אנחנו באמת בעניני מדפסות ביתיות וכאלה, אפשר שכל אחת תעשה גרסה שלו ויפיץ... וחוץ מזה מה אני מדבר כאילו הכרוז הזה שייך לי... לגבי חולצות: : "אני בעצם בחור/אני בעצם בחורה" לאלה שזה מתאים להן. The Binary gender system sucks לאחרים. וסמל הטרנסים הבינ"ל: העיגול עם החץ, הפלוס, והפלוסחץ בגרסה עם סמיילי בפנים (של יסמין שנשענת עכשיו על הכוננית שלי) מאחור. פרט לבני-מגדרי שפטורים מחולצות טריקו פעם בשנה (יקח זמן להכין שמלה רקומה, אבל אולי ציור על המחשוף...)

אורי 0

New member
להחליט על הכיתובים מלפנים

לברר כמה רוצים חולצות (לדעתי הכיתוב של ליטל יהיה מאוד פופלרי בקרב המשולשות) ולהרים טלפון לנורה, לשאול אותה איפה מדפיסים ואם האגודה מממנת (ואם נשאר זמן)

קלארנס

New member
ze פלייר טוב

אפשר לכתוב במקום "קבוצת הפעולה הטרנסית" פשוט "קבוצת פעולה טרנסית"? (שיוכלו להיות עוד
) למה הנוסח הזה הוא "לגיל וקלארנס"? אתה לא מסכים עם ההערות? ואם לא, למה שינית?

אורי 0

New member
קפו"ט לא מיודע - אני בעד

אמרתי כבר שמצדי כל אחת יכול לשנות את הנוסח כרצונו ולהדפיס בבית. הדעה שלי היא שפחות חשוב לי ניסוח כזה או אחר -כל עוד זה זורם ואתם בעד ואנחנו לא מסתבכים בדיונים יותר מדי. מה שממש צריך, זה מבט גרפיקאי על העסק הזה... אני ממש לא מקצועי בענין הזה. אם אנחנו רוצים צבעים, צריך בית דפוס (ואז זה כרוז אחיד)

יסמין 28

New member
אין זמן לצבעים

ובעיקר, אין כסף לצבעים. אני בעד להדפיס את זה על A4 ופשוט לצלם המון עותקים. לגבי המילים שבסוף (אוחצ'ות, בוצ'ים, טרנסים...), בעיניי זה דווקא טוב לא לתרגם אותן, לא להסביר אותן ובטח לא להגדיר אותן... לתת לכל אחד/ת לקחת מהפלייר הזה את מה שנכון לו או לה. לגבי חולצות. יש מקום בתל אביב שאפשר להגיע אליו עם כל ציור ובעזרת ניירות להדפסה על חולצות הוא הופך את זה לטי שירט. אם תרצו אני מוכנה לקחת את זה על עצמי. למרות שבשבילי טי שירט הוא כמובן לא דבר שלובשים. כלומר, אפשר ללבוש אותו, אבל רק, נניח, לעבודה בגינה. בלילה. כשהפנסים שבורים. ואין ירח. טוב, התמונה ברורה
וברצינות. מפאת חוסר הזמן אני חושבת שכדאי ורצוי לצלם את הפלייר של אורי ולחלק במצעד, ובפגישות שקטות יותר, לדבר על המשך פעילות, אם בכלל. ואגב אורי, אולי לשים שם גם מספר טלפון אחד או שניים, אם יש אנשים שמתעניינים? או שנישאר מסתוריים ובאירועים הבאים כבר נהיה יותר נגישים?

למעלה