טפול בנפגעות תקיפה מינית אירוח בפורום ב6.12

סטטיסטיקות

אני פחות מתמצאת בנתונים כמותיים אודות הנזקים הנפשיים של התעללות מינית. יש די הרבה מחקרים שמתייחסים לנזקים, החלק הסטטיסטי כרוך כמובן בצורך במחקרים כמותיים לאורך זמן וזה תלוי בחשיפה של נפגעות למחקרים כאלו.

eyes of angel

New member
שאלה נוספת

האם את חושבת שמי שהתלוננה ומי שלא התלוננה מתגברת ומתמודדת עם זה מהר יותר? טוב יותר? עם מי שמדברת על זה ומי שמעדיפה לשכוח ומעלימה את זה עם מי שהולכת לטיפול ומי שלא .. יש הבדל משמעותי בהתמודדות וקבלה? אני שואלת כי שמעתי על אנשים ש"העלימו" את זה מהחיים שלהם וטענו כי לעולם לא קרה דבר והכחישו כל קשר או ממש המעיטו במה שקרה להם והם חיים בכיף ובשלווה, האם זה נכון או שזו סתם האשליה שלהם? או שזה בכלל תלוי איך כל אחד לוקח את החוויה הזו? (סליחה על ההצפת שאלות..)

מודעות להשלכות הפגיעה

לכל אחד יש מנגנון הסתגלות והתמודדות משלו. יש אנשים שמדחיקים, יש אנשים שמכחישים, יש אנשים שבוחרים לדבר ולעבד חוויות קשות. יש אנשים שיש להם כוחות נפשיים לשים את זה בצד ולהמשיך הלאה וזה לגיטימי. כל זמן שהאדם שעבר טראומה מתפקד בצורה נורמלית, ממשיך בשגרת החיים שלו ללא הפרעה אז זה בסדר. מתי צריכה להתעורר נורה אדומה? כאשר אותו אדם או הנפגעת לצורך הענין מרגישה שהיא משלמת מחיר כבד מדי על הפגיעה שקרתה (מחיר אישי, זוגי, תפקודי וכו') ואז חשוב לקבל עזרה מקצעית.

פעמים רבות א/נשים שהדחיקו את הטראומה

ונראה על פניו שהן/ם מתמודדים יפה, פתאום קורה אירוע בחיים שהוא טראומטי ואולי בתחום לגמרי שונה (תאונת דרכים, מות חבר או קרוב משמעותיוכ') ואז יוצאת לה הטראומה העתיקה הזו ומחריבה והורסת הרבה יותר ומפריעה להתמודד עם האירוע שקרה בעת הזו. לכן מי שיודע על פגיעה מינית לדעתי כדאי שיפנה לעזרה ובלבד לבודד אותה מתחומי חיים אחרים.

תלתלית3

New member
שאלה

שלום ידוע לי על בחורה שעברה אונס ע"י מס' גברים. הוריה לא יודעים אדם אחד יודע על כך. איך את מציע לה לטפל בעניין ואיך בכל זאת להפנותה לסיוע ?

סיוע

במרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית טלפון 1202 מכל טלפון אפשר לקבל תמיכה טלפונית ללא צורך בהזדהות. תמליצי לחברה שלך לשתף מישהו ולראות איך זה יכול לעזור. ממש לא כדאי להישאר עם זה לבד..

nature1

New member
קושי עם גבולות ועם יצירת קשרים

בקי שלום: הבעיה שלי היא כזאת: אני בת 32, ומעולם לא היה לי קשר זוגי כלשהו. גם מפני שאני ביישנית באופן כללי ומתקשה בכלל ליצור קשרים עם אנשים ולאו דווקא מהמין השני וגם מפני שיש לי איזו רתיעה לא מובנת ממין. מין תמיד נראה לי כדבר רע ומפחיד שצריך להתרחק ממנו. למרות שבשכל אני יודעת שזה לא ככה, הרגש כאילו אומר אחרת. בעיה נוספת שאני שמה לב אליה היא שיש לי קושי להציב גבולות. כשמישהו בא ונוגע בי (למשל טופח על הכתף או מגע בסגנון הזה) אני מרגישה עם זה מאוד לא נוח אבל שותקת ולא אומרת כלום. לא מסוגלת לומר "לא". אציין שבילדותי ובעיקר בנעוריי סבלתי מהתעללות נפשית ומינית (מילולית) מצד אמא שלי. גם הפגיעה המינית מצידה התבטאה בעיקר בהשפלות שלה אותי על ההתפתחות הגופנית והמינית שלי, לעג על כך שלא קיימתי יחסי מין, הערות בוטות על מבנה הגוף שלי והערות לגבי הנטיות המיניות שלי. (אני נמשכת לגברים אבל היא קראה לי "לסבית" בצורה בוטה כי לא היו לי קשרים עם גברים). מלבד זאת, באופן כללי לאמא שלי הייתה התנהגות מינית אלימה, ולא רק כלפיי אלא גם כלפי אבא שלי. למשל היא "בגדה" בו בידיעתו, כאילו להראות שיש לה כוח כי היא יוצאת עם גברים אחרים, ועשתה דברים שכאילו אמורים לפתות אותו תוך ידיעה שהוא לא ייענה לה והיא תוכל לקרוא לו "הומו" (מה שלא נכון, כי איך אפשר לתת אהבה לאישה שמתעללת בך?). גם בינה לבין אחותי הגדולה יש קשר שיותר דומה לקשר זוגי מאשר לקשר של אם ובת. השאלה שלי היא האם כל הדברים האלה, יכולים להיות הסיבה לבעיות שתיארתי למעלה? ובכל מקרה איך יוצאים מזה? אני באמת רוצה לדעת להציב גבולות ולומר לא, אבל כשמגיע מקרה כזה של מגע שאני לא רוצה בו אני נהיית משותקת. תודה מראש על התשובה.

קושי עם גבולות

כל הדברים שתיארת בהחלט יכולים להסביר את הקושי ביצירת קשר, את הרתיעה ממין ואת הקושי בהצבת גבולות. מסיפורך עולה שגדלת עם אם מתעללת חסרת גבולות בהתנהגות שלה בכל המובנים. דרך התנהגות ההורה אנו הרבה פעמים למדים ומפנימים לצערי דברים לא נכונים. נראה שלמדת בעל כרחך כיצד נראית מערכת יחסים לא נורמטיבית והלא נורמלי הפך להיות הנורמלי. הפחד מיצירת קשר מבוסס נובע מאותו מודל שאת גדלת עליו שבו יש שולט ונשלט, תוקפן וקורבן ולכן לימדת את עצמך להיזהר ולהתרחק ועשית סוג של הכללה "אנשים הם רעים". ההערות הבוטות של אמא לגבי הנשיות והמיניות וההתעללות הנפשית והמילולית פגעו בדימוי העצמי שלך ולכן את לא מרגישה שאת לא יכולה להיות נאהבת או נחשקת. הקושי להציב גבולות קשור ברתיעה ובפחד שלך שאם תהיי אסרטיבית ותגידי בצורה ברורה את מה שישי לך להגיד יבטלו את דבריך, ילעגו לך או יגמדו אותך, כפי שעשתה אמך, ולכן את מתקשה בהצבת גבולות. אני חושבת שכדי לצאת מזה את צריכה לקבל עזרה מקצועית שתאפשר לך התבוננות מעמיקה על כל החוויות שעברת, שתוכלי למצוא הסבר ופירוש למה שעובר עליך ולהתאבל על מה שנלקח ממך. אין שום סיבה שתהיי בודדה ותוותרי על דברים חיוביים בחיים. המון הצלחה וכל טוב

nature1

New member
תודה בקי, ושאלה נוספת אם אפשר

על איזה סוג טיפול היית ממליצה לי? האם לדעתך מטפל שמתמחה בטיפול בטראומה מינית יכול לעזור לי? או קבוצת תמיכה של נפגעי/ות תקיפה מינית? או סוג אחר של טיפול?

טיפול

שלום, אני לא בטוחה שאת חייבת טיפול שמתמחה בפגיעות מיניות שכן האלימות המינית כלפייך, כך הבנתי הייתה מילולית בקונוטציה מינית. כשמדברים על פגיעה מינית נהוג לכלול בזה אונס, מעשים מגונים, גילוי עריות. לכן טיפול ע"י פסיכולוג/עובד סוציאלי דרך שיחות בהחלט עשוי לסייע לך. אפשר לפנות גם דרך קופות החולים. לגבי קבוצה לנפגעות תקיפה מינית שוב, הקבוצות הללו ממוקדות בהתעללות מינית, האם זה המוקד? בהצלחה..

nature1

New member
לא, זה לא המוקד

הייתה גם התעללות נפשית גם בלי קשר להשפלות על רקע מיני. בכל אופן בע"ה אני מתחילה טיפול קבוצתי בפסיכודרמה בעוד כשבוע וחצי. (אם אכן הקבוצה תפתח). שוב, תודה על התשובות והעזרה.

שלום אני אני פעם ראשונה כאן

שלום אני אני פעם ראשונה כאן והסיפור שלי כזה בגיל 10 נוצלתי מינית ע"י השכן,והניצול נימשך עד לגיל 13 מאז לא פעם ולא פעמיים עד לגיל 19 נפלתי ברשת ונוצלתי אין ספור של פעמים, אים זה בפנימייות שבהם הייתי ואפילו בצבא, עד היום יש לי תסביכים בראש לכן אני כותבת כאן אני שואלת את עצמי האים אני זאת ששידרתי לאותם בחורים שישכיבו אותי,או שאני הייתי טרף קל בגלל היותי ילד עים נטיות נשייות ברב המיקרים היתנגדתי אבל האופי החלש הפיל אותי שוב למישכב,ובמיקרים אחרים פשוט היתמסרתי כי לא היה לי את האופי לומר לא עד גיל 19 עברתי עשרות פעמים ניצולים מאנשים שונים,שלא נדבר על הפעמים עים אותו בחור שפגע בי מינית בפעם הראשונה,זה פשוט הגיע למב של כל יום אני מאז בעליות וירידות במחשבות לגבי כל הדרמה שחלפה עלי בחיים היום אני בת 40 טרנסקסואלית חייה חיים נורמלים לחלוטין,גם אחרי כל כך הרבה שנים המישקעים והחוויות צפות להם במחשבון, שלא לדבר על זה שחלק גדול מימני פשוט נאנס ונירצח,אני כבר לא אהיה מי שרציתי ליהיות,כל החלומות שלי שהיו כבר לא יתגשמו עים השנים הבננתי שעדיף לי ליהיות רחוקה ומנותקת מאנשים,כי הפסקתי להאמין בהם הכל היה ניראה וניראה לרעתי וכל דבר היה נחשב ונחשב כאינטרסט,על מנת לנצל אותי ואני כבר לא מדברת על רק הדברים הקשורים במיניות החיים כן עשו עים הזמן חזקה במקומות שבהן הייתי חלשה אבל יש מקומות בתוכי שעדיין פצועים ומדממים את האופי שלי אנסו ורצחו מהפעם הראשונה שבה נוצלתי מינית אני לא אהיה לעולם מי שבאמת הייתי צריכה ליהיות אני שואלת:האים גם אתן מרגישות אותו הדבר כמוני גם כשחלפו להן כל כך הרבה שנים שעדיין מהפצעים העמוקים הדם לא מפסיק להעצר ובאלו שהגלידו פיתאום ביום אחד הכל בא ומיתפוצץ,והכאב והיסור הוא דומה כמו אז ואפילו כואב שורף ומדמם יותר פעם ראשונה שאני כותבת בפורום,ולא סתם הגעתי ובאמת במיקרא צירוף של מיקרים עברתי בין הפורומים ואז ניתקלתי בפורום הזה,בידיוק באותו הזמן פצע שהגליד היתפוץ כאב לי מאוד עד לזוב דם בבקשה נונה

פגיעה חוזרת ונשנית

ניצול מיני ממושך בילדות בהחלט עלול להוביל לקורבנות חוזרת שכן הנפגע לומד להסתגל להתעללות כאילו זוהי המציאות המקובלת. בכל מקרה אף פעם זה לא מאוחר לקבל עזרה מקצועית אם רוצים לצאת ממצב של התעללות כרונית. אני ממליצה ליצור קשר עם מרכז הסיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית 1202 בהצלחה וכל טוב

רב תודות בקי על האירוח

בשם הגולשות/ים וצוות המרפאה אנו רוצים להודות לך מקרב לב על האירוח המושקע, האכפתי והמקצועי. היה מעניין מאוד לקרוא את תשובותייך, אין ספק שהן היו לעזר רב לקוראות/ים בכלל ולשואלות/ים בפרט. שמחנו לתת במה לנושא חשוב זה. מי יתן והמודעות לנושא תפחית את הפגיעות. בברכת חג שמח הצוות הטכני

תוכלי לפנות לבקי במסר אישי או להמתין לאירוח

נוסף. אפשרות נוספת היא לכתוב בפורום את פנייתך / שאלתך ואנחנו נדאג להעביר אותה לבקי. תשובתה תופיע כשירשור לשאלתך. לתשומת ליבך, ישנו פורום "נפגעות תקיפה מינית" בתפוז, שם תוכלי גם לקבל תמיכה ומענה. הנה הקישור בהצלחה

תודה רבה../images/Emo140.gif

אני כבר בפורום הזה.. תודה על האירוח ועל התמיכה

למעלה