קראתי גם את דברייך בהמשך....
ולצערי הצלחת להכניע אותי. כיצד ? בזה שגרמת לי להתערב בדיון הכ"כ כואב הזה, דבר שממנו אני נמנע כמו מאש. מירי, אם רוצים ליצור מעגלים מעל פני המים צריך להשתמש באבן קטנה, חלקה ושטוחה ולא לזרוק בלוקים... תיאוריות הסמי-ניו אייג' הללו (אם כך אכן באמת עולה מדברייך) אינן פרקטיות לזמן זה של מדינת ישראל שמילות המפתח שלה אינן סובלנות, נימוס, תרבות וערכים אלא נפוטיזם, בטחוניזם, שררה וכמובן אסקפיזם. נחמד להשתמש במילים בומבסטיות אבל הבעייה היא שחלק ארי מן העם אינו מבין אותן כלל וזה מראה משהו על חוסנה של החברה הישראלית כיום. הגירה היא דבר אישי ואינטימי מאוד אשר אדם המעלה זאת על דל שפתותיו מתחבט בשאלות קשות וכואבות. בדומה למכתב המפורסם מאתר Y-NET אשר גרר אחריו מאות תגובות קשות, גם כאן התגובות היו דומות אם כי פחות קשות. לדעתי האישית, וסליחה על החוצפה, אין לך ולאף אחד אחר שום זכות לבקר את צעדו של gmenaged. אני סמוך ובטוח שהחלטתו בין אם סופית היא ובין אם לאו קשה לאין שיעור. ניתוק ממשפחה, מחברים, ממקום עבודה, משפה, מתרבות (לפחות סוג של) הוא צעד קשה שלא תמיד שכר בצדו. לכל אדם יש את הזכות לקחת את גורלו בידיים ולנסות לשנותו, ולו לפחות ע"מ לדעת שניסה הוא לשפר או לשנות במקצת את מצבו. במה את ניסית אולי לעזור עם כל "כאבך" על זליגתו של "מלח הארץ" ?. לאחר שערכתי מס' השוואות תוך הסתמכות על נתונים יבשים כלכליים, סוציולוגיים, דמוגרפיים וכו', ומקצת שיחות שערכתי עם חברים שם עולה תמונה של מדינה מתפתחת שאכן, לא תמיד קל שם אבל צעדיה של המדינה הם בכיוון הנכון. מערכת החינוך ההונגרית היא דוגמא ומופת בעולם עד כדי כך שמדינות מכל רחבי אירופה מיישמות שיטות אלו במערכות החינוך שלהם, צמיחה שנתית של 4.5 אחוז עם צפי לצמיחה של בין 5.5 ל - 6 אחוז בשנתיים הקרובות, נתוני האבטלה השנתיים עומדים על 5% ומערכות הרווחה והתעסוקה עוברות רפורמות המייעדות להקטין נתון זה, אחוז ההשקעות הזרות בהונגרייה הוא הגבוה ביותר מכל מדינות הגוש המזרחי ומבין המועמדות לחברות באיחוד האירופי, חברות כמו דימלר-קרייזלר, איי.בי.אם, H.P וכו' פותחות שם משרדים ומפעלים יחד עם ייצור גובר של מקומות עבודה ע"י השלטון. האם אני צריך לפרט את נתוניה של מדינת ישראל בנושאים הללו ? נכון, הם זה לא אנחנו ואנחנו זה לא הם ולהם אין מצב בטחוני כמו שלנו. אבל על זה בדיוק אנחנו מדברים. לעזור לזקן שנפל מהכביש זה נפלא, אבל למנוע הרס מסיבי של תשתיות ברמה לאומית בקרב 3 מיליון בני אדם, לאסור העברת כספים למקומות שחיים בהם כמו בשיקגו של שנות ה-30, ולהפיל שלטון שבראשו עומדים אנשי עסקים פרטיים וגנרלים תאבי מלחמות ? היי, אולי אפשר להזיז כמה גבינות אבל חשבתם פעם לנסות לייצר אותן בלי חורים ?.... תודה לכל מי שטרח והגיע עד הלום, אסף