טיפ לגבי מכתב פניה

טיפ לגבי מכתב פניה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif

שלום לבאי הפורום ! אני בשלב של שליחת קורות חיים למשרדים (סיימתי לפני מספר חודשים את לימודי המשפטים) והבנתי שעדיף לרשום מכתב פניה ולצרף קורות חיים ואת כל זה עדיף לשלוח במעטפה מבויילת ולא בפקס,אשמח לקבל עוד טיפים,והכי חשוב אם למישהו יש מכתב פניה מנוסח היטב כדוגמה להעלות בפורום ,אודה מאוד.
 

Margarita22

New member
שני עולמות נפרדים...

אילו שבאוניברסיטה שולחים בפקס קו"ח של חצי דף, בתום שנה א'.. הפישרים לא הספיקו לעשות כלום בחיים מלבד "להתקבל" לאוניברסיטה.. אז הם שולחים קו"ח וגליון ציונים של 5-6 קורסים - וע"ס זה הם סוגרים התמחות במשרדים המובילים בארץ! לעומתם, חיים באותה מדינה, אנשים סגולים, לאותם אנשים סגולים יש גם כן - אמביציות, תקוות ושאיפות.. כל חטאם הוא שהם נרשמו ל"מכללה".. מילה גסה? כך זה נראה, היום יותר מתמיד. אותם אנשים סגולים אף לא מעלים על דעתם לשלוח איזה דף מסכם בסוף השנה הראשונה.. הם לומדים את כל התואר, מתאמצים כדי להוציא את המקסימום ובסיומו - כפי שהיה נדמה לכל מען דבעי - הם שולחים קו"ח - אלא, אחרי 4 שנות לימוד, וודאי מרשימים יותר ומצייגים הרבה יותר - קוה"ח נשלחים במעטפה מבויילת בצורה רשמית ונכבדה - אלא מה.. הגיון לחוד ומציאות לחוד. ראו הודעה מעלי להדגמה. גילוי נאות: הכותבת סגרה סטאג' בסוף שנה א' על סמך 5 ציונים בלבד.
 

jelly beans 21

New member
יש גם אנשים במכללות שסגרו בתום שנה א'

העניין הוא לא ייחודי לאוניברסיטה. כמובן, שמצטיינ/ת דיקן בעברית או בת"א יכול להתקבל בקלות, אם הוא/היא לא עושה שטויות בראיון, לכל משרד אליו יחפוץ. אבל, אני מכירה חברה ממכללות שגם סגרו התמחות , ובמשרדים הגדולים.. אין ספק שהלימודים באוניברסיטה הם מקפצה יותר טובה לקראת קבלה להתמחות.אבל, המכללות הפרטיות היוקרתיות מתחילות לנגוס לאט לאט ובהדרגתיות.. לדעתי יכול להיות שעוד כמה שנים לא יהיה לכך משמעות כפי שיש היום. מה דעתכם?
 

ch2856

New member
מסכימה איתך!

אני חושבת שזה הופך להיות הרבה יותר תלוי הסטודנט ולאו דווקא ה"מוסד" שממנו הוא מגיע יותר מזמנים לראיונות ממכללות...
 

Margarita22

New member
חולקת עליך

מכללה או אוניברסיטה - הינו אך עוד מכשיר סינון של המשרדים. הצעתך - לוותר על כלי מסנן זה - תגרור חוסר יעילות והגדלת עלויות. לדעתי, לא צפוי, לפחות לא באופן גורף, שינוי כלשהו בסטטוס המכללות. למרות שכפי שאמרת בעצמך, לכל כלל יש את היוצא מהכלל.
 

mtap18

New member
מצטערת על הבוטות אבל לא יכולתי להתאפק

האנשים באוניברסיטה- או לפי הגדרתך "לא סגולים", הם אנשים שהתאמצו וקרעו את התחת כל התיכון כדי להוציא ציונים טובים, ושלמדו לפסיכומטרי והוציאו ציון טוב... חלקם עשו את הפסיכומטרי/ בגרויות יותר מפעם אחת... אם גם אתה היית מתאמץ יכולת להוציא את עצמך מקטגוריית ה"סגולים". לא עשית את זה - בעייה שלך! אל תתבכיין... ונ.ב. אם אתה חושב שאנחנו קורעים את התחת באוניברסיטה פחות מבתיכון אתה ממש טועה...
 

Margarita22

New member
אני בחורה, כמדומני../images/Emo68.gif

וקראת את הגילוי נאות שלי בכלל?
 

mtap18

New member
לא...

כל כך התעצבנתי שלא הגעתי לגילוי הנאות... ולכן גם לא שמתי לב שאת בחורה... :) אבל בכ"ז אני ממש לא מסכימה עם שיטת ה"סגולים" שלך... זה פשוט לא הוגן להגיד דבר כזה... מה גם שלא כל האנשים שהתקבלו לאוניברסיטה הם "פישרים" שעוד לא עשו כלום בחייהם חוץ מלהתקבל לאוניברסיטה.... גם אני התקבלתי למכללה כי היו חסרות לי 5 נקודות בפסיכומטרי כדי להתקבל לאת"א כשהשתחררתי, ולמרות זאת החלטתי להתאמץ ושיפרתי את הפסיכו' באיזה 80 נקודות- ובסוף התקבלתי לכל מוסד שרציתי (בחרתי בעברית דרך אגב)... אז אני ממש לא מקבלת את הטענה שכל החטא של אנשי המכללות זה שהם נרשמו למכללה... אף אחד לא הכריח אותם/ אותכם (עוד לא הבנתי אם את לומדת במכללה או באוניברסיטה) להירשם דווקא למכללה.
 

Margarita22

New member
../images/Emo6.gif אהבתי את הסוגרים באמצע המשפט..

אני לומדת בעברית - אבל עדין בעד שיווין הזדמנויות.
 

jelly beans 21

New member
ברור שכיום יש הבדל בין מכללה לאוניברסיטה

אין ספק שכיום האבחנה הזו עדיין מהווה כלי סינון. השאלה, היא האם בעוד מספר שנים, כלי הסינון הזה יהיה רלוונטי. אני גם לומדת באוניברסיטה וברור שהדעה שלי לטובת האוניברסיטה "משוחדת" אבל אובייקטיבית, אני חושבת שהפער בין המכללות האיכותיות לבין האוניברסיטאות מצטמצם, בין אם בהבאת מרצים איכותיים ביותר מבחוץ ובין אם ע"י מתן מלגות על סמך ציונים..
 

B L I M P

New member
הפער הוא בתלמידים לא במרצים

קל להביא מרצים טובים אם יש לך כסף ומשאבים ולא לדבר על כך שהם לא הולכים למחקר. לדעתי זו הסיבה למה ברק כשהוא פרש לא חזר לעברית אלא הלך למכללה כלשהי (הבינתחומי?). הבעיה היחידה של מכללות זה העדר סינון. היות ומשפטים נהיה מקצוע נורא פופולרי וכולם רוצים ללמוד אותו, העדר הסינון מאפשר באמת לכמעט כולם ללמוד אותו. מצד אחד, זה באמת נחמד שכל אחד יוכל ללמוד מה שבא לו. מצד שני, זה מוריד את רמת האנשים במקצוע. לכן בעיני, זה בסדר שיש קדימות לאוניברסיטאות. אם תלמיד באוניברסיטה שקורע את התחת ונדרש לרמה אקדמית גבוהה, למטלות רבות ולחוסר פשרות כמעט מוחלט מצד הסגל היה נמדד בדיוק באותו סקאלה כמו תלמיד מכללה כלשהי שאני זוכרת שרמזו באיזה פורום שהלימוד שלה חאפריים משהו, אז זה לא היה הוגן בכלל. ומעבר להכל, כמה שזה לא נעים לומר את זה, אבל רוב האנשים שציוני הפסיכומטרי והבגרות שלהם, לאחר שהם עבדו ושיפרו אותם, לא מתאימים לאוניברסיטה הם לא אנשים חכמים במיוחד. תמיד יש יוצאי דופן, כמובן, אבל אלו הם כלים שכן נותנים תמונה כללית וחלים לגבי מרבית הניגשים ללימודים.
 

בלה טנ

New member
חצי מדויק.

אני לא אגיד שהחומר האנושי במכללה הוא מעולה. יש ויש. אבל מצד שני, חומר אנושי של סטודנטים למשפטים הוא בכלל לא משהו וזה כולל את אלה שסיימו ועובדים בזה... אפשר למצוא במקצוע חרא של אנשים, גנבים, שקרנים וסתם Law life כאלה... ואפשר למצוא אנשים מדהימים. תקראי את התגובה שכתבתי לmap18(או משהו כזה, סליחה אם טעיתי בשם), בקשר להנצחה של פערים חברתיים. אל תקחו מה שהחיים נתנו לכם כמובן מאליו כדי להתנשא על אחרים שקיבלו פחות. הוכחה לכך היא שהיום הדרישות הרבה יותר קשות מבעבר, לכל מקצוע, ואני מכירה אנשים גאונים, מהנדסים מהטכניון שהיום אם הם היוצריכים להתקבל הם בחיים לא היו מצליחים. ויש גם הרבה עו"ד ושופטים שאומרים את זה. אז אל תמהרי להתרברב...
 

B L I M P

New member
כמה דברים

הדרישות היום אומנם יותר קשות אבל גם ההכשרה בתיכון היא שונה ככה שההשוואה בעיני היא לא רלוונטית. וכשאני אומרת חומר אנושי אני לא מתכוונת לטוב ליבם של אנשים אלא ליכולות השכליות שלהם. כמו בכל מקום, אנשים יכולים להיות טובים או רעים. דבר שלישי - low ולא law. דבר רביעי ואחרון זכותי להתרברב. אני עבדתי קשה, הגעתי לתיכון נחשב, למדתי, חרשתי לפסיכו והתקבלתי לאן שרציתי...שום דבר לא ניתן לי על מגש. עבדתי בשביל הכל גם כלכלית וגם לימודית, אז לדעתי מותר לי להתרברב.
 

Kiru

New member
ואם מישהו שעבד הרבה פחות קשה

יקבל השכלה משפטית איכותית ממש כמו שלך, זה ירגיז אותך?
 

B L I M P

New member
אני לא מאמינה שזה אפשרי

אני חושבת שחלק מההשכלה המשפטית זה גם הלקרוא בבית ולהגיש את כל המטלות ולנהל דיונים בכיתה ואיפלו אחרי הלימודים עם חברים. ללמוד בע"פ חומר ולגשת למבחן ולהוציא ציון גבוה זה לא בהכרח אותה השכלה משפטית.
 

B L I M P

New member
התשובה שלי עדיין תופסת..

אם מי שהתאמץ פחות הגיע לאיזו מכללה חאפרית...
 

בלה טנ

New member
תתרברבי... אבל כדאי שלא תעשי את זה במקרים ש

את תתקלי , לא אחת, בשותפים/עורכי דין במקומות הכי יוקרתיים שלמדו במכללה למנהל ובבינתחומי והיום גם מתחילים להיות גם מנתניה ושערי משפט. לא נראה לי שהם יחשבו שאת מחומר מעולה בטח לא מבחינה שכלית. אלא סתם ילדה שגדלה במגדל שן ולא מחוברת לחברה. הרבה אנשים משקיעים, אבל המטען החברתי שאנחנו סוחבים איתנו מקבע אותנו באיזשהו מקום. ועדיין רק אחוז קטן מהאוכלוסיה מתקבלים לאונ', במיוחד במשפטים. זה לא קשור אך ורק ליכולות שכליות זה בוודאות ישנה קורלציה למצב סוציואקונומי. אה, והתכוונתי לLAW LIFE... מעין משחק מילים... לא משנה... שיהיה בהצלחה.
 

B L I M P

New member
בואי נראה

מה תגידי אם אני אגיד לך שגדלתי במה שנקרא "שכונת עוני" באיזור שנחשב הכי מוכר למשרד הרווחה בעיר שלי? עדיין תגידי שיש קורולציה בין ההשכלה למצב הסוציואקונומי? ואם אני אגיד לך שעבדתי כל התיכון ואני עובדת משנה א' באוניברסיטה בכמעט משרה מלאה? ככה שאל תגידי כלום על אנשים לפני שאת מכירה אותם..לא גדלתי במגדל שן, זה בטוח..
 
למעלה