טיפים למעבר להונגריה

אבוטבול

New member
גם שם אין מקומות עבודה

בשיחות עם חברים בני המעמד הבינוני בהונגריה מסתבר כי המיתון העולמי לא פסח על הונגריה וגם שם קשה לחברה צעירים למצוא עבודה רמת החיים של מעמד זה נמצא במגמת ירידה מתמדת הרבה מהנוער בורח למצוא עבודה בארצות קרובות כמו גרמניה ואוסטריה הפשע וה"מאפיה" חוגגים בערים הגדולות כמו בודפשט נירצ'הזה ודברצן יש לקחת את כל העובדות האלה בחשבון כשמחפשים עתיד לילדים. בטווח הקצר- יותר שקט,נעים ,חוויתי לטווח הארוך - לא בטוח וישנה בעיה פילוסופית באימרה- לא מוכרים את הבית בישראל. לכל מקרה.. ככל שיותר אנשים יעזבו, לא ישאר מי שישמור על הבית....

vera2

New member
חשיבה לתווך קצר

בשואה נהרגו על לא עוול בכפם 6.000.000.0000 יהודים רק ביגלל שהם היו יהודים .ב50 השנים נהרגו הרבה ישראלים לא אנקוב במםפר כי גם אחד זה יותר מדי. אבל, אנחנו נילחמים על המולדת ואם נחשוב שאנחנו מדברים בסיסמאות נאבד מהר את חלקת האלהים הקטנה הזאת שעדיין מבחינת העתיד והכבוד העצמי כאן המקום הטבעי שלנו. וכאן נחיה בכל תנאי.גם עמים אחרים לא נוטשים את המולדת בתקופות קשות לכן הם ממשיכים להתקיים לאורך ההיסטוריה .וגם מדינת ישראל תמשיך להתקיים במשפחת העמים לנצח. ולא רק בתפילןת. שנה טובה Vera

saimo

New member
בתור נכד ליוצאי הונגריה

אני מסכים עם כל מילה שנאמרה כאן , אגב, לכל צד. נכון שגדלנו לתוך מציאות שבה אנחנו לא ממש יודעים מה זה להיות זר , או לגור, אבל אני מתכוון ממש לגור בנכר. אני מניח שזה לא פשוט כמו שאני רוצה שיהיה, אבל , עם יד על הלב אני מוכרח להודות שנמאס לי מהמדינה שלנו גם כל אלו שחוו אנטישמיות היו חושבים פעמיים אם לעלות לארץ כפי שהיא היום , בזאת אני ללא ספק בטוח. דווקא בתור צעיר , אני חושב שנידונתי לדין שאני לא רוצה בו חלק , אני לא רוצה ליישב מדינה שאני לא מסוגל להתקיים בה , אני לא רוצה להשתעבד לה ואני לא רוצה להביא לכאן ילדים כדי שיעשו מילואים אם יצליחו להשאר בחיים אחרי נסיעה באוטובוס\שירות צבאי קרבי. אני בטוח שאף אחד ואחת מכם לא רוצים שכך יהיה, רק מה , שאני וצר לי אם זה מפריע/פוגע בחלק מכם מאמין שאני לא צריך לשלם על מגורים כאן (אדמה) בדמי. אני לא רוצה שיילדי ילכו לצבא , אני לא רוצה שלא תהיה להם עבודה ואותו הדבר אני רוצה גם בשבילכם , במדינה הזאת רבותי, מדינת היהודים , הדג מסריח מהראש , עושה רושם שהכי טוב לחיות במדינה שלנו בעיקר, אם אינך יהודי. אין לי קשרים במשרד החוץ וגם לא במשרד הביטחון , שרתתי בנח"ל ואני מקבל ללא הרף דוח"ות ממשטרת התנועה , המס הוא בלתי נסבל, לכן , אין לי מניות כאן , אין לי מה למכור , כבר אין שורשים ואני יודע שכך הדבר אצל הרבה מאוד אנשים בגילי. שבת שלום.

ל- Saimo

מעניין שהפלשתינאים לא מוותרים כל-כך בקלות !!!!! אולי במקום לקטר צריך להתחיל לדרוש שינוי מלמטה , אנו העם !!!! אבל לידיעתך בכל מדינה יש את הבעיות, הבירוקרטיה , מיסים וכו... שלה ! הדשא של השכן תמיד נראה יותר ירוק ויותר יפה !!!!! מירי

saimo

New member
מילים מילים..

בשטח העובדות מדברות אחרת , אנו העם דואג כל אחד לכסותו, ולא אחד לרעהו . כל מה שנאמר לגביי "הישראלי" שמרים את הזקן שנופל , כבר לא רלוונטי , אנו מפקירים את האנשים שהקימו את המדינה הזו למות מחרפת רעב\חום\קור או תחלואים שלא נמצאים בסל הבריאות, אנו מפקירים את ילדינו בייד מפקדים ששולחים אותם למשימות מיותרות העם אמר את דברו , וזה לא קשור בכלל לפוליטיקה או סולדיריות של עם שיש פיגוע - דרך אגב שיהיה שלום אנ נצטרך סוף סוף להתמודד עם הבעיות האמיתיות שלנו כעם חרדים מול חילונים וכו'....

מי זה אנחנו ?

אתה ?!? אני ל א !!!!! יש עוד ה מ ו ן אנשים יפים וטובים במדינה הזאת !!!! ולראיה העזרה הרבה שמושיטים אפילו כאן באתר... סתם אנשים שאינני מכירה ! קצת אופטימיות.... לא הכל שחור פה ! מירי

Asafma

New member
קראתי גם את דברייך בהמשך....

ולצערי הצלחת להכניע אותי. כיצד ? בזה שגרמת לי להתערב בדיון הכ"כ כואב הזה, דבר שממנו אני נמנע כמו מאש. מירי, אם רוצים ליצור מעגלים מעל פני המים צריך להשתמש באבן קטנה, חלקה ושטוחה ולא לזרוק בלוקים... תיאוריות הסמי-ניו אייג' הללו (אם כך אכן באמת עולה מדברייך) אינן פרקטיות לזמן זה של מדינת ישראל שמילות המפתח שלה אינן סובלנות, נימוס, תרבות וערכים אלא נפוטיזם, בטחוניזם, שררה וכמובן אסקפיזם. נחמד להשתמש במילים בומבסטיות אבל הבעייה היא שחלק ארי מן העם אינו מבין אותן כלל וזה מראה משהו על חוסנה של החברה הישראלית כיום. הגירה היא דבר אישי ואינטימי מאוד אשר אדם המעלה זאת על דל שפתותיו מתחבט בשאלות קשות וכואבות. בדומה למכתב המפורסם מאתר Y-NET אשר גרר אחריו מאות תגובות קשות, גם כאן התגובות היו דומות אם כי פחות קשות. לדעתי האישית, וסליחה על החוצפה, אין לך ולאף אחד אחר שום זכות לבקר את צעדו של gmenaged. אני סמוך ובטוח שהחלטתו בין אם סופית היא ובין אם לאו קשה לאין שיעור. ניתוק ממשפחה, מחברים, ממקום עבודה, משפה, מתרבות (לפחות סוג של) הוא צעד קשה שלא תמיד שכר בצדו. לכל אדם יש את הזכות לקחת את גורלו בידיים ולנסות לשנותו, ולו לפחות ע"מ לדעת שניסה הוא לשפר או לשנות במקצת את מצבו. במה את ניסית אולי לעזור עם כל "כאבך" על זליגתו של "מלח הארץ" ?. לאחר שערכתי מס' השוואות תוך הסתמכות על נתונים יבשים כלכליים, סוציולוגיים, דמוגרפיים וכו', ומקצת שיחות שערכתי עם חברים שם עולה תמונה של מדינה מתפתחת שאכן, לא תמיד קל שם אבל צעדיה של המדינה הם בכיוון הנכון. מערכת החינוך ההונגרית היא דוגמא ומופת בעולם עד כדי כך שמדינות מכל רחבי אירופה מיישמות שיטות אלו במערכות החינוך שלהם, צמיחה שנתית של 4.5 אחוז עם צפי לצמיחה של בין 5.5 ל - 6 אחוז בשנתיים הקרובות, נתוני האבטלה השנתיים עומדים על 5% ומערכות הרווחה והתעסוקה עוברות רפורמות המייעדות להקטין נתון זה, אחוז ההשקעות הזרות בהונגרייה הוא הגבוה ביותר מכל מדינות הגוש המזרחי ומבין המועמדות לחברות באיחוד האירופי, חברות כמו דימלר-קרייזלר, איי.בי.אם, H.P וכו' פותחות שם משרדים ומפעלים יחד עם ייצור גובר של מקומות עבודה ע"י השלטון. האם אני צריך לפרט את נתוניה של מדינת ישראל בנושאים הללו ? נכון, הם זה לא אנחנו ואנחנו זה לא הם ולהם אין מצב בטחוני כמו שלנו. אבל על זה בדיוק אנחנו מדברים. לעזור לזקן שנפל מהכביש זה נפלא, אבל למנוע הרס מסיבי של תשתיות ברמה לאומית בקרב 3 מיליון בני אדם, לאסור העברת כספים למקומות שחיים בהם כמו בשיקגו של שנות ה-30, ולהפיל שלטון שבראשו עומדים אנשי עסקים פרטיים וגנרלים תאבי מלחמות ? היי, אולי אפשר להזיז כמה גבינות אבל חשבתם פעם לנסות לייצר אותן בלי חורים ?.... תודה לכל מי שטרח והגיע עד הלום, אסף

saimo

New member
אז זהו שלא.

אין המון אנשים שמושיטים את ידם וכאשר הם ישנם הם באים ממעמד סוציואקונומי לא רחוק משלך ולא מלמעלה . שאת אומרת לא , למה את מתכוונת (מוכר לא?) , מתי לאחרונה עזרת למישהו שהיה צריך אותך - וכמובן שאני מדבר על מעשה אלטרואיסטי. נסעת לירושלים לחזק את ידה של ויקי כנפו? או שמא צעדת עם הנכים ? מילים לא יכולות לבוא במקום מעשים! לא שהאתר הזה לא מבורך , ואכן אנשים כאן תורמים מזמנם ותודה על כך לכולם אבל לא בעזרה כזו עסקינן.

אני חשה שאתה כועס....

אתה קצת נדבק לסטריאוטיפים..... אתה מכיר אותי ?! מה ידוע לך עלי שאתה מחליט מאיזה מעמד אני ?!? קצת הגזמת !!!!! ולגבי מתי עזרתי לאחרונה למישהו ?!? גם.... מהיכן אתה לוקח שאני יושבת על הכסא מול המחשב וכותבת מילים יפות בעד ארצנו.... כל שעשיתי למען הזולת, נעשה בצינעה רבה ומתוך יוזמה שלי בלבד.... אז אחרי שתקרא את ההמשך אני מצפה ממך להתנצלות !!!! ואגב, עוד דבר, כמה מחברי הטובים גם עוסקים בהתנדבות ולוא דווקא במקומות שמצטלמים יפה לעיתונות !!!!! אז, חנכתי שנתיים בהתנדבות ילד שסובל משיתוק מוחין, שהוריו גרושים ושניהם נגמלי סמים ..... כמשפחה אימצנו ילד מהפרויקט "נעלה". ליווינו שתי משפחות עולים (משתי ארצות שונות ) ועזרנו להם להקלט בארץ. ואגב שתיהן מאוד שמחות ומאושרות בארץ למרות הקשיים והמצב ! להמשיך ?!? לא ! אני חושבת שכאן המקום לשמוע את התנצלותך.... מירי

saimo

New member
הסאגה ממשיכה..

אני לא חושב שאני צריך להתנצל בפנייך בטח לנוכח העובדה שמספר מסרים לפני הנוכחי כתבת באותיות קידוש לבנה"אתה? אני לא !!" כביכול לומר שאני נמנה עם אילו שלא איכפת להם , אבל זה בדיוק מה שאת לא מבינה, כל מה שנאמר נאמר מתוך דאגה אמיתית גם לעתידך שלך . לא ביקשתי ממך לפרוס את תעודות המסכנות שלך על גביי הפורום יתרה על כך אולי טעיתי והייתי צריך לפנות אלייך במסרים ולא לעזור להפוך את הפורום לשדה קרב. את טועה אם את חושבת שהביקורת שלי מופנית כלפייך ,הרי אנו לא מכירים , היא לא, היא מופנית אל כל אלו שחושבים כמוך , שמקבלים את הכל כמובן מאליו , תקראי את שכתבת במסר האחרון: "אגב שתיהן מאוד שמחות ומאושרות בארץ למרות הקשיים והמצב !" כתבת על זוג משפחות שסייעת בקליטתן,מה את בעצם אומרת לי שאני מפונק בגלל שנמאס לי להיות כאן כי קשה בטענה שיש אנשים שהגיעו לכאן בלי כלום , ואין להם כאן שורשים שמחים להיות כאן?שיהיו ויהנו , אני רוצה שיהיה להם רק טוב,להם ולך , אבל אני בניגוד אלייך לא מקבל את מר גורלי כפוף וחפוי ראש רק בגלל ש"זה המצב". אז צר לי אם פגעתי בך , אני מברך אותך על מעשייך , ומחזק את ידייך ומצפה שתביני שהויכוח הוא ענייני ולא על מי עוזר יותר וכמה, הוא על נקודת שפל שהתחושה אומרת שעדיין יש לאן לרדת. אני רוצה להתנצל בפני מי מכם אשר מצא את דבריי פוגעים , האמינו לי , אני לא רוצה להרגיש כשם שאני מרגיש. אני בטוח שאני פונה גם בשמה של מירי מירי. שבת שלום.

שמחה שאתה למרות הכל נשאר איתנו !

וזה ממש לא בציניות !!! ולעניננו,האם יש לך ערובה לכך, שברגע של שנאה מתפרצת לא יהיה שוב איזה פוגרום קטן?!! תתקן אותי אם אני טועה, לא היה לפני זמן מה רצח של יהודי בצרפת בגלל שהוא יהודי ? אחד מזמרנו לא הותקף הקיץ ע"י נאו - נאציים בספרד ?! מירי

Asafma

New member
מכיוון שלמעשה אף אחד עוד לא עזר לך

אני אנסה להיות ראשון. אתר שנגזר מהגרסה המקוונת של המגזין Budapest Sun (קישור למטה) שיוכל אולי לתת לך על קצה המזלג את תחילתה של הדרך במעבר לשם. מומלץ לקרוא בעיון רב מכיוון שיש שם פרטים שיוכלו לעזור לך (הפורמט הוא בקבצי PDF). ישנם שם מס' "עלונים" המפרטים בנושאים שונים כגון דיור, תקשורת, חינוך, בידור וכו'. ניתן גם ליצור איתם קשר באמצעות דוא"ל או טלפון ע"מ לקבל את הגירסאות המודפסות של העלונים הללו (חינם, כמובן). אשמח לעזור בכל בקשה, אסף

gmenaged

New member
חברים יקרים

תודה רבה על הניסיון לעזור ותודה מיוחדת לאסף שבאמת ענה לשאלתי. צר לי על שהוצאתי מכם את השדים, הזכרון והכעסים ועל כן אבהיר מספר פרטים: ראשית אני מה שנקרא מלח הארץ. נולדתי כאן, גדלתי על ערכים ופטריוטיות, שירתתי בצבא ביחידה מיוחדת, עשיתי תארים אקדמיים ואני עובד בחברה מכובדת ואני, כן כן,.אחד מהבודדים שעדיין עושים מילואים קרביים בכל שנה ולאחר מכן עוד מתנדב לימים נוספים אם צריך אותי. אני חושב שבמבט לאחור נתתי ועדיין הנני נותן למדינה את כל אשר אזרח מן השורה נותן אף יותר מכך. ובחשבון נפש מוקדם (לפני יום כיפור) הגעתי למסקנה העצובה מאוד שיש כאן בעיה חמורה. להפתעת רבים מכם הבעיה הבטחונית איננה מטרידה אותי כי אם התרבות הישראלית שהפכה את המילה courtesy לפראייר - אם תחשבו על זה לעומק זה מגדיר טוב מאוד את מה שקורה לנו ואופן התנהגותנו... היו לי בעבר הזדמנויות עסקיות בחו"ל אשר בחרתי שלא לקחת וכעת, כאשר יש לי אחריות על תינוק קטן ומתוק אני בוחר לצאת למסע קטן ולו בכדי לנקות את הראש. הפטריוטיות שבליבי ובלב משפחתי לא תימוג לעולם, אך אני זקוק למעט אוויר לנשימה (מבלי להתנצל). אנו חשבנו על מעבר לשנתיים - שלש בכדי לחזור טריים ורעננים ולחוות את החוויה. המלצות: לקרוא את המאמר של יאיר לפיד בשבע ימים מלפני מספר חודשים על מדוע "משה" עוזב את הארץ. לעשות חשבון נפש האם מלבד סיסמאות אנו ה"נמלים הקטנות" עושים משהו על מנת לשנות את המצב...אני חושב שהפכנו להיות אפטיים לכך שמלבד ארץ אוכלת יושביה אנו עם אוכל את עצמו...הכואב ביותר הוא שרב רובם של האנשים מקבלים זאת כמובן מאליו. לידיעתכם, עברו הזמנים שבארה"ב מסוכן להסתובב בלילה ובישראל לא...כאן מסוכן להסתובב גם ביום...עברו הזמנים שבארה"ב אם אתה נופל ברחוב לא יעזרו לך ובישראל כן...WAKE UP... הייתי שמח אם כל האנשים הציוניים שכותבים כאן היו קמים ויוצאים לרחוב לעשות משהו...אבל הרי אנחנו טובים בעיקר בדיבורים... אז תורידו הילוך, תרגעו, תחייכו ותבינו...אני עוד אחזור ובקרוב. וגם תנסו לעזור בטיפים מועילים ולא בעקיצות ! The number of breath we take but does not measure the quality of life by the number of things that take our breath away.

מהיכן אתה מסיק שאנחנו לא קמים ו...

יוצאים לרחוב ?! אתה מכיר את האנשים כאן בפורום ?!?.... למה להכליל ?! אני מכירה הרבה אנשים, שעושים ותורמים לחברה (לא ב כ ס ף ) והכל בצינעה !! נכון, יש גם דברים מכוערים..... אבל מכוערים כדוגמתם ויותר מזה קיימים בכל העולם. אבל אם אתה זקוק להתאוורר.... סע ואולי עוד תתגעגע.... מירי

gmenaged

New member
הכללות הן בעיתיות

הטענה שלי היא איננה מייחסת לאף אחד באופן אישי ומתייחסת לכולנו באופן אישי...כאינדוידואליים רובנו אנשים טובים ותורמים בסתר, אך כעם אנחנו לא כ"כ מוצלחים. זה לא שאין פוטנציאל, יש והרבה, אך יש לנו עוד הרבה מה ללמוד. למרות מה שנדמה לנו אנו לא יודעים הכל...

או.קי , אז אם יש פוטנציאל....

למה תעזבנו להתמודד לבד ?!? אנחנו זקוקים לאנשים הטובים, למלח הארץ בכדי להזיז ולעשות את השינוי. אני מאמינה שכל תרומה, גם הקטנה ביותר, עושה את השינוי באחר. ואם קצת גרמתי לך להרהר פעם נוספת על החלטתך לעזוב.... גם זה משהו ! מירי לא יוצא לי לשתול סמיילים.... אז קבל חיוך במילים !

gmenaged

New member
מירי היקרה

אני אישית ניסיתי לעשות מספר שינויים...כולל מאבק הסטודנטים האחרון. ומה יצא...כלום, שלאחריו עלה שכר הלימוד וברוב יעלה שוב. אני מנסה לעזור ככל יכולתי אך הבירוקרטיה, השחיתות ואדישות האנשים מוציאות אותי מדעתי. תודה על החיוך וטוב לדעת שיש עוד אנשים טובים ועוד כאלה שמחייכים. חיוך פותר הכל !

gmenaged יקר,

האמן לי שכל מה שמשגע אותך, משגע אותי !!!! אבל כאן המקום לנסות להלחם על שינו (לא המפלגה .... ) כאן זה שלנו !!!!. מה נעבור להלחם לשינוי במדינות אחרות ?!גם שם לא הכל ורוד ! מירי

טומי*

New member
קראתי בעיון רב את כל הכותבות/ים....

ואגיד לכן/ם בכנות,שהיום אין לי בעיה עם אנשים שעוזבים את הארץ אני נולדתי שם בהונגריה ועלית לארץ עם משפחתי בהיותי בן 15. בתחילת דרכנו בארץ סבלתי לא מאט מבעיות חברתיות, למעשה עד ללמידה השפה לא היו לי חברים.לא ארחיב כרגע בכל הקשור לגיל ההתבגרות הצבא ואחורי זה היציאה לשוק העבודה. בידיוק הערב דיברתי טלפונית עם חבר ילדות הונגרי שאיתו אני שומר קשר. שאלתי אותו שאלות ....והוא סיפר שהמצב גם שם לא מי יודע מה. מצב הכלכלי כמובן.הבעיה במיוחד במעמד הבינוני. למי שיש מקצוע "טוב" ועבודה טובה יכול להתקיים בכבוד כמו כאן כמו בכל מקום אחר בעולם.לשכור דירה עסק יקר להונגרים כמובן,במושגים ישראליים בסביבות ה 300$ ניתן לשכור דירה נורמלית של 2-2וחצי חדרים.בעלי עסקים קטנים כגדולים הם ה"עשירים" של הונגריה. כמובן צריך הרבה מזל וגם קצת כסף להתחלה.בכל אופן שיהיה לכם בהצלחה במה שתבחרו בסוף ובכלל בחיים!

ברק 188

New member
חו"ל גן עדן.

קראתי כאן בעיון את כל השירשור בהקשר למעבר להונגריה בעד/ונגד, ולפתע נזכרתי בשיחה שהיתה לי עם בני שנמצא בשנה האחרונה על קו ניו זיילנד,אוסטרליה ונהנה מהמרחק "מהבלגן" שבארצו,וכך אמר לי בני אבא אתה רוצה לגור בשקט בגן עדן צא לפנסייה ובוא לגור פה בניו זיילנד יופי של מקום, לרגע חשבתי וללא מחשבה ענתי בני אני אחרי 2000 שנות גלות,דור ראשון להתחלה מחודשת בארצנו,דור שני לנצולי שואה,משפחה שכולה שבן משפחתנו נפל באחת ממלחמות ישראל בעצמי נכה צה"ל, אחרי כל זה לעזוב הכל לעבור לגן עדן מצטער בן אני נשאר כאן, אתם ילדי תעשו מה שטוב עבורכם,אגב הבן חוזר ארצה בעוד כחודשיים שבת שלום וכל טוב לעוזבים ואלו שנשארים למרות הכל בארץ. עוד לא אבדה תיקותנו"

למעלה