יאאלללה למוקטעה!!!

אורי-

New member
יאאלללה למוקטעה!!!

איך אפשר להגיע לחזק את ידיו של הראיס הקדוש? כל הכבוד לאלו שעשו את זה. כן ירבו כמותם , אנשים שדואגים לעמישראל!!!

EverMan

New member
התכוונת לעם ישמעאל ?

מי שמחזק את ערפאת מחליש את ישראל. זה דיי ברור מאליו. ערפאת ממזמן הפנה את העורף לשלום והולך בדרך הטרור. וכל אדם שקורא לעצמו "שמאלי"/שמאלן/יוני , שמחזק את ידיו של ערפאת - הוא ההפך משמאלני. הוא פאשיסט דוגל טרור.

אורי-

New member
גם למסוק זיתים אסור?

עראפאת הוא קורבן אומלל אלימות יש בשני צידי המתרס. אז רק ע"י הפגנת תמיכה בעם הפלסטיני ועל ידי ביצוע פעולות הומניטריות כגון - מסיק זיתים , איסוף ביגוד ועליה למוקטעה נוכל להביא את הפלסטינאים להכרה בצד האנושי שלנו , והם לא יראו בנו יותר אוייב.

מה הולך פה?../images/Emo2.gif

אתה מודע לזה שכרגע קראת לאורי אבנרי וחבריו בגוש שלום פאשיסטים דוגלי טרור? גם אם אתה מאוד לא מסכים איתו, הייתי אומרת שזה מרחיק לכת לצאת באמירות כאלו, ביחוד בתור איש שמאל שמנהל פורום שמאל...

EverMan

New member
ההצהרה אכן הייתה קצת מוזגמת.

אבל אדם שלוחץ ידיים לאדם שמממן טרור ובגללו כמעט לחלוטין - אין היום דיוני שלום. שבמעכשיו ריסק את תנועת השלום הפלשתינאים והישראלית ... הוא לא ישראלי , ובטח ובטח שמסייע לטרור.

דיי לשטופי המוח!!!

למה נוח לך להאזין לכל מה שכתוב בעיתונות המיינסטרימית ולהתעלם מדברים אחרים? בגללו אין דיוני שלום?!? מה תאמר על זה? דיונים שהתקיימו באישור ערפאת! הוא לא יכול לקיים אותם עם שרון (שבגללו אין דיוני שלום!), אז הוא מקיים אותם עם אישי שמאל שכן מוכנים.. נכון, ערפאת לא צדיק. אבל חיסולו יהיה אסון! יכול להיות שהוא אישר העברת כספים לחמאס, יכול להיות שהוא הביא איתו נשק ומחבלים כשהוא נכנס לשטחים. אבל עם כל הכבוד, עד היום אין שום הוכחה חותכת שהוא אשכרה מארגן ויוזם התקפות טרור. מאוד הגיוני שזאת עלילה של העיתונות הימנית. הפעולות שציינתי, מבחינתי, הן שוות ערך לכך ששרון מאשר מימון של התחמשות נוספת של המדינה, ממשיך להרחיב התנחלויות, מאשר חיסולים, מאשר תקיפה בסוריה, מאשר את המשך בניית הגדר, ועוד ועוד... אני ממליץ לך לקרוא את כל הקישורים שנתתי בהודעה הזו, ואז להגיב.

idoz

New member
כדאי שתקרא את הכותרת שלך

בתור אחד מאותם שטופי מוח. בגללו אין דיוני שלום?!? מה תאמר על זה? דיונים שהתקיימו באישור ערפאת! הוא לא יכול לקיים אותם עם שרון (שבגללו אין דיוני שלום!), אז הוא מקיים אותם עם אישי שמאל שכן מוכנים.. בכתבה לא מוזכר שום דבר חדש בנוגע להסכם שוויץ, לא כתוב על שאר הבעיות שהם פתרו. נגיד והפלסטינים יסכימו, מה שהם לא, האם לא תחשוש מפיצוץ האוכלוסין הקרב ובא? יכול להיות שהוא אישר העברת כספים לחמאס, יכול להיות שהוא הביא איתו נשק ומחבלים כשהוא נכנס לשטחים. בוא נעשה תרגיל קטן קרא את המשפט הבא בישראל קיים עונש לנאצים ולעוזריהם בוא נשנה לרגע את המילה נאצים לטרוריסטים, האם ירד לך האסימון? מאוד הגיוני שזאת עלילה של העיתונות הימנית וגם המסמכים שצה"ל מצא במהלך מבצע חומת מגן שמקשרים את עראפת לאירגוני הטרור הם עלילה של העיתונות? מבחינתי, הן שוות ערך לכך ששרון מאשר מימון של התחמשות נוספת של המדינה ככה זה כשאתה מוקף באוייבים. ממשיך להרחיב התנחלויות, תזכר מה קרה במלחמותיה הראשונות של ישראל, יישובי הגבול (קיבוצים) עצרו את הערבים... מאשר תקיפה בסוריה של בסיס אימונים של ארגון טרור שאחראי להרג ישראלים. מאשר את המשך בניית הגדר שכבר נכתב עליה טובות אפילו בהארץ. היא הורידה את האלימות ועוד. והקישור האמיתי כביכול שצירפת מוביל ישירות לאתר של גוש-שלום...

תשמע

ההודעה שלי כוונה אל השמאל המתון... איתו אני עוד חושב שיש סיכוי לדיבור ולהבנה. בתור אחד שתומך בהתנחלויות, מצדיק את ההתחמשות שלנו בכך שאתה טוען שאנחנו מוקפים אויבים, אבל מתעלם מכך שהרשות נתונה תחת כיבוש 36 שנה ולא מצדיק את ההתחמשות שלה, תומך בתקיפה בתוך מדינה ריבונית, מתעלם מהנזקים שהגדר הזו תעשה, משווה בין אנשים תחת כיבוש (שהטרור שהם מפעילים כנגד אזרחים הוא נפשע ונתעב, אך עם זאת...אני מבין ממה הוא נובע, כשאני מסתכל על הנסיבות) לבין הנאצים - הפערים בינינו גדולים מידי, ואין כרגע סיכוי להבנה בינינו, לכן אני מרשה לעצמי לא לפתוח בדיון אין סופי איתך, שנדון מראש לכשלון.

EverMan

New member
הגדר מראש הוכרזה בתור

אמצעי ביטחון ולא מדיני. ונוח לי להאזין להם - כי תתפלא - הם לא משקרים. ערפאת עומד מאחורי כספים לארגוני טרור , ומעודד טרור. זה דבר ברור , וצריך לסתום אוזניים בשביל לא לראות כיצד הוא פועל. ערפאת לוחץ ביד אחת ידיים וביד השניה מחזיק רובה במקרה הטוב... זה לא מקובל. הוא לא פחות צבוע משרון , הוא פוליטקאי ותו לא. ולא ! לא בגלל שרון אין דיוני שלום ! אין דיוני שלום כי החמאס והג'יהאד האיסלאמי , והפתח (ארגונו של ערפאת) ממשיכים לבצע פיגועים, וזאת למרות שהתחלנו לפנות ערים. אז נכון , שרון לא מקל עליהם. אבל הוא בהחלט לא הסיבה שאין דיונים. לא הסיבה הבלעדית לפחות. ושזה לא ישתמע בשתי פנים - אני ממש לא מחבב את שרון. אבל להאשים אותו בכך שאין מגעים זאת בורות או הונאה עצמית. או סתם הסתה.

זה בדיוק הקטע, היא לא תביא בטחון

בוא נחשוב רגע בהגיון. ההגיון אומר שכמה שהגדר תהיה יותר קצרה, ופחות מפותלת, כך יהיה יותר קל לשמור עליה. והדרך הכי קצרה היא על הקו הירוק! אז מה גורם לך לחשוב שהיא תביא בטחון? היא רק תביא עוד שנאה..ותיצור עוד סוגים חדשים טרור. העובדה שהגדר תביא בטחון זה מיתוס. "ערפאת לוחץ ביד אחת ידיים וביד השניה מחזיק רובה במקרה הטוב... זה לא מקובל." אתה שם לב למוסר הכפול שלך? ומה ישראל (שרון) עושה? ביד אחת ישראל מנפנפת הצעות שלום (ההצעה הסעודית, ההצעה הסורית, הסכם שוויץ שמתגבש עכשיו בטח יידחה), וביד השנייה היא לא מחזיקה רובה - אלא צבא כיבוש עצום! למה זה כן מקובל? ואיזה התחלנו לפנות ערים? ביד אחת פינינו מאחז "בלתי חוקי" (כאילו ההתנחלויות הן חוקיות..), וביד השניה הרחבנו התנחלויות אחרות, המשכנו בבניית הגדר, ואולי הורדנו מחסומים חסרי משמעות והשארנו את רוב האחרים. ותסלח לי, אבל לא לקיים דיוני שלום בגלל שהקיצוניים ממשיכים בפיגועים (שרבים מהם הן פיגועי נקמה לחיסולים או להמשך עוולות הכיבוש), זה טמטום במקרה הטוב, או שזה סתם תירוץ במקרה הרע. הסכמי שלום נחתמים לרוב, כשעדיין יש לחימה. אתה מצפה מהפלשתינאים לשבת לדיונים כשהכיבוש נמשך (החיסולים וכל שאר הבטיו), אבל מסכים עם העובדה שאנחנו נסרב לשבת לדיונים בגלל שהפיגועים נמשכים. נכון, ערפאת הוא פוליטקאי. ערפאת מושחת. ערפאת משתמש גם באלימות כחלק מהאמצעים שבהם הוא משתמש (בדיוק כמו שרון..). אני לא אוהב את ערפאת, אבל הוא עדיין היחידי כרגע שאפשר לחתום איתו הסכם. אני מאוד מקווה שהוא לא ימות.

EverMan

New member
ביטחון היא תביא.

אופק מדיני היא לא תביא. זה שהגדר תהיה מסורבלת - זה ברור. אבל זה גם ברור שהיום אפשר לעבור מקלקיליה לישראל בהליכה. ההיגיון דורש שיהיה מחסום באמצע , שימנע מאנשים לעבור עם מטעני חבלה. ועם כל הכבוד לקסאם ולטיסני נפץ - בנתיים מת אדם אחד מירי טילים ב10 שנים האחרונות. מתו כמעט 1000 ממטעני חבלה. גדר היא דבר נדרש למען ביטחון מינימלי. היא לא תפסיק את הטרור. ךא אצרץי ששרון לא צבוע. אבל להבדל מערפאת , ישראל מוכנה להוריד את הנשק כאשר היא לוחצת את היד. ערפאת לא עשה זאת. הסכמי שלום לעולם לא נחתמים שאין קונסנזוס בשני העמים בצורה דמוקרטית שמפסיקים להילחם. גם באירלנד בהסכם "שישי הטוב" , הIRA הפסיק להילחם אחרי שנחתם ההסכם. להזכיר לך , ב93 אחרי חתימת הסכם אוסלו היה גל פיגועים. וכך גם בתקופת ברק , ואפילו בתקופת ביבי. ההבדל שערפאת להבדל משרון , משתמש בכוח שלו למען הצבת מטרות מדיניות. אנחנו לא. אנחנו לא משתמשים בצה"ל כנגד הפלשתינאים בשביל עובדות במו"מ. אנחנו משתמשים בצה"ל אך ורק בשביל למנוע פיגועים. אנחנו מסכלים , לא יוצרים. יותר נכון יהיה להגיד שהערפאת מחזיק חרב ביד אחת ויונה ביד השניה , בעוד ישראל מחזיקה יונה ביד השניה , ומגן ביד השניה , אומנם המגן הוא דוקרני וגם פוגע - אבל המטרה שלו - היא להגן. נ.ב - השוואה בין צבא המגן על ישראל, על חבר'ה בני 18 שרק רוצים לא למות בפיגוע נלחמים על חייהם וחיי משפחותיהם , להבדל מטרוריסטים אשר מבצעים פיגועים ורוצחים בדם קר ילדים נשים וקשישים - היא לא מקובלת. תבדיל בין הפסיביות לאגרסיביות.

איזה בטחון...

אני מצרפת את כתבתו של מירון רפפורט שהופיעה בעיתון ידיעות אחרונות. כרגע היא באתר של יש-גבול, אבל היא לא נכתבה בידי יש גבול או גוש שלום אלא בידי כתב ידיעות אחרונות והיא מצביעה על כל מגרעות החומה לרבות הטימטום של התוואי שלה... אני מצרפת גם תמליל קצר של שיחות עם אנשי המועצה לשלום ובטחון שנעשו בתוכניות הבוקר ברדיו על החומה. אני גם זוכרת ששמעתי בתכנית רדיו כזאתי שאין לנו מספיק גדודים בשביל לאבטח את החומה בתוואי שמתכננים... לדעתי האישית החומה הזאת אולי תעשה לשני הצדדים חיים קצת יותר קשים, אבל עדיין יהיו פיגועים ועדיין לא יהיה בטחון. איפה כל אותם ילדים שגדלו על "החומה" של הפינק פלויד...שהעריצו את הופעתם בפירוק של חומת ברלין (שהיא אגב גדר לעומת החומה שבונים אצלנו), שהסכימו כל כך עם השיר the mending wall של רוברט פרוסט שלמדנו בשיעורי אנגלית... הם בטח בקו עכשיו או בתעסוקה מבצעית...שכחו מכל זה... לא למדנו כבר שחומות זה לא פתרון?! אני רק מקווה שיום אחד נלמד.

EverMan

New member
איזה נעליים...

גם כתבים במערבים (באיזה מדור הוא כתב שם?) יכולים להיות מתנחלים או פאנטים שמאלנים. זה שיש גרעונות ושהתוואי ששרון בונה בה לא אופטימלית - זה ברור. לכל מטבע יש שני צדדים. ואני גם יודע איך שרון מורח את הגדר. השאלה היא : האם גדר הפרדה בין הפלשתינאים לכיבוש , ובין ישראל לטרור - הוא מתבקש והתשובה היא אחת בלבד : כן. ללא שום קשר לשלום ביטחון וכלכלה שכולם נכנסים פה. להשוות את הגדר שתבנה לחומת ברלין זה פשוט מריחת בוץ בעיני הציבור. חומת ברלין הפרידה מדינה אחת ל2 , עם אחד לשני חלקים תחת משטרים שונים. פה מדובר ב2 עמים , שנלחמים אחד בשני באמת , לא רק בגלל משטר מערבי/מזרחי ששולט עליהם ,שאפילו השמאל טוען שצריכים להפרד. אז מאיפה הצביעות הזו ? את תומכת ב2 מדינות לשני עמים ?! תני להם להיפרד אחד מהשני. אבל לא ... הפלשתינאים מתלוננים על מטווה הגדר ,כי זה יפגע בהם כלכלית וטרוריסטית , אז במקום להבין כמה זה טוב לישראל ולהם , את מעדיפה להאמין לתירוצים של טרוריסטים. (וכן , רק לטרוריסטים זה מפריע , מי שעובד חוקי יכול להיכנס דרך אותם מקומות כרגיל , אבל עכשיו אי אפשר לחמוק לתוך ישראל) רק אנשים שמתנגדים לשתי מדינות לשני עמים - יתנגדו לגדר.

אם הייתי קורא את הכתבה

היית רואה שהחומה הרבה יותר מסתם מפרידה וזה לא כזה פשוט שמי שעובד חוקי יכול להכנס דרך אותם מקומות...היא מפרידה בין אנשים לשדות שלהם ומחלקת את הגדה ל-3 קנטונים וערים כמו קלקיליה למכלאות עם שער אחד... אני לא מתנגת לגדר זמנית כמו זאת בעזה על קוויי '67...אבל גדר זה ממש לא פתרון ושום בטחון לא ייושג פה בלי מהלכים דימפלומטיים מרחיקי לכת (מבחינת ויתורים ונתינת אמון) משני הצדדים... חבל שהקיצון הוא השולט בתכלס בשני העמים כרגע ומרחיב את הפער בינהם...

EverMan

New member
אני קראתי את הכתבה עוד

בזמנו שהיא פורסמה בעיתון. אני יודע טוב מאוד מה ההשלכות של הגדר , בעיקר אחרי שיחות עם אנשים כמו דני יתום ועמרם מצנע. בנוגע למטווה הגדר - ממזמן הוא לא נותר אותו מטווה , והוא השתנה. הוא כבר לא יוצר 3 קנטונים. גדר היא לא פתרון לחוסר מדיניות. אבל היא כן פתרון נגד פיגועי התאבדות והסתננויות בלתי חוקיות לארץ מכל סיבה כלשהי.

אולי היא פתרון זמני

הזמן יגיד מה יהיה המחיר... ובקשר לתוואי- הם משנים את זה כל כך כל שניה שקשה לעקוב אבל פעם אחרונה שהתעדכנתי החומה עמדה לכלול את אריאל על אף כל הלחץ האמריקאי...לא נראה לי שכל עוד זה בשליטת אנשים כמו שרון תצא חומה על תוואי הגיוני והוא כן יצור 3 קנטונים, בכל מקרה רצף טריטוריאלי בגדה לפלשתינאים הוא לא ייתן...אם כבר חומה אז על גבולות 67...

EverMan

New member
א.זה דבר שתמיד טוב שיהיה

ב.היא לא פתרון מדיני. זה ברור. זה לא יביא סוף לכיבוש , זה לא יביא סוף לטרור , וכו' וכו'. אבל זה בהחלט יביא הורדה כ"כ משמעותית בפיגועי הטרור - שזה שווה את המחיר. ג.הגדר לא בשליטת שרון. גם שרון צריך להתחשב בכמות החיילים שיש לו לשמירה על הגדר. גם שרון צריך להתחשב בכך שאין לו כסף לבנות את הגדר לבד והוא צריך את ארה"ב. גם שרון לא יבנה 3 קנטונים כי זה יוצר רק בעיות לצה"ל. ובנוגע לחומה על גבולות 67 , זה קל ויפה .... אבל כל עוד חיים שם כ250 אלף יהודים - אי אפשר להפקיר אותם. ולא מדובר רק על מתנחלים אלא גם על ישובים כמו בית שמש , וקיבוצים למיניהם.

בית שמש? בית שמש?!?!?

פעם אחרונה שבדקתי בית שמש הייתה בגבולות הקו הירוק. אודי מנור גר שם לעזאזל! ועוד אנשים מגניבים שבחיים לא רוצים לשרת בשטחים בטח שלא לגור שם.... only time will tell איך תצא בסוף החומה. נקווה שאתה צודק עם ההשארות שלך... ומבחינתי אפשר להפקיר כל מתנחל שמצידי גר 20 שנה בעיר יהודית בשטחים שהחליטו לסגת מהם (ביום שבו נגיד יחליטו לסגת מאריאל). המדינה לא יכולה להגן על כל היהודים בחו"ל...

EverMan

New member
בית שמש היא על הקו הירוק

והיא מקום בסכנה גבוהה בשל כך. ללא גדר לפחות. מעבר לכך - מילא המשוגעים שגרים בחברון ובמאחזים ... אבל במה פשע ילד בן 3 שגר בהתנחלות ? למה מגיע לו למות ? מה עשתה ילדה קטנה בת שנתיים שגרה באריאל - שהיא עיר חוקית בישראל ? וההורים קנו שם דירה רק בגלל שהאבא לומד במכללה שם והבתים שם נורא זולים ?

למעלה