טפול בנפגעות תקיפה מינית אירוח בפורום ב6.12

אירוח בנושא טפול בנפגעות תקיפה מינית 6.12.07

ביום חמישי 6.12.07 בין השעות 19:00-21:00 נארח את בקי מנדלוביץ בנושא טיפול בנפגעות תקיפה מינית. בקי מנדלוביץ, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית, עובדת במרכז קליני לטיפול בנפגעות תקיפה מינית ובקליניקה פרטית. מטפלת פרטנית, קבוצתית, משפחתית וזוגית בנפגעות ובני משפחותיהן, מדריכה עו"סים ומכשירה אותם בטיפול בנפגעות תקיפה מינית. מרצה ומנחה סדנאות בנושא איתור, איבחון וטיפול בנפגעות ובמשפחותיהן. ניתן להפנות אליה שאלות בשירשור זה.
 

ליאללל

New member
שלום ../images/Emo140.gif

שאלה לי... האם את מאמינה שמישהי שעברה פגיעה והתעללות מינית יכולה להנות מקיום יחסי מין? ושאלה נוספת.. האם לדעתך יש קשר בין מי שנפגע מינית לבחירה בזהות המינית? (ואני מתכוונת לרוב למי שעבר תקיפה מינית בילדות) תודה
 
הנאה מיחסי מין לאחר פגיעה מינית

אחד הסימפטומים המוכרים אצל נפגעות תקיפה מינית הוא הקושי בתיפקוד מיני. קשיים בתיפקוד מיני יכולים לבוא לידי ביטוי בקושי בעוררות, חוסר חשק, קושי בהגעה לסיפוק מיני, חרדות לקראת, במהלך האקט, כאבים וגינליים. (אלו חלק מהתלונות)חלק מהנפגעות "מתנתקות" בזמן האקט המיני במנגנון הגנה שהשתמשו בו בעבר (כשעברו את ההתעללות). אני בהחלט מאמינה שאפשר ללמוד להינות ממין וזה כמובן כרוך בטיפול פסיכו תרפויטי מעמיק ויסודי שיאתר היכן בדיוק הקושי ועבודה והתמודדות ממוקדת בו. חשוב שבן/בת זוג יהיו שותפים לתהליך זה, באופן כללי טיפול נכון ישפיע בעקיפין גם על הסימפטום הזה. לעיתים צריך לגשת אולי למרפאה לטיפול מיני, להסתייע בטיפול תרופתי כדי להימנע מהחרדה והסתייעות בגורמים משלימים. לגבי השאלה על הבחירה בזהות המינית אני מניחה שזה שילוב של מס' גורמים: ביולוגיים בין היתר. פגשתי הרבה נשים לסביות שסיפרו על פגיעה מינית בילדות (ע"י גבר) ועל הקושי הממשי להתחבר לדמות גברית.
 
למען הדיוק יש להבדיל בין זהות מינית=האם אני

מרגישה ומזהה את עצמי כמו שאברי המין שלי מעידים שאני = כלאמר מי שיש לה פות מרגישה כאישה ומי שיש לו פין מרגיש כגבר, לבין אוריינטציה מינית=משיכה מינית = למי אני נמשכת בהיותי אישה האם לבנות מיני (לסבית/הומוסקסואל) או לבני המין השני (הטרוסקסואליות).
 

eyes of angel

New member
שלום

רציתי לשאול, את חושבת שמישהי שנפגעה יכולה לסמוך ולהיות פתוחה ומשוחררת עם בן זוגה כמו מישהי שלא עברה הטרדה או תקיפה? בנוסף רציתי לשאול איך את חושבת הדרך הכי טובה וקלה לספר לבן זוג שנפגעת פעם והוא צריך להיות רגיש איתך ולהבין את החששות?
 
כן אני חושבת שזה אפשרי ואני מכירה נשים

או גברים שהתגברו. כמובן שזה תלוי בההממוווןןןןן גורמים כמו האם הפגיעה היתה חד פעמית או ארוכת טווח מי היה הפוגע? איך התמודדו עםפ הפגיעה כשהתגלתה - או לא? מה האישיות של נפגע/ת מאיזה בית הם באו? ועוד ועוד. בכל מקרה עדיף תמיד לעבור טיפול שיעזור להתמודד עם החוויות הקשות האלה ולנסות לעבד אותן כך שהן לא יזלגן לחויות נקיות וטובות שיכולות להתפתח בחיים. בכל מקרה אם את מרגישה שאת צריכה לשתף את בן זוגך כי אחרת לא תרגישי נוח או לא תרגישי בטוחה למרות שאת בתחילתו של קשר - תלוי כמובן בבן הזוג, יש בני זוג שגם אם הם צעירים מאוד וגם אם הקשר בתחילתו יוכלו להתמודד עם הידיעה הזו ולהיות מרגיעים לא מלחיצים ובעיקר מתחשבים כך שאת היא זו שתקבע את קצב ההתקדמות. אולם לא כל הבחורים יכולים להתמוד עם הידיעה הזו - יש צורך בבגרות נפשית וביטחון עצמי - ורק את יודעת לחוש מיהו בן זוגך וכמה ומתי את יכולה לשתף אותו.
 
ועוד קצת

כל עוד אינך מרגישה בטוחה איתו עם או בלי שסיפרת לו אל תגרמי לעצמך בשום פנים ואופן לעשות שום דבר שאינך בטוחה שאת רוצה ושתרגישי נוח איתו. וכל עוד אינך בטוחה אל תתקדמי למגע פיזי כי את בסכנה של להרגיש כקורבנית ולשחזר את התחושה הכל כך לא נעימה הזו. אז קודם כל חשבי על עצמך, ואם לא נוח לך הפרדי ממנו רק אל תעשי מה שאת לא ממש רוצה.
 
פתיחות עם בן זוג

אני מסכימה מאד עם ד"ר אלוני. ומוסיפה שנראה שהשאלה על לסמוך ולהיות פתוחה קשור לרמת האמון. מנסיוני נשים שעברו התעללות מינית ממושכת בילדות המוקדמת בעיקר אם ע"י אדם מוכר (אב, אח למשל) האמון הבסיסי שלהן נפגע ואז לכל קשר נכנסים עם חשדנות ופחד, קושי לסמוך ולבטוח ובוודאי להיות פתוחה ומשוחררת, שכן בלהיות פתוחה ומשוחררת יש סוג של "איבוד שליטה". שזה דבר מסוכן בעיני מי שעוברת התעללות מינית. כדי להבין את כל זה ולהתמודד בצורה אופטימלית צריך לעבור תהליך התבוננות פנימית מעמיק ועיבוד של חוויות טראומטיות. בוודאי יש תקווה שאפשר להינות מקשר זוגי נעים, שוויוני וחם. לגבי השאלה איך לספר לבן הזוג: זה כמובן תלוי בטיב הקשר אבל לא כדאי לספר לפני שאת יודעת שאת חזקה בעצמך להתמודד עם כל תגובה, שאת יכולה להכיל את הבהלה שלו, את העצב, את הפחד ממגע שעלול להזיק, שאת לא מרגישה בושה או אשמה על מה שקרה לך בעברך..ועוד דברים שאפשר להתכונן אליהם בטיפול. בהצלחה
 
היי...

אם זה סיפור של כבר כמעט שנתיים.. נראה לך שאי פעם אני אהיה מסוגלת להיות עם מישהו..? לאו דווקא לקיים יחסי מין... שזה אני ממש לא בטוחה שיקרה בטווח הקרוב או הרחוק... אלא להתחבר למישהו... לסמוך עליו.... לא נראה לי שזה יקרה... תודה בכל מקרה...
 
היכולת לסמוך..

אסור לאבד תקווה לגבי היכולת לשקם את החיים ואת האמון לאחר פגיעה מינית. לא ברור מפנייתך אם עברו שנתיים מאז הפגיעה, האם את עוברת עדיין התעללות. האם במשך שנתיים את מנסה להנות מקשר? בכל אופן ככל שמקבלים טיפול בשלב מוקדם יותר כך סיכויי ההחלמה גבוהים יותר. שיקום אמון והקניית יכולת לסמוך הוא השלב הבסיסי שעוברים בטיפול. בהחלט אפשר ליצור אמון מחדש..
 

RtOoNmY

New member
לסמוך? יש דבר כזה?

גם לפני לא הייתי מסוגלת לסמוך.. אני מדברת על... התעללות[?] שנמשכת שנתיים... וטיפול לא עובד איתי.. בגלל חוסר היכולת לסמוך.. פשוט לא דיברתי עם הפסיכו'...
 

נועה 202

New member
שלום

הייתי שמחה לדעת מנסיונך האם יש בכלל טיפול בPTSD או שזה רק להתמודד (ולנסות ולהפחית) כמה שיותר את הסימפטומים. ועוד שאלה,האם את מכירה מקרים שדווקא במידה ולא פתחו את הנושא ולא דיברו על כך- דווקא אז היתה ירידה בסימפטומים של חרדה ? אם את מכירה- מה זה אומר? האם יש לכך סיבה?
 
טיפול ב PTSD

PTSD או הפרעת לחץ פוסט טראומטית היא תופעת שכיחה אצל נפגעות תקיפה מינית שכוללת זכרונות, פלשבקים וסיוטים על הפגיעה, הימנעות ממקומות/אנשים שמזכירים את התקיפה ותגובה גופנית חזקה עם ההיזכרות. הטיפול המקובל אכן נועד להפחית את הסימפטומים והוא כולל מס' טכניקות. כל טכניקה מותאמת לנפגעת ומבוססת בעיקר על כוחות הנפש שלה. בגדול חשוב מאד לעזור לנפגעת לחזור לשגרה ולא ליצור מצב שהאירוע הטראומטי מכתיב את החיים. אני בהחלט מכירה מקרים של נשים שלא פתחו את הסיפור והסימפטומים אצלן פחתו. זה מה שנקרא "החלמה ספונטנית". לרוב מדובר בנשים שזו הייתה "חוויה" יחידה, שיש להן כוחות נפשיים מרובים, תמיכה משפחתית/חברתית ועוד גורמים שמשפיעים לטובה.
 

BellA עלמה

New member
3 שאלות

האם את ממליצה על יעוץ זוגי כאשר 1 מבני הזוג עבר תקיפה מינית? האם את ממליצה שבן הזוג שהותקף יספר זאת לבן הזוג?האם זהבעצם חשוב לזוגיות? האם טיפול סוריגייט (איך שלא כותבים את זה) יעיל במקרים כאלה? והאם זה בעצם טיפול מוכר? תודה
 
יעוץ זוגי לאחר פגיעה מינית

התייסתי לנושא באחת השאלות הקודמות. ובכל זאת בגדול מומלץ להגיע לטיפול זוגי כאשר יש השלכות של הפגיעה על הקשר הזוגי (אמון, יחסי מין וכדומה) ויש רצון הדדי להשקיע בקשר כי יש בו הרבה דברים חיוביים. יכולת לשתף בכנות ובפתיחות בתוך קשר הופכים את הקשר לבעל ערך רב . שוב אציין שהעיתוי מתי לספר תלוי בטיב הקשר, באורכו (לא הייתי ממליצה לספר בפגישה הראשונה..)לגבי טיפול בסרוגייט נראה לי שכדאי להתייעץ עם מרפאה לטיפול מיני
 
שאלתך האחרונה הופנתה לדר' רונית אלוני -

מנהלת המרפאה לטיפול מיני וטיפולי סרוגייט. תשובתה תופיע כאן במהלך היומיים הקרובים. בינתיים את מוזמנת לקרוא על טיפול מיני בשילוב סרוגייט כאן.
 
הטיפול השיקומי בנפגעי/ות תקיפה מינית צריך

להיות מותאם אישית לכל אחד ואחת. יש מטופלים שרק טיפול בעזרת סרוגייט ישיב להם/ן את הביטחון שהם זקוקים לו ואת האמון בעצמן/ם ובא/נשים ויש שהטיפול הזה יכול להרגיש להם כמו התעללות נוספת. לכן כל אחד/ת שעבר/ה ניצול מיני כלשהו צריך לעבור איבחון אצל מטפל מומחה ובעל ניסיון שאין לו/ה תפיסה איך דברים צריכים להיות אלא קשוב לפונה ולצרכיו/ה בדיוק בדיוק באותו רגע. היו לנו הרבה מטופלים שבעברם ניצול מיני בדרגות שונות - חלקם (רק מתוך רצונם ובקשתם) פרסמו את סיפורם בעיתונות, חלקם באתר שלנו וחלקם נותרו אלמונים לפי בקשתם. אני יכולה לציין שאחת הנשים פנתה אפילו לח"כ זהבה גלאון שעזרה לה במימון הטיפול.
 
טפול בנפגעות תקיפה מינית אירוח בפורום ב6.12

ביום חמישי 6.12.07 בין השעות 19:00-21:00 נארח את בקי מנדלוביץ בנושא טיפול בנפגעות תקיפה מינית. בקי מנדלוביץ, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית, עובדת במרכז קליני לטיפול בנפגעות תקיפה מינית ובקליניקה פרטית. מטפלת פרטנית, קבוצתית, משפחתית וזוגית בנפגעות ובני משפחותיהן, מדריכה עו"סים ומכשירה אותם בטיפול בנפגעות תקיפה מינית. מרצה ומנחה סדנאות בנושא איתור, איבחון וטיפול בנפגעות ובמשפחותיהן. ניתן להפנות אליה שאלות בשירשור זה.
 

aaa123

Member
האם יש סטטיסטיקה על נזקים שנגרמים לנפגעות

אני מתכוון לשאלות כגון השאלות הבאות: 1)לאיזה חלק מהנשים יש סיוטים בלילה בגלל תקיפה מינית? 2)איזה חלק מהנשים לא יכולות להנות מיחסי מין בגלל תקיפה מינית? 3)לאיזה חלק מהנשים יש התקפי חרדה בגלל תקיפה מינית? 4)איזה חלק מהנשים לוקחות תרופות באופן קבוע בעקבות תקיפה מינית? כנ"ל לנזקים אחרים שאפשר לחשוב עליהם. אני חושב שסטטיסטיקה על נזקים הרבה יותר מעניינת מכמות המותקפות מינית כי מותקפות יכולות להיות גם נשים שלא נגרם להן שום נזק משמעותי. לדעתי חשיבות הנושא קשורה קשר ישיר לנזק שנגרם ,ולא לאחוז המותקפות.
 
למעלה