טיפ להרזייה

neko

New member
מתעניינת - אולי באמת לא ניסית

את הספורט שמתאים לך. או שאולי את באה בגישה לא נכונה לפעילות כלשהי, וחושבת עליה כ"פעילות". ברגע שתבואי באמת להנות, זה יעבוד הרבה יותר טוב. אני הורדתי 20 קילו בשלושה חודשים (10 מתוכם בחודש אחד), רק ע"י כך שהתחלתי לשחק כדורסל כמה שעות ביום. זה היה כיף, לא חשבתי שאני "עובד קשה" או משהו כזה.

Palm tree

New member
../images/Emo41.gifכל מה שצריך לדעת כדי להרזות

קודם כל, תדעו שאם אתם באמת רוצים להרזות ולהתחטב, צריך להזיע בשביל זה. עיקרון היין יאנג - על מנת להתחיל להפעיל את הגלגלים של מעגל האנרגיה, צריך קודם לתת. אח"כ תקבלו. ועם מה שתקבל תוכל לתת יותר, ואז תקבל יותר וכך הלאה והלאה. טוב, מספיק עם פילוסופיה סינית עתיקה. כפי שאומרים שוב ושוב בפורום "חדרי כושר", על מנת להרזות יש לבצע את ה"שילוש הקדוש", שהוא אימון אנאירובי (משקולות, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, כל תרגיל שעובד על הגברת כוח), אימון אירובי (ריצה, אופניים, שחיה, הליכה מהירה. כל דבר ששומר על דופק גבוה למשך זמן ארוך) ואכילה נכונה. אבל אם אתם "סתם" רוצים רק כמה טיפים, מבלי להשקיע את כל המאמץ הזה, אז הדגש העיקרי הוא בעיקר על אכילה נכונה. אם יש לכם זמן לבצע פעילות גופנית (ריצה קלה של 10 דקות שלוש פעמים בשבוע) אז זה נהדר. (ד"א, מהר מאוד ה-10 דקות האלו יהפכו כ"כ קלות בשבילכם, עד שתמצאו את עצמכם רצים יותר מהר, או רצים יותר זמן. אחרי חודש אני מצאתי את עצמי רץ חצי שעה. והכושר שמקבלים הוא נהדר. צריך לישון פחות. מרגישים יותר נמרצים למשך כל היום. הכל פשוט מתפקד יותר טוב). בתזונה נכונה, אתם צריכים לשכוח מהדברים הבאים: 1. קלוריות "ריקות". כלומר, קלוריות ריקות מדברים מועילים עליהן הגוף לא מבזבז אנרגיה כדי לספוג אותן, משמע, הכי הכי משמינות ו"ממלאות". קלוריות ריקות נמצאות בסוכר, ממתקים, גלידות, משקאות קלים, שוקולדים, מרמלדות סופר טעימות בטעם לימון חמוץ (אהה בא לי עכשיו!), עוגות, וכו וכו. 2. מזון מעובד. כמו קמח לבן, אורז לבן, סוכר לבן, ועוד כל מני דברים לבנים. 3. דברים מטוגנים. דברים מטוגנים זה אסון. תכניסו את זה טוב טוב לראש. בואו ואתן לכם דוגמה: ב-100 גרם תפוחי אדמה אפויים, לדוגמא, יש סביבות ה-95 קלוריות. ב-100 גרם צ'יפס, יש 560 קלוריות! ולא משנה כמה זמן הספגתם את הצ'יפס כדי שהשמן יצא ממנו. 4. מאכלים עתירי שומן. כמו, חמאה, מרגרינה, גבינות של איזה 40 אחוזי שומן, בשר עם המון שומן, וכו. שנית כל, במקום לאכול 3 ארוחות גדולות ליום, הרבה יותר כיף ובריא ומשעשע ומרזה לאכול 6 ארוחות קטנות ביום. שלישית, תשלבו המון ירקות באוכל. ירקות זה משביע ועוזר לעיכול טוב יותר. רביעית, בכל פעם שאתם פתאום חשים רעב ועייפות, לרוב זה לא בגלל שהגוף שלכם זקוק למזון, אלא סתם בגלל שירדה לכם רמת הסוכר בגוף. פיתרון: אוכלים פרי. תפוח, או כמה ענבים, או אגס, או בננה. הסוכר בפירות הוא סוכר בעל הרכב אחר, שנספג מהר יותר בגוף ומגיע מהר יותר למוח ועוזר להתאוששות מהר יותר מסוכר רגיל. חמישית, לפני ארוחה יחסית גדולה, שמכילה בשר או גבינה או משהו עם שומן, תאכלו משהו מתוק וקטן (פרי קטן, סוכריה חמוצה) כ-15 שעה לפני האוכל. זה מעלה את רמת האינסולין בגוף, מה שבסופו של דבר גורם לפחות שומן להיספג. שישית, המוווון מים. המון מים. באמת המון מים. שביעית, לזכור שככל שמורידים במשקל יותר באיטיות, כך הגוף מתרגל יותר טוב לשינויים במשקל, וכך גוברים הסיכויים שתשארו במשקל הזה גם בטווח הארוך. שמינית, לזכור שדיאטה זה לא מסלול עם קו סיום. זה שינוי תמידי בדרך האכילה. לכן כדאי להתרגל לשינוי הזה לאט לאט. לא להגיד "אוקי, ממחר אוכלים רק בריא, בלי זה ובלי זה ובלי זה, אני ארוץ שלוש שעות כל בוקר ואחיה על חסה ומים". להיכנס לזה לאט, בקצב רגיל. תשיעית, בהחלט מותר מדי פעם לאכול עוגה או שוקולד או איזו ארוחה גדולה באירועים לדוגמא ו"לשבור את החוקים". כל עוד עושים את זה רק מדי פעם לפעם, ולא על בסיס רגיל. לאכול איזו פרוסת עוגה או גלידה פעם בשבוע או שבוע וחצי זה בהחלט לא מזיק.

Tiaya

New member
השאלה - להרזות או להרזות ולא לעלות?

הגוף שלנו נצא במצב כל כך רע היום... שרק ע"י הכנסת ויטמינים ומינרלים ברמה המספקת אפשר להרזות ולא להעלות יותר... יש מוצרים נפלאים שעושים את הפעולה הזו מצמחים סיניים בצורה הטבעית ביותר. למעוניינים - ניתן לפנות אלי במסרים...

adam thats all

New member
הטיפ להרזיה מאת אדם ../images/Emo13.gif :

לאכול כל מה שבא לך ולהרגיש טוב עם זה, למשל בא לך עוגה תאכלי כמה שבא לך רק הגבול היחיד הוא לא עוגה שלמה. החוק הראשי הוא שעלייך להרגיש טוב עם עצמך. החוק השני הוא לאכול כל מה שרוצים ואוהבים. החוק השלישי הוא חובה להתאמן. החוק הרביעי- זכות-חובה- מצא\י שותפים\ות לפעילות ספורטיבית. אני מצליח ככה אני בטוח שהרבה אחרים שבאמת רוצים יכולים גם. דרך אגב גם אני צריך שותפים\ות

adam thats all

New member
הדרך הכי טובה להרזיה וקלה.....

היא להיות שלם עם עצמך.... אחרי זה הכל בא באיזי

מחשבות

New member
לא נכון. החוק הראשון והבסיסי הוא

להרגיש כל כך חרא עם עצמך שלא תהיה ברירה אלא לרזות.

adam thats all

New member
בקיצור מי בא לרוץ איתי?

אתם יודעים, אומנויות לחימה מאוד עוזרות. אממ וכדי להישאר שלמים, אפשר תמיד להתאמן על האויר ולא חובה אדם על אדם!

neko

New member
../images/Emo45.gif מאד בעד אמנויות לחימה,

בייחוד רכות יותר כגון אייקידו וקונג פו (ופחות אלימות כגון אגרוף ואגרוף תאילנדי). הבעיה היא שהן בד"כ אינן עוזרות להוריד משקל (כי הפעילות אינה ארובית רצינית, אלא אם כן מוסיפים את זה).

neko

New member
אז זהו, שתלוי איזה קונג פו, מה אורך

האימון, וכמה מתוכו משקיעים באימון ארובי. אני מתאמן בערך 10 שעות בשבוע נטו, אבל אולי חצי שעה מתוך זה היא בפעילות ארובית... אז זה לא עוזר למשקל העודף.

neko

New member
מה שבאמת משנה הוא לא הסגנון

הספציפי, אלא איך מלמדים אותו. אפשר גם לקחת שזירת זרים, להוסיף לה חצי שעה ריצה לפני כל שיעור וזה יהפוך לאימון ארובי...

adam thats all

New member
תראה זה נכון אבל גם לא....

כדי ללמוד קונג פו באמת, חייב את האירוביקה אחרת אי אפשר להתקדם. חובה הגמישות הסיבולת ועוד הרבה......

pukiss

New member
הטיפ שלי

אני בדיאטה כבר חודש ועד כה הורדתי 7 ק"ג יש לציין שאני עושה זאת ללא עזרה מקצועית אבל עם המון תמיכה מהמהשפחה והחבר שדירבן. הטיפ שלי הוא לאכול נכון!!! מה זה אומר??? פשוט מאוד...לאכול המון סלטים עם תרכובות שונות (טונה, יווני וכל מה שעולה על דעתכם), ארוחות מסודרות שזה אומר 3 פעמים ביום כאשר בבוקר פותחים עם ארוחה קלה ודלת קלוריות, צהריים אוכל כבד (מה שיש בבית אך עם מחשבה) ובערב משהו ממש קל. אהה, נזכרתי! יש להוסיף מכון כושר, או כל התעמלות אחרת שמועילה לגוף :)) בהצלחה!!

Rose81

New member
הטיפ שלי

זה הרבה סקס (רצוי עם בן אדם שאוהבים), הרבה פעילות גופנית וללא שום דיאטה. דיאטה עוזרת רק בהתחלה, אבל אחר-כך זה יכול להיות יותר גרוע, הכיבע מתכלכלת, בן אדם נהיה עצבני יותר, יש הפרעות בפסיכיקה, הפרעות ביחסים עם אנשים, ועוד הרבה דברים שאינם בריאים.

אריקKS

New member
ועכשיו תורי

התחלתי לעשות כפיפות בטן, רק כפיפות בטן, שומדבר אחר, אני נעזר במכשיר הזה שמפרסמים כבר 20 שנה בכל מיני ערוצי קניות, ועושה 6 סטים של 50-60 כפיפות, שזה יוצא בערך 20-25 דקות (יש הפסקה של 2-4 דקות בין הסטים) אני עושה את זה פחות משבועיים, ושותה הרבה מיים (לא יותר מדי) קיצור, אני מתחיל להרגיש הרבה יותר טוב ורואים שינוי משמעותי (שבועיים !!) לידע כללי - אני בן 22, שוקל 105 (אני גבוהה מאוד), מקווה לרדת בהמשך ל 90...

עמוסכ

New member
טיפ מנצח

הטיפ שלדעתי הוא טיפ מנצח, מניסיוני האישי,לשתות שני כוסות מים לפני כל ארוחה, אני מכור למים ושותה כמויות, ועם השנים כבר התרגלתי לשתות שני כוסות מים כל תחילת ארוחה וזה ממש עוזר

למעלה