טיפשיייייייייייייייייייייייייייייים

hlvo

New member
פשיטת חברי פורום אופנועים !!

טיפשים!!!! לא שמעתם שלנהוג על אופנוע זה התאבדות? חבורה של משועממים.

Starving Marvin

New member
ששש, אל תספר להם.

הם עוד עלולים להפסיק לנהוג על אופנוע, ולא למות. מי רוצה שזה יקרה?

מעיין©

New member
../images/Emo18.gifהדיון הזה מסתיים פה../images/Emo70.gif

דיון
יותר כמו הטחת עלבונות
כל הודעה שתיכתב בנושא תימחק, וכותבה ייחסם- ראו הוזהרתם
חברי פורום "אופנועים- לגעת בסאגה", אתם מתבקשים לחזור לפורום שלכם, ולהניח לנו לנפשנו,
מספיק גדול לכולנו.

צה"ל בשבילך ובשבילנו זה לא אותו דבר

אני לא אחזור על הדברים החשובים שאמרו שאר המתנדבים, שבזכות צה"ל אנחנו כאן היום. רק שתדע, שאני מתנדב בלית-בררה, אם היית נותן לי אפשרות, הייתי מבקש להיות ביחידה קרבית בשטח, עם הפטריוטים ולא להיות באיזה משרד, או יותר גרוע, לשבת בבית ולעסוק בעצמי, בדיוק כמוך. אולי קצת קשה, אבל אלו החיים, של כולם במדינה הזאת. אני לא רואה את הפטור כ"מתנה" אני רואה אותו כעונש, עונש שמונע ממני להגשים את החלום שלי. וביננו, אתה הוא הפראייר, כי אין לך טיפת כבוד למדינה שלך, יודע מה? הלוואי שלא יגייסו אנשים כמוך, כי אתה רק תעשה לנו רע.

tty2

New member
אהלן!!!! ../images/Emo13.gif

רק ברוח האירועים של הימים האחרונים אני אענה לך בשאלה : אם צה"ל הוא חרא של צבא, אז למה אנחנו כל כך מבוקשים בעולם בכל הקשור בחילוץ, הצלה וטיפול בנפגעים?!? טוב, זה ברור כשמש שאתה לא מרוצה מהיחידה שלך ומהחברים שלך לנשק ולכן אתה מדבר כמו שאתה מדבר... זה בסדר גמור כל עוד אתה בצבא, תורם את חלקך, מקטר (כמו כולם
) אבל עושה את המוטל עליך. אני יכול לשתף אותך בסוד קטן : אפילו אני, כשהייתי מגוייס על מדים, הרגשתי ממורמר לפעמים על תנאי ההעסקה, שעות העבודה, המפקדים הנוקשים, ועל כך שאין ניירות להדפסה במשרד
כל אחד ממורמר כשהוא בתוך מערכת. גם כשאתה עובד במקום עבודה והבוס לא בן אדם, והמשכורת היא רק מינימום אבל אתה עובד כדי לפרנס משפחה, אז אתה ממורמר.... אז בנתיים אני אתן לך להנות מן הספק ולא אעלב מדברייך כי הם נאמרו מתוך תסכול אישי שלך. אבל אתה לא תהנה מהספק הזה עוד הרבה זמן.... מתישהוא בדקות הקרובות אני אתפרץ עליך אם כל התשובות של מתנדב מורעל לשאלות שלך....
עכשיו כדאי לך לברוח, כי אחרי שתשמע מה יש לי לומר, אתה עלול לשנות את דעתך....

stkachov

New member
מי מבוקש

זה שישראל נדחפת לכל חור זה עניין מדיני אנוכי שלה. הנה עכשיו ארגנו משלחות והכל למזרח אסיה... אבל האסייתים לא רוצים אותנו שם בכלל, אז אמרו למחלצים הישראלים שהם יכולים להשאר בבית ושלא יבואו להפריע להם.

tty2

New member
איזו שטות!

עכשיו באמת נחצה הגבול! אתה מדבר מתוך כעס עצמי וזלזול מעצבן!! המצאת איזו תיאוריה שהיא ממש תלושה מהמציאות! אף אחד לא אורז מזוודות על דעת עצמו ועולה על מטוס סתם כדי להדחף. אז בא נעשה סדר : כדי שמשלחת תצא, דרושה פנייה של שלטונות האיזור הפגוע, הסכמה של הדרג המדיני ואישור תקציבי חירום בממשלה. ברגע שהתקבלה הבקשה לסיוע מצד השלטונות הזרים, ורק אז (!!!!) מתחיל הפרוטוקול של ארגון המשלחות להתגלגל. המקרה שאתה מדבר עליו הוא מקרה של משלחת שעמדה לצאת לאיזור סרלינקה, בו ידוע על מטיילים ישראלים רבים. לאחר שהתברר כי על האיזור שולטות יחידות חילוץ מספיקות (זרות!) הודיעו השלטונות כי אין צורך במשלחת. רק לידע כללי, ככה זה בכל פעם שקורה אסון באיזור הספציפי הזה. הגאווה העצמית של השלטונות, מונעת מסיוע להגיע למקום, ורק כשיהיה מאוחר מדי, אז הם יזכרו לבקש שוב את הסיוע... כך היה גם כשאני הייתי בצבא כשהוציאו משלחת בי"ח שדה. הבקשה לא להגיע לאיזור לא הופנתה רק לישראלים ואינה קשורה ברצון זה או אחר של פוליטיקאים ישראליים.... צר לי שאתה רואה את ישראל כמדינה אנוכית בשעה שלא רחוק מסרילנקה, באיזור אחר שנפגע, עוסקים הכוחות בחילוץ והצלה ובי"ח ויחידות פקע"ר פועלים במרץ.... זה מאוד קל לשפוט את הדברים כשיושבים בבית, ליד המחשב....

stkachov

New member
אל תתרגש יותר מדיי

אתה לוקח דברים אישית, חבל. אני לא כועס על אף אחד, ובמיוחד לא על עצמי. אין לי על מה. פשוט אתם כאן בפורום שרויים במאין קונספציה כזאת של עיוורון מוחלט... אתם רואים רק ורוד, ולא יכולים לחשוב מרוב המורעלות שלכם על הצבא והמדינה וכד'. להיות פטריוט זה טוב מאוד, אבל להיות פתי לא כדאי. ישראל תמיד נוהגת לחשוב שהיא הכי טובה בהכל, ולרוץ ולעזור ולהראות לכולם איך עושים את זה נכון. התרופות והשמיכות שהם שלחו למזרח אסיה, יכלו לעזור ללא מעט קשישים ישראלים, אשר זקוקים לתרופות גם כן, ולשמיכה חמה להתעטף בה בחורף. שלא לדבר כבר על כך שמכספי המיסים שלי, הם נוסעים לאסיה לחלץ איזה תאילנדי, בזמן שכאן בארץ יש בעיות לא מעטות שניתן להקדיש להן את הכסף הזה.

tty2

New member
ויטלי היקר!

עכשיו הוכחת סופית שני דברים : 1. אתה ממש לא מתמצא ממה שקורה בכל הקשור לסיוע בחו"ל 2. שאתה עיוור ופתוח רק לרגשות שלך ושל חבריך הקרובים... ועכשיו להסבר : 1. באשר לשמפט " ישראל תמיד נוהגת לחשוב שהיא הכי טובה בהכל, ולרוץ ולעזור ולהראות לכולם איך עושים את זה נכון. " אתה לא חושב שזו בדיוק הדוגמא למדינה הומנטירית שבה היית רוצה לחיות? הרי ישראל באמת טובה במה שהיא עושה שם (ועל זה אין ויכוח בכלל!). כל העיתונות המקומית באיזורי האסון לא הייתה מלאה בתמונות של אנשי החילוץ הישראלי אם הוא לא היה באמת טוב ומושיע. באשר למשפט : " שמכספי המיסים שלי, הם נוסעים לאסיה לחלץ איזה תאילנדי, בזמן שכאן בארץ יש בעיות לא מעטות שניתן להקדיש להן את הכסף הזה " אתה טועה בתפיסה שלך!!! ישראל לא נסעה לחלץ תאילנדי... ישראל נסעה לחלץ תיירים מכל העולם ובין השאר גם (והכי חשוב!) ישראלים רבים! כשאתה תסע לטיול בעולם ותקלע לאסון זה או אחר, אתה לא תצפה שישראל תעשה הכל כדי לחלץ אותך? (חס וחלילה!!!!! לא מאחל לך את זה בכלל!!! רק שואל
) העלות של משלחת לא גבוהה כל כך כשמסתכלים על התמורה... ההוקרה בעולם והתודעה הציבורית באשר לישראל, שווה בסופו של דבר כסף רב שיגיע מקשרים עסקיים, צבאיים ומדיניים עם המדינות האלו. חוץ מזה, אזרח ישראלי/תאילנדי שחולץ מתאילנד, בטוח(!!!!!) שלא שותף לתחושת הבזבוז שאתה חש! באשר ל"קונספציה כזאת של עיוורון מוחלט" - אני חושב שמי שנמצא בעיוורון זה אתה כי אתה לא חושב מה היה קורה עם זה היה קורה לך...שם... מה היית אומר אז? אני אגיד לך : היית אומר "תודה לאל שהמדינה שלי חילצה אותי מהאיזור הזה ותודה לאל שאני שוב בבית, בטוח שלם ובריא!"

stkachov

New member
תשובות

"אתה לא חושב שזו בדיוק הדוגמא למדינה הומנטירית שבה היית רוצה לחיות?" לא. מדינה הומניטרית הייתה דואגת לקשישים, לחולים, לעניים, למובטלים שבתוכה. לא צריך לנסוע בשביל זה לתאילנד. "ישראל נסעה לחלץ תיירים מכל העולם ובין השאר גם (והכי חשוב!) ישראלים רבים!" זה שתמציא דברים לא יהפוך אותם לנכונים. יש 17 נעדרים ישראלים ע"פ הדיווח האחרון. 17 מתוך כ 150,000 הרוגים/נעדרים ע"פ הדיווח האחרון. כלומר הנסיון שלך להציכ את זה כאילו נסעו לחלץ ישראלים הוא מגוכך. אגב... אין שם כבר מה לחלץ. מי ששרד את הצונאמי נשאר בחיים, ומי שלא, לא. "כשאתה תסע לטיול בעולם ותקלע לאסון זה או אחר, אתה לא תצפה שישראל תעשה הכל כדי לחלץ אותך?" וודאי שלא. איזו מין חשיבה פרזיטית זו! אם אתה נוסע לאזורים שידועים כבעלי סיכון גבוה, אתה לוקח את כל האחריות עלייך ועל מעשייך. מדוע שהמדינה תוציא אחר כך עשרות מליונים על לחלץ אותך בגלל השטויות שלך עושה. הדבר תקף לישראלים הנוסעים לטייל בסיני כשבפירוש ישנה אזהרה חמורה לא לעשות כן, לגבי המטיילים הישראלים בדרום אמריקה שנוסעים למקומות הכי מסוכנים ואחר כך מבקשים שיצילו אותם, לגביי פושעים שנוסעים ללבנון לעשות עסקים ואוכלים אותה ואחר כך צריך לשלם עליהם מחיר כבד... והרשימה עוד נטויה. אגב, להשכלה כללית מן הראוי שתדע: מדיי שנה נחטפים בדרום רוסיה(אזור הקווקז) עשרות (אתה מקשיב... עשרות!!!) אזרחים ישראלים, אשר מעונים ומוחזקים בתנאים קשים בשבי. אבל מה... זה לא מעניין, זה לא מצטלם יפה, שר החוץ לא יוכל לנסוע ולקבל שם תמונה יפה... אז שמים על זה זין. כן כן, עשרות אזרחים מדיי שנה נלקחים בשבי, ואף אחד לא אומר מילה. גם אתה לא. לא נראה לך מוזר? "העלות של משלחת לא גבוהה כל כך כשמסתכלים על התמורה... ההוקרה בעולם והתודעה הציבורית באשר לישראל, שווה בסופו של דבר כסף רב שיגיע מקשרים עסקיים, צבאיים ומדיניים עם המדינות האלו" יפה. אז אתה בעצם מסכים עם מה שטענתי מלכתחילה, מאחורי המבצעים הללו עומדים שיקולים מדיניים, כאלו ואחרים. אז על מה הויכוח? "אני אגיד לך : היית אומר "תודה לאל שהמדינה שלי חילצה אותי מהאיזור הזה" אם אני הייתי נקלע למצב מצוקה, הייתי מודה לכל מי שיכול לסייע. אבל החלטות מקבלים על סמך שיקול אחראי, ולא רגשי. מדינה לא יכולה להרשות לעצמה לעשות שיקולים כאלו רגשיים כמו שאתה יכול להרשות לעצמך, מדינה מחליטה ברמה הלאומית, גם אם ההחלטות לא תמיד פופולריות או קלות.

tty2

New member
חכם גדול....

17 נעדרים זה נתון שהוא תוצאה של המאמצים לאיתור ישראלים. אתה בטח לא קורא בעיתונים על הזוועות האלו שעברו הישראלים שחזרו משם... אתה צריך להפריד בין נסיעה למקום שקיימות לגביו התראות לבין נסיעה לנופש והקלעות לאסון טבע ענק (!) במימדים עצומים! אני מסכים שלמאורעות סיני, אולי לא היה צריך לצפות להתערבות. הסיבה היחידה והמרכזית שישראל נכנסה לחלץ שם היא חוסר הידיעה וחוסר המעשה של המצרים. אני לא מסכים שמאחורי המבצעים עומדים שיקולים מדיניים אבל ברור שהערוץ הזה הוא מדיני. ושוב, כדי שמשלחת תצא, הטריגר הוא הערוץ הדיפלומטי.... חייבת להיות פנייה ברמת ראשי ממשלה כדי שמשלחת תצא. אני טוען שמבצעי החילוץ, מציגים בפני העולם יכולות וטכנולוגיות שמדינות העולם אח"כ יהיו מעוניינות לרכוש. קח את טורקיה לדוגמה : הסתיים שם מבצע החילוץ בו חולצו כמה ישראלים וביניהם הילדה שירן שחולצה בידי סא"ל ד"ר אשכנזי. בזה לא הסתיים העניין. לאחר האסון הוקמו (בהשתתפות חברות ישראליות רבות) מרכזי קליטה לנפגעים, מרכזי מגורים, שכונות קראוונים, מערכת חינוך ופנאי לילדים וכו'. ההכנסות של מדינת ישראל מהפרוייקט הזה היו גבוהות בהרבה מההוצאות. למה זה קרה? כי מדינת ישראל הציגה יכולות מרשימות, טכנולוגיות מתקדמות וזולות לשיקום וריפוי והכי חשוב, כ"א עתיר ידע ומקצוענות בתחומים האלו. השיקול האם לשלוח משלחת חילוץ הוא שיקול אחראי מאוד! בית חולים שדה שפועל באיזור אסון כבר הוכיח את עצמו כיעיל בהצלת חיי אדם! ועוד דבר, במקרה של טרגדיה כל כך גדולה כזו וכשמספרי ההרוגים עולים מרגע לרגע, אף אדם לא יכול להשאר אטום לאסון הזה, לעצום עיניים ולומר: "זה לא עניין שלי - הוא נסע לשם, שיאכל אותה ובגדול!"

stkachov

New member
קודם כל

תרגע ותברור מילים. זאת הפעם השניה שאני מבליג, אז אל תחצה את הגבול. אני קורא מספיק עיתונים... אני קורא על מטיילים שמכינים שם שקשוקה וכועסים על הישראלים המטרידים שבאו והרסו להם את הטיול. אני גם קורא על שמוקים שמתלוננים על כך שכרטיס הטיסה חזרה לארץ עלה להם 600 דולר, רק הם שוכחים לציין שעל פחות ממחלקת עסקים הם סרבו להתפשר! מעולם לא אמרתי שישראל לא צריכה לסייע באסונות ובמבצעי חירום שכאלו. פשוט אתה הקצנת את הדברים ופיארת אותם מעל ומעבר לכל פרופורציה. ישראל אמורה לעזור ככלל האומות. אם היא מתבלטת בתחום הזה אז זה רק בגלל שיקול מדיני שהיא רוצה להשיג, ותו לו. אני מבין שהשרות הצבאי הרעיל אותך עוד יותר, ולכן אתה פשוט לא מסוגל לחשוב בצורה אובייקטיבית על הצבא והמדינה. בסדר, עניין שלך. אני בוחר בדרך אחרת, של ניתוח שקול של הדברים, ענייני ואינטלגנטי. אני בוחן כל דבר לגופו, ולא משתטח כמו כלבלב לפני המדינה והצבא, שיאכילו אותי בחרא ואני אגיד שטעים לי, תנו לי עוד. כל אחד יסביר את דעתו בפורום, ואין צורך לקחת דברים אישית, כי הם לא נכתבים כך.

tty2

New member
טוב....

קודם כל לא התכוונתי להעליב בביטוי "חכם גדול"... זו הייתה בחירה גרועה של מילים! מצטער
, באמת זה לא מתאים לי...! דבר שני בביטויים שאתה השתמשת בהם, אתה בדיוק אומר שישראל לא צריכה לסייע.... אתה זה שאמרת שישראל צריכה להשקיע את הכסף בעניים כאן ולא לרוץ ולהדחף לכל מקום (לדבריך... ואני מתנצל שזה לא ציטוט מדוייק) ולכן המסקנה שלי היא שאתה נגד השתתפות של ישראל במבצעי חילוץ.... צדקת כשאמרת שכל אחד ודעתו ואני אוסיף שבפורום יש מקום לכל מגוון הדעות (ושוב, קבל התנצלותי על האמרה הקודמת...
) אתה הבאת דוגמה של ה"ישראלי החוצפן" שלא מספיק שבאים לחלץ אותו, הוא גם דורש טיסה במחלקת עסקים. זו אכן חוצפה ישראלית טיפוסית אבל היא לא משקפת את הדעה הרווחת בקרב הניצולים. כמו כן, רצוי שנתקן עיוות מידע קטן מההתכתבות הקודמת... המצב בסרילנקה בו המדינה סרבה לקבל את הסיוע, נוצר כיון שלסרילנקה אין כל הסכם שיתוף פעולה או יחסים דיפלומטיים רשמיים עם ישראל. העובדה, שהמצב תוקן והמשלחת יצאה לשם... השירות הצבאי אולי "הרעיל" אותי, אבל זה לא שינה את דעתי בתור אזרח מן השורה. אם יקרה אסון טבע, אני אצפה שהמדינה תעניק את הסיוע המירבי כדי לעזור עד שאגיע בבטחה לגבולות המדינה. על אותו משקל (אולי קצת מוקצן) אפשר לכוון נגד הכנסת חיילים כדי לחלץ אדם שטעה בשטחים כי זו בעייה שלו שהוא נקלע לסיטואציה הזו...(וזה קרה לא מזמן...) אגב, אני לא יודע מה הרקע ממנו אתה בא, אבל כמו שאמרתי בעבר, אני לא עשיתי צבא בגלל ערכים של תרומה למדינה. אני עשיתי צבא, כי נולדתי צמח, והייתי בתרדמת עד גיל חצי שנה. במהלך התקופה הקצרה הזו עברתי מספר רב של ניתוחים ובכלל לא ניתן לי סיכוי להשאר בחיים. אחרי ששרדתי את זה, נשארתי רק עם שיתוק מוחין והידרוצפולוס(עודף נוזלים בחדרי המוח) דבר שגרם שהגבלה בתנועת הגפיים ועוד שלל בעיות... למזלי, נותרתי רק עם פגמים תחושתיים וחזותיים אני לא משותק ולא סובל מהפרעות אחרות (פיגור וכו' תודה לאל!) במסגרת המלחמה שלי להשרדות, היה חשוב לי להשלים מסלול קרוב ככל האפשר לאדם הרגיל. הורי נלחמו כדי שאלמד במערכת חינוך רגילה, ולכן להתגייס היה ההמשך המתבקש למסלול. מכאן אתה יכול להבין את מה שאתה מכנה "מורעלות" ואני מכנה "התפקחות". לילה טוב. טל.

stkachov

New member
אני מבין

את מצבך. זה תמיד ככה, כשיש לך הזדמנות לעשות משהו אז זה לא נראה לך כזה חשוב או הכרחי, אבל למי שאין את ההזדמנות הזו, אז לו זה חשוב פי כמה וכמה והוא נלחם להשיג את זה, כפי שאתה עשית. אנחנו באים מרקעים שונים ולכן לא נסכים לגבי היחס למדינה ולצבא. לילה טוב גם לך, ונתן לשרשור לגווע בשקט כדי שגברת מנהלת לא תצטרך למחוק אותו.

ארמ....

ת'אמת שיש מקום אחד במזרח אסיה שסירב לקבל משלחת עזרה ישראלית.. שלחו תרופות וזהו.. אבל כל השאר קיבלו את העזרה ועד עכשיו צוותי החילוץ והניידות שם.

"ומהחברים שלך לנשק"

חחחח TTY2 (טל לא?) אנחנו לא נושאים נשק בפורום הזה, אני מבקש
כאן אומרים, החברים שלך לפטור
חחחחחחח (אני יודע שהוא לא מתנדב, זה בצחוק)

droriko

New member
תגובה לכל האשכול הזה

לאדון פליצר להגיד שכל צה"ל זה חרא זו כמובן תיהיה הכללה, כי יש בו גם דברים חיובים אבל עדיין רוב מה שהולך בצה"ל זה חרא , גועל נפש זה צבא שברובו הוא מושחת , מסואב,בזבזני, אטום וכו' לא פלא שמרבית החיילים מרגישים בו חרא אתה טועה גם כשאתה בא ואומר שמי שהתגייס עשה טעות כי מה אם אותו אדם נפל על תפקיד שמעניין אותו ומאתגר אותו , ויש לא מעט כאלה בצא (למרות שהרוב הם לא) אני ממש בז אגב לאנשים מהאשכול הזה שהגיבו להודעה של אותו פליצר, שאמרו שזה "בושה לא לעשות צבא" למה מי אתם שתקבעו מה זה הכבושה ומה זה לא בושה מה הכרחי ומה לא איפה כן צריך לתרום ואיפה לא צריך לתרום יש אחד שמרגיש שהוא תורם רך הצבא וזה עושה לו טוב אז סבבה יש אחד שמרגיש שהוא תורם דרך פעילות בתנועת ירוקים וזה עושה לו טוב גם סבבה יש אחד שלא תורם בכלל אבל זה לא מפריע לו אז גם סבבה, זכותו שכל אחד יעשה מה בראש שלו וזהו

מעיין©

New member
../images/Emo41.gifאני מבקשת להפסחק להגיב../images/Emo41.gif

אם אתם תמשיכו להקפיץ את השרשור הנאלח הזה, אני פשוט אמחוק אותו. אם אתם מעוניינים לנהל דיון על עניין המשלחות- אתם מוזמנים לפתוח שרשור חדש. בתור אחת שהמפקד שלה יצא בחלוץ המדיני, כנציג פיקוד העורף- בטוח שיהיה לי מה לתרום לדיון

למעלה