יאללה, דיון!!!

OMER G17

New member
אני מקווה שאתה יודע שזאת שטות..

בלי להעליב או משהו אבל הפיגוע יצא מאיזור חברון...הפיתרון הפשוט הוא שם כמו בעזה הפרדות חד צדדית מעבר לגדר ההפרדה כאשר הצבא מגן על הגבול הישראלי מצידו הנכון והיהודי

adishu

New member
ל n e t a n e l k - הבעיה הבטחונית

האנשים שנלחמים בנו הם אנשים שהתגוררו בכל חלקי ארץ ישראל, או בניהם, עד שנת 48. האנשים האלה ימשיכו להילחם כי אין להם שום כוונה ללכת למקום אחר. רק פיתרון שיאפשר להם להסתפק במדינה מעבר לקווי 67, יכול להצליח. כל עוד אנחנו מתעקשים להתעלם מסוגיה זו אנחנו נשלמים בקורבנות. כהוכחה אני יכול להזכיר לכולם את אשר קרה בשנת 73. לפני מלחמת יום כיפור גולדה מאיר קיבלה איתותים מהמצצרים שהם מוכנים להגיע לשלום איתנו בתנאי שנחזיר להם את סיני. גולדה צחקה (שיכרון הכוח) ואמרה שבלי שארם היא לא מוכנה לשום הסבם. ומה היתה התוצאה? קיבלנו את מלחמת יום כיפור עם אלפי הרוגים, ולבסוף החזרנו את כל השטחים תמורת הסכם פחות טוב. מי שלא מבצע מהלכים בעצמו, מעמדת כוח, סופו שיבצע את אות המהלכים אבל מעמדת נחיתות, במחיר יקר. את הלקח הזה כולנו, כולל הימניים, חייבים להפנים.

n e t a n e l k

New member
יש גבול לתמימות!!!!!!!!

אני ראיתי סרטו שבו הם צועקים שאחרי שהם יחזרו לגבולות 67 הם ימשיכו לכבוש עוד כי הם ממשיכים את מוחמד!!! וכמה הסכמים כבר ניסינו? ה-מ-ו-ן, כולם, אבל כולם נגמרו באסונות, נשבר לנו, הסכמים כבר לר יעזרו, אנחנו חוזרים על אותה טעות שוב ושוב ושוב ושוב!!!! עד מתי למען השם? עד מתי?!

adishu

New member
הם יכולים לצרוח מהיום ועד קץ כל

הדורות וזה לא ישנה את המצב שהם יקבלו את המכסימום שאנחנו לתת מבלי לפגוע פגיעה קשה במדינה. הקו הזה עובר בגבולות 67. אפשר לקחת לדוגמא את גבול לבנון. גם שם הם מטיפים להשמדת מדינת ישראל אבל הם יודעים בדיוק עד איפה אפשר למתוח את החבל. לכן הגבול הזה באופן יחסי שקט.

Tomak20

New member
ההתנתקות???

מבחנתי היא הרסנית כי היישובים שפונו היו אמורים להוות כקלף מיקוח ישראלי למשא ומתן העתידי... שלא נדבר על זה שאיך שהיא יצאה אל הפועל היה לא מוסרי ונוגד את ערכי צה"ל!!!

OMER G17

New member
אבל השאלה אם כדאי להמשיך ולהחזיק

בישובים המיותרים האלה ולהמשיך את הכיבוש רק בגלל שהפלסטינים לא משתפים פעולה...התשובה היא לא חד משמעית אבל אני בהחלט נוטה לכיוון של לצאת מעזה בכל מקרה ובכל מצב

Tomak20

New member
כל דבר צריך לדעת לעשות בזמנו

העובדה היא שבנתיים את האינתיפאדה הצבאית שברנו, ואת גוש קטיף היינו צריכים כקלף מיקוח לשמירה על האינטרסים שלנו(לא לזכות השיבה, העברת וואדי ערה והמשולש לפלסטינאים תמורת גושי התנחלויות). בריחה חד צדדית תוך כדי ויתור על קלפי המיקוח שלנו רק תעודד כל טרוריסט או גנגסטר באשר הוא להמשיך את הטרור כדי שיוכל ללחוץ אותנו יותר...

hornyman73

New member
נשמע לי תגובה קצת פחדנית

פיגוע אחד ואתם מתרוצצים כמו עכברים וצועקים חמס. תמיד היו פיגועים. אנחנו חיים מפיגוע לפיגוע כל החיים, גם בגולה. התרגלנו כבר. אז יאללה, תן לחיות. אתה לא מבין שהפיגועים לא יכולים להשפיע על קיום המדינה? זה רק טרור, המשמעות היא לערער לנו את החיים. אני הולך לעבוד, נוסע באוטובוס וזהו. יש יותר הרוגים בתאונות מבפיגועים.

היהודי1

New member
תשובה:

"תעוזת המחבלים לבצע לראשונה פיגוע ביעד אסטרטגי של מדינת ישראל היא תוצאה של התנופה, שהכניסו תוכניות הנסיגה החד צדדיות במפרשי הטרור, "יש להפסיק את תוכניות ההתנתקות ואת הדיבורים עליהם ולהגביר את מלחמת החורמה בטרור". (ידיעות אחרונות, 14.3.04) נסיגה חד צדדית מעזה תציב על גבולות מרחב אשכול וחבל אשקלון איום של רקטות. זאת בנוסף לאיום הרקטי העוצמתי המוצב כנגד מפרץ חיפה על ידי חיזבאללה מגבול לבנון". (ידיעות אחרונות, 24.2.04) (ח"כ אהוד יתום, ראש אגף מבצעים בשב"כ לשעבר) אצביע נגד. הנסיגה החד-צדדית של שרון לא תפתור אף אחת מבעיות היסוד של הסכסוך ותחמיר את מצב הביטחון. נסיגה חד-צדדית לא תסלק את העילה להמשך מאבק פלשתיני "לגיטימי" בכיבוש הישראלי, ותיצור תנאים טובים יותר להמשך מאבק זה . היישובים שנשאיר בידינו בצפון הרצועה יהפכו ל"חוות שבעא" הפלשתיניות, ואילו יציאתנו מן הרצועה תהפוך את השטח למחנה מזוין אחד גדול, אליו יזרמו אמצעי לחימה בדרכי היבשה, הים ואולי אף האוויר, ולבית מלאכה ענק לפיתוח ולייצור עצמי של נשק . היציאה החד-צדדית מן הרצועה תתקבל, ובצדק, כניצחון חד-משמעי של דרך המאבק האלים הפלשתיני . (ראש אמ'ן האלוף במיל שלמה גזית) "ברגע שאתה מתמודד עם יריב שמנסה לכבוש גבעה שאתה יושב עליה, והוא רואה שאתה נערך לניתוק מגע ולנסיגה לאחור, זה עלול לגרום למורל גבוה יותר בקרב כוחותיו.[...] בלבנון, החיזבאללה הצליח לייצר אתוס של ניצחון סביב היציאה שלנו. אסור שייווצר אתוס של ניצחון פלשתיני." (מפקד כוחות צה"ל ברצועnת עזה, תת-אלוף גדי שמני, מעריב , המוסף לשבת, 26.3.04) "אין למי לתת את השטח כשנעזוב. ייכנס מי שיהיה חזק, ומי שחזר היום הם אותם גורמים שליליים." (מפקד אוגדת יהודה ושומרון, תא"ל גדי אייזנקוט, מעריב, המוסף לחג, 11.4.2004) "הדיבור על נסיגה מעודד טרור. אין ספק שדיבורים על נסיגה משפיעים. ראינו את זה גם בלבנון (לפני נסיגת צה"ל במאי 2000, ע"ה). ברגע שאתה מדבר על יציאה החוצה, זה משב רוח רענן במפרשי הארגונים שפועלים נגדנו [...] הדיבורים על תוכנית ההתנתקות הופכים את החיים של צה"ל בחבל עזה לקשים יותר. הלחימה בתקופה האחרונה הייתה קשה ואיני צופה הקלה בתקופה הקרובה" (אלוף פיקוד הדרום, דן הראל, גלצ 8.3.2004) "אני אישית נגד באופן מוחלט צעד חד-צדדי ברצועת עזה או ביהודה ושומרון. תוכנית ההתנתקות איומה בעיני . אני טוען שהיציאה שלנו תתורגם באורח חד-משמעי כבריחה, ככניעה לטרור, כיציאה עם הזנב בין הרגליים...ההזדנבות, היציאה הזאתי תהיה סמל להמשך המאבק הטרוריסטי אם לא ברצועת עזה אז ביהודה ושומרון, או שם נאלץ להלחם מלחמה מאוד מאוד קשה, הרבה יותר קשה גם ממה שמתקיימת היום. ...אני עדיין גורס כך, כי את תוצאות לבנון אנחנו אוכלים עד היום . " (אלוף פיקוד הדרום לשעבר, יום-טוב סמיה) "דין נצרים כדין נגבה ותל אביב, פינוי נצרים רק יעודד את הטרור ויגביר את הלחץ עלינו" (אריאל שרון, ראש הממשלה בדברים שנשא בכינוס השנתי של איפא"ק, מעריב, 24.04.02 ) נסיגה חד צדדית מהשטחים - כניעה לטרור. לא יהיה נכון לפנות את נצרים. הפינוי יתן רוח גבית לטרור ויגביר את תיאבון המחבלים" (הרמטכ"ל משה יעלון, "הארץ", 3/12/02) "פינוי נצרים לא יחסוך גדוד, אלא יעסיק אוגדה. אני אומר שבראייתי המקצועית-ביטחונית אני יודע מה המשמעות של פינוי תחת אש. זה לא לחסוך גדוד אלא להזדקק דווקא לעוד אוגדה" (הרמטכ"ל משה יעלון, מעריב, 14.3.2003) "אולי פעילות הטרור נובעת מהדיבורים על התנתקות" (הרמטכ"ל משה יעלון, ידיעות 7.3.2004) "הפינוי מסוכן, הנסיגה תגרום לתחושת נצחון אצל הפלשתינים ולעידוד הטרור" (ראש השב"כ, אבי דיכטר, מעריב, 11.2.04) לא מספיק? עיינו בקישור המצורף!

למעלה