טראנסקסואל, טרנסג'נדר, ג'נדרקוויר

ליטל ו

New member
מה שהוא אמר

אני מחזקת, כבת לשני פסיכולוגים שעובדים עם ילדים...

ליטל ו

New member
מה פתאום?

אם הילד יטען שהוא תרנגול, רצוי שפשוט ילכו איתו בזה. ואני ממליצה על ללכת בכיף ולשחק איתו על פי הכללים שלו עד כמה שאפשר.

ליאתו

New member
שאלה טובה,

וממש אין לי מושג. יו, החבר'ה שלי עוד קטנים. אבל באמת איפה עובר הגבול בין "נטיותיו הטבעיות של הילד" לבין בעיה שדורשת טיפול - אין לי מושג. הורים?

ליטל ו

New member
לדעתי,

בין אם מדובר בטרנס צעיר ובין עם זה שלב, או קטע, או כל דבר אחר שזה עשוי להיות - למה באמת לא פשוט ללכת עם זה? אפילו אם זה לא קטע של מגדר (ונראה לי סביר שזה כן) - זה ביטוי של האדם, ואני לא רואה סיבה לא לאפשר אותו.

ליטל ו

New member
איזה חמודה!

{חיבוקים} אני מרגישה אותו דבר לגבי התגובות שלך! איזה כיף *מקפצת* :) האמת שאני לא בטוחה שהייתי ממליצה לגדל ילדים בלי מגדר. הייתי משאירה להם אופציות פתוחות, בהחלט, ונותנת להם ללכת עם מה שהם רוצים, ומציעה להם לגוון של דברים להתעניין בהם ולהיות (בובות, מכוניות, תחפושות של קאובואים או של שלגיות או של חתולים...). אבל לבחור חוסר מגדר זה לעשות בחירה בשבילם בדיוק באותה מידה... וזו בחירה שתקשה עליהם את החיים בחברה, אולי בלי שום סיבה. נראה לי שהדרך שלך עדיפה.

ליאתו

New member
חיבוקים בחזרה!

אני מסכימה לגבי חוסר מגדר, זה סוג אחר של בחירה, סוג אחר של מסגרת או אפילו של כפיה. בנתיים זה לא כל כך רלונטי לי כי הם נורא קטנים - הם רק בני שנה, והבנתי (מלימודי הפסיכולוגיה שלי לפני שנים רבות) שמתישהו בגיל שנתיים הם מאמצים דפוסי מגדר סטריאוטיפים, אבל זה יכול להשתנות ומשתנה בהמשך. בנתיים יש להם אותם בגדים (פחות או יותר, נגה קצת יותר גדולה), אותם צעצועים ואין כל כך משמעות להבדלי המינים ביניהם. אני חושבת שיהיה מעניין לראות איך הם יתפתחו וישתנו במובן הזה. מה שהם רואים בבית, זו בהחלט לא חלוקת תפקידים סטריאוטיפית, אבל אני יודעת שהבית הוא לא סוכן החיברות היחיד שלהם. כבר עכשיו הסבתות נלחצות שאנחנו לא מלבישים אותם בצבעים ה"נכונים", וחמותי מכריזה חדשות לבקרים ש"מדהים שכבר רואים עליהם הבדלים בין בנים לבנות" (למה היא מתכוונת? אורי מתעניין ב..הממ.. גלגלים זה היה? ונוגי היא ממש בת: מן בוסית כזאת, יודעת מה היא רוצה, קלעפטע כזאת, נו, אישה-אישה; משהו כזה). נראה, זה יהיה אתגר מעניין.

הבית בהחלט אנו סוכן החיברות היחיד

חכי שיתחילו לחלכת לגן/מעון.הבן שלי למרות שמעולם לא שמע את זה בבית מתעקש לא לקבל/ללבוש דברים בצבע ורוד כי זה של בנות ולא עוזר שום נסיון שלי ושל אשתי להסביר לו שלא בהכרח ושורוד יכול להיות יפה גם לבנים.

אורי 0

New member
צודק, ימגדרו אותם דרך האוזנים

אם צריך. אם ההורים לא ממגדרים - תמיד יש מי שתתנדב לעשות את זה - סבתא, סבא, גננת חברים...

ליטל ו

New member
נכון, אבל

לא יודעת, זה לא כל כך מדאיג אותי... כל עוד הם יודעים שיש להם גב והם בסדר במה שהם בוחרים לקחת או לא לקחת מכל המידע-חוקים-נורמות וכו' שמפילים עליהם, אני מאמינה שהם יהיו בסדר... הם ינסו, אולי, כל מני דברים, ימצאו את מה שמתאים להם... לא יודעת, אני לא דואגת :) ילדים שאין להם גב וקבלה מהבית מדאיגים אותי יותר.

DarlingAdam

New member
גם אלה מסתדרים...

אלה בלי גב וקבלה, אני מתכוון. מוצאים את עצמם ;) בדיוק בגלל החברה שמסביב, שמאפשרת להתעלם מכל מה שאמא ואבא אמרו.

FreakOnALeash

New member
לא, אני אגיד לך איך זה.

בתור מישהו שמרגיש את עצמו גבר, או שהיה צריך להוולד בגוף זכר- למה שארצה לכופף\ למרוד נגד מוסכמות המכדר הנשי, כשאני יכול להגיד דברים נורא יפים וחכמים נגד גבריות?! הכי נוח לי ללעת נגד מוסכמות המגדר שאני הכי קרוב אליו, ולא לתקוף משהו שאני לא מבין (פמיות).

ליאתו

New member
בעיני פמיניזם אמור לעשות את שניהם:

לשחרר גם גברים וגם נשים ממוסכמות מגדריות מדכאות, לא רק נשים. אולי הוא נכשל בזה.

FreakOnALeash

New member
כן, אך חבל

שפמיניזם מקבל לרוב פרוש של 'בואו נרביץ מכות לפטריארכיה
'....אח, העדנה שבתאוריות מיושנות.

אורי 0

New member
למה חבל?

בואו נרביץ מכות לפטריארכיה, וגם לבינאריות. ודרך אגב, נשים מרביצות מכות זה לא היגדור (טרנסג'נדריות)?

FreakOnALeash

New member
כי...

*אותן אלו שהגדירו את הרבצת המכות לפטריארכיה החליטו שהאויב הוא זין ביולוגי- ומכאן אישה טרנסית היא רק אויב יותר מתוחכם מאותו הגבר איש המערות. ישנן דוגמאות לא זניחות של אפליה של MTF בידי פמיניסטימ\יות- רובם ככולן צאצאי הגל השני וממשיכות דרכו האידיאולוגית. *FTMים בכלל נשארים מחוץ למשוואה הזו, שמגדירה אותם כ'לא גברים' (הם עברו חיברות נשי, לא נולדו לפריווילגיה גברית ושאר פיהוקים), ומצד שני- הן לא נשים). If you can beat them- Join them. But how can you do both at the same ytime? *מקובל בחברה שאישה תסטור לגבר שלה מדי פעם, זו ממש לא שבירת מוסכמות. לדבי חבטות יותר קשות, כנראה שעדיין לא. חשבתי שאתה פציפיסט?

ליאתו

New member
איפה טל כשצריך אותה?

כמו לכל תנועה רעיונית, גם לפמיניזם גוונים רבים, ושנאת גברים באשר הם הוא חלק, לדעתי, די ישן ודי מיושן שלה. אני חושבת שלפמיניזם יש פוטנציאל בדיוק בהרחבת גבולות האפשרי עבור גברים ונשים כאחת. הפטריארכיה, כמערכת של יחסי כוחות, ניזונה על הנצחה ושימור של הבדלים, והיא מתבלבלת בדיוק כשמערערים על הדיכוטומיה המגדרית. אני חושבת שפמיניזם התמקד יותר מידי בנשים ופחות מידי בגברים, אבל הי, זה רק אומר שעוד נשארה לנו הרבה עבודה.

למעלה