טיפ לגבי מכתב פניה

בלה טנ

New member
בחיי את מנותקת.

את עבדת בתיכון.... וואו... את עובדת גם עכשיו? ואלה?!? כמו כל העולם ואשתו...זה כי חיי הסטודנט בישראל הם לא הגיוניים בכלל. זה לא אומר שאת לא ממגדל שן. זה אומר שאת חושבת שכולם באו מאותה נקודת מוצא שלך. יש אנשים שבכלל לא מעלים על דעתם ללמוד לימודים אקדמאיים. זה נראה להם לא מושג. גם אם מישהו מהפריפריה הולך לספריה שהיא חינמית (אבל איזה רמה היא) ולומד חשבון ואנגלית בבית ספר...(איזה בית ספר, איזה מורים), עדיין הסיכויים שלו לקבל בפסיכומטרי הם נמוכים. הרמה של התיכונים בארץ, חוץ מצפון תל אביב וזה אני מכירה מאנשים מהצבא, הם בדיחה. ואם תקראי ספרים בסוציולוגיה ותדברי עם מי שלמד את תגלי שהמבחנים עצמם הם תלויי תרבות. כלומר, מי שכותב את המבחנים כותב אותם לאותם אנשים כמוהו...

B L I M P

New member
מסכימה, אך לא במאה אחוז

נתחיל מזה שאצלי בפקולטה מספר האנשים שעבדו בשנה א הוא אפסי. בסמסטר א בכלל אף אחד לא עבד ומי שכן עובד עובד פעם פעמיים בסופש. בנוגע למבחן, אכן ידוע שהוא נוטה לטובת מי שהוא "הרוב", אבל כמו שציינתי ההבדלים בארץ הם לא כאלו משמעותיים. ולגבי אותם אנשים שלימודים אקדמיים נראים להם לא מושגים - לא יעזרו מכללות ב30K לשנה. זה מכללות שעוזרות דווקא בדיוק לאנשים מהסוג השני - אלו שיודעים שיש לימודים אקדמיים אבל הם יותר מדי טיפשים/עצלנים להתקבל לאוניברסיטה אבל יש להם את הכסף..

בלה טנ

New member
ההבדלים הם משמעותיים כי רק 10 אחוז מהאוכלוסיה

מקבל מעל 700... ו15% מקבלים מעל 680... לא זוכת במדויק עשיתי לפני כמה שנים...אז מה? כל השאר טפשים/עצלנים? את נשמעת לי ילדה קטנה וקלולס שלא יודעת את זה. זה שיש יותר עשירים ממך, אין מה לעשות וזה חלק מזה, שם לא עובדים. האנשים שלא עובדים זה בגלל שההורים ממנים אותם זה מוכיח את הטענה שלי שמי שמתקבל לאונ' זה אנשים ממעמד סוציואקונומי גבוה.

B L I M P

New member
כל מי שאני מכירה לא עשיר במיוחד

אלא אנשים שחסכו כדי לא לעבוד בשנה א/חיים ממענק או הורים שעובדים. לא יודעת מה ההגדרה שלך למעמד גבוה אבל רוב האוכולוסיה פה ממעמד בינוני.. אין כזה הרבה אנשים בארץ ממעמד גבוה... ולגבי האחוזים - כל השאר כנראה למדו פחות/טיפשים יותר יחסית לאותם אנשים. ושוב, אני לא אומרת שזה נכון לגבי כולם, תמיד יש יוצאי דופן כמו בכל מצב, אבל זה כן נכון לגבי הרוב. הכרתי יותר אנשים "חכמים" עם פסיכו 700 מאשר עם פסיכו 500. מצד שני מן הסתם יש המון אהבלים גם עם פסיכו 700, ויש לא מעט אנשים חכמים בטירוף שמגדרים את ה 600 מלמטה..כי זה לא מדד מדוייק..

B L I M P

New member
זה מדד סביר.. פסיכו+בגרויות מנבא לטעמי

נכון לגבי חלק לא קטן מהאוכלוסיה..

Kiru

New member
סכם לא אמור להיות מדד לאינטליגנציה

אלא לתת חיזוי להצלחה באקדמיה, ולזה הוא באמת נותן חיזוי לא רע.

בלה טנ

New member
הכוונה היא לא לשרי אריסון...

שני הורים שיכולים לממן ילד באונ' כולל הוצאות נלוות זה מעמד בינוני גבוה. נכון, רוב האנשים האלה הם למדו פחות, אבל את יוצאת מהנחה שהסיבה לכך תלויה בהם. וטיפשים יש בכל מקום. כי בתנאי מעבדה אם תקחי כל בנאדם לא משנה מה האיי קיו שלו הוא יוציא 11 בבגרויות ומעל 700 בפסיכומטרי. המבחנים בודק יותר מטען תרבותי מאשר שכל. את ילדה. תתבגרי.

B L I M P

New member
המבחן בודק יותר זכרון ועבודה תחת לחץ אם כבר..

ואני מסכימה איתך שבתנאי מעבדה כולם יכולים לקבל את הציון המירבי. אבל בד"כ אלו שלא הוציאו ציון מירבי זה אותם אנשים שלא היה להם כוח או שלא היו מסוגלים. גם אם את מניחה שזה מטען תרבותי, זה עדיין פתיר. אולי קשה יותר, אולי ללמוד חצי שנה ולא שלושה חודשים, אך אפשרי וניתן לביצוע. ויש מספיק אנשים מהפריפריה שקבלו אי אלו מלגות כי הם למדו קשה והצליחו. ולפטור את הדיון בכך שאת חושבת שאני ילדה זה אומנם מאוד קל, אבל בהחלט לא מראה על יכולת לנהל דיון. ואגב, מעניין אם היית חושבת ככה אם היית מתקבלת לאוניברסיטה...

Kiru

New member
גם המשפט האחרון שלך

הוא צורה מאוד קלה לסיים דיון.

B L I M P

New member
אבל יש בה יותר תוכן מלתקוף גיל של אדם

עובדה שכל מי שמתגונן בלהט בנוגע למכללות הם תלמידי מכללות. הגיוני, הרי אף אחד לא רוצה לשמוע שהמקום בו הוא לומד, ואולי כפועל יוצא הוא עצמו, פחות מוצלח..

Kiru

New member
וכל מי שמגן על היוקרה של

האוניברסיטאות הוא תלמיד/בוגר אוניברסיטה. כולם מדברים מהפוזיציה, לפחות חלקית.

B L I M P

New member
מסכימה.

אך בעוד שתלמידי אוניברסיטאות לא בהכרח יסכימו על יוקרת המכללות, הרי שכל תלמידי המכללות יתגאו שמוסד לימודיהם מגיע לרמה של אוניברסיטה..

Kiru

New member
זה די נכון

משני גורמים: הראשון הוא שהאיכות של האוניברסיטאות לא מוטלת בספק, פחות או יותר. למכללות אין עדיין ותק מספיק וגם השונות ביניהן כנראה גבוהה יותר במה שנוגע לאיכות. השני הוא איזשהו ביטול עצמי של תלמידי המכללות, ולצערי גם של חלק מההנהלות שלהן, לעומת האוניברסיטאות.

בלה טנ

New member
זה בדיוק כמו שפעם סטודנטים מתל אביב

נחשבו םחות משל העברית כי היא הייתה השלוחה של העברית. במשך השנים היא הוכיחה את עצמה ויש אתהוויכוח המוכר מי מהן יותר טובה... המכללות הן צעירות, הותיקה היא המכללה והיא מוכיחה את עצמה כבר כמה שנים טובות. כנ"ל רייכמן שהיא אף יותר צעירה. בוגרים שלנו מגיעים למקומות הכי טובים.

B L I M P

New member
א. כל הכבוד. באמת..

ב. ידוע שלא מעט מעשירי ארצינו וסלבריטאי ארצינו לומדים במכללה למנהל ובבינתחומי, האם אין לזה השפעה לקבלה למשרדים? ג. מבחינתי, ברגע שהן יוכיחו את עצמן, שיהיה להן בהצלחה ובכיף. אני רק אשמח. אבל כרגע אני מכירה אישית לא מעט אנשים שלומדים במכללה למנהל (שלא התקבלו לאוניברסיטה בגלל ציונים אגב, ויש להם אמאבא עשירים) שיש להם ראש כמו כדור- חלול ואין כלום בתוכו. ברגע שהמכללה למנהל תעלה רף קבלה/תנפה אחרי שנה א ואנשים יבחרו ללמוד שם, לא כי הם לא התקבלו לאוניברסיטה אלא כי היא טובה, אני אתן את מלוא הכבוד לבוגרי המכללה ותלמידיה..

B L I M P

New member
לא התכוונתי שזה יצא כזה מתנשא הכוונה היתה

שמבחינתי כל הדיון שהיה כאן, בטל.

למעלה