טיפול בילד אחרי ברית מילה?

מנתח

New member
Uלגבי המאמרים אותם הזכרת:

שני הראשונים הלקוחים מפדיאטריקס, נכתבו שניהם בתגובה על המאמר שפרסם איגוד רופאי הילדים האמריקאי. שניהם טוענים כנגד אותה החלטה. על כך אומר רק, שטוב שיש כל הזמן פעילות מחקרית, וטוב שהרופאים לא שוקטים על שמריהם ומנסים כל הזמן לערער על אמיתות כביכול. אחרי ככלול הכל כך הגיע ה- AAP להחלטתו בנושא, כנגד הדעה הרווחת באותם הימים. אולם השורה התחתונה היא שאף אחד מהם אינו מתחרה בנתיים בשיעור הקומה ובסמכות החוקית של כוח המשימה של ה- AAP, ועמדת ה- AAפ נותרה בעינה לפחות בנתיים. מעבר לכך אציין רק פרט קטן: המאמר השני טוען על המצאות עובדות חדשות בנושא בעשור האחרון שאמורות להפוך את החלטת ה- AAפ על פיה. אולם באותה נשימה מציין מספרים אחרים לחלוטין של מילות מאילו המצויינים ע"י משרד הבריאות האמריקאי. ולו רק מסיבה זו אני מוצא את עצמי מפקפק באמינות המאמר כולו וחוסר הטייתו. לדבי המאמר שאחרון שציינת לא הצלחתי למצוא אותו. האם את יכולה לציין בבקשה כותרת ושם מחברים? חן חן.

רון סי

New member
ובימים אלה ממש ארגון הבריאות העולמי

ממליץ על מילה כדרך להפחתת הסיכון להדבק באיידס. נראה שהוכח שמילה מפחיתה מאד את הסיכון לחלות באיידס, ובעוד מחלות מין, אלה שיש היום, ואלה שממתינות למין האנושי בעתיד. הורים שמלים את תינוקם כיום, עשויים בהחלט להציל את חייו בעתיד, עת תשתולל מחלת מין חדשה ולא ידועה.

ילדים בני 8 לא עושים סקס...

ובשביל זה יש אמצעים שונים כמו קונדום. אנחנו לא במדינת עולם שלישי באפריקה, ופה יש שירותים רפואיים שלא כמו שם, ואפילו חלוקת אמצעי מניעה בחינם, מעבר לכך נראה שגם בארץ הנימולים יש חולים במחלות מין. קונדום או לחתוך את איבר המין. המממ... (
)

ההמלצה ממש אינה עבור תינוקות

ההמלצה היא עבור גברים הטרוסקסואלים באפריקה, באותם מקומות שעד היום לא מצליחים להשתלט על התפשטות האיידס בדרכים המקובלות במערב (יחסי-מין מוגנים, קונדומים). ואכן הביקורת העיקרית להחלטה הזו היא הגישה השלילית שלה - לאפריקנים "הפרימיטיבים" הם ממליצים דברים שלא היו ממליצים כמובן לחברות הנאורות כמו באירופה, כמפלט בשל חוסר ההצלחה "בדרכים המקובלות" מסיבות שלא נעים לומר (פוליטיקה וכדאיות כלכלית למערב). בכל אופן חשוב לשים לב שההמלצה (גם שאינה מוצלחת, ולדעתי הם יחזרו בהם בעתיד הקרוב) היא לא עבור החברות המפותחות וודאי שלא עבור תינוקות או ילדים (ואפילו לא עבור הומוסקסואלים משום מה...
). הורים שמלים את תינוקם חושפים אותו לסיכונים מיותרים, כאשר ברור שהחינוך חייב לכלול הסברה ברורה לגבי יחסי-מין מוגנים ושימוש בקונדום. ובכלל הרעיון של הסתמכות על מה שמקטין את ההסתברות להדבקה ב-60% (או במילים אחרות מגדיל קצת את הזמן להדבקות באותה הסתברות אם מסתמכים דווקא על מילה...) הוא מסוכן בפני עצמו.

רון סי

New member
הנקודה היא

שהוכח שיש תועלת בריאותית מובהקת במילה: הקטנת הסיכון להדבק באיידס. הורים שבאים לשקול אם למול את בנם, צריכים לדעת שאם ימולו אותו, הרי לפי המחקרים העדכניים ביותר, הוא ירויח הגנת יתר מסויימת כנגד הידבקות באיידס, לפחות, ובעוד מחלות מין כנראה. הגנת יתר זו עשויה להוות את ההבדל בין חיים ומוות עבורו, שהרי מספיק פעם אחת שקיים יחסים לא מוגנים עם בחורה חולה (באיידס, או באיזו מחלה אחרת שתהיה בעתיד), כדי שיידבק. היותו נימול עשויה להציל את חייו ולמנוע את מותו בשל אותו מגע מסויים. חינוך כבודו במקומו מונח, אבל אי אפשר לחנך אדם לקיים יחסי מין תמיד עם קונדום. מי שחושב שהוא יצליח לחנך את בנו להשתמש תמיד בקונדום, הוא אדם נאיבי ביותר. מה גם שעם בת זוג קבועה, או בת זוג שסומכים עליה, לא משתמשים בקונדום. אבל בת זוג זו יכולה להיות חולה. כפי שהוכח, ברית מילה מספקת הגנה מסויימת בפני סכנת ההדבקות, ויכולה, כאמור, להוות את ההבדל בין חיים ומוות. אני חושב שזה שיקול רפואי בעל משקל.

האזרחק

New member
אחחח הסטטיסטיקה

למזלך אף אחד עדיין לא בדק בכמה מסתכנים יותר ביחסי מין לא מוגנים גברים שעברו מילה, רק מעצם הידיעה שהם "מוגנים יותר"...

אורית ג.

New member
אבל ארגון רופאי הילדים בארצות הברית

אינו ממליץ כלל וכלל על מילה שגרתית לילודים מסיבות בריאותיות ולמעשה טוען כי אין כל יתרון בריאותי למילה כשגרה. איך יתכן שאת כרופאה טוענת ההיפך? אני מבינה כמובן טענות מתחום הדת והמסורת ושלל טיעונים רגשיים - אבל מדע הוא מדע. הוכח כי מילה אינה תורמת כלל לבריאות התינוק .

לחתוך אנשים בלי סיבה...

זה לא החלטה רפואית. החלטה רפואית לרוב מתבצעת כשיש בעיה, אם אין בעיה אין צורך לפנות לרפואה.

דובית26

New member
שלום לך

טוב תראי דבר ראשון אני אציין שאני לא הייתי אובייקטיבית לקראת מילת בני, אני שומרת תורה ומצוות וזו לא הייתה שאלה בכלל. אבל לעובדות שאני נתקלתי בהם - המוהל שלי היה מ צ ו י ן אחד המוהלים הטובים בארץ. התינוק שלי רגוע מטבעו היה כך לפני הברית ונשאר גם אחריה. המוהל השתמש במשחת אילחוש, כם שבעצם התינוק היה רגוע כל הטקס וגם לאחריו הוא ישן במהלך כל האירוע ולא היו לו בעיות גם בימים אח"כ חשוב מאד שיבואו לבדוק אחרי הברית את המילה, אנחנו בדקנו יום לאחר מכן וכמה חודשים לאחריה. לדעתי- אבל זה כבר דעה אישית- התינוק נרגע אצלך ביניקה מיד אחרי הברית כך שהאמון שלו בך לדעתי רק מתחזק. בקיצור זה עניין של 2 דקות היה אצלי ובלי התלבטויות ככה לא הריהרתי על החלטתי מאז, אני חייבת לציין- יש מוהלים גרועים בשוק, ויש גם תינוקות שלא בדיוק טיפוסים רגועים ועליהם אי אפשר להתחייב לרוגע ושלווה אחרי הברית. בהצלחה.

POOH*

New member
עונה לגבי ההחלטה עצמה...

אנחנו בחרנו לא למול את בננו. לא התחרטנו לרגע על ההחלטה. להיפך ככל שהזמן עובר הדעה שעשינו את הבחירה הנכונה עבור ילדנו רק מתחזקת. ולאחר שנכחנו בברית של חברים וליוינו אותם ברגעים הקשים האלו ההרגשה עוד יותר התחזקה. ואת כל הטיעונים בעד ונגד מילה את בהחלט יכולה לקרוא בפורום 202 כמו שהמליצו לך. ולגבי סיבוכים - יש לנוש ני חברים שלילדים היו סיבוכים לאחר הברית והם נאלצו בגיל שנתיים לעבור ניתוח תיקון. הליך שאני לא מאחלת לאף ילד לעבור ולאף הורה ללוות את ילדו בהליך כזה. POOH

רון סי

New member
כל התינוקות היהודים בישראל

למעשה, עוברים ברית מילה. יש מיעוט של יוצאים מהכלל שבטל בשישים (ולמעשה ביותר משישים). מדובר ב-75000 (שבעים וחמישה אלף!) תינוקות. 99.5% מהתינוקות עוברים את המילה בלי שום בעיות. יש יותר סיבוכים מזה בתהליך הלידה עצמו. חלק מהתינוקות בוכים, אבל לא ברור שהם בוכים מכאב כלשהו, שהרי הם מתחילים לבכות עוד לפני שמוהל נגע בהם. חלק אחר מהתינוקות לא בוכים כלל. המוהל מבצע אחרי הברית מעקב סטנדרטי, ובדרך כלל אין שום צורך בטיפול נוסף. מתנגדי המילה שעטים על כל שאלה בקשר לברית מילה (בפורום זה הגיבו לך גולשים שהם מתנגדי מילה מוצהרים ואף קיצוניים), ינסו לשכנע באמצעות הסברים תאורטיים כמה המילה היא דבר נורא. המציאות, העובדות, סותרות אותם. המציאות היא שברית המילה היא פעולה חלקה, שעוברת בשלום, ושום תינוק לא זוכר אותה. לדעתי, כשאת רואה 75,000 תינוקות שעוברים ברית מילה, והכל בסדר, את יכולה להיות רגועה לגמרי. כמו שלא תוותרי, הרי, על הלידה עצמה, שגם היא כרוכה בסיכונים, גם בה התינוק בוכה, אבל בסוף הכל בסדר בדרך כלל, ככה אין סיבה שתוותרי על ברית המילה.

נכון, זה לא נורא בכלל...

שחותכים לך את איבר המין, במיוחד בלי הרדמה. בנוסף חשוב לציין כי רון סי הוא טרול מעצבן שכותב דברים הזויים לגמרי, כמו השוואה בין ברית ללידה כשברור יש הבדלים בין הצורך בלידה לבין הצורך בברית. אולם טרולים לא תמיד מבחינים בכך.

בטל בשישים?

אתה טועה. סקר חדש מראה (ולא ההוא מהאתר, אלה סקר שנערך במדגם על האכלוסיה על ידי הארץ אם איני טועה) כי 3% מתנגדים למילת תינוקות ולא מתכוונית למול את בנם\לא מלו את בנם. בחישוב פשוט זה יוצא כ150000 איש. כך שזה כבר לא מיעוט בטל בשישים אלה תופעה שגדלה בעשר השנים האחרונות בטור הנדסי.

קצת סדר

שלום לכל מבקרי הפורום עקבתי מעט לאחר הלך ההודעות כן לגבי ברית מילה ויש כמה דברים שאולי כדאי להבהיר הדבר הראשון שברית מילה הינו הליך כירוגי אולם אם אם עושים אותו בצורה נכונה הסיכוי לסיבוכים הינו אפסי אין הנחייה חד משמעית של ה AMERICAN ACADEMY FO PEDIATRICS לגבי השאלה אם למול או לא למול תינוקות אולם ההנחייה הינה שאם החלטת למול לעשות את זה עם אילחוש מקומי היום כאשר בארצנו מספר הלא נימולים עלה בעיקבות העלייה הרוסית אנו רואים הרבה יותר סיבוכים שלא ראינו בעבר של דלקות העטרה ופימוזיס ופרפימוזיס וכו. ולו מגיעים לניתוח בגיל ילדות או נערות לניתוח ברית מילה ובצורה דחופה למעשה אין הוכחות כי ברית המילה מוריד את תחושת הגירוי המיני ואת התחושה ואני אף הופתעתי לשמוע בכנס האורולוגי האחרון שנערך בסוף מרץ בברלין כי בארה"ב כ 90% עוברים ברית מילה חשבתי כי מדובר במספר קטן יותר (65% ) בקיצור היתרונות של ברית המילה כאשר עושים אותה בצורה נכונה עולות על החסרונות. בברכה ד"ר בנימיני מנהל פורום אורולוגיית ילדים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=778&pass=1

מנתח

New member
אכן סדר נחוץ.

הייתי מצפה כי תציין בתחילת דבריך כי אתה מתפרנס למחייתך בין השאר גם ממילות. מאחר ולא עשית זאת אני עושה זאת, מחמת שקיפות נחוצה. מעבר לכך באותה הזדמנות אני מציין כי מנהל היחידה לפג ולילוד בבי"ח איכילוב, תחת חסותה נמצא פורום המנוהל ע"י אחת מהרופאות העובדות במחלקה זו מנוהל ע"י פרופ' דולברג שגם הוא מתפרנס בין השאר ממילות (פעמיים כיוון שאשתו משמשת כמרדימה בהליכי המילה). כל זה מידע הידוע לציבור אך חייב בציון כאשר משיחים בנושא כזה. בהקשר זה אני מצהיר בזאת מחמת אותה שקיפות כי אני מתנגד למילה מטעמים רפואיים (אין בי התנגדות כאשר מדובר במניעי דת) ורואה במילה ע"י רופא כנוגדת את האתיקה הרפואית ושבועת הרופא הכוללת התחייבות שלא לגרום נזק למטופל. זו דעתי האישית. איני עוסק לא במילות ולא בתיקוני מילות ואיני איש דתי. עתה כל אדם שקורא את השרשור יודע בדיוק מיהן הנפשות הפועלות בו ומהן מניעיהן. אחוז הסיבוכים במילה רפואית דווח כנמוך פי 4 לפי מחקר אחד שנערך בשניידר ממילת מוהלים אולם מחקר שני שנערך בשניידר לאחר מכן הוכיח כי אין כל יתרון לרופא מול מוהל. כך או כך, אין מספרים ברורים בארץ שכן אין כל חובת דווח על סיבוך מילה ואין כל מעקב רופאי כמקובל למנותחים למשל ע"י מרפאות חוץ, ולכן בהסתמך על מידע מארה"ב הסיכון עומד על 1:200 לרופא. זה אינו סיכון אפסי ולא מזערי. זהו סיכון המחוייב דווח לחולה לקבלת הסכמה מדעת. אני חייב לשאול, היות ואתה עוסק במילות: האם אתה מחתים את המשפחה על טופס הסכמה מדעת? מהם הסיכונים אותם אתה מפרט? האם יש לך מספרים של מספר מקרי הפימוזיס הפראפימוזיס ודלקות העטרה אותם ציינת? לאחר קריאת הודעתך שאלתי את מנהל חדר מיון ילדים אצלנו (לא אפרט כאן מהו) והוא גורס כי לא נראה אף מקרה כזה במיון. כמו כן לא ראיתי שפורסם מקרה כזה ואני מניח שלו היה קורה היה מפורסם ב"הרפואה" כמקרה ייחודי בנוף שלנו. איני מסכים כי אין הוכחות כי המילה מורידה את הרגישות. להלן קיצור למאמר שפורסם ב- BJU המוכיח כי יש ירידה ברגישות. ולגבי המסקנה שלך בסוף - שוב באופן רשמי ה- AAP קבע אחרת וחוקית קביעת ה- AAP מחייבת. כידוע לך קיים לאחרונה תקדים משפטי שבו נפסקה רשלנות למרות שלא היתה שום רשלנות ולו מפני שהחולה גרסה כי לא הבינה את משמעות הסיכונים שנכללו בטופס ההסכמה מדעת.כיום אנו נמצאים בעידן רפואה מגננית, ומילה מככבת יותר ויותר בתביעות משפטיות. מאחר וגם בידיים הטובות והמנוסות ביותר ישנם סיבוכי מילה יש לקחת את זה בחשבון ולו לשם הכיסוי האישי הביטוחי ולנהוג בזהירות רבה במתן מידע והמלצות לגבי ניתוח בין אם הממליץ מבצע את הניתוח ובין אם הוא רק נותן חוות דעת לגבי נחיצותו.

דבריך עומדים בסתירה

לדעתם של הAAP (שטוענים כי לא ברור שהיתרונות עולים על החסרונות) ובמיוחד לדעתם של שאר ארגוני הבריאות בעולם (שטוענים שהחסרונות עולים על היתרונות). בנוסף, אתה מעתלם מהמחקר שציטטי מעלה אשר מוכיח בבירור פגיעה משמעותית עד כדי זהות למילת נשים ברגישות המינית. המחקר הזה חדיש ונערך בכלי מדידה אובייקטיבים בשונה מהמחקרים האחרים בנושא שנערכו לרוב על בסיס דיווח עצמי. אני מבקש לראות את הסימוכין שלך לטענה כי 90% מילודי ארה"ב עוברים מילה. הנתון הרשמי של בתי החולים בארה"ב עומד על כ60-64%. בנוסף יש לציין שבחלק מהמדינות בארה"ב המילה יצאה מסל המימון הרפואי ויש בתי חולים בארה"ב שכיום מסרבים מסיבות אתיות לבצע מילה בתינוקות (ובצדק). בנוסף, כמות הבעיות האפשריות (כגון פימוזיס, פאראפימוזיס ובאלנטיטיס) שדורשים מילה (ולא ניתנים לטיפול באמצעים אחרים, דרסטיים פחות) היא באמת כמעט אפסית ונופלת בהרבה הן מאחוזי הסיבוכים במילה וכנראה גם מאחוזי הסיבוכים החמורים שבמילה. רוב הבעיות המתוארות ניתנות לפתרון או על ידי טיפול במשחה או על ידי חתך אורכי קטן בטבעת סיבי השריר הסוגרת את העורלה על מנת לשחרר את העורלה מבלי לכרות אף חלק ממנה.

רון סי

New member
אתה מתכוון

לסקר הזה, שמצא ש-2% מהדתיים לא ימולו את בניהם...? מה אגיד לך, כנראה ש-3% מהישראלים לא ימולו כמו ש-2% מהדתיים לא ימולו... בגדלי מדגם כל כך קטנים, אין משמעות לאחוזים נמוכים. אבל אפילו היה המדגם רציני, נגיד גדול פי מאה, הרי אתה יודע, ההצהרה "לא אעשה ברית מילה לבן שלי" היא קלה לאמירה, אבל יותר קשה לביצוע. לילד יש עוד הורה, יש לו סבים וסבתות, דודים ודודות, וגם לאלה יש מילה. נגיד שהאחוז האמיתי של אלה שמצהירים שלא ימולו את בניהם הוא 1% (שהרי 2% מהדתיים זה בטוח טעות). נגיד שמחצית מאלה יעמדו בלחצים, אנחנו מגיעים ל-0.5% לכל היותר.

ayala26

New member
באתי לראות מקרוב מה רון סי כתב

אל תוותרי על הלידה! ולבקשת אמאדמא משתפת בתהליך שעברתי לפני אי-מילת בני:
קישור. אני חושבת שאמאדמא העלתה נקודה חשובה: שבוע אחרי שנולד הוריו של התינוק לא מכירים אותו מספיק בשביל להבחין בשינוי חשוד בהתנהגותו. הייתי מאוד חוששת לקחת את הסיכון שהייתי מבחינה רק מאוחר מדי שמשהו לא טוב התרחש.

רון סי

New member
כאמור, 75,000 תינוקות נימולים

כל שנה, והכל בסדר. כל אמא יכולה להיות רגועה, למול מספרים כאלה, שאין בעיה עם ברית המילה. יש יותר סיכון, כאמור, בלידה עצמה, ואנחנו מסכימים שלא נוותר עליה... התאוריות של מתנגדי המילה הן רק תאוריות. אפשר להתווכח על התאוריות בלא סוף, בייחוד שהן מכילות הרבה נתונים מטעים ואף שקריים. אבל כל התאוריות לא צריכות לעניין אמא שחוששת מברית המילה של הבן שלה. רק המציאות, העובדות, צריכה לעניין. 75,000 תינוקות כל שנה, והכל בסדר.

למעלה