טריגר די רציני

טריגר די רציני

אין לי דרך לייפות את זה. אני רוצה למות. אני רוצה לפגוע. לפצוע. לחתוך. אי אפשר. צריך לחיות. הבטחתי שאחיה ושאשמור על עצמי, ואני מתרשלת בשמירה. לא מוצאת את עצמי. לא מפסיקה לחפש, והחיפוש מתיש. תשישות כל כך קשה, מתקשה לעמוד בעומס המנטלי והפיזי. רוצה רק את הרופאה שלי שתרגיע אותי, והיא אינה. היה לי תור אליה להיום ולא הודיעו לי שלא תגיע, וקיבלה אותי המחליפה שלה, שגם היא מקסימה, אבל אני רוצה אותה. זקוקה לה. רק בתוך העיניים שלה אני פוגשת אותי, רק אצלה יש לי אותי, ואולי גם זה לא לגמרי נכון ומדויק.

אין לי דרך לייפות את זה. אני מקושטת ומעוטרת חתכים ושריטות, זה מנהג חדש שלי, הפגיעה העצמית הרגילה שלי מאוד מעודנת ולא בולטת, אבל עכשיו התחיל עידן חדש, לפני כמה שבועות. השותפה שאלה אותי מה זה ואם זה מהחתולה. לרגע התלבטתי כי כך או כך זה מרתיע, בסוף אמרתי לה שכן, אבל היא לא האמינה. אני לא רוצה שהיא תפחד מהחתולה, גם ככה החתולה פעם תקפה אותה קשה. אבל גם להגיד לבן אדם - לא, זה לא חתול, זו אני שיושבת וחותכת את עצמי כדי להרגיש סוג של כאב שיש לי שליטה עליו, כדי להעניש את עצמי, כדי להוציא את עצמי החוצה, זה מרתיע, מרתיע מאוד אפילו. היא יודעת שיש לי בעיות נפשיות (גם לקרוב משפחה שלה יש) אבל בכל זאת לראות את זה פיזית בעיניים זה די מכוער ומפחיד, במיוחד אם אתה בא מעולם רגיל ונורמטיבי, בלי השטויות האלה. אז התחלתי לנסות לפגוע בעצמי גם במקומות אחרים בגוף, שלא יבלטו.

אני רוצה להפסיק את זה. אני רוצה להפסיק גם לבלמס. אני רוצה שקט נפשי ואין לי. היחידה שמרגיעה אותי - צריך להילחם על תורים אליה, והיא עושה באמת כמיטב יכולתה כדי לקבל אותי וגם דאגה לי למחליפה שמקבלת אותי כשהיא עצמה לא יכולה, אבל היא קורסת תחת העומס והפנתה אותי לאשפוז יום, והתורים לשם רחוקים מאוד. בדקתי אשפוז יום גם במקום אחר שהקבלה היא מיידית, אבל מאוד לא התלהבתי, בלשון המעטה.

הרופאה המחליפה נתנה לי היום כדור רציני להרגעה, והוא הפיל אותי ברמות אחרות, נאלצתי לשבת במרפאה 4 שעות עד שעברה לי הסחרחורת ממנו והייתי מאוד עצובה, כי כרגע אני יכולה להישאר בחיים האלה רק כשאני מסוממת, חתוכה או מבלמסת עד אובדן חושים. תודה לאל שאני לא נרקומנית או אלכוהוליסטית, אבל כך או כך הסבל הוא גדול ואני באמת רוצה להחלים מזה. מישהי חכמה כתבה לי שאם אני רוצה לשמח את הרופאה שלי, שלא תרגיש כל כך חסרת אונים מולי שלא יכולה לעזור לי, שאפסיק לפגוע ואבוא אליה נקייה מחתכים. במשך יומיים הצלחתי להתאפק, אבל חזרתי לחרא הזה ואני כל כך פוחדת וכל כך עצובה ולא מספיקה לעשות שום דבר כמעט מכל המטלות שלי. פשוט אין לי כוח.

*זו הייתה פריקה נטולת כוונות אובדניות עכשיוויות, לכל המודאגים.

לא מצליחה להחזיק מעמד - ט'

חייבת לפגוע. לא מתכוונת למות כרגע, אבל חייבת להסיט את הכאב למקום שאני יכולה לשלוט בו. לא עומדת בזה, זה ממכר, אל תתחילו עם זה

Lady Stark

New member
אלומונת

זה כן בידיים שלך וכן יש לך היכולת לעצור את עצמך ולשלוט בזה.
תכתבי לי במסרים אם את מרגישה ככה, תכתבי לנו.
תנסי למצוא את המקום הזה של החמלה, כלפי הסבל שאת עברת ועוד עוברת. וכלפי אנשים שסובלים כמוך. יש בך את האהבה הזאת לאנשים. תנסי להגיע גם לעצמך ככה. תנסי ברגעים כאלו לחשוב מה היית אומרת לחברה קרובה כדי להרגיע אותה.
יש חדש עם אשפוז היום?

מילקי110

New member
תרגישי טוב אלומה

* תרגישי טוב.

איזה סבל , וואו אין מילים . מקווה שיעזרו לך ושמתצאי לעצך מסגרת שתאהבי .

מבינה אותך גם לגבי הבולמוסים , שלי כאמור אין אבל זה רק בגלל סיבה אחת וכתבתי את זה כבר מיליון פעם.

תרגישי טוב.

היי בנות, תודה רבה על התמיכה ט'

היום היה לי הספק מצוין של סידורים, דברים באמת תקתקו כמו שעון.
ברמה הפנימית - כאוס, מצוקה קשה ביותר, חרדה נוראית, דיכאון, עצב, אבלות והכי גרוע זה הפחד מעצמי, הפחד מהרגע שבו היצר ייגבר עליי ואעשה משהו שאין ממנו חזרה. אני לא מאמינה שאני כותבת את השורות האלה, זה מטורף. מעולם לא הייתי במצב הזה. תמיד, גם במצבים הכי קשים, יכולתי לפנטז על המוות, אבל להבטיח שלא אעשה שום דבר שיגרום לו. אני לא יכולה להבטיח את זה עוד. אני מרגישה איך האחיזה חומקת מבין אצבעותיי כמו חול, משתדלת להיאחז במה שרק אפשר, הולכת וכושלת. אני מבינה בשכל שלי שזה משהו בתוכי, שזה זמני ויחלוף, שכבר עברתי תקופות קשות מאוד ויצאתי מהן, אבל אני הולכת ונחלשת.

קורים גם דברים טובים, ממש טובים, אבל אני לא מסוגלת לעכל אותם ומצב הרוח שלי יורד פלאים, ואני פוגעת בעצמי אפילו יותר.

הייתה לי שיחת שיקום היום עם המנהלות שלי בעבודה המוגנת, פעם בשלושה חודשים בונים תכנית שיקום. כשהייתי צריכה להציב יעדים אמרתי להן שהיעד הכי חשוב כרגע זה להשאיר אותי בחיים, ואם אפשר מחוץ לאשפוז. זה עד כדי כך לא מובן מאליו. שמתי לב שהן הסתכלו בחתכים שיש לי באמות וזה הסיח את דעתן והביך אותי מאוד. זה נראה מטורף, חבר'ה.

ואני זקוקה כל כך לאיילה שלי, אתמול היא לא הייתה ולא הודיעו לי שלא תהיה וחטפתי התקף פאניקה נוראי. מזל שהמחליפה שלה קיבלה אותי ונתנה לי תרופה שסיממה אותי כהוגן. רק ככה אני מצליחה לשרוד את התקפי החרדה האלה. עם כל יום שעובר אני מתקשה לדמיין שיהיה איזה שהוא שיפור במצב שלי, ואני כבר הייתי אופטימית. אולי פעם זה עוד יקרה לי. השאלה אם אשאר מספיק כדי לתת לזה צ'אנס (מזל שאני פוחדת נורא מהמוות. זה דווקא טוב).

טריגר

ישבתי עכשיו עם השותפה שלי בחדר שלה וצחקנו מכמה סרטונים ביוטיוב (כשהאינטרנט שלי החליט סוף סוף לעבוד - סאגה שלמה בפני עצמה), וכבר לקראת הסרטון האחרון הרגשתי שאני צוחקת באופן מלאכותי כבר ויצאתי לחדר שלי ושוב אני רוצה למות. החתולה שלי שוכבת לי על הידיים ומפריעה לי להקליד. מחר אני לוקחת אותה לאבחון התנהגותי רפואי כי יש לה בעיות קשות של תוקפנות עצמית וגם כלפי אנשים ולא ברור לי ממה היא סובלת ואיך אפשר לעזור לה. זה מלחיץ, וגם יקר, רק שתהיה לי בריאה.

אני פוחדת. פוחדת. פוחדת. אני לא יודעת כמה זמן אני אחזיק ככה מעמד. משהו ממש לא טוב קורה לי בתוך הראש ואני לא יכולה להסביר מה. אני לא פסיכוטית, לא הוזה, אבל מאוד מאוד מפחדת מהחיים ומהמוות ורע לי ולא טוב.

Lady Stark

New member
מותק

התנודות האלה הן משהו מאוד מוכר במצב קשה של חרדה שאת נמצאת בו עכשיו. לצערנו גם ככל שתחושת הבסדר גדולה יותר יש אחריה נפילה גדולה יותר. אבל תזכירי לעצמך שאלה ימים קשים ושהמצב שאת בו כרגע ניתן לשינוי.
בכל פעם שמגיעה נפילה, אל תיסחפי אליה עם דיון פנימי על חיים או מוות.
זה רגע קשה, שאם מורידים הילוך, לא נלחמים בו ופשוט נותנים לו לעבור, הוא יכול לעבור מהר.
מציעה לך לטפל בבייסיק, להתקלח וללכת לישון. אם יעזור לך, לקחת כדור או חצי כדור שיעזור לך להירדם.
בימים כאלה לא צריך להילחם. רק לדאוג לרווחה שלך.
מה גם, שאם תדאגי רק לרגיעה שלך ולנוחות שלך ותנסי לצמצם סטרס, זה יעזור לך להפנים שהמצב שלך כרגע חשוב יותר מכל דבר. זאת חשיבה שעוזרת לנו לדאוג לעצמנו במצבים בהם אנחנו עושים את ההיפך הגמור.
אפילו תנסי באופן אקטיבי כל הזמן להביא את המחשבות לכיוון של: מה אני צריכה עכשיו? לאכול משהו? לישון? מה ירגיע אותי עכשיו?
צורת החשיבה הזאת יכטלה להוציא אותך מהסטרס הקשה והתנודות.

אני לא מסוגלת להימנע מזה

המחשבה הכי דומיננטית ביומיום שלי היא "אני רוצה למות". עם זה אני מתעוררת בבוקר, על זה אני חושבת כל היום, ועם זה אני כמובן הולכת לישון. ומתאפקת. כל הזמן מתאפקת. לא לפגוע. לא לחשוב. לעשות. להיות בעשייה ברוכה. לשמור על העוגנים שיש לי בחיים, על יציבות. וכשיש לי כאבים פיזיים ומצבים רפואיים שאני סובלת מהם, זה מושך אותי אפילו יותר למטה. ופתאום כל המשימות יחד נראות לי כמו גוש לא פתור של משהו שצריך למות כדי להשתחרר ממנו סוף סוף, ואז אני לא יכולה אפילו לדבר, הנשימה כבדה לי בחזה ואין לי אפילו כוח להסביר, אני צריכה להיות בשקט.

ומבלי משים אני באמת שואלת את עצמי מה שכתבת - מה אני צריכה עכשיו. הרווחה המיידית שלי. לדאוג רק לבייסיק. זה קשה, כי כל תנועה מחושבת, בגלל הקושי שלי בתנועה, בגלל המשקל שלי וכל הבעיות. אין לי כוח אפילו להתקלח. אני מתקלחת בכל זאת כי אני צריכה לבוא במגע עם אנשים, אבל אם יש לי יום שאני לא פוגשת אנשים אני פשוט לא טורחת אפילו להתקלח תמיד. ובקשר ללאכול - זו שאלה טריקית, כי התשובה תמיד תהיה - כן, אני צריכה לאכול עכשיו, אני הרי אכלנית כפייתית. אבל אני באמת משתדלת לא לבזבז אנרגיה על שום דבר שלא קשור לקיום המיידי הבסיסי שלי.

למי בכלל יש כוח עכשיו אפילו לאשפוז יום שכל כך מומלץ לי עליו בחום? הרי זו עבודה לכל דבר! צריך לקום מוקדם, לנסוע, להתייצב בזמן, להיות ערה ונוכחת בהרבה מפגשים חופרים קבוצתיים ואישיים, לפתוח פצעים שלא יהיה מי שיסגור לי אותם, ומה? זה מה שיבטיח שאני אשמור על עצמי שלמה ובחיים? ועוד רוצים לקחת לי את איילה. אני לא אתן לאף אחד לקחת לי אותה. היא האור בחיים שלי ואני לא מוכנה לוותר עליה, היא הבן אדם הכי חשוב לי אחרי אחותי. לא יכולה שייקחו לי אותה, לא יכולה להשלים עם זה בשום פנים ואופן.

Lady Stark

New member
את הרופאה שלך? (טריגר)

למה?

יפה שלי, אני יודעת שזו המחשבה שמלווה אותך כל היממה. זה הקטע בדיכאון כשהוא מכה קשה, שפשוט אי אפשר לברוח מהייאוש ווהוא עולה עם כל הזזת שריר.
המחשבה שתוקפת, הכוונה שלי היא שתנסי להימנע מלתדלק אותה ביצירת דיון על חיים ומוות. הדיון הזה הוא עקר והוא הרסני. רגע את החלטת ככה ורגע החלטת ככה. אבל כל המטרה שלו היא להשאיר אותך עירנית במצב בו את חלשה ועייפה.
מניסיון, מתוקה, עברתי שנים שהדיון הזה שלט בי ומוטט אותי עד שלמדתי שפשוט אסור להפוך אותו לשיחה של ממש ושחייבים להשאיר אותו בגדר מחשבה חודרנית שתיחלש יותר ויותר כשמפסיקים להזין אותה.

את הכח לאשפוז יום את תמצאי אם לא תהיה ברירה, ואין לי ספק בכך בגלל שכבר הצלחת לעבור כל כך הרבה.
תנסי לעשות אולי שינוי בתזונה ולאכול כמה שיותר בריא ובכמויות סבירות כדי להצליח להרוויח את יתרונות האוכל במצבך מבלי לכאוב את הטריגר שאוכל יכול לגרום לו.
מותק, מגיע רגע בו צריך לשים הכל בצד ולהתרכז במניע אחד - להקל עליך כדי שתוכלי כל יום להרגיש קצת פחות גרוע, ואז אפילו קצת יותר טוב, עד שדברים יהיו ברורים לך יותר ותתאוששי, ואפילו תוכלי להפיק לקחים כדי למנוע עוד נפילה כזאת.
וזה הרגע בדיוק. עם הרופאה שלך תמצאי פיתרון, עם הכל תמצאי פיתרון. אבל לא להעמיס עכשיו ציפיות מעצמך להתמודד עם כל כך הרבה דאגות שגם אדם בריא כשור יתקשה בהן.

יעברת שואה עש כה. אני לא חושבת שמשהו יוכל להכניע אותך.

כן, הרופאה, הפסיכיאטרית המלאכית שלי

אין לי כוח, ליידי, אין לי אוויר. מזל שהשותפה שלי כאן ואני מעמידה פנים שמחות כמה שאפשר כדי לא להסגיר, כדי לא להרתיע.

נזכרתי, תוך קריאה של מה שכתבת, שבתקופה הטובה שלי באו.איי, כשהייתי זמן רב בהימנעות מאכילת יתר כפייתית, נהגתי "לדבר לעצמי" ברכות, כמו אם לילדה קטנה, ולהגיד לעצמי "אוקיי, אז בא לך עכשיו לאכול XYZ, אני מבינה שאת רוצה, אבל אי אפשר עכשיו" וככה, ברכות, הצלחתי להימנע. אולי אני צריכה לעשות לעצמי שיחות כאלה גם בנוגע לאוכל וגם בנוגע לפציעה העצמית / למחשבות האובדניות? בכל אופן אין לי מה להפסיד. אני אנסה.

המון תודה

נ"ב לא הבנתי את 4 המילים הראשונות בשורה האחרונה...

מילקי110

New member
אין מילים

קשה מאד , לא יודעת מה לאמר מעבר לתרגישי טוב

אני יודעת שאת תמיד ממש משקיעה וכותבת לי מגילות העניין הוא שאני פשוט מרוקנת לחלוטין מרוב סבל ואינני יודעת

אף פעם איך לייעץ לאחרים , מה אומרים , משהו שלא נשמע כמו קלישאה , כמו כוסות רוח למת , אני מבינה את הכאב והסבל שלך ואיני יודעת מה לאמר

שכן אני בעצמי מנסה להבין איך מתגברים . ואני גם רואה שלך יש אנשים בחייך , שיקום , רופאה , אחות , הבחור שבה איתך לייעוץ

אני מבינה שקשה לך מאד אבל יש לך אנשים שדואגים לך ורוצים בטובתך זה הרבה בחיים תנסי להאיחז בזה שיש בעולם הזה אנשים שאוהבים אותך

זה הדבר שנותן משמעות לחיים אנשים .

תרגישי טוב ואני מקווה שמצבך ישתפר

את צודקת, אני אסירת תודה על המלאכים שבחיי

זה באמת משהו שאני נאחזת בו.
תודה רבה, מילקי המתוקה
.

Lady Stark

New member
בדיוק כמו שאמרת

לנסות לדבר כמו אם לילדה. זה אפילו נכון במובן מסוים, כי אני חושבת שהילדה שהיית צריכה חיזוק אימהי חם.
מתוקה, איך את מרגישה היום?

לא מרגישה טוב

שתי המדריכות דיווחו לעו"סית על ההחמרה במצב של הפגיעה העצמית, והיא עדכנה את איילה. איילה אמרה לה שכן חשוב שאפנה לאשפוז יום בגהה, אבל המקום הזה עושה לי ממש לא טוב, ואני גם לא מוכנה לאבד את הקשר איתה, אז זה די יורד מהפרק. בכל מקרה יש לי תור אליה ליום שני הקרוב ואתייעץ אתה שוב.

עכשיו חזרתי אחרי שעות ארוכות אצל הווטרינרית. קרעו אותי במחיר, אבל לפחות עכשיו אני יודעת מה יש לחתולה שלי ואיך לטפל בזה - זה הולך להיות לנו מאוד מאוד לא קל ולא פשוט, לצערי. קבעו אתי מחיר ובסוף ביקשו יותר... לא הווטרינרית, מי שהסיע אותנו... ולא יכולתי להתנגד משום מה, למרות שקיבלתי קבלה רק על הסכום הנמוך יותר שסוכם בינינו. זה מאוד לא פייר ואני שונאת להרגיש מרומה. טוב, העיקר שהחתולה תהיה בסדר. היא התנהגה כמו נמר, שאגה, נהמה, תקפה... עכשיו היא כבר בחדר שלי, רגועה, מתלטפת, חוקרת ומתפנקת, תודה לאל!!!

למעלה