טיפ לגבי מכתב פניה

בלה טנ

New member
זה לא פתיר בעניין של חצי שנה

אני חושבת שאת היכולות שלי לנהל דיון אני לא צריכה להוכיח לילדה כמוך. ואני מבטיחה לך שאת הדברים שאני אומרת זה לא בגלל שאני לומדת במכללה.אלא מתוך חוכמת חיים. אני עוד מעט מסיימת את התואר, ומכירה אנשים ממוסדות שונים, כי אני מתנדבת בבית הדין לעבודה. גם מתל אביב, לא פגשתי מישהו כל כך הזוי, מנותק ויהיר כמוך.

B L I M P

New member
טעות - לא פגשת אותי. אז אל תסיקי דבר מדיון על

גבי דפי פורום.

הגעת לתיכון נחשב?

כולם להתרכז סביבי... מתארגנת קבוצה לקריאות כיפאק היי ל B L I M P, היא עבדה קשה ורק היא, אז יאללה... כיפאק היי!

B L I M P

New member
נו באמת, די להיות ילד קטן

דנו באנשים שהכל ניתן להם על מגש, ואני ציינתי שעבדתי קשה כדי להתקדם ולהגיע לתיכון שנחשב יותר מהתיכון האזורי שלי. סו פאקינג וואט? לא אמרתי שכל השאר לא עשו כלום.

קריאת השכמה למציאות....

כמעט לא קיימים אנשים שהכל ניתן להם על מגש של כסף...לכולנו יש בעיות, קשיים וצרות, אז קחי אוויר, תנשמי...ותחזרי למציאות, התקבלת לאוינברסיטה, אחלה, יופי, על הכיפאק (שוב...פעם שניה...ראית איך צ'ופרת) חסכת ים של כסף להורים שלך. פה זה מתחיל, פה זה נגמר. מה לעשות שיש היום בוגרים של הבינתחומי והמכללה למנהל בכל משרד גדול....לא נורא...אל תתבאסי מזה..אם תיהי טובה לפחות כמוהם ותעבדי קשה גם את תגיעי לשם. בהצלחה.

ch2856

New member
אויש אויש כמה שטויות בתגובה אחת!

אנשים שהפסיכומטרי שלהם לא 700 הא לא חכמים במיוחד, אנשים שלא התקבלו לאוניברסיטה לא מגיעים לרמתם לאנשי האוניברסיטה?! חה! שטות גמורה אני הוכחה חיה אני במהלך שנה ב' התקבלתי לאחד מהמשרדים בעשירייה הראשונה אני וכמה מחבריי ב מ כ ל ל ה בראיון הכל מתגמד לרוב שואלים שאלות משפטיות או לחילופין ובנוסף מתרשמים מרמתו וכושר הביטוי של המועמד וכבר אז אין שוב חשיבות מי הגיע מאיפה כמה ולמה.

Margarita22

New member
מגיבה לעצמי ../images/Emo6.gif

אנשים.. מה נהייה? תראו איזה שירשורפלצת עצבני פתחתם. בסה"כ, כמו שאמר מרקס, "כל אחד לפי יכולתו לכל אחד לפי צרכיו". ותחשבו על זה *קריצה*

איפה כתבת את התגובה הזו ?

החדר סגור או פתוח? כי אם החדר סגור אני מקווה שפתחת חלון.... אחרת תיחנקי מהנפיחה של עצמך...חבל...אחרי שהשקעת כל כך!

mtap18

New member
כמה קטן...

לא הבנתי מה הבעייה שלך.... אמרתי שאם התאמצתי והגעתי לאוניברסיטה זה לא מצדיק לקרוא לשאר "סגולים" כאילו הם מסכנים ולא היתה להם את אותה אפשרות. אני חושבת שמי שמסוגל לשלם לשנת לימוד במכללה יכול לממן קורס הכנה לפסיכומטרי- לפחות כזה שנותנים בצבא, ומעבר לזה לא אמרתי כלום... אז אם יש לך בעייה תביע אותה במקום לתת תגובה של ילד בן ארבע.

בלה טנ

New member
קראת רק את ההודעות של קופרניקוס

אבל לאחרים לא ענית. אתה הזוי לגמרי... היה חסרלך 5 נקודות.... וואוווו.... נראה לך שבגלל זה אנשים הולכים ללמוד במכללות??? תרדו ממגדל השן שאתם חיים בו...

mtap18

New member
אבל למה??

לא הבנתי למה אני חייה במגדל השן.... ואני בחורה דרך אגב... אני צריכה להתנצל שיש לי בגרות טובה? לא למדתי בבי"ס של עשירים, למדתי בבי"ס רגיל לכל דבר, להורים שלי אין תואר אקדמאי, אני ממש לא גרה ברמת אביב (ותופתע/י לגלות איפה גרים רב האנשים שלומדים איתי- רמז- ממש לא ברמת אביב או סביון). ממש לא הבנתי למה אני חיה במגדל השן... אני אשמח אם תסביר/י

בלה טנ

New member
כי ההבדלים הם יותר מ5 נקודות וזה קצת מקומם.

את לא צריכה להתנצל על זה שלמדת. אבל את צריכה לדעתי קצת לפתוח את הראש ואת העיניים ולהתסכל מעבר לאנשים שלומדים איתך. המשפט שאת אומרת שלא כל מי שלומד איתך הוא מסביון או תל אביב זה אומר שאין לך מושג מה המצב בארץ. כמו שאמרתי. הורים שיכולים לממן לימודים אקדמאים כולל כל ההוצאות הנלוות, זה לא המעמד השולט בארץ כפי שהרבה סטודנטים, במיוחד מהמרכז חושבים. להמון אנשים. אין בגרות בכלל. בית הספר שהם לומדים או המקום שבו הם חיים בכלל לא מכווין אותם ללימודים גם אם יש מורים שמלמדים. סטטיסטית, אנשים מהמרכז מצליחים יותר בבגרות ומי שמצליח פסיכומטרי הם אותם אנשים. כי זה תלוי תרבות. אני לא אופתע, כי למרות שאני ממכללה, אני מכירה כמה וכמה סטודנטים מתל אביב, בפקולטה להנדסה, פילוספיה, חשבונאות ומשפטים. אז הדברים שאני אומרת לרוב הם לא סתם. אלא דברים שהם אומרים.

mtap18

New member
אבל לא על זה אני מדברת

אני אתחיל בזה שלא אמרתי שהאפשרויות של אנשים שונים להגיע לאוניברסיטה שוות. לא התיימרתי גם להגיד את זה, כי אני לא חושבת את זה. אבל אני חושבת שהדיון הזה לא לענייננו, כי מי שלא הגיע לאוניברסיטה בגלל שלא הכווינו אותו או כי להורים שלו אין כסף, בטח ובטח שלא יגיע גם למכללה- שתנאי הקבלה שלה יותר נמוכים, אבל מחיר שנת לימוד הרבה הרבה יותר גבוה... ודבר שני- אני מניחה שיש לא מעט עשירים באוניברסיטאות... אבל רוב האנשים שלומדים איתי דווקא באו מעיירות פיתוח ולא מהמרכז. אז זה קצת לא מסתדר עם התאוריה שלך.... ושוב, ממש לא לדיון הזה התכוונתי להיכנס- פשוט הגבתי למי שהתייחס לתלמידי המכללות כמסכנים שכל מה שעשו רע בעולם זה לבחור ללכת למכללה.... וטענתי שזה לא הוגן להתייחס לתלמידי האוניברסיטאות כאילו הם לא בסדר כי הם התאמצו קצת יותר. וציינתי שלי למשל זה לא בא הכי בקלות בעולם. הדיון ממש סטה משם. אני מסכימה שמי שיש לו בעייה כלכלית יהיה לו קשה להשיג בגרות טובה ובוודאי שיהיה לו קשה להוציא ציון טוב בפסיכומטרי... אין ספק שזה נכון.

בלה טנ

New member
גם אתה קצת לא מדויק... ואני אסביר

אף אחד לא הכריח אותנו... החיים מכתיבים לנו את הדרך. זה ידוע שפסיכומטרי מנציח את הפערים החברתיים. לא סתם אנשים מהפריפריות אינם מעלים על דעתם בכלל לעשות פסיכומטרי וללמוד לימודים אקדמאיים. ולא סתם רוב הסטודנטים שלומדים באונ' הם ילדים של הורים אקדמאיים או ממעמד סוציו אקונומי גבוה. (בגלל זה יש גם העדפות מתקנות שזה כמו כוסות רוח למת למי שאין לו תעודת בגרות וזה נראה לו יותר קשה מלהשתתף בטור דה פראנס... אני לומדת במכללה למנהל, במקרה שלי, לא רציתי לשפר בגרויות כדי לא לבזבז עוד שנה. לא ממש מזיז לי כבר, כי התקבלתי לאן שרציתי...

B L I M P

New member
פסיכו אולי מנציח פערים חברתיים אבל לא בכזו

רמה כמו שאת מציגה את זה. ברור שלילד שגדל בבית שבו ההורים משכילים ומשתמשים בעברית יפה וצחה יכיר יותר מילים של הפסיכומטרי ואולי שלחו אותו ליותר קורסים של אנגלית כשהוא היה קטן. אבל....... ההבדלים בארץ זה לא כמו לומר ההבדלים בין השחורים והלבנים לפני מאה שנה בארה"ב. מילים בעברית אפשר ללמוד בע"פ, או אפילו יותר טוב, לקרוא בספריה העירונית/הספריה של בי"ס שהאחרונה בטוח חינמית. האנגלית של בי"ס מספיקה בהחלט כדי שעם דחיפה קלה ניתן יהיה לעבור את הפסיכומטרי ביתר קלות (וגם פה ספרים הם עצה טובה) והמתמטיקה היא ברמת חטיבה אז בכלל אין על מה לדבר. אז גם ילד מהפריפריה שלהוריו לא היה שקל לשלוח אותו לשום חוג או בי"ס פרטי יכל לעשות את מה שצריך כדי להביא את עצמו להשגים מאוד טובים. ועם כל הכבוד - דווקא המכללה למנהל מנציחה פערים חברתיים - 30000 ש"ח שכ"ל זה לא מנציח פערים חברתיים???!?!? המכללה למנהל אומרת למעשה שאם יש לך כסף אתה יכול ללמוד מה שאתה רוצה.

Kiru

New member
השאלה היא לא אם זה אפשרי,

זה מובן מאליו שילד מהפריפריה גם פוטנציאל גבוה והרבה מוטיבציה יוכל להגיע להכל. השאלה הנכונה היא כמה יצטרך להשקיע ילד בעל פוטנציאל X שקיבל את החינוך הממוצע שיש לפריפריה להציע – עם כל המשתמע מבחינת השכלה ההורים, איכות ההוראה בביה"ס, הסביבה וכו' – כדי להגיע לאותו הציון שאליו הגיע ילד עם אותו פוטנציאל X שגדל בעיר עם הורים משכילים.

למעלה