טלמון סילבר - במיוחד בשבילך

ביום שאחשב מרכז על ידך אדע שאני

שמאלני קיצוני, כל עוד אני נחשב כ"ימין קיצוני" בידי טלמון אני יודע שאני בסדר.

תגידי, מישהי בכחול לבן

(אם כי בכחול לבן אומרים "הגידי", ובזכר "הַגֵּד"): איזה ציוּן היה לך בביה"ס בעברית? האם, לפי הבנתך, הדרישה לכינון שלום מעידה על שִׂמְחָה לראות אנשים אנשים נחטפים ונרצחים?

לא ענית על שאלתי

לא רציתי ששאלתי תשמע כציווי, לכן לא אמרתי "הגד".. לגבי הציון שלי בספרות ובלשון הוא היה בין הגבוהים, אבל זה לא לעניין כרגע. ושוב, אמנם לא השתמשתי במילת ציווי, אך אני מאוד מעוניינת לדעת את התשובה. האם אתה שמח כאשר חיילים "מצבא הכיבוש" נחטפים ונרצחים?

ne ro

New member
השירשור הזה גלש לפסים אישיים...

מוזר שלהתקיף הוא יודע היטב

אך לענות על שאלות פשוטות הוא לא יודע. טלמון, האם אתה חושש מעצמך (מהמצפון שלך) או מאנשים אחרים?

ואני אשם בכך -

איבדתי סבלנות נוכח קשיי ההבנה של אנשים מסוימים. אני מסביר להם מיליון פעם מדוע כדאי וצריך לעשות שלום, כדי שיותר לא יהיו קורבנות, ואחרי זה שואלים אותי אם אני שמח על הקובנות הנוספים שנופלים. אתה יכול להסביר לי את ה"היגיון" הזה?

התשובה היא - לא.

זה היה מובן מדברי הקודמים?
מכיוון שסיפקתי לך תשובה ישירה ביותר, נסי בבקשה לענות עכשיו על שאלתי: איך הסקת מדברי על הצורך בכינון שלום, על הפסקת המלחמה וההרג ההדדי, שאני אמור להיות שמח על חטיפת ורצח בני אדם?

ודרך אגב,

שאֵלתי הגסה על הציון שלך בעברית, כלל לא התייחסה לשימוש בלשון עתיד במקום ציווי! שימוש זה אכן די מקובל, והערתי עליו רק בדרך אגב, בלי שום מטרת קינטור. השאלה הגסה שלי בנוגע לציון שלך בעברית התייחסה לדבר אחר לגמרי - להבנת הנקרא, סליחה על הבוטות. קודם הערכת את הדרישה שלי לכונן שלום כ...בגידה במולדת, ואילו עכשיו את מסיקה מדברי, על הצורך בהשגת שלום כדי שיותר לא יהיו קורבנות, ש...אני אמור להיות שמח על הקורבנות החדשים?! הסכימי/תסכימי, שמבחינה לוגית זה די משונה. לא כך?

אענה על שאלתך

בקשר לשאלתך: אין כל רע בלרצות שלום עם משהו אחר (למרות שבהחלט צריך לדעת איך עושים שלום כל עוד הוא לא פוגע באנטרסים הלאומיים של ישראל), על הפסקת המלחמה וההרג, אין כל רע בכך. אך קשה מאוד שלא לשים לב שבהודעותיך אתה יודע להתקיף היטב את מדיניות הימין, שהיא מאוד בטחוניסטית לאזרחי ישראל. מאחר ואתה אנרכיסט, לא יכולתי שלא לתהות מה אתה באמת מרגיש לגבי חיילינו... אנחנו יותר ממעוניינים לדעת קצת יותר פירוט ("לא" זו תשובה נורא נורא קצרה..) מה אתה מרגיש כאשר חיילים "מצבא הכיבוש" נחטפים ונרצחים? האם יש לך רגשות מעורבים? במי אתה מצדד יותר באנרכיסטים או בצבא הגנה לישראל? מחכה לתשובה.

מדוע החלטת שאני "אנרכיסט"? ../images/Emo6.gif

לא זכור לי שהצגתי את עצמי כ"איסט" כלשהו, ואינני מבין מדוע שאיפה לשלום ולהפסקת ההרג ההדדי מוגדרת כ"אנרכיזם"
(אם הייתי יודע בכלל מה זה
). בנוגע לשאלתך התמוהה, המעידה על חוסר הבנה תהומי ומתמשך, אני מוכן לפרט. כל קורבן אדם מצער אותי. בלי יוצא מן הכלל. אפילו הוצאתו להורג של איזשהו רוצח סדרתי בארה"ב על כיסא החשמל אינה משמחת אותי. חיי אדם הם לתפיסתי קודש. כל אדם ללא יוצא מן הכלל. בעשרת הדברות כתוב "לא תרצח!" עכשיו את קולטת, כמה תמוהה שאלתך אם אני שמח על רצח אנשים? אני יכול להבין אנשי ימין עיוורים, המאמינים בתמימותם ש"אין עם מי לדבר", שמצב המלחמה הנוכחי נכפה עלינו, ש"אין ברירה". אני יכול להעריך שהבנת-המצב שלהם שגויה, והם מצדם סבורים שהבנת המצב שלי שגויה, ויכול להיות ויכוח ענייני, לוגי, תוך ניתוח אובייקטיבי של העובדות. אבל, לצערנו, ישנם גם אנשים המעדיפים את המלחמה מתוך בחירה, הרואים בכינון השלום "בגידה במולדת", הסוגדים ל"אינטרסים" הזויים, אותם הם מקדשים יותר מחיי אדם. אנשים כאלה מסוכנים מאוד לכלל הציבור השפוי בארץ. מסוכנים לבטחון המדינה, בניגוד ללהג ה"בטחוניסטי" שלהם, שלמעשה הוא פשוט מחרחר-מלחמה, לא "בטחוניסטי" ולא בטיח. הביטחון הטוב ביותר הוא שלום.

משום מה אתה מתעקש

להיות מקובע במחשבתך. זה מוזר לי, משום שדעותיך חופפות את דעות האנרכיסטים באופן מדוייק, כל ההתלהמות על "צבא הכיבוש", חזרה ל-67, זכות השיבה, התנגדות לגדר, בילעין וכ"ו.. אל תגיד לי שאינך יודע מיהם האנרכיסטים..!
לא אתפלא אפילו אם אתה משתתף בפעילויות שלהם! האם בגלל רצונך העז לעשות "שלום", שחוץ מזה אתה לא יכול לפרט לי עליו כלום, אלא רק לזרוק לאוויר העולם את המילה הערטילאית הזו, אתה מוכן להקריב את האנטרסים של כל מדינת ישראל ואזרחיה, בנוסף למחיר פגיעה בביטחונם?

אפשר לברר בכל מילון

מה זה "שלום". זה בראש ובראשונה: לא יורים, לא פוגעים, לא הורגים, לא כובשים, לא מדכאים. זה גם יחסים דיפלומטיים, קשרי תרבות וכלכלה, שיתוף פעולה בפתרון בעיות מקומיות ועולמיות. כשהורגים ונהרגים זה לא שלום. בנוגע ל"לא תרצח!" אני אכן מקובע במחשבתי, וכנ"ל גם ב"לזרוק לאוויר העולם את המילה הערטילאית שלום". ניסיון אחרון להסבר עבור תלמידה מצטיינת בעברית: שלום, כשאף אחד אינו הורג אף אחד, אינו פוגע ואינו מתנכל, זה בדיוק הביטחון הטוב ביותר. כשהורגים ונהרגים בלי סוף זה לא ממש "ביטחון". בנוגע לאנרכיסטים הזכרת לי סיפור. שניים נוסעים ברכבת (אי שם באירופה). אומר האחד לשני: אתה יהודי! - לא - עונה השני. - אני סיני. - אתה לא תעבוד עלי - מתעקש הראשון - אני בטוח שאתה יהודי. - כבר אמרתי לך - מחזיר השני - אני סיני. אין לי שום דבר נגד יהודים, אבל אני, במקרה, סיני. - לא ולא - ממשיך הראשון - אין לי צל של ספק שאתה יהודי. - בסדר - נכנע השני - שיהיה יהודי. - אהה! - אומר הראשון - אז מדוע אתה כל כך דומה לסיני אם אתה יהודי?!

אתה ממש בנאדם "טוב" ו"הגון"

יודע לעוות יופי את הדברים שאמרתי. ושוב, הסברתי, אך אני אסביר לך שוב, ואשתדל לעשות זאת בצורה שתבין. ה"שלום" שלהם מאוד מאוד שונה מהשלום שלנו. מה שאנחנו רואים כשלום, זה כלל אינו השלום שהם רוצים. הם מוכיחים שוב ושוב שהם אינם מעוניינים בשלום איתנו, יהיה "שלום" אשר יהיה. הם דוקרים את היד שלנו שמושטת לשלום. ובכלל, אתה חי בארץ? נראה כי אתה כלל אינך מודע מה עובר על התושבים היהודים כאן. הם עוברים התעללות. הם נרצחים. נזרקים עליהם טילים. והם לא עשו כלום לאף אחד. לעומת זאת, האוכלוסיה הערבית שאתה כ"כ אוהב, מחנכת את ילדיה למלחמת ג'יהאד כנגד היהודים, הנשים מעודדות את ילדיהן שיהפכו לשאהידים, כדי שירצחו עוד ועוד יהודים חפים מפשע, הגברים בעצמם שאהידים.. זו האוכלוסיה שאתה מגן עליה. אגב, זהו שמך האמיתי? בתמונה רואים עידוד נשים ערביות לג'יהאד ==>

זה נכון.

שלום זו מילה דיי סתמית, שלום שלי זה לא שלום שלהם, השאלה היא לא שלום אלא מה כל אחד מקבל, אותם מעניין מה הם יקבלו, קודם שיקבלו ואז אולי יהיה ה"שלום" שלהם, מה שהם רוצים - תקרא את מצע הממשלה הפלשתינית - החמאס, אתה בטח מכיר אותו היטב, למרות שהקריאה שלך נורא סלקטיבית "החמאס התמתן", נו טוב... טלמון לא גר בארץ הוא גר בכוכב משלו... משם הוא מתנשא על כווולם, מטיף מוסר לכווולם, טלמון יודע הכל... האחרים לא יודעים כלום...

ne ro

New member
הן לא מפגינות לג'יהאד, נו באמת.

ואם כבר, אז לפי דעתך תנועת כ"ך היא תנועה לגיטימית?

למעלה