טיסה עם תינוק...

MASHY BOSTON

New member
הנה מאמר אחד ../images/Emo60.gif

אני לא יודעת לעשות קישור אז העתקתי. זה היה במאמרים של "הורים לתינוקות" התארגנות בטיסה עם תינוקות / שוגי ודלית 03/06/03 נושא הטיסות עלה בפורום מספר פעמים, שוגי ודלית ענו באריכות ויסודיות. השאלות הן בעיקר בנושא ההתארגנות בטיסה עצמה, נהלים, נוחות וטיפים. שוגי: אם טסים ליעדים רחוקים עדיף לטוס בטיסת לילה, כך התינוק יישן ברוב הזמן, וגם ההורים... אם מסתדר מבחינת לוח-הזמנים ומחיר הכרטיס כדאי לעשות חניית ביניים ולישון לילה איפושהו בדרך, כך האינטנסיביות של שהייה במטוס נחסכת. מצד שני, אם כבר "מרביצים" את הדרך אז גומרים עם השלב המעיק של הטיסות מהר יותר. לשיקולכם. תינוקות עד גיל שנתיים משלמים רק 10% ממחיר הכרטיס אבל אז התינוק לא מקבל מקום ישיבה וכל הטיסה יושב על ברכי ההורים (אלא אם כן יש מקום פנוי), או שמקבלים עריסה לתינוקות עד גיל תשעה חודשים (זה הנוהל באל-על, לא יודעת לגבי חברות אחרות), שאותה יש להזמין בעת הזמנת הכרטיס. לטיסה חשוב לקחת את כל מה שהתינוק צריך ובכמות גדולה יותר, כי תמיד יש סיכוי לאיחור או עיכוב או כל תקלה אחרת. לא לשכוח להעמיס בתיק: פורמולה (אם התינוק יונק אז הציצי כבר כלול...), חיתולים, מגבונים, בגדים (גם להורים...), נישנושים, גרבר, מוצצים, צעצועים, שמיכה, חיתולי טטרה וכו´. מים חמים מקבלים במטוס בלי בעיה ולפעמים גם ערכות נחמדות של משחקים וציוד לתינוקות (קיבלתי באל-על מגבונים ודוגמיות של פורמולה ודייסה- שווה!!). ישנם הרבה תינוקות שסובלים מהלחץ באוזניים בעת ההמראה והנחיתה, לכן כדאי בזמן ההמראה והנחיתה להצמיד אותם לציצי או לתת להם בקבוק מים או מוצץ, כדי להקל עליהם במעט את הכאבים. את העגלה אפשר לקחת עד המטוס, שם מוסרים אותה והיא מחכה לכם מיד ברדתכם מהמטוס. אם יש מנשא - כדאי לקחת אותו, לפעמים צריך שתי ידיים פנויות. בכל שדה-תעופה יש חדר תינוקות ברמה זו או אחרת, שכולל עמדות החלפה, צעצועים וכו´, אפשר לשהות שם עם התינוק בנוחיות. בנתב"ג גיליתי בטיסה האחרונה את החדר הזה וממש התפעלתי לטובה - יש בו שתי מיטות תינוק, עמדות החלפה, כיורים, כורסאות ישיבה להנקה ולמנוחה, משחקים וצעצועים וגם בית-שימוש להורים. הוא נמצא באזור הדיוטי פרי בקצה הימני אחרי חנות "סטימצקי". כדאי לקחת לתינוק אוכל שהוא רגיל אליו (בעיקר הכוונה לפורמולה) לימים הראשונים ביעד החד, כי החלפת פורמולה עלולה לגרום לו לשיבושים במערכת העיכול. דלית 3: תזמינו מראש עריסה. אם אתם שניים והתינוק, תבקשו את הכסאות ליד החלון ולעשות block על הכסא השלישי שלידכם. המשמעות היא שאם אין מטוס מפוצץ, הם שומרים לכם את הכסא השלישי ואז זה רק שניכם וכיסא ריק לכל החפצים. חוץ מזה, אני לקחתי איתי את כיסא הבטיחות של שקד ואז כשאכלתי או כשהייתה יותר עירנית היא ישבה בכיסא. עדיפה גם השורה הראשונה לפני מחלקת עסקים, כי שם מסתובבים הכי פחות אנשים ואפשר להתגנב לשירותים שלהם. קחו משהו כך שתוכלו להשכיב לישון על הרצפה אם לא תהיה לכם עריסה. אני קניתי מזרון ים בחצי גודל (9.90 שקלים) ותפרתי לו כיסוי. אפשר גם סתם לעטוף בשמיכה. זה מרופד ולא תופס מקום כשלא בשימוש. אם את מניקה, תשתי המון בימים שלפני הטיסה וכמובן בטיסה עצמה. קחי איתך למטוס בקבוק גדול בשבילך כדי שתשתי יותר. בלי הבקבוק יהיה לך לא נעים או לא נוח כל פעם לבקש כוסות שתיה והאויר במטוס מאוד יבש. עגלה אפשר לקחת עד למטוס ושם לתת לדיילת ולבקש שהיא תחכה לך בדלת. זה חשוב כי יש מרחקים ענקיים ללכת עם המון ציוד שאפשר לתלות על העגלה. אפילו אם התינוק במנשא - העגלה יכולה לשמש לציוד. קחו מנשא למטוס. חשוב ללכת הרבה להמריץ את זרימת הדם וגם להרגיע את התינוק. עם מנשא יהיו הידיים פנויות לתמוך את עצמך אם יש טלטלה. קחו שמיכת פליז קטנה. במטוס קר ולא תמיד יש מספיק שמיכות. אם התינוק רגיל ואוהב לנסוע במכונית זה יהיה ממש קל. הנידנודים בטיסה ממש מרדימים אותם. הג´ט לג שלנו הוא גם פסיכולוגי אבל אצלם רק פיזי ולכן אם מקפידים על חושך בלילה הם עוברים את זה יותר קל מאיתנו. בטיסות לילה עושים בד"כ חושך וזה עוזר להם להתאפס. בצ´ק-אין, תלכו למחלקת עסקים (בלי בושה) או תשאלו איפה עושים בידוק למשפחות. גם אם אין נוהל קבוע - אם יש אפשרות יבואו לקראתך. בין הטיסות, אם יש זמן, תבדקו איפה יש חדרי משפחות. בהרבה שדות תעופה יש חדרים ממש מאורגנים עם משחקים, מיטות, כיורים לרחצה וכל מה שצריך. בציריך למשל, שמנו את הדברים על תקן שמירת חפצים והלכנו לקנות שוקולד. חזרנו, עשינו לה אמבטיה והלכנו לטיסת ההמשך. זה היה ממש נוח - קיבלנו סבון ומגבת וכל מה שצריך. אני לקחתי את התינוקת לבדיקת אוזניים והרופאה ניקתה לה את השעווה (יש לה המון בתורשה מאביה) וגם נתנה לי טיפות אוטידין שבסוף לא היינו צריכים. להרגעה כללית לקחתי טיפות קמומיל שזה כמו התה רק יותר קל לשימוש וגם גלימון (מהמשפחה של הגליכול ושות´) וזה עזר. בהמראות ובנחיתות תניקי או תני לשתות מים - הפעלת הלסת מונעת כאבי אוזניים. אצלנו זה לא הסתדר להניק והיא לא לוקחת בקבוק, אז שיחקתי לה במוצץ כדי שתמצוץ יותר חזק. בסופו של דבר, בדרך חזרה לא עשיתי כלום, כי לא היה צריך. טיסה נעימה!

MASHY BOSTON

New member
והנה עוד אחד ../images/Emo60.gif

השפעות הטיסה על תינוקות / טוטי 20/04/03 השפעות הטיסה על תינוקות הרבה לא ידוע על השפעת הטיסה על התינוקות, אבל בכל זאת, מצאתי קצת מידע באתר הורים (horim.co.il) חרף העובדה שיותר מ- 3 מיליון ילדים מתחת לגיל שנתיים טסים מדי שנה, אין כמעט שום נתונים על הסיכונים הבריאותיים העומדים בפני הנוסעים הרכים. ד"ר שישיר שאה וד"ר מנישה שאה, שני רופאים מבית החולים מקניל שבברווין, אילינוי, ערכו מחקר משותף המנסה להתמודד עם ההמלצות הסותרות של רופאי משפחה להורים תאבי חופשה, לגבי הגיל האידיאלי להתחיל לטוס בו עם הזאטוט היקר. הם ראיינו 137 רופאי משפחה, ונוכחו לדעת שאין כל דמיון בהמלצותיהם לגבי הגיל המועדף להתחיל לטוס בו עם תינוקות. חלק מהרופאים צידדו בכל גיל מעל חודש ימים, אחרים המליצו על גיל שנה ומעלה. שני החוקרים מצרים על כך שרופאי המשפחה לא מבססים את המלצותיהם על שום עובדה ידועה, ודבריהם מסתמכים יותר על ניסיון אישי ואנקדוטות מחייהם. הם אומרים עוד כי יש לקחת בחשבון את חשיפת התינוקות לזיהומים רבים שעלולים לסכן אותם, במטוס הסגור והלא מאוורר דיו. שני החוקרים הסבירו לאתר חדשות הרפואה של סוכנות רויטרס (www.reutershealth.com) ש"מבחינה אנטומית, תעלת השמע של תינוקות – זו המחברת את האוזן לחלל האף ומאפשרת זרימת אוויר חופשית לצורך איזון לחצים - צרה יותר," מה שעלול לגרום לסתימתה. הם מציינים שהסיבה הברורה לצרחותיהם של התינוקות בזמני המראות ונחיתות נובעת מהשינוי הפתאומי בלחץ האוויר המופעל אז על תעלות השמע, העלול לגרום ללחץ על עור התוף. ד"ר שישיר שאה טוען שההורים יכולים להנעים לתינוק את זמן השינוי החד בלחץ האוויר שבנחיתה או בהמראה. "לדעתי, אחד הרעיונות הטובים הוא להאכילם בהמראה ובנחיתה בלבד. כדאי להשאירם ערים, ובהחלט חשוב שעד גיל שנתיים הם ימצצו משהו בהמראה ובנחיתה: בקבוק, פטמה או מוצץ. זה פותח את התעלות, מוריד את הלחץ באוזן ועוזר בהפחתת הכאב." שאה ממליץ גם להימנע ככל האפשר מלגרור תינוקות לטיסות ארוכות עם הרבה עצירות או החלפות מטוסים. "רופאים רבים ממליצים שלא יהיו בטיסה יותר משתי עצירות, כי כל מצב כזה גורר עוד המראה ונחיתה." הוא מוסיף כי כדאי וחשוב לערוך עוד מחקרים בנושא.

חזרתי עם רוי לפני שבועיים מהארץ....

והיו לנו 2 טיסות....מסרנו את העגלה בשער בboarding וקיבלנו אותה עם הנחיתה.... כמובן עלייך לבקש/ לעדכן גם את צוות האויר שאת ממתינה לעעלה מאחר שבנחיתה ועוד לפני שהנוסעים יורדים עולה למטוס איש צוות קרקע והם מעבירים לו את ההודעה הנ"ל ועד שאת יורדת הם בדר"כ מצליחים להוציא את העגלה. אני טסתי עם רוי חזרה לבד ולא היתה בעייה ...עזרו לנו תמיד עם המזוודות. לגבי השכרת רכב עם כסא/ סלקל ...לא נראה לי שתצליחי למצוא כי לאחר בירורים יש לחברות ההשכרה רק כסאות לגיל שנה ומעלה ולא סלקל...אולי אמא שלך יכולה לשכור משילב??? לגבי מחשב וכד" כדאי לך לשקול זאת פעמיים כי זה ממש מסורבל עם כ"כ הרבה תיקים. למיטב זכרוני מותר לך רק 2 מזוודות. אם תתחילי לתת לתבור טעימות של ארוחות אולי כדאי שתזמיני לו baby mealשזה כמובן כלול כבר בתשלום הכרטיס שלו.

אולי אני אצליח

לדחוף גם את המחשב וגם את התיק של תבור בתיק אחד שעולה למטוס, כזה על גלגלים, ואת כל השאר לשלוח עם המזוודות... היות ואני נוסעת בין השאר גם לעבוד, אני חייבת לקחת איתי מחשב. לא ידעתי שבשילב אפשר לשכור כסאות לרכב? אני אברר את זה, תודה!

עדי, לגבי כסא לרכב שווה לבדוק גם

באתר הבא. בעקרון, הן מוכרות שם ציוד יד-שניה. אבל מאחר והן גם קונות ציוד יד-שניה, זה אומר שתוכלי למכור להן בחזרה את הכסא בהפסד קטנטן - שלדעתי יצא יותר זול מאשר לשכור כסא לרכב (חוץ מזה, שתוכלי פשוט להשאיר את הכסא אצל אמא שלך, לפעמים הבאות שתגיעי לביקור).

ותדאגי שאמא שלך תארגן כסא דפני

לאמבטיה.... כדאי שיהיה לך נוח לרחוץ את תבור....חוץ מזה תצטרכי עריסה או מיטה וזאת ניתן לשכור מיד שרה תמורת תרומה כרצונך וכך גם אם את שואבת חלב.

שרונה13

New member
לדעת היא לא תצטרך דפני וכו'

תבור כבר יהיה בן חמישה חודשים בגיל הזה הם כבר יושבים או לפחות כמעט יושבים ואת ענבר כבר קילחתי באמבטיה רגילה כשהיא יושבת. לגבי עריסה זה באמת רעיון הבעיה היחידה היא שהוא יהיה לדעתי כבר קטן מידי לעריסה ויהיה חייב מיטה או פשוט מזרון מגודר היטב. שווה לבדוק רם למישהוא מהחברים יש אולי לול ואז בטוחני שאפשר יהיה גם להשאיל הרי לול זה מותרות (צריך רק לחפש הורים משוגעים כמונו שהיה להם הכל )

לישון הוא יכול איתי

בחדר של אחי ששם נישן יש מיטה זוגית שצמודה לקיר מצד אחד כך שלא תהיה בעיה, אלא אם כן הוא כבר יזחל אבל קשה לי להאמין...

כן דפני אני אשאיל מחברה

מקסימום נקנה עוד אחד זה גם ככה לא ממש יקר אבל יש לחברה שלי והיא כבר לא משתמשת. אני מתה על הדפני הוא עושה לי את החיים כל כך קלים!

ornauk

New member
טלפונים של ציוד יד שניה

שרון- 055-428628 דלית-067-646708 ניתן למכור להן את הציוד .

שרונה13

New member
מנסיוני../images/Emo160.gif קצת ארוך...

נסעתי רק פעם אחת עם ענבר כשהייתה בת שנתיים לכאן. לכל מבוגר מגיעות שתי מזוודות שנוסעות בבטן המטוס טרול עליה למטוס ותיק יד. תינוק אשר אינו משלם כרטיס לא זכאי לכלום!! כלומר רק מגיל שנתיים מרגע שאת למעשה משלמת כרטיס, תינוק או ילד זכאי לאותו הדבר. לעומת זאת כמובן שתבור יהיה זכאי לסלקל ועגלה. את העגלה במידה והיא מתקפלת ממש למטריה קטנטנה יש סיכוי שיאפסנו לך ממש במטוס אם לא יקחו לך אותה לפני העליה למטוס ויחזירו עם הירידה (תבדקי טוב טוב שזה מה שהם עושים !! כבר שמעתי על פשלות). לגבי השכרת רכב עם כיסא לרכב - אני יודעת שזה קיים וישנן חברות שאפילו נותנות אותו בחינם במידה ומודיעים להם ששיש צורך בכך. אני ממליצה במידה ואת מקבלת את הבסינט במטוס שלא לקחת את הסל קל ושמישהו כבר ידאג לך לכיסא מתאים בארץ ... לענבר היה סל קל באוטו אחד וכיסא שהתאים מגיל 0 באוטו השני כך שאם מישהו היה מבקש ממני הייתי יכולה להשאיל אותו... שווה לבדוק עם חברים ומשפחה. עוד רעיון שלא הועלה כאן: תבור מספיק קטן למנשא!! אולי שווה לך בכלל לא להעלות איתך את העגלה למטוס ולשים אותו במנשא קדמי ... לקחת תיק גב ואז גם אם לא תמצאי מישהו שיעזור לך את מסודרת!! וכל מה שנותר לך זה רק אולי למצוא עזרה מהיכן שמקבלים את המזוודות... שתהיה לך נסיעה קלה

ו...מסיכמה עם שרונה לגבי המינשא

אני עברתי עם רוי בין טיסות בפרנקפורט עם מינשא ועגלה ...לפעמים רוא רצה על הידיים ועם מינשא זה הכי נוח

כמובן שעל המנשא אני לא מוותרת

אחרי שהוא בילה בו הופעה שלמה של גזוז/כוורת ליד הרמקולים בשינה(!!!), הוא פשוט מת על המנשא (בייבי ביורן) וגם לי הוא נורא נורא נוח ולא תופס מקום כמובן שהתכוונתי לקחת אותו, אני גם ככה לוקחת אותו לכל מקום.

irisgh

New member
מנשא גם לטיסה עצמה

אם יש מנשא קדמי, והילד לא נרדם בעריסה, אז את יכולה להרדם בשקט והוא ירדם במנשא שצמוד אלייך. זה גם עוזר בהמראה ונחיתה: את קושרת את עצמך בחגורה (אסור לקשור אותו באותה חגורה) והוא מחובר אלייך במנשא. הבעיה היחידה היא שבהמראה ובנחיתה עדיף שהילד ישב באותו כוון כמו כל הנוסעים, אבל אם הוא מספיק קטן להיות רובו על הבטן שלך, אז זה לא משנה. התינוק לא נחשב לצורך מזוודות, רק את, ולכן רק שתי מזוודות, תיק לעליה למטוס - carry on, ועוד ארנק קטן לעליה למטוס, ולתינוק אפשר רק 'מתקן ריסון' לתינוק נוסח עגלה, שכמו שנאמר, את יכולה לעשות לו check in, או למסור אותו בעלייה למטוס. [ ד"א, יוצאי דופן, בתוך ארה"ב, הם southwest, שמאפשרים שלושה פריטים לנוסע ]. . אבל הם מנסים לעזור. במקרה הכי גרוע, אפשר לשלם על פריט נוסף. אם מארגנים את הפריט המון זמן מראש, דרך סוכן הנסיעות, זה יכול להיות גם לא נורא יקר.

מסקנות

אני אסע עם העגלה והמנשא בטוח. אם אמא שלי תצליח לארגן בארץ סל קל או כסא לאוטו, אני לא אקח אותו. אם לא, אני אקח את הסל קל שלנו ואאחסן אותו במטוס. תבור יוכל להיות במנשא או בסל קל בירידה, והעגלה+מזוודות ילכו על עגלת שדה התעופה. תודה לכולכן בנות באמת הרגעתן אותי, זה נראה לי כזה פרוייקט מסובך, כל כך הרבה ציוד ורק עדי אחת

למעלה