טיפול בילד אחרי ברית מילה?

ayala26

New member
לא רק המציאות - אלא גם המציאות

אכן המציאות, העובדות צריכות לעניין אמא שחוששת מברית מילה - אבל בטח לא התכוונת למציאות הזאת. אבל זה שלא התכוונת אליה לא אומר שהמציאות הזאת לא קיימת - אני בטוחה שהרבה משפחות מצטערות שהן לא התעניינו במציאות ורק במיתוסים הנפוצים לפני מילת בנם.

רון סי

New member
במערכת החינוך נפגעים עשרות אלפי

ילדים כל שנה. בבית הספר הקרוב למקום מגורי נהרג בשנה האחרונה ילד. אני מבין שאת ממליצה להורים להמנע מלשלוח את ילדיהם לבית הספר, שהרי אין ספק שמשפחתו של אותו ילדים מאד מצטערת על אותו יום שבו הלך לבית הספר.

אני יודעת שקשה להבין

אבל האמור לעיל לא בא להגיד שלא רצוי לקחת סיכונים בכלל, אלא שכשלוקחים אותם רצוי שתהיה סיבה ראויה. אם חינוך אינו סיבה ראויה, אינני יודעת מה כן.

רון סי

New member
יפה

אז הדיון איננו כלל וכלל על הסיכונים, אלא על ההצדקות. מי שרואה הצדקה למול את בנו, לא צריך להתעניין בסיכונים, שהם נמוכים ביותר, כמו שמי שרואה הצדקה בשליחת בנו לבית הספר לא צריך להתעניין בסיכונים (שהם גבוהים יותר מאלה שיש בברית מילה).

מי שרואה הצדקה,

לא צריך להתעניין בסיכונים
זה לא נכון. מעבר לכך, אם אתה כותב שהם נמוכים, תביא סימוכין לדבריך.

ayala26

New member
זה מה שהבנת שאני ממליצה?

לא הבנת שום דבר. וגם כל מה שכתבת לא קשור בכלל - לא לנושא השרשור, לא לשאלתה של אמאדמא ולא להודעה שאליה הגבת. הדיון אינו על הסיכונים אלא על ההצדקות? נראה לי שהתבלבלת - איפה ראית פה דיון על ההצדקות למילה? קראת בכלל את ההודעה הפותחת של השרשור? אני אצטט בשבילך כי פספסת: "האם הרגשתם במשהו שונה בילד (בהתנהגות/במצב רוח/ באימון שהוא נותן בהורים...משהו) מאז שנערכה הברית ? ואם תסכימו..וזה לא אישי מידיי...לשתף אותי בהרגשה שלכם, בהתלבטויות שלכם לגבי הברית". על זה יש לך מה להגיב או שתגיד לאמאדמא שאיילה ממליצה לה לא לשלוח את הילד לבית הספר כי זה מסוכן שם.

רון סי

New member
את חייבת להמליץ להורים

לא לשלוח את ילדיהם לבית הספר, אם אינך רוצה להחשב לצבועה. שהרי אם את מדברת על סיכונים בברית מילה, ועל סמך הסיכונים את ממליצה להמנע ממילה, אז עלייך, אם את רוצה להחשב לאדם רציונלי המכבד את עצמו, להמליץ להמנע מכל פעולה שכרוך בה סיכון. הסיכון לפגיעה בבית הספר באופן שידווח לרשויות הוא 1%. זו פגיעה חמורה. פציעות קטנות יותר יש כמובן למכביר. אם בגלל הסכנה אסור לזוז, אז אסור, בגישה שלך, גם ללכת לבית הספר. אם את בכל זאת אומרת להורים, למרות הסכנה הברורה, לשלוח את ילדיהם לבית הספר, ברור מזה שלא הסכנה מטרידה אותך. ואז עולה התמיהה, למה את מדברת על הסכנות במילה, אם הן לא חשובות?

ayala26

New member
שוב התבלבלת

הגישה שלך - לא שלי. אני לא חייבת שום דבר ואני לא חייבת לקשר בין דברים שאין בינהם קשר. את זה אתה עושה ואני קוראת לזה טפשות. זו שטות גמורה מה שאתה אומר "אם את רוצה להחשב לאדם רציונלי המכבד את עצמו, להמליץ להמנע מכל פעולה שכרוך בה סיכון" קודם כל כי זה לא מעניין אותי איזה אדם אתה חושב שאני ואם אתה מכבד אותי (בעיקר כי אינני מכבדת אותך בכלל) ושנית מכיוון שיש פעולות שיש בהן תועלת שעולה בהרבה על הסיכון. אני לא מלתי את בני אבל חיסנתי אותו והוא הולך למעון. זה עושה אותי צבועה בעיניך? הקשר שאתה עושה בין הדברים עושה אותך טיפש בעיני.

רון סי

New member
אחזור על הנקודה החשובה

מתנגדי המילה מציינים את הסיכונים שיש בברית המילה. לענין זה יש להזכיר: סיכונים יש בכל דבר. מי שפוחד מסיכונים לא יכול לשלוח את ילדיו לבית הספר, לא יכול לקחת אותם לטיפולי שיניים, לא יכול לעשות איתם כלום. אפילו יציאה לגן השעשועים, נסיעה לטיול, כל דבר - יש בו סיכונים. השאלה איננה שאלה של סיכונים, אלא שאלה של הצדקה. מי שחושב שמוצדק לשלוח ילד לבית הספר, ישלח אותו, למרות שזה מסוכן. מי שחושב שמוצדק, מסיבות חברתיות, דתיות, בריאותיות, למול את הבן, ימול אותו למרות שיש סיכון קטן (והסיכון בברית מילה נמוך יותר מהסיכון שבבית הספר). לכן הדיון איננו על הסיכונים, אלא על ההצדקה.

ayala26

New member
../images/Emo199.gif

זו לא הנקודה החשובה וזה בכלל לא הדיון אבל נראה שנכנסת ללופ אינסופי אז אני אשאיר אותך להסתובב סביב הזנב של עצמך... סיבובים נעימים

למעלה