תשובות
"אתה לא חושב שזו בדיוק הדוגמא למדינה הומנטירית שבה היית רוצה לחיות?" לא. מדינה הומניטרית הייתה דואגת לקשישים, לחולים, לעניים, למובטלים שבתוכה. לא צריך לנסוע בשביל זה לתאילנד. "ישראל נסעה לחלץ תיירים מכל העולם ובין השאר גם (והכי חשוב!) ישראלים רבים!" זה שתמציא דברים לא יהפוך אותם לנכונים. יש 17 נעדרים ישראלים ע"פ הדיווח האחרון. 17 מתוך כ 150,000 הרוגים/נעדרים ע"פ הדיווח האחרון. כלומר הנסיון שלך להציכ את זה כאילו נסעו לחלץ ישראלים הוא מגוכך. אגב... אין שם כבר מה לחלץ. מי ששרד את הצונאמי נשאר בחיים, ומי שלא, לא. "כשאתה תסע לטיול בעולם ותקלע לאסון זה או אחר, אתה לא תצפה שישראל תעשה הכל כדי לחלץ אותך?" וודאי שלא. איזו מין חשיבה פרזיטית זו! אם אתה נוסע לאזורים שידועים כבעלי סיכון גבוה, אתה לוקח את כל האחריות עלייך ועל מעשייך. מדוע שהמדינה תוציא אחר כך עשרות מליונים על לחלץ אותך בגלל השטויות שלך עושה. הדבר תקף לישראלים הנוסעים לטייל בסיני כשבפירוש ישנה אזהרה חמורה לא לעשות כן, לגבי המטיילים הישראלים בדרום אמריקה שנוסעים למקומות הכי מסוכנים ואחר כך מבקשים שיצילו אותם, לגביי פושעים שנוסעים ללבנון לעשות עסקים ואוכלים אותה ואחר כך צריך לשלם עליהם מחיר כבד... והרשימה עוד נטויה. אגב, להשכלה כללית מן הראוי שתדע: מדיי שנה נחטפים בדרום רוסיה(אזור הקווקז) עשרות (אתה מקשיב... עשרות!!!) אזרחים ישראלים, אשר מעונים ומוחזקים בתנאים קשים בשבי. אבל מה... זה לא מעניין, זה לא מצטלם יפה, שר החוץ לא יוכל לנסוע ולקבל שם תמונה יפה... אז שמים על זה זין. כן כן, עשרות אזרחים מדיי שנה נלקחים בשבי, ואף אחד לא אומר מילה. גם אתה לא. לא נראה לך מוזר? "העלות של משלחת לא גבוהה כל כך כשמסתכלים על התמורה... ההוקרה בעולם והתודעה הציבורית באשר לישראל, שווה בסופו של דבר כסף רב שיגיע מקשרים עסקיים, צבאיים ומדיניים עם המדינות האלו" יפה. אז אתה בעצם מסכים עם מה שטענתי מלכתחילה, מאחורי המבצעים הללו עומדים שיקולים מדיניים, כאלו ואחרים. אז על מה הויכוח? "אני אגיד לך : היית אומר "תודה לאל שהמדינה שלי חילצה אותי מהאיזור הזה" אם אני הייתי נקלע למצב מצוקה, הייתי מודה לכל מי שיכול לסייע. אבל החלטות מקבלים על סמך שיקול אחראי, ולא רגשי. מדינה לא יכולה להרשות לעצמה לעשות שיקולים כאלו רגשיים כמו שאתה יכול להרשות לעצמך, מדינה מחליטה ברמה הלאומית, גם אם ההחלטות לא תמיד פופולריות או קלות.