טיסה עם תינוק...

טיסה עם תינוק...

אני מתכננת ביקור בארץ לחגים, תבור יהיה בן חמישה חודשים. אני כנראה אטוס או עם אל על או עם קונטיננטל. מישהו יודע האם מותר לי לקחת יותר משתי מזוודות? מה קורה עם העגלה (מעלים אותה למטוס?), האם אני צריכה לקחת סל קל ואם אני לוקחת אותו האם אפשר להעלות אותו למטוס? תודה!

mal1

New member
עגלה עולה איתך למטוס ונמסרת ברגע

האחרון לפני הכניסה למטוס (ליד הדלת) לצוות שמאחסן אותה. היא נמסרת לך חזרה בירידה מהמטוס (לפני האוטובוס שמביא לטרמינל). עם את יכולה להבטיח לעצמך עריסה לתבור בטיסה (מומלץ!!!!! עד הכרחי!!!) אז את הסל-קל תקחי רק אם אין לך מישהו בארץ שיכול להשאיל לך (ולחכות לך איתו בשדה התעופה לנסיעה ברכב...). תבור לא יקבל מושב במטוס (אלא אם כן תשלמי על כרטיס בשבילו), כך שלא יהיה לך איפה לקשור את הסל-קל. עם יהיה לך מזל ותקבלי עריסה, הוא ישב עליך בהמראה ובעריסה רוב הטיסה...אם לא יהיה לך מזל - הוא ישב עליך כל הטיסה ה-א-ר-ו-כ-ה...בהצלחה ! יתרון נוסף של העריסה הוא שהיא מורכבת על השורות שליד החוצצים - משמע - יותר מקום לרגליים.

אזהרה קטנה

אכן את העגלה מוסרים בכניסה למטוס, אך לא להתבייש להיות נודניקים ולוודא שהיא אכן תמסר לך חזרה ביציאה מהמטוס, ולא עם המזוודות, חברה שלי חזרה אתמול מהארץ לבוסטון עם טיסה של בריטיש, לא רק שהעגלה לא הייתה זמינה לה במהלך הקונקשיין בלונדון, אלא שגם כאן בלוגן היא קיבלה אותה רק עם המזוודות.

כן, מזמינים לנו עריסה

למען האמת פתאום חשבתי על זה, איך אני יוצאת מהשדה עם העגלה של תבור והעגלה של המזוודות, אני אצטרך למצוא מישהו שיעזור לי לדחוף עגלה אחת, מקווה שנוכל למצוא איזה מישהו נחמד שיסכים לעזור לי אחרת זה יהיה מסובך. אין לי בעיה לקבל את העגלה עם המזוודות ולהעמיס אותה על העגלה של השדה, שתבור יהיה עליי במנשא ככה יהיה לי יותר קל ללכת עם כל הדברים... לגבי הסלקל זה באמת בעייתי, כי אם אני אקח אותו איתי איפה אני אשים אותו, השאלה אם מותר לי להעלות אותו איתי למטוס, כי אני אצטרך למטוס את התיק שלי, תיק חיתולים, תבור והמנשא ובטח עוד תיק עם כמה דברים, אולי אפילו המחשב שלי שאי אפשר לשלוח אותו במטען. אוף איזה מבצע זה

mal1

New member
בטיסה שלנו מהארץ לכאן...

לקחנו עד למטוס גם את העגלה וגם את הכיסא בטיחות לרכב (עמית כבר היה בן שנה ו-8 חודשים). טסנו בקונטיננטל והם אחסנו את העגלה ברגע האחרון (קיבלנו מיד בנחיתה) ואת הכיסא אחסנו עבורנו בתוך המטוס. בטיסה אחרת עם אלעל - עברנו את אותו התהליך... אבל עם את טסה לבד - להסחב עם הכיסא בנוסף לעגלה זה טרטור... אם את שוכרת רכב בארץ, נדמה לי שאפשר להזמין גם כיסא, אם לא - מומלץ לשנורר ממשפחה או חברים (כאלה שיש להם אחד בכל רכב...)

יש לי עגלה שהסל קל מורכב עליה

כך שאם יאפשרו לי לקחת אותו למטוס זה יעזור מאוד, אני אגיע עד המטוס עם העגלה ועליה הסל קל, אשלח את העגלה לאחסון והסל קל יהיה איתנו במטוס (או שיאחסנו אותו), וכך יהיה לי קל יותר גם מבחינת הירידה אח"כ, כי אני אוכל לשים את תבור בסל קל על עגלת המזוודות ולשים את העגלה המקופלת גם כן ולדחוף רק עגלה אחת עד היציאה. אני צריכה להתקשר לאל על ולברר אם יתנו לי לעשות את זה. אני מאוד מקווה שכן. תודה!!

לא נראה לי שיש בעיה עם זה כי

הסלקל יכול להכנס לתאים שמעל הראש כך שאת פשוט צריכה לעלות בין הראשונים למטוס.... אבל אם את לא בטוחה בכל זאת כדאי להתקשר לאלעל

MASHY BOSTON

New member
עדי מתי את נוסעת ?

גם אנחנו מתכננים לסוע, אבל בערך בתחילת אוקטובר. ובקשר לשאלות, אני חושבת שמותר רק שתי מזוודות לאדם. אני לא יודעת אם תבור נחשב. כל השאר אני לא יודעת. דרך אגב, ראיתי איפה שהוא בפורום "הריון ולידה" או "הורים לתינוקות" מאמר מפורט של טיפים לטיסה עם תינוקות. שווה לעשות חיפוש. אני אנסה לחפש יותר מאוחר.

תודה! המאמרים מאוד עוזרים

אני טסה ב-22 בספטמבר עד ה-12 באוקטובר. יש סיכוי שננסה להצמיד תאריכים?? יש לי הזמנה עם אל על ואחת עם קונטיננטל, עוד לא החלטתי איזה לקחת. גם אצלנו יש מאמר מצויין של דנה השניה על טיסה עם תינוקות. אני יותר מוטרדת מהעניין הלוגיסטי מאשר מתבור, אני בטוחה שהוא יעבור את זה בקלות

MASHY BOSTON

New member
זה תלוי רק בדבר אחד ../images/Emo60.gif

מתי השבלולה תיוולד. אני רוצה קצת זמן להתאושש מהלידה ורק אז לעלות על מטוס לארץ. עוד לא ממש דיברנו על זה לעומק ואין עוד תאריך ספציפי, אבל התכנון הוא בערך על תחילת אוקטובר. אז בכל מקרה יהיו לנו כמה ימים חופפים ואפשר להיפגש. איפה את בארץ ? אנחנו כנראה נישן ברעננה, אבל נהיה הרבה גם בחולון וראשון.

MASHY BOSTON

New member
באמת ? איזה יופי !!! ../images/Emo60.gif

עכשיו בטוח נעשה את כל המאמצים לסוע בתאריכים האלה. עוד שאלה קטנה - אני רואה שכבר יש לך כרטיס ותאריכים ספציפיים. זה לא מוקדם מדי ? תכננו רק אחרי הלידה לארגן את זה. האם זה יהיה מאוחר מדי ? האם כבר לא יהיה לנו כרטיסים ? האם כדאי להתחיל להתארגן כבר מעכשיו ? מה דעתך ?

שלשום שאלתי את סוכנת הנסיעות שלנו

(יש לנו שתי סוכנות במשרד, ששייכות לחברה ומטפלות רק בנסיעות שלנו) מתי כדאי להתחיל לחפש, היא אמרה לפני שבועיים... אני מציעה לכם בהחלט להתחיל להתארגן כבר עכשיו, כי אחרת ממש לא יהיו לכם כרטיסים. גם עכשיו הכרטיסים כבר יקרים מאוד לתקופה הזאת (הכי זול שהיא מצאה לי זה 1022 דולר!!!), ולכן מאוד מאוד כדאי לפחות לעשות הזמנות ולוודא שיש סוכן שדואג להשאיר אותן בחיים ולא לתת להן להתבטל ולהתריע אם המחיר עומד להשתנות. אני בינתיים לא מכרטסת אבל בהחלט כבר יש לי הזמנות, והסוכנת שלי ממשיכה לפקוח עין לראות אם יבוא משהו יותר טוב, אבל מוודאת שאני לא אאבד את ההזמנות שיש לי בינתיים.

לא חייבים להילחץ.

ביני לבין בין זוגי מצטבר וותק די רציני של המון טיסות, גם בתוך ארה"ב, וגם מחוצה לה. והנסיון המצטבר אומר שפשוט אין מה להילחץ. אין בעיה להשיג טיסות סבירות לרוב התקופות. אלא אם כן אתם מתכוונים לטוס בשבוע שהוא שבוע שיא, למשל לקראת חג מסויים. מבחינת מחירים, הכלל הוא שככל שמתקרב מועד הטיסה עולה המחיר, אבל הכלל הזה לא ממש מדוייק. כבר היו לנו הרבה מקרים שהמחירים דווקא ירדו, ואחר כך עלו, וירדו שוב וכו'. מחירי טיסות משתנים לפי המון פרמטרים, ויש הרבה עניין של מזל במחיר עליו נופלים בסוף. אין לי שמץ של מושג למה סוכנת הנסיעות שלך מלחיצה אותך ככה, אבל מה שהיא אומרת הוא פשוט לא נכון. עדיין לא קרה לאחד מאיתנו שלא היה לו כרטיס טיסה. במקרה הכי חמור (בהזמנה של טיסה בילאומית יומיים מראש) היה צריך להזיז את הטיסה ביום, בגלל שבתאריך הרצוי כל הטיסות היו מלאות. אבל מדובר על יומיים, לא על חודשים מראש כמו במקרה שלכם. דרך אגב, טיסות לישראל נוטות להיות מלאות חודשים מראש כי אנשים משריינים לעצמם מקומות בחמש טיסות שונות. ככל שמתקרב מועד הטיסה פתאום יש מקומות על אותן טיסות...

MASHY BOSTON

New member
או.קיי. הרגעת אותי קצת ../images/Emo60.gif

קצת קשה לנו לחשוב על תאריך ספציפי לטיסה. זה תלוי בכל כך הרבה דברים ובעיקר בתאריך שהשבלולה תחליט לבוא לבקר. באמת שלא אכפת לנו לשלם קצת יותר, למרות שהטיסה שלנו מתוכננת לאחרי החגים. השאלה היא : האם חודש מראש נחשב מאוחר מדי להזמין כרטיס לתחילת אוקטובר ?

ornauk

New member
מאשי.....

לפני חודש קנינו כרטיסים לישראל (מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר). מכוון שלא ילדתי, (אני אמורה ללדת ב- 3.7) עשינו ביטוח שאם יקרה משהו לי או לילדה בלידה , אנחנו זכאים לקבל את עלות הכרטיסים חזרה. תבדקי אם אתם יכולים לעשות את זה גם אצלכם. אצלנו (אנגליה) זול יותר לקנות כמה חודשים מראש,במיוחד בחודשים ספטמבר אוקטובר שזה חודשים שבהם יש חגים.(אני מסכימה עם עדי). בהצלחה, תהנו.

MASHY BOSTON

New member
היי אורנה ! תודה ! ../images/Emo60.gif

אני בהחלט אבדוק את זה. ונראה לי שאני אתחיל לברר (רק לברר בינתיים) על כרטיסים. משום מה הייתי בטוחה שתחילת אוקטובר זה כבר אחרי החגים. מסתבר שזה רק אחרי ראש השנה.

G a l i 11

New member
מאשי אם אין לכם עדיין

סוכן/נת דברי איתי, יש לנו סוכנת טובה בבוסטון (ישראלית) שנותנת מחירים ממש טובים ותחרותיים. שוה לנסות אותה לפני שסוגרים. ואגב, ניתן לשריין מקומות וכרטיסים בלי התחייבות לכלום ולכרטס רק כחודש לפני הטיסה (רק כשמכרטסים למעשה מתחייבים ומשלמים).

לי דווקא יש נסיון אחר

ואני נוסעת מתמידה ביותר, עם (עד ההריון) נסיעות עסקים של עשר ויותר פעמים בשנה... אני מדברת בהחלט על תקופת החגים, התקופה הכי עמוסה וכבר עכשיו קשה להשיג מקומות על קלאסים נמוכים יחסית. אני בכל זאת ממליצה לשריין מקומות, לא לקנות כרטיסים אלא לשריין מקומות על טיסות. במקרה שלי שצריך גם מקום עם עריסה, את המקומות האלה משריינים ממש מוקדם והיום דיברתי עם אל על ואמרו לי בפירוש לא לחכות יותר מדי. לגבי המחיר, המחירים בתקופה הזאת גבוהים, אבל עוד ייתכן שירדו, ולכן עשיתי הזמנה והסוכנת שלי פוקחת עין לראות אם יזדמנו מחירים נמוכים יותר. בינתיים זה כבר יותר מאלף דולר, ועוד 200 לתבור...

מנסיונות הטיסה הרבים שלנו...

תינוק מקבל תיק עליה למטוס עם קצת יותר משקל (10 קילו) ולא מזוודה. מצד שני הם ממש גמישים. אנחנו לקחנו מזוודה לפשוש+ תיק צרכי טיסה ענק ועוד תיק מחשב ואף אחד לא עשה בעיות. לגבי סל קל לקחנו איתנו את זה של העגלה אבל מסרנו אותו עם המזוודות וקיבלנו אותו בחזרה עם המזוודות.

למעלה