טראנסקסואל, טרנסג'נדר, ג'נדרקוויר

אורי 0

New member
"מהגרים" ו"תיירים"

מאיות, בהרצאה בסלמ"ז, הבדילה בין "מהגרים" ו"אזרחי העולם". "מהגרים" (ובמקרה שלנו "מהגדרים") כל חפצם "להתאזרח" בארצם החדשה ולהיטמע בה. לכן הם ה"פטריוטים" הגדולים ביותר. כשהייתי בארה"ב בתור נער, במשך שנה. אמרו בבי"ס התיכון את ה"התחייבות" (pledge) כל יום התלמידים קמו והצהירו אמונים לדגל האמריקאי. זו לא היתה חובה - חלק מהחופש הדיבור שם. כיוון שהדגל האמריקאי לא אמר לי שום דבר, לא קמתי. אחד התלמידים נהג לצרוח עלי: Stand up! Why don't you stand up! והוא היה , כמובן, מהגר סיני. כך גם הטרנסיות שאת מדברת עליהם. אבל לא כולם כך, יש גם "תיירים" שנהנים פשוט לטייל בעולם המגדרי עם תרמיל על הגב... יש כאלה שמחזיקים בשני דרכונים, באזרחות כפולה... יש כאלה "חסרי מולדת" שמנסים לחיות על ספינה בים, בשטח האקס טריטוריאלי... ויש כמוני, שנהנה מידי פעם לחצות את הגבול ולתור את ארצן של השכנות... תגידו, אני נשמע כמו יערה?

ליאתו

New member
אמשיך ואקשה:

נראה לי שבאמת יש הבדל בין לכפור במוסכמות מגדריות, לבין לקבל אותן, אבל פשוט לחצות את הגבול לצד השני. אני מניחה שה"לכפור במוסכמות מגדריות" היא הנקודה שאני מתחברת אליה באמת. בתשובה לליטל: כל חיי לימדו אותי שלהיות אישה זה א,ב,ג, ושלהיות אמא זה א,ב,ג (אחרים), כך שהמסקנה הייתה שלהיות אשה זה זיפת ולהיות אמא זה עוד יותר זיפת, רק שממנו אני יכולה תודה לאל להימנע. ואז פתחתי את העיניים וראיתי שאפשר להיות אישה וגם להיות כל מיני דברים שנשים לא אמורות להיות או לעשות. וזה חל גם על הזוגיות שלי וגם על הדרך שלי להיות הורה. או.קי, אז כאן אני מתחברת, אבל השאלה שלי היא: אם כמעט כולם לא נורמטיביים מגדרית, אז מה מיוחד בג'נדרקוויר? מה מיוחד באנשים כאן בפורום? זה עניין של מידה? זה עניין של התחומים בהם האדם בוחר להיות נון-קונפורמיסט? זהו בנתיים. לילה טוב ותודה.

נגה א

New member
אני חושבת שכן

עיניין של מידה וסוגי התחומים, כמו שאמרת. ואולי גם זה שג'נדרקוויר עושה את זה במודע להבדיל ממישהו שעושה דברים שמשוייכים למגדר השני סתם כי זה מתאים לו והוא אפילו לא חושב על לזה.

נכון

המיוחד הוא המינון אבל בעקר תחומי החציה.יש נושאים בהם הגבול נעשה מעט מטושטש וזה נורמטיבי לחלוטין לחצות אותו,למשל תעסוקה מקצועית.שבעבר היתה חלוקה מגדרית ברורה וכל מי שחצה אותה היה זר ומוזר,היום הגבולות מטושטשים והרבה יותר קל לאנשים לקבל למשל נהגת אוטובוס או גנן בגן ילדים וזה אפילו לא נחשב לחצייה מגדרית.לעומת זאת הלבוש עדיין נחשב לגבול דיי ברור לפחות בחברה הכללית.כאשר לעומת זאת שער ארוך לגברים יותר נורמטיבי. לדעתי האישית הסטורית אנחנו נמצאים בתהליך של טשטוש הגבולות וביותר ויותר תחומים החלוקה המגדרית הולכת ןמתמסמסת.

Yaara77

New member
קונה את המטפורה, אבל...

ראשית, אחרי כל כך הרבה מריבות בפורומים השונים אני מתחילה להעתיק מסגנונך ואתה משלי ממש מדאיג
שנית - שנים רבות הגדרתי עצמי כתיירת בעולם הנשי ועוד שנים רבות כתושבת ארעי שם אח"כ אזרחית כפולה בשני העולמות (כך כתבתי בספר שלי) ועתה - סתם אשה. טוב - מותר לי לשנות את דעתי שוב ושוב - הרי מוחית - אני אשה מלידה לא ? אבל להפוך לאשה מיסיונרית ? מטיפה לאזרחות מלאה ? חס וחלילה - ניסיתי את זה פעם על אורי וחטפתי על הראש. מאז אני נזהרת בצוננים
חיוכים יערה

ליטל ו

New member
ממש אהבתי את הגישה שלך לנשיות

ואמהות :) כל הכבוד! *שימחה שיש אנשים כאלה* וגם אהבתי את הגישה הסקרנית-בודקת שלך. אני אוהבת שאת מעלה שאלות לדיון. הן מעניינות ויש לך מה להגיד. אין לך מה להתנצל בכלל. את יודעת, תרגישי בבית. את משלנו עכשיו {צחוק מרושע} ;) מה ההבדל? אולי בהגדרה העצמית? אולי בעיסוק בנושא המגדר? אולי במודעות אליו? הרבה אנשים אולי לא פועלים על פי כללי הג'נדר הנוקשים, אבל הזהות שלהם כן על פי הכללים, או שהם חושבים שהם מתאימים, או שהם סתם לא מקבלים אחרים שלא מתאימים... לא יודעת. זה כמו שאלת הביסקסואליות - אין לי מושג אם כל האנשים ביסקסואלים (או פנסקסואלים או מה שלא יהיה). נרה לי סביר שכן, אבל אני הרי רואה את העולם מנקודת המבט שלי דרך החוויה שלי - אין לי מושג מה בן אדם אחר מרגיש או חווה. אז אני יכולה רק להגיד "אם זו ההגדרה של ג'נדרקוויר, היא מתאימה לי". אם עוד אנשים יבהירו שההגדרה מתאימה גם להם (על ידי הצגת מאפיינים שמתאימים להגדרה או פשוט על ידי הגדרת עצמם) - אני אדע שגם הם... :)

מאיות

New member
תודה על הקרדיט ../images/Emo8.gif

"המביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם" :) * ואגב פתיחות וליברליות - מה רע בפטריוטיות כשהיא לא מגיעה כדי לאומנות, מיסיונריות וקסנופוביה? אפשר לאהוב דבר בלי לשנוא את האחר, לכבד בלי להנמיך, להוקיר בלי לקדש, ולהתמסר בלי למסור את הנפש. לאהוב - בלא לפגוע. * (וחיבוק)

ליאתו

New member
טראנסקסואל, טרנסג'נדר, ג'נדרקוויר

בעקבות השרשור הזועם האחרון, עלו אצלי כמה שאלות ואשמח לשמוע מה אתן חושבות. אני חושבת שאני מתחילה להבין את ההבדלים בין המושגים האלה: טרנסקסואל, טרנסג'נדר, ג'נדרקוויר, קרוסדרסר ואולי שכחתי מתחילה להבין, בכלל לא מבינה לגמרי. השאלה המרכזית שלי, אני מניחה, היא מה קושר את כל הזהויות האלה שמסתובבות כאן בפורום; אני מניחה שאני שואלת את עצמי גם מה אני עושה פה ולמה אני מרגישה שיש לי הרבה במשותף עם הרבה מהגולשים כאן. מה משותף בעצם לאנשים כאן? האם אתם מרגישים לפעמים שאולי הייתן מרגישות יותר בנוח בכמה פורומים נפרדים? או שיש לכם יותר במשותף עם קבוצות שכמעט לא מיוצגות פה? אני מניחה שאני מנסה להבין בעצמי למה כל כך נוח לי כאן; ואני מקווה שכחצי צופה מבחוץ השאלות שלי לא ייתפסו כמחוצפות. תודה.

ליאתו

New member
עוד כמה שאלות קטנות, אם אפשר...

למה דווקא לבוש, בעצם? האם לדעתכן יש קשר בין ג'נדרקוויריות לפמיניזם? האם אתם חושבים שג'נדרקוויריות משפיעה על חלוקה מגדרית בחברה בכלל? האם זה משפיע, למשל, על חברות שלכן שלא מגדירות את עצמן קוויריות? האם זה מנתץ סטריאוטיפים או קטגוריות אצל אנשים סביבם, משפחה? טוב, אלה כבר לא שאלות קטנות. אני מניחה שאני תוהה אם יש פוטנציאל לחברה עתידית שבה גבולות המגדר יהיו גמישים יותר...

ליאתו

New member
אולי בזכותך אני מרגישה פה בבית?

תמיד אני מחכה בשקיקה לתגובותיך, הן חכמות כל כך (המממ... אולי נסחפתי בסופרלטיבים). אני מניחה שמה שאני קוראת לו "פמיניזם" מגולם בפוטנציאל של הג'נדרקוויר, כפי שאורי הציג את זה. "פיגוע מגדרי מהלך" - אהבתי. כמו בפרסומת ששמת כאן לפני כמה ימים. את עושה מה שבא לך, מה שאת, ומישהו מהצד מסתכל ומתבלבל קצת. כי את לא נכנסת לשום קטגוריה מוכרת, כי זה לא אמור אמביבלנטי, או כי זה אמור להיות אחרת. לפני כמה ימים סיפרתי לפורום לחברה טובה שלי, והיא ספרה לי על חבר/ה טוב/ה שלה, טרנסג'נדר, שהשתתפ/ה בכנס טרנסים בארה"ב, והרצו שם הורים שסיפרו שהם מגדלים את הילדים שלהם ללא מגדר. מה זאת אומרת: זאת אומרת שכששואלים אותם מה המגדר של הילד שלהם הם אומרים: "אנחנו עוד לא יודעים, הוא/היא לא החליט/ה עדיין" (הילדים בני 3-4). אני לא חושבת שאני מסוגלת לגדל את התאומים שלי בניטרליות מגדרית מוחלטת. אבל אני מקווה שלפחות בבית הם יקבלו את התחושה שהגבולות לא מחייבים.

בעננין ילדים ומגדר

היום שמעתי מאישתי על ילדה בגן של בני (בת כ 5) שטוענת בתוקף שהיא בן. ולדברי אמה מדובר ביותר מסתם התנהגות של "תום בוי".והילדה מטופלת ע"י פסיכולוג. מה דעתכם בנושא,מחכה לתגובות.

FreakOnALeash

New member
ואוו.

אסור אבל אסור בשום אופן לדכא את זה, מניסיון זה לא עובד. אתה יודע משהו על הטיפול שהילדה עוברת?

אורי 0

New member
למה לא לקבל את זה?

בפשטות. אחר כך הוא כבר יחליט אם הוא בן, בת, ג'נדרקויר או א-מגדרי. דרך אגב, במקרים (להבדיל אלף אלפי הבדלות) שהילד ממציא, נניח, חבר דמיוני (מאוד נפוץ בגיל הזה). מקובל לא לסתור אותו ו"ללכת אתו". לשאול אותו על החבר וכן הלאה. נדמה לי ש"שבירת" הפנטזיה עלולה להיות טרואמטית.

אבל לעומת זאת

אם ילד ייתישב מתחת לשולחן יעשה קולות של תרנגול ויטען שהוא תרנגול ישלחו אותו מייד לטיפול,לא? אז אפה הגבול? גם אני לא ממש יודע. אני מעלה את זה כנושא לדיון.

אורי 0

New member
קודם כל לא!

להפתעתך, זה קורה המון וזה נורמלי לחלוטין בגיל הזה. ומה שעושים - הדבר החכם ביותר לעשות - זה להתייחס אליו כמו תרנגול. לדבר אתו ב"קרקורים", לתת לו נקניקיה על תקן של "גרעינים". זה יכול להימשך כמה דקות, או כמה ימים, או כמה שבועות - עד שלילד נמאס. אבל במקרה הזה - לממה זה כן בסדר שילדה בת 16 תחליט שהיא בן וזה לא בסדר אצל ילדה בת 6? ומה כל כך קשה לתמוך בה בזה? (ואיפה יועצינו לעניני גידול ילדים קויריים מהורות הומלסבית?).

קורה המון.....?

נראה לי שקצת נסחפת,כאבא לילד בגיל הזה עלי לאמר שבגיל 5+ התופעות הללו של עולם דמיוני,בו הילד לא מבחין בן דמיון למציאות,הן בעיתיות ולא ממש נורמליות.עוד פעם אני מדגיש מצב בו הילד מערבב דמיון ומציאות,לא מצב של משחקי דמיון מודעים. גם לבן שלי יש דמיות דמיוניות איתן הוא מנהל דיולוג (דרך אגב הן הולכות ונעלמות,עבר כבר די הרבה זמן מאז הוא דיבר איתן לאחרונה) אבל הוא מודע לחלוטין שאלה אנן דמיות מיצואתיות.

matanbu

New member
אני בגיל 17 ואני לא רואה בזה בעיה

אולי איפשהו הבנתי שיש דברים שאחרים לא רואים וכל מה שקשור לזה נשאר בגדר בדיחה ("תכירו את החברים הדמיוניים שלי") או וידוי ("יש לי עולם פנטזיה אצלי בחדר"), אבל זה לא משנה כלום וזה לא עושה אותי פסיכוטית. אפשר להתחיל לדבר על מה זה מציאות בעצם, אם זה מה שאתה רואה או מה שהילד (במקרה הזה) רואה...

נגה א

New member
ומה עם כל המיסטיקנים האלה

שלדבריהם מתקשרים עם רוחות ושדים - גם הם לא נורמלים לפי מה שאמרתם והם כבר מזמן לא בני 5 אבל באים אליהם הרבה אנשים שרוצים עזרה. ועוד דוגמא- אנשים דתיים עד דתיים מאוד שמאמינים באלוהים ומייחסים לו כל מיני מעשים ואפילו מתיימרים "לדבר" איתו. גם זה לא מציאותי בלשון המעטה. גם הם הרי "לא נורמלים". אז למה אותם לא מאשפזים??? רק כי האמונה שלהם יותר פופולארית? *סתם נקודה למחשבה*

נגה א

New member
מה עם מיסטיקנים למיניהם

שמתקשרים עם רוחות ושדים כביכול ולא רק שלא מאשפזים אותם אלא שבאים אליהם המון לקוחות? ומה עם אנשים דתיים שמאמינים באלוהים? למה הם לא דרושים טיפול פסיכולוגי? הרי גם הם מאמינים בדברים לא מציאותיים בלשון המעטה.

למעלה