יאללה, למה לא לדעת יותר...

ינאי 15

New member
אולי הוא התכוון אליי? אני במד"א וגם

אח שלי פרמדיק...אז יש מצב שהוא התכוון אליי...אבל אני לא בטוח.

zoomp

New member
באמת?../images/Emo13.gif

התכוונתי לאסף אבל תמיד טוב! איפה את המתנדב? יוצא לך להיות בתחנת ירקון? ואגב אני בת.

zoomp

New member
כי...

המדריך שלי עונה על התיאור שלך, ובזכותו אני מגדלת נחש.

naja

New member
ואני כבר חשבתי שהנשמתי אותך פעם../images/Emo3.gif

בכל מקרה, זה לא אני. אני וכל מה שקשור בדם ומזרקים לא הולכים ביחד.....

naja

New member
"..כל אמן שלו-סוכר!!!..."../images/Emo132.gif

עזבי, תגידי לו שבסה"כ התעניינתי לגבי קיום מצווה......

אילון פ

New member
../images/Emo105.gif

שם: מממממ... גיל: 16 ו-22 ימים. אזור מגורים: השרון. מתי התחיל הקשר לזוחלים: מאז שאני זוכר את עצמי אני אוהב זוחלים, את ספייק, זוחל הראשון שלי (והאחרון so far) קניתי בינואר 2005. אילו זוחלים מגדל/ת: חרדון מזוקן. זוחל אהוב: אין משו ספציפי. לטאות. זוחל שהיית רוצה לגדל במיוחד: כרגע אנולות וקרסטד גקו. השתתפת בסקר זוחלים מסודר: לא. גידלת בעבר זוחלים ישראלים: לא. אם אפשר היה לגדל זוחלים ישראלים, באיזה זוחל היית בוחר/ת: לא חשבתי על זה, כנראה חרדון סיני/חרד"צ. זוחל ישראלי שהיית רוצה לראות בטבע ועוד לא ראית: את רוב הזוחלים מלבד כמה סוגי לטאות לא ראיתי בטבע, לראות נחש יכול להיות נחמד, לא משו ספציפי. סיפור הכשה (אם היה): לא היה. איך ההורים מקבלים את התחביב: הם דיי תומכים, אמא מכינה לספייק סלט כשאני לא מספיק בבוקר, ותמיד משוויצים לאורחים. כנ"ל אחים. האם הצלחת לגרום למישהו להחזיק נחש בפעם הראשונה: לא שזכור לי.

Nevo Schwartz

New member
למה לא, ../images/Emo175.gif

שם: נבו אזור מגורים: דרום הארץ מתי התחיל הקשר לזוחלים: שאלה מצויינת, הנחש הראשון נקנה לפני קצת יותר משנה וחצי, לפניכן יצא לי לעבוד בהסברה עם נחשים מספר פעמים. זוחל אהוב: משפחת המילקים, ומרושתים. זוחל שהיית רוצה לגדל במיוחד: מרושת Super Dwarf השתתפת בסקר זוחלים מסודר: לא גידלת בעבר זוחלים ישראלים: לא, נהנתי לפגוש ולראות צבים ולטאות בטבע אבל לא יותר מכך. אם אפשר היה לגדל זוחלים ישראלים, באיזה זוחל היית בוחר/ת: מטבעון נשמע לי נחמד מאוד. זוחל ישראלי שהיית רוצה לראות בטבע ועוד לא ראית: אפעה, עכנים שונים. סיפור הכשה (אם היה): לא (תודה לאל) איך ההורים מקבלים את התחביב: בצורה טובה להפליא, קיבלו בראש פתוח, ונהנים להתעדכן מידי פעם, חוץ מבשעות האכלה. האם הצלחת לגרום למישהו להחזיק נחש בפעם הראשונה: כן, וכל פעם טובה מהקודמת. זהו, מספיק.

Torgos

New member
שלא תגידו שאני סנוב

שם: אוהד הצופה אזור מגורים: כיום ת"א, אבל משתנה כל כמה שנים. גיל: בעשור החמישי ... מתי החל: לא זוכר במדויק. מאז שזוכר עצמי עם צבים, לטאות וכל מה שהצלחתי לתפוס ומיד לשחרר. זוחל ראשון: בגיל צעיר מאד אבי הביא לי פוחלץ של תנין (בערך 80 ס"מ) שקיבל (לא זוכר למה) ממקומי בהונדורס וישנתי איתו במיטה כמו עם ...דובי. היו כל מיני זוחלים פושטים, אבל המוטו: לגדל מעט, להכיר ולשחרר! חלקם גם לא קל להאכיל (שלוונים וקטנים אחרים). זוחל אהוב: מחרוזן דו-גוני או עין חתול אדמדם. לא בוחר לגדל כלום, אבל יכול להבין אתכם. זוחל שלא ראיתי ורוצה: זעמן יפהפה הכשה: לא, אבל כמעט: בעודי גולש לקן נשרים בגמלא, לשם סימון הגוזל, הזזתי סלע רופף שהחבל לא יתחכך ויפיל על ראשי. מתחת יה צפע .. שזינק לעברי ואני קשור לחבל ותלוי באויר... "מסוכן לא פחות": מאד נהנתי לגלוש עם גלשני רוח באגם ברינגו ליד המון תניני יאור. החזקתי גלשן רוח בקניה, עד שנולד לי הילד השני... איך המשפחה מקבלת: ההורים שלי, במיוחד אימי, סבלה בגבורה. כיום ילדי סובלים... בעבר בני היה יוצא איתי וללא מורא לוכד. פעם בטיול בערבה, כילד, זינק ותפס חרדון צב והוא עוד לא בגיל בי"ס. מה גרמתי ולמי: אני מניח שלכמה וכמה הוספתי ידע והבנה, כדי שלא יהיו הסטריים מזוחלים "עוקצים".

buby and bub

New member
שלום לכולם

שמי בובי.בן 30,מאזור הגולן, מגדל שני חרדונים מזוקנים שחברה שלי רכשה ואני ניתקעתי לטפל בהם.זוחל אהוב עלי:נימון דק.הייתי מאוד רוצה לגדל נחשיל חד ראש.לא השתתפתי מעולם בסקר זוחלים מסודר.כולם היו פשוט בלגן אחד גדול,אני נזכר עכשיו שהשתתפתי בסקר טלפוני מצויין,אבל הוא לא היה קשור בזוחלים.לא גידלתי מעולם זוחל ישראלי פרט למספר שממיות בתים.הייתי נורא רוצה לגדל צב ים גלידי. הייתי מאוד רוצה לראות בטבע צפע מזרחי וזעמן סיני. בגיל 10 קיבלתי הכשה מצפע חרמון,איבדתי שליש אצבע מיד ימין כאב לי נורא ואז אמא העירה אותי ואמרה לי שהגיע הזמן ללכת לבית ספר.ההורים מאוד מתנגדים לצב ים גלידי בסלון,אבל יהיה בסדר. הצלחתי לגרום לשלושה ילדים להחזיק שרף עין גדי מהראש,שניים מהם עכשיו בסדר. שאלות?

Nailicq

New member
עכשיו אני כי ההוא הלך...

בטח אתחרט אחרי זה שכתבתי... שם: דוד גיל: 37 אזור מגורים: מרכז מתי התחיל הקשר לזוחלים: לפני 26 שנים אילו זוחלים מגדל: פיתון מתכדר, כרכנים שונים. זוחל אהוב במיוחד: חומט מנומר סורי זוחל שהיית רוצה לגדל במיוחד: Rosy Boa השתתפת בסקר זוחלים מסודר: כן, סקר הזוחלים ב- 84 שנערך מהחרמון עד אילת ונמשך 7 מפגשים... גידלת בעבר זוחלים ישראלים: כן, בילדותי לפני 20 שנה פעם כשהדברים היו שונים ומיני הזוחלים לא היו מוגנים, רשימה חלקית: זעמן שחור, זעמן מטבעות, נחשילים, זעמן זיתני, ארבע קוו, תלום קשקשים מצוי, צב יבשה, שלוון כתמים, נחש מיים, צב יבשה, נחושית עינונית, חומט פסים, חומט מנומר סורי, נחש חולות, זעמן מטבעות מדברי, שלוון טלוא ראש, חנק משריץ, זיקית , חרדון שממיות... אם אפשר היה לגדל זוחלים ישראלים, באיזה זוחל היית בוחר/ת: חנק משריץ. זוחל ישראלי שהיית רוצה לראות בטבע ועוד לא ראית: נשארו פחות מ- 10 מינים במגדיר שעוד לא פגשתי בילדותי והייתי רוצה לפגוש היום. סיפור הכשה (אם היה): לא אבל לחברי הקרובים כן, תמיד הקפדתי לא להתעסק כלל עם נחשים ארסיים וטוב תעשו גם אתם. איך ההורים מקבלים את התחביב: אמא כן אבא לא ב- א רבתי... האם הצלחת לגרום למישהו להחזיק נחש בפעם הראשונה: מאות אנשים. נוספות: למראת שאני לא עוסק בזה ורק בשנים האחרונות חזרתי לנושא אני רוצה לחזק את ידי בני הנוער... הייתי מבלה הרבה בשדות. למעשה עבודת הביוטופ ועבודת הגמר שעשיתי בתיכון (9 יחידות ביולוגיה, כן יש חיה כזאת) היו יותר מקיפות משתי עבודת ה- M.Sc שהגשתי לשני התארים השניים בחיי הבוגרים

ארבל

שם: ארבל לוי. גיל: 26. אזור מגורים: עכשיו ברעננה אבל בגדול בשדה בוקר. מתי התחיל הקשר לזוחלים: גיל 10. אילו זוחלים מגדל/ת: לא מגדל זוחל אהוב: שפיפון (אולי יש הרבה). השתתפת בסקר זוחלים מסודר: כן, גם עם מרכז מידע של החלה"ט וגם עם המרכז זוחלים מידברי בשדה בוקר, חרמון, גולן, גלבוע, כרמל, סקרי חולות משור החוף והנגב, רמת הנדיב, דרום הר חברון ובכמה אזורים בנגב. גידלת בעבר זוחלים ישראלים: כן,גם כילד וגם כמטפל במרכז הזוחלים המידברי בשדה בוקר. זוחל ישראלי שהיית רוצה לראות בטבע ועוד לא ראית: כרחן חלק וקרינים. איך ההורים מקבלים את התחביב: בסבבה.

jaklinm

New member
אני

שם: זקלין : גיל: 27+ מגורים :ע"י רחובות קשר עם זוחלים :לפני שנה + עם חיות לפני 27 שנה מגדלת: שממיות מנומרות (שמם בישראל סול (שמש)ולונה (ירח) בספרדית גידול זוחלים ארצישראלים:צבים (תמיד שוחררו בסוף) תחביבים :צילום / חיות/ טיולים/ ספרים

אנחנו

בשמי ובשם זוגתי - שם: יואב ודפי גיל: 30 אזור מגורים: חולון מתי התחיל הקשר לזוחלים: לפני 3 שנים אילו זוחלים אתה מגדל: 2 מתכדרים, כרכן תירס, גופר זוחל אהוב: כל מה שלא נושך זוחל שהיית רוצה לגדל במיוחד: לא עולה לי בראש השתתפת בסקר זוחלים מסודר: לא גידלת בעבר זוחלים ישראלים: לא אם אפשר היה לגדל זוחלים ישראלים, באיזה היית בוחר: לא יודע זוחל ישראלי שהיית רוצה לראות בטבע: צפע סיפור הכשה: לא, ומקווים שגם לא יהיה בהמשך איך ההורים מקבלים את התחביב: חושבים שאנחנו דפוקים לגמרי האם הצלחת לגרום למישהו להחזיק נחש בפעם הראשונה: כן, מעטים מה היה הזוחל הראשון שגידלת: מתכדר

gaichuk

New member
2 ביג אור נוט 2 ביג?

שם-גיא גיל-30 צפון הסקרנות לזוחלים החלה כבר בכיתה ד' ועבודת "נושא אישי" "דפקה" לי את החיים. הקשר הרציני וגידול התחיל בגיל 15. לפני יומיים מכרתי את כל האוסף. זוחל אהוב-חנקים ופיתונים בפרט זוחל שהייתי רוצה לגדל-ביטיס גבוני או זעמן שחור לא השתתפתי בסקרים מסודרים זוחלים ישראלים בעבר-צפע ארץ ישראלי,צפע חרמון,זעמן מטבעות,זעמן שחור,זעמן זיתני,שלוון כתמים,שחור ראש שלווני,עין חתול חברבר,תלום קשקשים,חנק משריץ,ארבע קו,מחרוזן דו-גוני,עכן מקרין,פתן שחור,חרדון,צב יבשה,צב ביצה,שממיות,זיקית,מניפניות,חומטים ואולי שכחתי עוד כל מיני... זוחל ישראלי מועדף לגידול-זעמן שחור או חנק משריץ. צפע גם נחמד... זוחל שהייתי רוצה לראות בטבע-צפעוני המדבר למיניהם הכשה-גאה להגיד שלא! להורים לא היתה בעיה. הצלחתי לגרום ליותר אנשים ממה שאני יכול לזכור להחזיק נחש בפעם הראשונה. לחלקם זו גם היתה הפעם הראשונה שהם חטפו ביס מנחש...

preversia

New member
לא כותבת פה הרבה אבל...

נשתף פעולה כי אני כן משתתפת פאסיבית פה הרבה... סיון 24, איזור ירושלים, בגיל 13 קניתי את האגואנה הראשונה ומאז התאהבתי בזוחלים,בבית כרגע אין לי שום זוחל... יש לי יבשתנים סלמנדרה (אוהד תרגע זה מין שמותר:)קרפדות מממ פייר באלי איך קוראים להן בעברית ....חתולה ...וזה תמידית משתנה...היו לי מבחינת זוחלים בואות אגואנות ועוד כל מיני מזדמנים ...וכמובן איך בלי לתפוס ארץ ישראלים ולשחררזה היו ימים שמחים של לטאות נחשים וצבים (לפני כמה שנים טובות כנערה לא בהווה)... במסגרת עבודתי טיפלתי במינים שונים ורבים .מממ בכל מקרה זה ארוך אז אני יפרט עד שימאס לי או יגמר לי הרצף...בואות...כרכנים...מינים שונים של מילקים...פיתונים מתכדרים בורמזים..פתן שחור...צפע...חומט כחול לשון....חרדון מזוקן ...שממיות העבת זנב והמנומרת...זיקית תימנית ...צבים מדבריים ..צבים רכים...צבים אדומי רגל ...אדומי אוזן ...סתם צבי ביצה...פתן שחור...זעמן מטבעות ...נחש מים משובץ...תנינים סיאמים ותניני יאור..צפע...כרכני קרינים ...שפיפון...אפעה...חומט זנב קוף...צבים סודניים... זוחל אהוב:שממיות ...צבים רכים. אף אחד לא הכיש אותי....אם הייתי יכולה הייתי מגדלת חרדונים ישראליים למיניהם ...אין ספק. בסקר צבי מדבר התכוונתי להשתתף לצערי כל פעם זה התנגש עם משהו...יום יבוא (למה אנחנו מתעקשים לרצות לנגב חולות?איזה מוזרים אנחנו:)O לא נעים לי לספר כמה זוחלים ישראלים שביתי בבית כילדה....:) אמא שלי עד היום לא מוכנה להתקרב לראות את הנחשים כשמזדמן לה לעלות לירושליים לעבודה....היא רואה נשל ובורחת.אבל היא למרות הכל אוהבת אותי... כשהיו לי נחשים בבית דרדרתי אורחים רבים שלא החזיקו נחשים שלא נדבר על אלה שפחדו ...שלא נדבר על אלה שעם הזמן עברו משם לצד שרוצה נחש:) טוב נראה לי שמיציתי את כל האקטיביות הפוטנציאלית שלי פה.......:)

קצת פרטים...

שם:יהודה אשטמקר...גיל:35...גר בקרית שמונה...הקשר עם זוחלים התחיל לפני19 שנה...אני מגדל זוג מתכדרים ואת המתכדרת של איתי מהפורום אני שומר לו לרגל נסיעתו למשך כחצי שנה...זוחל אהוב:פיתונים...הייתי רוצה לגדל פיתון גדול יותר ממתכדר וקטן מבורמזי,אינני יודע איזה,יש המלצות?...לא הישתתפתי בשום סקר...זוחלים ישראלים:גידלתי זעמן שחור,זיתני,מטבעות...הכשה לא חוויתי אבל נשיכות כן והרבה...אני נשוי ואשתי לא סובלת זוחלים אבל מקבלת את זה שאני מגדל והילדות שלי מאוד אוהבות את הנחשים שלי...הצלחתי ליגרום לבנותי להחזיק נחש פעם ראשונה וכיום אני עובד על זה עם אחי שמאוד פוחד לכן שמתי מתכדר אחד בעסק שלנו ששם אני מגדל עכברים וחולדות...והזוחל הראשון שגידלתי היה זעמן מטבעות,שחור,זיתני...חנק קטן ואחריו כרכן צהוב...

למעלה