טריגר די רציני

Lady Stark

New member
שמחה שהחתלתולה בסדר

אני בטוחה שזה יכול להקל עליך, במיוחד בגלל שלקבל אהבה מבעלי חיים זה כזה דבר מרפא ומרגיע.
בהמשך למה שאמרתי לך אתמול, תנסי עד הפגישה שלך עם הרופאה להתרכז רק בלהרגיע את עצמך. בפגישה תוכלי באמת לטפל בדברים, לקבל מידע, להתייעץ ולהגיד בקול רם את מה שעובר עליך.
עד אז - כמה שיותר שקט, כמה שפחות טריגרים, הרבה מנוחה, ולתת למוח לנוח קצת.
אם את רוצה לחשוב על דרכים לעשות זאת אני אשמח להציע.

נ.ב לגבי מי שהסיע אותך - אנשים יכולים להיות כאלה מניאקים לפעמים!

Lady Stark

New member
בואי תנסי לחשוב

אני יכולה לתת לך דוגמאות ממני.
כשאני במצבים כאלה יש לי נוהל חירום:
בית נקי (עד כמה שניתן, פשוט אם אני יודעת שהרצפה נקיה ואין אבק זה עוזר לי להירגע),
מקלחת ארוכה וחמה והרבה קרמים אחריה (הקרמים משרתים את עניין המגע - מגע בגוף מאוד מרגיע, וגם הריחות הטובים עושים טוב ומנטרלים את הריחות שאנחנו מדמיינים הרבה פעמים במצבים של סטרס גבוה),
אוכל (גם אם אין תיאבון, כי אסור שהקיבה תהיה ריקה, ומהצד השני - בכמות מתונה כדי לא להיכנס לאשמה על האוכל),
תכניות טלוויזיה מסוימות (או כאלה שמוציאות ממני רגש ועוזרות לי להרגיש קצת יותר קרובה לעצמי, או כאלה שכבר ראיתי כמה פעמים ומבחינתי זה כמו לחזור הביתה, מזכיר לי מי אני),
זאנקס ולישון.

וברגעים כאלה יש גם איסורים: אסור להיכנס למחשבות מסוימות, אסור לדבר עם אנשים שאנחנו לא יכולים להיות פגיעים לידם, אסור לישון פחות מ- 7 שעות בלילה, לא לשתות אלכוהול, לא להיות במצבים חברתיים (אלא אם הם מרגיעים אותך), לא לראות סרטים או לקרוא עיתונים שהתוכן בהם יכול להיות טריגר.

ויש כמה דברים שבכלליות מאוד עוזרים להרגיע את הסטרס:
- לשמור על תאורה רכה ומרגיעה. נרות עוזרים.
- צבעי פסטל מאוד מרגיעים. אם זה הבגד שאת לובשת, למשל. הצבע הכי מרגיע הוא ירוק של חדרי ניתוח...
- שקט: אם שומעים מוזיקה אז שתהיה רכה ונעימה, סתם למשל רוק רך או ג'אז קלאסי.
- ללטף ולחבק בעל חיים.
- מקלחות חמות ממש לפני השינה - מורידות את טמפ' הגוף (יודעת שזה נשמע הפוך אבל זה נכון) ועוזרות לנו להיות מנומנמים.
- נשימות איטיות ועמוקות, עם דגש על האיטיות - לרוקן את הריאות לחלוטין לאט לאט, למלא אותן בחזרה לאט וחוזר חלילה. מפיג חרדה.
- לי אישית גם עוזר לגעת באזור שמעל הלב, כדי להרגיש את עצמי וזה עוזר לי לצאת מתחושות הניתוק ולהירגע.
- לדבר אל עצמך רק ברכות. זה צריך להיות כלל מס' 1.

מקווה שתתחברי למשהו מזה.

שולחת חיבוק גדול!!

היי48

New member
היי אלומה

מצטערת לשמוע על המצב ועל מה שאת עוברת. אין לי הרבה מה לומר חוץ מלחזור על כמה מהדברים שליידי אמרה-שזה באמת משהו זמני ושגם את זה תצלחי כמו שכבר עשית בעבר.

אני חושבת שזה באמת רעיון טוב להתרכז עכשיו בדברים הבסיסיים יותר, אין טעם סתם להכביד.

אני יודעת שגם זה יעבור, ומאחלת לך שזה יעבור כמה שיותר מהר

ושולחת

מיצי2013

New member
אלומה...

קראתי את כל השרשור. תהיי חזקה מותק... הלוואי והייתה לי תשובה מאיפה להביא שקט נפשי, הייתי מביאה גם לעצמי.
ממשיכים קדימה איכשהו. זה לא תמיד יהיה ככה.

זה לא תמיד יהיה ככה...

זה משפט שאני תמיד אומרת לאנשים שמספרים שאיבדו את הוריהם ואני מנסה לנחם אותם שזה לא תמיד יכאב ככה.
תודה על התזכורת הזאת, על המילים האלה

הם הולכים, כולם הולכים
ט'

כולם הולכים. כולם עוזבים. אני לבד, אני נשארת לבד, העולם נשמט לי מתחת לרגליים, מישהו מושך אותו כל הזמן ואני לא מצליחה להכות שורשים ברגליים.

כולם הולכים או עוזבים או מתים או נפרדים, ואני לא יכולה ולא רוצה להיות חלק מהמשחק הזה. לא רוצה. לא רוצה. כשמתקשרים להתרים אותי מהאגודה למלחמה בסרטן אני אומרת להם בחיוך מריר שכבר תרמתי את שני ההורים שלי לסרטן, וכשהייתי צריכה מהם משהו הם לא תרמו לנו כלום. אני את שלי תרמתי. לא רוצה ולא מוכנה לאבד יותר דבר מלבד את עצמי, ואת עצמי כבר מזמן אין לי.

אני לא רוצה יותר. לא רוצה לבד. רוצה אימא. רוצה אותה ספציפית. לא מסוגלת לשאת את המחשבה שלא אראה אותה. והאיש שעוזר לי עובר עכשיו תקופה קשה ואין על מי להישען כי נשענתי עליו לא מעט ואני פוחדת נורא כי מי ידאג לי עכשיו. סמכתי עליו כל כך...

אני רוצה לראות תלמים נוספים נחרכים בי, זה מרגיע ואפילו מענג, שלא לומר ממכר. אני רוצה לישון ושלא יעירו אותי, שלא אתעורר, או שיעירו אותי כשיהיה פה בטוח. שום דבר לא בטוח. אין קרקע, האדמה תחתיי כל הזמן רועדת או נשרפת וצריך לרקד ולקפץ מבלטה לבלטה והכול לוהט ואין מקום או זמן לנוח. ואני רוצה לנוח. לשכב במיטה לבנה וטהורה, ושהיא תלטף לי את הראש ותגיד לי שהכול בסדר, ואז אפשר ללכת. ללכת.

לא רוצה יותר. עצוב לי שאני לא רוצה יותר, אבל אני לא רוצה יותר. אני לא עומדת בזה. הפחד שלי שהיא תעזוב אותי או שתכעס עליי או שתכעס עליי ואז תעזוב אותי, ומה. לגמרי לבד בעולם. נחנקת. אין לי עם מי לדבר. אף אחד לא רוצה לדבר עם מישהי שחורצת בעצמה תלמים אדומים, זה מפחיד. זה מרתיע.

אני רוצה שמישהו יחבק אותי ואם אפשר שזה לא יהיה גבר ואם אפשר שזה לא יהיה מיני כי אין מצב שאני מתמודדת עכשיו גם בחזית הזאת, לא רוצה, לא רוצה, תעזבו אותי. אני רק רוצה שהיא תהיה אתי ותרגיע אותי שהכול יהיה בסדר, שתבטיח. אבל היא אף פעם לא מבטיחה, הממזרה. היא מכסה לעצמה את כל האפשרויות. היא מבטיחה לנסות, היא אומרת מילים מרגשות, הכי מרגשות שיש, אבל אני רוצה יותר. אני תמיד רוצה יותר. תמיד רוצה עוד.

אני רוצה אוכל ונגעלת. כמה אני מאביסה את עצמי, הגוף כבר לא עומד בזה, גם הכיס לא. הייתי רוצה לעבור ניתוח, אבל לא סתם קיצור קיבה, אלא ניתוח שיוציא אותי מעצמי ויפסיק את הסבל הזה. יש לי מחשבות מאוד קשות ואני מתנחמת בכך שעוד מעט אהיה לבד ואוכל לפגוע כמה שאני רוצה ואף אחד לא יעצור. האם אני רוצה שיעצרו? לא יודעת. אני באמת לא יודעת מה אני עלולה לעולל לי, אני מבהילה את עצמי, אני מבוהלת. לא יכולה להתחייב לכלום כרגע. אילו רק הייתה מבקשת ממני להפסיק. אני לא בטוחה שזה היה עוזר, אבל המילים... המילים עושות לי משהו, המילים שלה נוגעות בי עמוק.

אני רק רוצה להיות שם, בחדר שלה, שם כל ישותי מצטמצמת, כל עולמי נמצא שם, בחדר המואר והנינוח, בתוך עיני האיילה שלה, וכשהיא אינה שם אתי גם אני אינני שם אתי. אני לא מסוגלת לחשוב עכשיו בהיגיון, אם כי אני מכירה איכשהו בקיומו.

צריכה לקום עוד מעט ליום חדש, לטפל בחתולה שלי, שתהיה בריאה. אולי זה יחזיק אותי קצת.

אני לא עומדת באינטראקציות עם אנשים, הם מעייפים אותי ואני אותם, אפילו מטפלת אמרה לי שאני מעייפת אותה, ופסיכיאטר אחד אמר לי לפני הרבה שנים שאני בלתי נסבלת ושאל אותי אם אני יודעת את זה.

בא לי להקיא אותי מתוכי, להקיז אותי מתוכי, אני לא יכולה יותר להיות כאן אתי. צריכה לשים פוס ליום הזה ולעשות ריסטארט לראש שלי לקום מחר חדשה.

תהיו אתי?

Lady Stark

New member
אנחנו תמיד נהיה פה

ומטפל שאמר לך כאלו דברים הוא לא מקצועי בעליל ובן כלבה, סליחה על השפה.
שולחת חיבוק גדול מתוקה

בלתי נסבל לי (ט)

אין לי חומרים לעשות בולמוס ואין לי כוח לקנות לי וגם לא כסף. אז מה נשאר? לפצוע. גם כשאני לא פוצעת אני מפנטזת על פציעה. הולכת לישון, עייפה מהחיים האלה, ויש לי תכנית פעולה להיום, דברים שצריכה לעשות ומתכוונת לעשות.
אני פוחדת.
אני פוחדת.
רע לי ואני פוחדת.
אני רוצה לראות את הרופאה שלי כבר ופוחדת ממה שהיא תאמר לי.
לא רוצה יותר. לא רוצה יותר. די.
[לא מתאבדת, לפחות לא היום, לא לדאוג].

Lady Stark

New member
אלומונת

בואי תנסי שנייה להתמקד.
תנשמי נשימות עמוקות ותנסי להתסכל על עצמך ממבט קצת יותר גבוה. אפילו מבחוץ.
מה את רוצה לומר לעצמך כדי להרגיש יותר טוב?
מה היית אומרת עכשיו לחברה טובה אם היא היתה סובלת ככה?
בואי תנסי להיכנס לעמדה של חמלה כלפי אדם בסבל כמו שלך. במקום לעמדה של המתעללת בעצמך.
הדבר שהכי עוזר להעביר אפיזודות, לי לפחות, זה להיכנס לעמדה הזאת.

אין לי חברה טובה טריגר

אין לי חברות בכלל, רק אנשים שמרחמים עליי או שבאים אליי בתפקיד. אני לא יודעת לקיים קשרים סימטריים. ומי אני שאייעץ לאחרים מה לעשות כדי שירגישו טוב כשאני בעצמי לא יודעת? יש לי רעיונות, אבל הם לא ישימים לגביי. אין לי כוח לצאת החוצה. להתקלח אני אכריח את עצמי מאוחר יותר. מעבר לזה לא יודעת. יש לי כל כך הרבה מטלות.

ולהסתכל על עצמי מבחוץ זה משהו שקורה לי כל יום ע"ע דה פרסונליזציה. כשזה קורה לי אני לא מרגישה את עצמי והכול נראה מוזר. אני שומעת את עצמי מבחוץ, רואה את עצמי מבחוץ, כל האיברים שלי נראים לי לא סדורים, לא מחוברים לגוף שלי, אני לא מחוברת לגוף שלי. מי שידבר אתי מבחוץ לא ירגיש כלום, בוחן המציאות נשאר תקין, אבל התחושה מפחידה מאוד. עם השנים למדתי להרגיע את עצמי ולא לפחד מהמצבים האלה שקורים לי גם ככה כל הזמן. הפסיכיאטרית שלי חושבת שזה לא דבר רע בשבילי, שזה מגן עליי מהתמודדות עם דברים בלתי נסבלים.

אני לא יודעת מה לעשות יותר, הכול נראה לי לא מחובר לכלום ובא לי לתלוש לעצמי חלקים מהגוף. אני לא אעשה את זה כמובן, זה גם לא משהו שאפשר לעשות, אבל הכול לא שייך, כלום לא שייך, אני רוצה להימלט מהגוף הזה ולא יכולה, אז מה שנשאר לי זה לישון ולפצוע את מה שכן אפשר. אין לי משהו יותר חכם מזה להגיד

למעלה