זה בדיוק הקטע, היא לא תביא בטחון
בוא נחשוב רגע בהגיון. ההגיון אומר שכמה שהגדר תהיה יותר קצרה, ופחות מפותלת, כך יהיה יותר קל לשמור עליה. והדרך הכי קצרה היא על הקו הירוק! אז מה גורם לך לחשוב שהיא תביא בטחון? היא רק תביא עוד שנאה..ותיצור עוד סוגים חדשים טרור. העובדה שהגדר תביא בטחון זה מיתוס. "ערפאת לוחץ ביד אחת ידיים וביד השניה מחזיק רובה במקרה הטוב... זה לא מקובל." אתה שם לב למוסר הכפול שלך? ומה ישראל (שרון) עושה? ביד אחת ישראל מנפנפת הצעות שלום (ההצעה הסעודית, ההצעה הסורית, הסכם שוויץ שמתגבש עכשיו בטח יידחה), וביד השנייה היא לא מחזיקה רובה - אלא צבא כיבוש עצום! למה זה כן מקובל? ואיזה התחלנו לפנות ערים? ביד אחת פינינו מאחז "בלתי חוקי" (כאילו ההתנחלויות הן חוקיות..), וביד השניה הרחבנו התנחלויות אחרות, המשכנו בבניית הגדר, ואולי הורדנו מחסומים חסרי משמעות והשארנו את רוב האחרים. ותסלח לי, אבל לא לקיים דיוני שלום בגלל שהקיצוניים ממשיכים בפיגועים (שרבים מהם הן פיגועי נקמה לחיסולים או להמשך עוולות הכיבוש), זה טמטום במקרה הטוב, או שזה סתם תירוץ במקרה הרע. הסכמי שלום נחתמים לרוב, כשעדיין יש לחימה. אתה מצפה מהפלשתינאים לשבת לדיונים כשהכיבוש נמשך (החיסולים וכל שאר הבטיו), אבל מסכים עם העובדה שאנחנו נסרב לשבת לדיונים בגלל שהפיגועים נמשכים. נכון, ערפאת הוא פוליטקאי. ערפאת מושחת. ערפאת משתמש גם באלימות כחלק מהאמצעים שבהם הוא משתמש (בדיוק כמו שרון..). אני לא אוהב את ערפאת, אבל הוא עדיין היחידי כרגע שאפשר לחתום איתו הסכם. אני מאוד מקווה שהוא לא ימות.