טיסה לישראל

והקשרלמה שכתבתי... הוא?

אני דיברתי על הרעל שמפוזר בכל רחבי הפייסבוק, כשכל מילה של מי שלא עומד באיזשהו קו ימני קיצוני כלשהוא נתקלת בתגובות מהזן הכי מזעזע שיש. כמה ימני צריך להיות בשביל שלא יגידו לך שצריך היה להרוג אותך כבר כשהיית קטן כדי שלא תגדל להיות שמאלני? האם מספיק לצעוק מוות לערבים ולהכות מפגינים או שצריך גם לרצוח בצורה מזעזעת ילד שלא עשה לך שום דבר רע? ובבקשה אל תגיבי לי שגם הם חטפו שלושה נערים שלא עשו להם דבר. אני יודעת וכואבת את כאב המשפחות שלהם. אבל כשדיברתי על הרעל שהכיבוש מפיץ בקרב ישראל דיברתי על הרעל הזה. על כך שאסור לחשוב אחרת מההמון המשולהב. על כך שאסור להעביר ביקורת אם לא מקפידים שהביקורת תהיה בדיוק בדיוק אחד לאחד כלפי שני הצדדים, כאילו ששני הצדדים בכלל נמצאים באותה נקודת מוצא.
ובאמת אל תנסי למכור לי את הלוקש שישראל התפנתה מגוש קטיף אז אין יותר כיבוש. הרי ישראל עדיין שולטת על כל מה שנכנס ויוצא מעזה, על החשמל שלהם, על הכסף שמועבר להם, על הים והאוויר. עזה היא כיום הכלא הכי גדול בעולם. אין יוצא ואין בא בלי שישראל מסכימה לכך. אני לא מצדיקה את הדרך של החמאס. גם הציבור שהם רודים בו לא מסכים אבל הם מוחלשים מדי ומדוכאים מדי וחיים תחת שלטון טרוריסטי מדי מכדי שיוכלו לעשות משהו בנידון. אבל ישראל לא יכולה להתנער לגמרי מהאחריות שלה להיתדרדרות במצב רק מפני שיום אחד היא החליטה לשבור את הכלים, להוציא את הצבא משם ולכלוא את כל התושבים הפלסטינים בפנים. ועוולות שעשו אחרים לא מצדיקות את העוולות שעושה ישראל.

רזאי

New member
את כנראה מאשרת יותר מידי אנשים בפייסבוק

אני לא אוהבת לשמוע דברים הזויים, אז אני מאוד מקפידה במי שאני נותנת לו גישה לפיד שלי. לאו דווקא סינון לפי עמדות פוליטיות, אלא רק אנשים חושבים ולא מתלהמים.
החיים בבועה הרבה יותר נעימים.

אלה לא החברים שלי (למרות שיש כמה שאני מתקשה לעכל את התגובות שלהם). זה בעיקר תגובות של אנשים לידיעות כלליות שחלקן מופיעות כי פייסבוק החליט שאני צריכה לראות את זה (פיצ'ר מעצבן!) או שאנשים משתפים, וחלק זה תגובות למה שחברים כותבים.

1me too1

New member
אני תוהה

האם תושבי עזה יכולים להסתדר בלי החשמל/מים/מזון..... שישראל מעבירה להם?
הייתי בעד הפינוי בזמיו, ועדיין לדעתי אין ליושבים שם מה לחפש באיזור ההוא, וכואב לי שהחיילים ובינהם אחי צריכים להגן על ההתנחלויות, אבל טילים על שדרות/ אשקלון/ אשדוד/ באר שבע/ תל אביב..... לא הגיוני בעיני. כמו שלא היה הגיוני בעיני שהטילים נפלות בקרית ביאליק והייתי צריכה לשבת במקלט .
אני רק מקווה שהאנשים שם יפתחו את העיניים, ויוקיעו את החמס מתוכם, ויבינונשהוא הוא מקור הבעיות שלהם.
אני מקווה ומתפללת שהמלחמה הזו תגמר מהר ובמינימום נפגעים והרוגים.

לא, הם לא יכולים

גם כך החשמל שמועבר מישראל לא מספיק וחלק נכבד מהזמן אין להם חשמל, וייצור מקומי אין מאז שישראל הרסה את מתקן ייצור החשמל שהיה להם שם. מזון - איך יקבלו? הרי אין להם נמל ימי ואין להם נמל תעופה. מים זה בכלל סיפור בעייתי.
לא היה ואין לנו מה לחפש שם ואנחנו לא יכולים להתנער לחלוטין מאחריות למה שקורה שם וגם להתדרדרות במצב. החמאס הוא לא בדיוק ארגון חובב שלום אבל גם ישראל היא לא בדיוק ניו זילנד

זה קל להגיד שהאנשים שם יפקחו את העיניים. אבל הם אנשים עניים,מוחלשים והם נתונים תחת שלטון של טרוריסטים וזה לא שיש שם בחירות דמקורטיות (גם אם החמאס "נבחר" בצורה דמוקרטית מאז הרי לא היו שוב בחירות...).

1me too1

New member
אבל...

אם הם לא יכולים בלי השרותים שישראל מעבירה, אז שיפסיקו לירות טילים....
זה קצת, בעיני, לירוק לבאר ממנה אתה שותה.
אין ספק שהאנשים מסכנים, עניים, אבל אני די מניחה שאף גנרל ישראלי לא קם בבוקר ואמר יאלה בוא נפציץ להם x או בוא ננתק להם את החשמל.אבל אם הם שולחים מתאבדים - אז כן, שיסגרו את המעברים. ואם הם יורים עלינו טילים - אז צריך להפסיק את זה
ונכון שדרך דיבורים והסכמים הרבה יותר טוב, אבל לא הלך.....
ליבי על העזתים, אבל כואב לי יותר על המשפחות שבמקלט. בבחינת עניי עירך קודמים.
רק שיגמר כבר
(ובגלל שאני לא אוהבת ויכוחים פוליטיים, הכל נאמר בנימת של שיחת חולין בבית קפה
)

mumfor4

New member
הכיבוש

האמיתי הוא של תושבי עזה ששבויים עניים ובלי יכולת הכרעה על מצבם בידי ארגון טרור מושחת
מליארדים של שקלים/יורו/דולרים מוזרמים לרשות כול פעם אחרי שהם מצלמים את ההרס והכאוס שנגרם על ידי צבא הכיבוש . כסף שהולך למנהיגי הטרור , לרכישת עוד טילים למכונת ההרג .
מכול הישובים וגן העדן הפורח שפונו , נורות רקטות וטילים לעומק מדינת ישראל
הפתרון בעיני הארגון הפציפיסט הזה הוא השמדה של מדינת ישראל .
בינתיים ישראל מעבירה ל״כבושים״ 170 משאיות כול יום עם טונות של סחורה . חשמל , מים וכספים .
איפה ראית עוד כובש אכזר כזה ???
עם כול האמפתיה שאני חשה לחסרי הישע שנמצאים שם , אני חשה כאב גדול יותר לנוכח הילדים שיושבים במקלטים בישראל ולא יכולים להנות מדבר כול כך טריוויאלי , שקט ובטחון .

את לא יכולה לכלוא את העזתים

בכלא הגדול שלהם, בלי נמל תעופה, בלי נמל ימי, בלי מקור ייצור חשמל ועם גבולות שנפתחים רק כשישראל רוצה בכך ורק למי שישראל רוצה בכך ולא להעביר אליהם מזון, מים וחשמל. יש שלוש אפשרויות במצב שנוצר שם - לאפשר להם קיום עצמאי (שזה אומר תשתיות ויכולת לתקשר עם העולם שלא דרך ישראל), להמשיך את התלות שלהם בישראל (שזה המצב כיום) או להגיד שילך כל העולם לעזאזל אנחנו כולאים אותם שם בלי כלום. כבר ראיתי תגובות כאלו של אנשים ואני תוהה אם מי שמעז להעלות את האפשרות הזו על דל שפתיו מבין מה המשמעות של מה שהוא אומר.

mumfor4

New member
בהסכם המעברים ב2005

ישראל הסכימה לפתוח את הים לייבוא וייצוא בתנאי שתבדוק את הסחורות הנכנסות
כמובן שהעזתים לא הסכימו הם הרי לא מעוניינים בחשיפת הטילים להשמדת המדינה , כמו שאמרתי ארגון שוחר שלום .
אומנם הם משלמים על רוב הסחורה אבל על החשמל שהם מקבלים הם לא שילמו והחוב שלהם מגיע ל200 מיליון שקלים ועדיין לא סגרו את השאלטר.
את תחנת הכוח שיש בעזה ושמפיקה מעט מהחשמל לצריכה הם הרסו במבצע חומת מגן .
הבעייה האמיתית היא החמאס , אף מדינה לא הייתה מסכימה לשכנים כאלה .
כמובן שיש לי חמלה רבה על החפים מפשע ( המחפים על פשע ) וברור שהם המסכנים במשוואה הזאת .
אבל החמאס הוא זה שמקריב אותם במלחמת הגיהאד על האיסלאם , עכשיו זה ישראל ואז זה יהיה שאר העולם .

mumfor4

New member
בדיוק שמעתי את האלוף מרדכי

מתאם פעולות צה״ל , האיש עושה הסברה טובה בערבית והתראיין כבר בכמה רשתות זרות
לבניית מנהרה נדרשים 600 טון של בטון וברזל , מה שיכול היה להיות מופנה לבניית בתי ספר , בתי חולים , כבישים ופיתוח איך אפשר להבטיח שפתיחת המעברים תגרום לחמאס למעשה מושכל ?
את כול המשאבים הם מפנים לטובת הטרור או לטובת חשבונות הבנק הפרטיים של הבכירים .

זה לא מדוייק עובדתית

הדברים שעוברים לעזה מישראל הם סחורה שנקנתה בכסף מלא - חשמל מים סחורות כספים - הכל העזתים קונים בכסף ועדיין ישראל בוחרת אם להעביר או למנוע כשידוע שאין נתיב כניסה אחר לעזה. כלומר ישראל קובעת מתי העזתים יאכלו ומה.
השחיתות ברשות לא עולה על השחיתות בישראל או בכל מקום אחר ונובעת ברובה מהכאוס שישראל גורמת כל פעם שההפצצות שלנו מערערות את יציבות המשטר שלהם, כששלטון מתחלף כל כמה חודשים כי הוא סובל מדה לגיטימציה והחלשה בלתי פוסקת אז אין אפשרות אמיתית ליצור מוסדות מסודרים.
כשבית חולים מופצץ ונהרס מהיסוד מספר פעמים הוא לא מצליח לתפקד (ישראל הודתה בטעות ההפגזה, לא היה שם אמל״ח) וכך בתי ספר, מוסדות רווחה, כבישים וכל שאר התשתיות של עזה. השיקום של כל אלה עולה מליונים פעם אחר פעם ועובדה שהעזתים בונים שוב ושוב את אותם מוסדות שאנחנו מפגיזים אז כנראה שלא הכל הולך על שחיתות.
אסור להם לעסוק ביבוא, אסור להם ליצא כמעט כלום, אין להם גישה לתעשיות אז ממה אתם רוצים שהם יתפרנסו ויצאו מהעוני?
גן העדן הפורח שפונה היה עוול, על אדמה גנובה חיו מעט יהודים שעצם קיומם במקום ההוא הרס את חייהם של התושבים המקוריים של המקום, אבל העיקר שהיה שם ירוק.
הגיע הזמן לקחת אחריות על הכיבוש, אנחנו גורמים לו, אנחנו שולטים בעזה למרות מראית העין של הנסיגה.

forglemmigej

New member
שמעת על הסכם המעברים 2005

הנה הוא : הסכם המעברים 2005.
הכל נחתם על ידי שני הצדדים בתיווך אמריקאי אז למה הפלשתינאים לא מפגיזים את אמריקה גם להם יש חלק בענין וגם לאיחוד האירופאי וגם למצרים כי מעבר רפיח הוא באחריותם
עכשו, דרישות החמאס הם שמעבר רפיח יעבור לאחריותם זה אומר מסמך הבנות חדש ועם הנשיא הסמרטוט הנוכחי אין מצב בכלל להדבר על שום דבר כי אין לו מושג קלוש איך המזרח התיכון מתנהל בכלל שלא לדבר על נציגו בשטח

אני אתן לך שתי דוגמאות על מעברי גבול חופשיים יותר ופחות , נתחיל עם האיחוד האירופאי , יש בו מעבר חופשי ולא צריך להראות שום תעודה מזהה כשאדם מחליט לנסוע לכל מדינה ביבשת אם הוא אזרח ועל אחת כמה וכמה אם המדינה חתומה על הסכם שנגן.אם אני רוצה מחר בבוקר לנסוע לגרמניה או שבדיה או נורבגיה אני לא צריכה להראות שום תעודה כשיש שלט שמורה על גבול של מדינה ההסכמים האלו נחתמו כדי למנוע מלחמות לאחר מלחמת העולם השניה וכדי למנוע מלחמות והאירופאים ברוך השם סבלו ממלחמות מאות רבות בשנים הגבולות זזו כל יומיים אפילו לפני שהתהוו מדינות לאומיות , בסופו של דבר לאנשים נמאס ממלחמות ואמרו יאללה בוא ננסה מצב אחר זה מה יש אי אפשר להתפשט יותר ולפלוש למקום חדש כי בא לך (חוץ מפוטין שחי בסרט) וככה יש יחסי מסחר טובים, שיתופי פעולה בכל התחומים , אנשים יכולים ללמוד ולעבוד איפה שם רוצים כולם רקמה אנושית אחת , יש לפעמים שעוצרים רכבים שיש עליהם שם של מדינות חדשות כי הרבה פעמים יש שם רכוש גנוב אבל גם פה זה נעשה קשה יותר ויותר כי יש את משטרת האיחוד היורופול שמקשה עליהם.בכלל האיחוד האירופאי הוא דוגמא לאיך לעשות את זה בלי לירות שום טיל יש מדינות חדשות שהצטרפו אליו לאחר קריסת הקומוניזם וזה היה בהדרגה עד שהיו שוות זכויות , דבר נוסף יש הבדל בין הגדה לבין עזה בגדה כמעט הכל פורח ויש שגשוג ובעזה לא זה גם מראה שמי שבאמת רוצה ובעזרת גדר אפשר להגיע להשגים מי שמתבכיין ובוכה לעולם לא יגיע לכלום

forglemmigej

New member
טאוטולוגיה

זה לא אומר כלום על נכונות המצב בשטח ,אם אני צודקת ואת צודקת אז איך זה עוזר להם?

forglemmigej

New member
אבל כתבת שהכיבוש משחית לכך הגבתי

שליטה על המעברים נחתמו ב2005 אם הפלשתינאים לא חשבו שזה רעיון טוב אז הם יכלו לא לחתום. אף אחד לא בא אליהם עם אפ-16 מול הרקה.
אני ממש לא מוכנה לקבל את ההתקרבנות שחוזרת על עצמה פעם אחר פעם הם לא יכולים לשלוח טילים על עוטף עזה 13 שנה ולחשוב שלא תהיה תגובה לזה. הם קבלו מיליארדים של כספים ובמקום לבנות תשתית לכל התושבים שמה חלק גדול העבירו לחשבונות בנק פרטיים (גנבו את הכספים) וביתר בנו מנהרות . גם לא מקובל עלי השימוש שהם עושים בילדים זו פרופגנדה זולה שעובדת רק על יפי נפש שכל חייהם חיו בשלוה ולא מבינים חרדה מהי. המצב הזה יש לו השלכות על הנפש הישראלית שמתבטאת בצורה אלימה יותר מאוחר . זה פוגע בעסקים בישראל בכל התחומים ובעמידות הנפשית.
זה מזכיר לי ילד קטן שמתעלל בכלב גדול ומתפלא כשהכלב נושך אותו בסוף.
בלי שום קשר אף מדינה מוסלמית לא יכולה להתגאות בדמוקרטיה וביחס הוגן לאזרחיה , האכזריות והאדישות היא חלק מובנה בהתנהגות שלהן אם הם לא יתקנו את התנהגותן אף אחד לא ילך לקראתן .
לדעתי הפלשתינאים מקנאים בהצלחה של ישראל ולכן האגרסיביות הזו שלהם .
ושוב אני אחזור על מה שכתבתי קודם , בכל מקום שהגיעו פולשים וגנבו את האדמות והשליטו את התרבות שלהם בכח לא מכשיר את אותן מדינות לגלגל עיניים למרות שחלפו כמה מאות שנים , באותם מקומות דכאו רצחו ואנסו את התושבים המקומיים שהיו אלפי ומאות שנים לפני שהאחרונים הגיעו עד שלא נותר מהישות שלהם כלום. הם עד כדי כך מדוכאים שהם לא מסוגלים להתפוצץ על אלו שעשו להם את העוול הזה העוול שגנב להם את החיים, זה ההבדל בין מדינת ישראל למקומות אחרים בגלובוס, היהודים שהגיעו לא הכריחו את אלו שהיו קודם להיות כמוהם, לא גנבו להם את השפה והתרבות, שלמו עבור האדמות והיות שיהדות היא לא דת מיסיונרית הם לא כפו את דתם על אף אחד.
ומדיה חברתית היא במה לדעות שונות יש כאלו שקיצונים יותר ויש שמתונים אין פה ענין לפילטרים זה מה שיפה בה.

Sinophile

New member
אני יודעת כמה זה מבאס

מאז שביטלנו מלווה אותנו עצב עמוק. תחושת ריקנות וגעגוע...

מצטערת שגם אתם צריכים לחוות זאת.

ולגבי האווירה בישראל, ובכן, הכיבוש משחית. ידע ישעיהו לייבוביץ׳ להגיד זאת הרבה לפני וטוב ממני.

עצוב עצוב עצוב.

mumfor4

New member
ממש החלטה קשה

יותר קשה לי לחשוב שהבן שלי יסע בלעדי , הם גדלים ויוצאים מהחממה שאנחנו מנסים ליצור עבורם .
לעומתך אני מרגישה שדווקא במקרה הזה לא הייתה ברירה אלא להיכנס רגלית לתוך קן המנהרות הזה .
תתארי לך מה זה לחיות בשדרות או בישובים בעוטף עזה ?
מקווה שתוכלו לבקר ולראות את המשפחה בקרוב , או שהמשפחה תבוא אליכם .
וטיסה נעימה ובטוחה לבן.

לא צריכה לדמיין: הסבתות שלנו בב"ש ובאשקלון

אתמול כשאמרתי לגדול שאנחנו שוקלים לבטל הוא נזכר איך לפני שנתיים היה אצל סבתא וכל כמה דקות ירדו לחדר המדרגות/המרחב המוגן: "זה לא היה מפחיד או נורא, זה בעיקר היה כזה ניג'וס" - דברי המתבגר.
אותי אמירות כאלה מוציאות מהדעת. היכולת להתרגל למציאות מוטרפת היא מאפיין ישראלי שאף פעם לא הצלחתי לסגל. זה לא אמור להיות נורמלי.

קשה לי נורא לוותר על המפגש עם המשפחה והחברים. אנחנו מנסים להתנחם בדחייה לחופשת כריסמס - אבל כל כך רציתי להיות בשמש הישראלית הקופחת
טוב, עדיין לא החלטנו סופית, אבל כשאני חושבת בצלילות אני מבינה שההחלטה ההגיונית היא ביטול.

mumfor4

New member
מאחלת הצלחה בכול החלטה שתקחו

ההחלטה מאוד קשה . במיוחד כשהמשפחות שלכם בקו האש.
לימים שקטים יותר

למעלה