לדעתי כן, מבחינת ההגדרה לא.
מבחינת ההגדרה, ג'נדרקוויר זה בקטגוריה של אישה, זו זהות מגדרית. פמיניזם זו גישה כלפי מגדר, זו כבר דעה. כמובן שפמיניזם יכול להיות גם זהות, אבל זה כבר סיפור אחר. לטעמי האישי, ג'נדרקוויריות קשורה בפמיניזם, כי זו שאלה של חופש מגדרי. לטעמי זה הול ךמצויין ביחד. אבל זה כי הדרך שבה אני מפרשת ג'מדרקוויריות לוקחת אותי לשם. כמו שאת לא חייבת להיות פמיניסטית בשביל להיות לסבית, גם זה לא הולך ביחד אצל כולםן. האם ג'נדרקוויריות משפיעה על חלוקה מגדרית בחברה? הממ. הרעיון של ג'נדרקוויריות, הקונספט שעומד מאחורי היכולת להגדיר את עצמי כג'נדרקווירית, יכול לטלטל את החלוקה, בהחלט. הרעיון שיש יותר משני מגדרים, הרעיון שמותר לך לזוז, לשנות, לשלב וכו'. הרעיון שזה לא נקבע על פי גנטיקה, בהחלט. אבל אני לא חושבת שמספיק אנשים שמעו את הרעיון, מקבלים אותו וכו', בשביל שזה באמת ישנה משהו. ושוב - אפשר להיות ג'נדרקוויר בלי לטלטל. אפשר פשוט להגיד "אנשים נורמאליים חיים או כגבר או כאישה. אני דרך אחרת להיות, אני זז בין לבין". אני חושבת שהתהליך בעניין הוא פחות פשוט לבוא ולנתץ. אני חושבת שזה יותר עניין של להרחיב את החופש המגדרי יותר ויותר. חברות - רוב החברות שלי כן קוויריות (אם כי כמה התחילו להתעניין ברעיון בעקבות דיבור איתי...). מי שלא - יש אנשים שפשוט מתייחסים לזה כחלק מהקטעים של ליטל, אבל אני כן מאמינה שהרבה לוקחות/ים מזה, נגיד, אישור להיותר יותר פתוחות בעצמן. כאילו, אם אני מתנהגת בצורה כל כך "מזעזעת", אז גם אחרות מרשות לעצמן לקחן להן חופשים נוספים. מצד שני תמיד יש את אלה שפשוט לוקחות קשה ורוצות להרחיק את עצמן מכל זה. אני כן מאמינה שיום אחד גבולות המגדר יהיו גמישים יותר - איכשהו זה נורא מובן לי מאליו. משהו בעניין רעיונות ותובנות חדשים שפשוט מקדמים את עצמם... זה מתבקש, אחרי פמיניזם, ואחרי זכויות גייז - אני חושבת שדברים מתגלגלים לשם. פה ושם כבר יש את המחקרים האדקמיים שנוגעים בזה, פה ושם ספר, קבוצה, ציטוטים... אני מאמינה שלשם דברים הולכים. אולי לא בקו ישר, אבל נראה לי שבכל זאת.