טיפים למעבר להונגריה

gmenaged

New member
טיפים למעבר להונגריה

אני שוקל ברצינות רבה מעבר להונגריה יחד עם משפחתי. כרגע אני בשלב איסוף המידע על ויזה, אישור עבודה, מקום מומלץ למגורים, פתיחת עסק ושאר עניינים. אשמח לשמוע טיפים או לחלוק ניסיון של מישהו אחר.

תמי 80

New member
כל הכבוד

תאמין לי אתה עושה נכון, המשפחה שלי עברה לפני 10 שנים ומאז הם רבה יותר רגועים... מה שכן אני יודעת שהמשכורות שם מאוד נמוכות וכמעט כל ההונגרים חיים מכל מיני עיסוקים חוץ מן העבודה, ונותנים גם די הרבה שוחד לשוטרים... שם זה מאוד מקובל לשים ברישיון שלך לפחות 2000 פורנט אם עברת עברת תנועה למשל...וגם להתווכח עם השוטרים שם זה נחמד כל עוד אתה עושה את זה בצחוק וברוח ספורטיבית. הרבה ישראלים פותחים שם כל מיני חברות הייטק ומחשבים, אבא שלי פתח עסק לאלקטרוניקה והוא מוכר למדיה מרקט וCORA שהם רשתות מאוד גדולות שם. וקרוב משפחה שלי פתח שם את רשת הפרינסס שזה הבורקסים בתחנות המטרו וכמו שאתה בטח מתאר לך הוא מליין חבל על הזמן... אז אפשר להצליח שם, רק צריכים לחשוב גדול הונגריה היא ארץ מהממת. בהצלחה.

סליחה...על מה הכבוד? ../images/Emo163.gif

בשביל מה הקימו את המדינת היהודים? שחכתם? איזה כבוד יש לאנשים שעוזבים את הארץ, כאשר קשה כאן? MEGÁLL AZ ESZEM

תמי 80

New member
ברגע שיש לך ילדים את כבר לא חושבת ע

אני חושבת שחיים פעם אחת ונכון שמלא חיילים מתו בשביל המדינה ובעלי אפילו נפצע קשה בצבא בשביל המדינה אבל את יודעת מה המדינה נתנה לנו????? כלום אחד גדול. ולפעמים בא לך לעלות לאוטובוס בלי להסתכל כל הזמן לצדדים ולשבת בפאב או מסעדה בלי לפחד ולהכנס לקניון ולהיות רגועים, זאת הרגשתי אחרי שנולדו לי ילדיי הקטנים. למרות שתמיד צריך להשאיר את אופציית החזרה ולא למכור את הדירה שבארץ. בקיצו /שכל אחד יעשה מה שנוח לו. גם ככה רוב המדינה נמצאת במצב כזה שהם לא יכולים לעזוב אפילו את העיר לא את המדינה אז לא לדאוג...

עב

New member
לכל מדינה יש בעיות משלה

תשכחו מגן העדן, הוא לא בהונגריה. אני בטוחה שגם בהונגריה יש בעיות חברתיות כלכליות. לקראת נסיעתי (כן, כן...) קיבלתי מקרובי בבודפשט צרור אזהרות בקשר לכייסים, שודדי רכב בדרכים (!) ומקומות שהם לא מעיזים להסתובב בהם אחרי שעות החשיכה. אם אינני טועה, כאן בפורום הזכירו לא אחת שהאנטישמיות לא מתה והיא חיה גם בהונגריה. אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. אני שמחה שההורים של תמי הסתדרו, אני מצטערת שהמדינה שלנו דוחפת את תושביה (בעיקר הצעירים) החוצה. באמת קשה להסתדר פה.

תמי את ילידת הארץ?

מראש אומרת, אני לא גיבורה, ולא מצפה לפרס ישראל, שעליתי עם שתי ילידים קטנים לארץ, בגיל 32 -לאחר שעזבי את הכול! את רכושי, את הקריארה שלי, את חברי ילדות, את הורי, את שתי הסבתות, שהיו עוד מחיים....בן 6 ובת 8 היו ילדי....בהונגריה לאבא שלהם הייה מכונית פורש (כן, מכונית ספורט היקרה), כאשר הבן שלי בגיל 14 נסעה לשם, חשבתי שליבי נשבר, אבל לא אמרתי לא....למד בבית ספר פרטי, קיבל את הכל בכסף ובצומת לב שלאבו...פחות משנה חזרה לארץ, לדירה קטנה שלי, לאימא שעובדת מסביב לשעון, ואין כסף לשטויות. ככה הוא שאל אותי בטלפון: אימה איני יכולה לחזור לארץ, לתמיד? את תיקבלי אותי?עברתי 4 וחצי שנת שרות של בני בשריון, בלבנון... היום הם גדולים, ומוצלחים. ומוצלחים, מפני שהייהם לא הייה עטוף בצמר גפן. קיבלו את הטירונות הכי טובה לחיים. וזה מה תפקידה של הורה. לא ללמד לברוח, כאשר מקבלים סתירת לחי, אלא לעמוד בקושי, להתמוד עם החיים. לא פחדתי מעולם, שהם יקחו סמים, שהם יתחילו להמר או לעשות שטויות אחרות... לא סיפרתי להם סיפורים, הם ראו את החיים, ראו דוגמה של התנהגות שלי, ולמדו לעשות, בלי להתלונן, להיות מאושר מכל רגע של יצירה, נתינה.... אני לא מכירה אותך, לכן אין לי זכות להגיד, מה שהייתי אומרת לבתי, במיקרה כזה...ילדתי, רק האחברושים בורחים מאוניה שוקעת, אנשים מנסים להציל את מה שיש, עד סוף כוחם...בן אדם לא נולד כדי לאכול, ולחרבן, להתלבש ולהתפשת, אלא לתת מטרה של החיים. תסלחי לי על המילים הקשות, לא מסוגלת לעטוף את מחשבותי בניר כסף.

jojo4

New member
כמבקר אקראי בפורום, אווה עמיחי

שאלה ללי אלייך היכן ילדייך כיום????? מזמן אני כבר לא במערכת שיפוט במדינתינו לגבי החלטתו של הפרט

בבקשה...

בתי גרה בלונדון, מפני שנסע לשם ללמוד, על ידי עבודה, ועשתה את זה לבדה, בלי עזרה של אף אחד. היא נסעה לשם, מפני שהיא למדה משחק וכתיבת מחזה, ולונדון המקום למטרה הזאות. לאחר שסיימה את לימודיה, חזרה הביתה, סיימה במשך שלושה חודשים את המחזה הראשון שלה, נסעה ללונדון, וסיכנה את כל חיסכונותיה לעלות להבמה את המחזה, במה שהיא שיחקה, והפיקה כלל כל עבודת היחסי ציבור. היא היתה היחידה בקבוצה שלה, שהעזה לעשות זאת , ולי אין שום ספק, שיכלה לעשות את זה, רק בזכות, שילדותה לא היתה קלה,ולמדה כאן, אך להתמודד עם בעיות...דרך אגב, את המחזה שלה שלחתי לוילוז'ני, שהתנדבתי עבורו בבחירות, אפילו לא קראה את המחזה, לא שהתעניין מעבר לזה...הוא משחק בדרמה, בהבימה, שכתב המחזה למד באותו מקום, איפה שבתי, אבל הוא אנגלי, לא ישראלית, אז לוקחים את המחזה שמצלצל חו"ל....כל עבודת בתי שולחת לתאטראות בארץ...מה לעשות, שבלונדון מקבלים ביתר פתיחות...אמרתי לה, שאת המחזה הזה, שסיימה, היא צריכה לשלוח ישר מלונדון, אז, אולי יש סיכוי, שיפתחו את המעטפה... לאחר המחזה הראשון שלה נסעה לניו יורק, כי חשבה, שהבריכה של לונדון צפוף בדגים, ולהתקדם אפשר יותר טוב בארצות הברית...לא סיימה את השנה, מפני שלא סבלה את המקום, את האמריקאים...חזרה ללונדון, עם מחזה השניה שלה, שכתבה בהשרעה של קרובת משפחה מבוגרת מאוד, שאהבה אותה, ונפתרה... בלונדון, עם הקשרים שבנתה במשך לימודיה, הצליחה לגייס את מורתה לביים ואת מרכז תרבות ההונגרי, לתת חסות להצגה...הפרמיארה היתה השנה, בפברואר, כאשר האולם התמאלה עד אפס מקום, לכן פתחו את הדלתות לחדר מדריגות, כי גם שם ישבו אנשים...אחרי זה נסעה לניו זילנד, לשלושה חודשים, וחוץ מלטייל בנתה קשרים עם תאטרונים בוולינגטון...מאז קיבלו את המחזה החדש שלה, ויש סיכוי טוב, שיעלו להבמה...את הקיץ עברה שוב בלונדון, כי ידידים שלה היו בחופש, ושמרה על הבית בנטינג היל...וכתבה, בתנאים טובים...סיימה את המחזה השלישי שלה, וספר על ניו זילנד.....עכשיו עושה את כל העבודות, המקדימות לעלות להבמה את מחזה השלישי שלה, בקשר עם תאטרון בוולינגטון, ומחפש מוציא לאור לספר....בתי לא ברחה מכאן, בגלל שהיתה לה רעה,או קשה. החפך הנכון. בחרה במקצוע, שאפשר ללמוד ברמה הכי גבה....בלונדון. לא נסעה להונגריה (חוץ מחופש אחרי הצבא, וללמד עיברית כדי לחסוך כסף מינימלי לנסוע ללמוד), למראת, שאזרחית, אביה שם, והיתה יכולה לנצל את כל הקשרים שלי לקדם את עצמה...היא נסעה למקום, שלהתקבל ללמוד הקשה ביותר, לבחורה, שיש לה מבטה הונגרית-עיברית-ערבית-אמריקאית...שנה וחצי למדה רק דיקציה, לשפר את המבטה שלה...היא לא קיבלה ממני או מאביה גרוש לעשות, מה שהיא אשתה...ברגע שביססה את שמה, כמחזאית, יכולה לחזור לארץ, כי לא משנה איפה היא כותבת, וכשחקנית דבקה כאן הרבה יותר קל לה עם שער הבלונדיני הטבעי יופיה המיוחדת, המערבת שלה. בני, לאחר 4 וחצי שנה בשריון, התחילה לעבוד כמאבטח, בכל מקום אפשרי, כי שום עבודה לא הייה לו "מתחת לכבודו"...אבל בחור כשרוני, די מהר הגיע לצוות הבטחה של אחוזת שרי אריסון. אחרי 11 לספטבמבר, לפני שנתיים שרי הציה לו לעבוד על האוניות של החברה, באזורים השונים מסביב ארצות הברית...היו חגים, ישבנו, ושאל, מה לעשות...אמרתי לו, שהתנאים, שיקבל שם כל-כך טובים, שבשנה, שנתיים יכול לחסוך כסף ללימודים, ואז, הוא לא צריך לעבוד על יד הלימודים (רוצה להיות אדריכל, למראת, שתמיד המלצתי לבחור משהו אחר...)בחו"ל הכיר בחורה אוסטראלית, שהוא היום בהריון...הם בארץ, כרגע, את האוניות עזבו, נוסעים לאוסטראליה ללדת, וחוזרים לארץ בערך עוד שנה, כאשר בני יתחיל ללמוד כאן, ומתכוונים לגדל את ילדיהם כאן.... צעירים, בני 20 נוסעים בכל העולם, וזה מצוין...חבל, שאני לא יכולתי לעשות את זה בצעירותי....לומדים, עובדים, רואים עולם, וחוזרים הביתה... דיברנו על זה, בדיוק עכשיו, שאיפה לגדל ילדים...באוסטראליה השקטה או כאן...לא רק אני, בני גם חושב, שזה מקום עדיף לכל מקום אחר... עוד פרטים אתה רוצה לדעת על חיים הפרטיים שלי, ושל ילדי?

vera2

New member
../images/Emo31.gifלתמי

אני מכירה ליהודים ארץ מהממת אחת והיא מדינת ישראל נכון הונגריה היא ארץ מהממת להונגרים מוזר איך את מתפעלת מתרבות השוחד "בקשיש". אנחנו צריכים להצליח כאן כי זאת ארצינו וכאן כבודינו. אי אפשר אף פעם לדעת איה שלטון יהיה בעתיד בארצות הזרות ומה יהיה היחס למעוט המבין יבין. מורה

vera2

New member
../images/Emo104.gif../images/Emo31.gifהיהודי הנודד

הנה ניפתח ספר ההיסטוריה והיהודי הנודד יוצא לנדודים אחרי סיר הבשר וכל זה בשם הילדים שבלי לשאול את דעתם אתה הופך אותם לאזרחים מדרגה שניה ומעוט. כאשר סוף סוף יש לנו מדינה ואנחנו חופשיים וגאים נכון יש כאן הרבה בעיות ומלחמה אבל את השנויים צריך לעשות מבפנים ולא ע"י בריחה. ורה

reuven4u

New member
אי אפשר להכליל! יש כאלה ויש כאלה.

יש כאלה שלא מתאים להם להיות כאן, לא מתאים להם להיות "בשר תותחים" באוטובוסים או במסעדות, לא מתאים להם הצפירות , הלחץ הבאגאן. אז מה? לא כל בני האדם הם אותו הדבר. אני גם עליתי לארץ (ולא כדי לחזור) אבל אני לא רואה שום דבר רע בזה שזה לא מתאים למשהו להיות כאן. המשכורות בהונגריה לא בטוח שיותר נמוכות מכאן. (יש לי חברים שלמדו כמוני בהונגריה , והם עכשיו מרווחים די דומה למשכורת שלי כאן) לא שהכל ורוד שם, אבל גם כאן זה לא ורוד.

kropacsek

New member
גם למטבע הזה יש לפחות שלושה צדדים..

מצד אחד, איש הישר בעיניו יעשה. זכותו של כל אדם לבחור את גורלו ולשאת באחריות ואיש לא יוכל לבקר אותו. לכל היותר להסתייג ממעשיו. מצד שני, באמת אין לנו ארץ אחרת. לא הונגריה, לא צרפת, לא תאילנד ואתם/ן יודעים מה - גם לא ארה"ב. לאיפה שלא נלך, איזה צבע שלא יהיה לעיניים שלנו, ואיך שלא נקרא לעצמנו, תמיד- אבל תמיד יסתכלו עלינו כעל יהודים. לא שזה רע להיות יהודי, להיפך! אבל זה לא תענוג גדול להיות מיעוט בחו"ל. מצד שלישי, החיים כאן, לאו דווקא מהבחינה הבטחונית (שעליה אפשר להתווכח עוד זמן רב) אלא מהבחינה החברתית-כלכלית - על הפנים. שלא לדבר על השחיתות שמתחילה מלמעלה, הכי גבוה שיש, הזלזול של בעלי השררה ונבחרי הציבור בנמלים הפועלות שהן את, אתה ואני, חוסר ההשפעה שבעצם יש כאן לציבור, את כל זה אני יכול לקבל גם במקומות אחרים בעולם ואולי ארגיש אפילו פחות דפוק ומנוצל. מצד רביעי, "צריך כל דור לראות את עצמו כאילו הוא יצא מארץ מצרים", בפעם הבאה שנהיה עם כבוש ומדוכא (חס וחלילה), זה עלול להיות (שוב) מאוחר מדי. מצד חמישי, "צריך כל דור לראות את עצמו.." מישהו מכם פעם עשה חיפוש על ערבי שבא למנהל האזרחי? מישהו ראה פעם עין בעין את הכיבוש, הדיכוי וההשפלה? תאמינו לי - זה הדבר האחרון שהייתי רוצה לעבור. מצד שישי, הפסקה הקודמת גם באה להזכיר את הסכנה שאורבת פה. נכון, זה באמת טיפה מסוכן לסוע באוטובוס (אני הולך ברגל בת"א, לפחות אני נהנה מהזיהום...) יכולתי להמשיך להתווכח עם עצמי עוד פסקאות רבות אבל התוצאה היא זהה - אני בעצם לא אומר כלום.

עב

New member
נדמה לי שאתה מנסה לרמוז לפתרון

המטרה היא לשפר את חיינו כאן, כדי שלא נחפש לנו מולדת אחרת. ובעיקר זה נכון לגבי הדור הצעיר, שנקרע פה בעבודות זמניות ללא עתיד.

דרדרית

New member
מצטרפת לחשיבה זו כי באמת אין לנו

ארץ אחרת ולמרות הצבא, המיסים, החינו, וכל מיני תירוצים שאפשר- למרות הכל- כאן נולדתי כאן נולדו לי ילדיי אפשר להוסיף גם שאין לי ארץ אחרת. אני גאה למרות הכל לגור כאן. צר לי על כל מי שעוזב וצר לי יותר כי יודעת שבעת צרה- נקלוט אותו פה ונתמוך בו. ואכן כל שנוכל לעשות הוא לשנות את המציאות ולא לברוח ממנה. קשה לי לאחל בהצלחה לאחד שיורד מהארץ בגלל שלא רוצה להיות "בשר תותחים". אבל- איש הישר בעיניו יעשה...

זכרון קצר לעם היהודי !!!!!

אנחנו שגדלנו כאן במדינה חופשית ועצמאית, לא סבלנו מאנטישמיות מרדיפה ! חשוב מאוד שתסע/י לפני שתחליטי עם המשפחה לפולין, לכל מחנות הריכוז בכדי לרענן קצת את זכרונך, מה השנאה ליהודים גרמה !!!!!! ועוד מקום אציע לך לנסוע לפני ההחלטה הסופית. בעיר נובי-סאד, שבסרביה, על גדת הדנובה יש אנדרטה לזכרון לטבח שעשו ה ה ו נ ג ר י ם ביהודים .... פשוט ירו למוות ומלאו את הדנובה בגוויות היהודים (גם בסרבים, אך רובם היו יהודים ב ג ל ל היותם יהודים ) . השנאה ליהודים לא נעלמה .... לא מאחלת לך לחיות שם ולהפגש במפלצת האנטישמיות !! אז אם כל הקושי של חיינו הלא פשוטים כאן, וכל המורכבות אף אחד עוד לא קרא לי כאן "יהודיה מלוכלכת" גם לא מאחורי גבי. כך אני חשה וכך אני מחנכת את ילדי !!!!! מירי

reuven4u

New member
לא כולנו נולדנו כאן

חלקנו (כמוני) חיו את חייהם במקומות אחרים לפני שבאו לכאן. אז בטח שתוכלי לשמוע "יהודי מלוכלך" בהונגריה, להפגש עם "אנטישמיות הנוראית" שם. אבל אם משווים כמה יהודים מתו בגלל שהם יהודים ב50 שנים האחרונות בהונגריה או בישראל... מה תהיה התשובה? כמובן שבהונגריה ב50 שנים האחרונות יהודים לא ממש נרצחו רק בגלל שהם יהודים. אז איפה יותר בטוח להיות יהודי כרגע? אולי עדיף לשמוע "יהודי מלוכלך" מאשר להתפוצץ? (שוב - לא שאני מעודד ל"ירידה" מהארץ, כי גם אני לא יורד - להפך - עליתי. אבל זה לא כ"כ פשוט כמו סיסמאות ציוניות מופשטות)

למעלה