יאמר אדם שהחיים הם תחרות.

JiyuuKi

New member
כשחושבים על זה

בדיוק בגלל זה, בגלל שאין חוק אוניברסלי כלשהו נגד רצח או פשעים אחרים, נוצרו כללי המוסר. עצם קיומם של חוקי המוסר מעיד על חסרונות מובנים באדם, אותם אנו רוצים באופן לוגי לתקן. אז בעצם כל מה שצריך זה לבנות תורת מוסר טובה.

JiyuuKi

New member
שכולם מסכימים איתה

או לפחות שכל מי שמחוייב לכלליה מסכים איתה. אני חושב שהמוסר צריך להיות הסכם הדדי בין האנשים. אם הוא נכפה עליהם על ידי גורמים כמו ה'טבע' או 'אלוהים' או 'המדינה', אז זה לא מוסר אלא סתם אוסף חוקים.

Lynnearia

New member
למה לא לרצוח

אין שום סיבה לא לרצוח. זה יותר מדי כללי. אתה לא יודע מה הולך לקרות בעוד חמש שניות - אתה לא זה שהולך להגיב בעוד חמש שניות אלא כל הגוף שלך. המלצה - Science & Santiy של http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Korzybski אין מוסר אישי או קיבוצי, יש רק מוסר קיבוצי, והוא קיים בבני אדם לחוד. מהו מוסר? essentially מוסר הוא ההפרדה בין "טוב" ורע"\"רוע". אתה לא מחפש סיבה, אתה מחפש הבנה. נא להבדיל בין לסיבה שמתייחסת להגיון - מילה שהמצאנו ליכולת של בני אדם ליצור סדר. סיבה והגיון הם אבסטרקציה, הם מתייחסות לחשיבה, הטבע של חשיבה הוא לפרק ולהרכיב, לנתק ולחבר מחדש. עכשיו, אתה יכול להשוות ולדמיין רק מה שאתה כבר *חווית* פיזית. through the whole nervous system ולא רק דרך האינטלקט, *לא* רק דרך המוח, זכרון. רוב האנשים מפרידים בין אלף ואחד דברים בגלל שהם רוצים את ה"טוב" ולא את ה"רע". אבל ה"טוב" הוא סמל, הטוב במציאות הטוב הוא בלתי נפרד מן הרע, לא בגלל שזאת האמת, אלא בגלל שזאת התוצאה במערכת העצבים האישית שלהם - כל עוד הם יפעלו כדי להשיג את הטוב , כלומר ישימו את הסמל כמציאות העיקרית , ולא המציאות כמציאות העיקרית - the facts that are reflections of the truth, הם תמיד יסבלו בסופו של דבר. עכשיו למה לא לרצוח? 1. Guilt, consience, shame - המוסר הקיבוצי שקיים בכך, אתה לא נפתרת בו, והוא קיים כל עוד אתה לא נפתר מההגיון\תפיסת עולם המסויימת שבכך. להפטר מההפרדה היא לחזור למצב הטבעי שלך "הארה" שאתה מפסיק להפריד בין דברים, אבל יכול לחזור ולהתשמש באינטלקט ובשכל שלך כדי לעשות מה שאתה רוצה, לרצוח לזיין. 2. אנשים רוצחים כדי להשיג משהו, בדרך כלל זה ה"טוב" - הסמל. אנשים פועלים מתוך רצון להשיג משהו, אנוכיות. לכן לפי דעתי אי אפשר להפריד בין התנהגות מוסרית (compassion) לבין אנוכיות, או איך שאתה מתפקד ברמה הביולוגית והפסיכולוגיה כלומר העבר והירושה החברתית שלך מאיפה אתה בא , מה עבר עליך בחיים וכדומה. גם אלה שמתחכשים אל הטוב, עושים את זה בגלל שהם שונאים את ה"טוב" שבדיעבד מוביל אל ה"רע" האישי שלהם, כלומר כמו כל דבר שאתה חוזר עליו מספיק פעמים הוא יהפוך להיות מכוער, אינטלקטואלים או פילוסופים הפכו את הכיעור הזה עוד פעם לכיוון השפה, הסמל וקראו לזה "חוסר משמעות". וכן אם תחזור על מילה מספיק פעמים היא תראה לך מוזרה חסרת משמעות בגלל שחזרה מנתקת אותה מן האסוציאציות. שום דבר בפני עצמו הוא לא רע או טוב, שום דבר. ולכן יש הבדל בין הרגשת החיות שמתלווה לכל דבר, היופי, שאחר כך אנחנו מתייגים כ"טוב" לבין התיוג, הסמל, הזכרון. 3. זה קשור גם לתפיסת עולם היררכית שאפשר להוכיח שהיא לא טבעית קודם כל לבני אדם, אחר כך לטבע . היררכיה איננה טבעית לבני אדם. אבל אני לא "אוכיח" את זה כאן. אם אתה מוריד את תפיסת העולם שהיררכיה היא דבר טבעי, אתה מגיע למסקנה שמוות של בני אדם או אפילו כל דבר חי הוא לא "יפה" או תורם להרגשת החיות. המוסר לא אמור להיות אולטימטיבי אלא יחסי למצב כפי שהוא כעת, כאן ועכשיו - שתוכל לתפקד ולתפוס את העולם ביתר אינטיליגנציה ונכתב כבר על כמה אספקטים כאלה e.s.p תלפתיה ועוד.

Gilliana

New member
באותה מידה אתה יכול לשאול...

איזו סיבה יש לך לחיות, או איזו סיבה יש לך שלא להתאבד - התשובה לכל השאלות הללו זהה.

Gilliana

New member
אני לא יכולה לענות במקומך

או יותר נכון, עבורך. התשובה משתנה מאדם לאדם - מבחינתי התשובה היא שלאף אדם אין רשות לקחת חיים של אדם אחר, גם לא של עצמו.

Gilliana

New member
כי החיים האלה לא ניתנו על ידך

למה שתיקח אותם? האמת היא שאם כבר אננחו מדברים, עצם זה שאתה אומר שאתה לא מוצא "סיבה" למה לא לרצוח, כבר נשמע מאד לא טוב. אפשר לשאול באותה נשימה למה לא לאנוס? למה לא לקחת משהו ששייך למישהו אחר? למה לא לפגוע באנשים אחרים? למה לא להשחית ולהרוס? לשיטתך בעצם אין שום סיבה שלא, תקן אותי אם אני טועה...

MetalSinagouge

New member
יש לך את הכוח לעצור את זה.

את באמת רוצה לראות מחר פרצוץ מלוכסן מרוח על מסך הטלוויזיה בחדשות ערוץ 2?

Gilliana

New member
אני לא רואה ערוץ 2 ../images/Emo6.gif

ובינינו, הפרצופים שמרוחים שם כיום טובים יותר?

MetalSinagouge

New member
לא אבל לפחות הם מקומיים :)

דווקא ערוץ 10 מוביל באיכות המגישות לדעתי

0Pandemonium0

New member
ודאי שזה נשמע לא טוב, הרי על כך הדיון.

אני מאמין שכל אדם רשאי לעשות בגופו וברכושו כרצונו, כל עוד הוא לא פוגע בגופו וברכושו של אחר. לכן אני אישית לא ארצח, אבל זו לא השאלה. השאלה היא כללית. האמונה הזו שהזכרתי במשפט הראשון, היא אמונה אישית שלי, ואנשים אחרים לא בהכרח מאמינים בה. לכן הסיבה שלי ללא לרצוח היא סובייקטיבית, היא נובעת מאמונה אישית שלי. אני מחפש סיבה אובייקטיבית.

MetalSinagouge

New member
אין דבר כזה אובייקטיביות.

גם כשאתה מודד אטמוספירה אתה משתמש במושגים אנושיים. אין אוב' אבל יש פחות סובייקטיביות, ניקח לדוגמא את הציונים שלך לעומת הציון שלי בפסיכומטרי. למשל זה סובייקטיבי, ויש לך עוד תקווה להחשב לחכם, אבל בחברה שלנו אני אסע בפרארי ואתה תזריק ג'אנק בפלורנטין, ככה זה :)

Lynnearia

New member
יש אוביקטיביות

Object ---- "Objection your honor" תסתכלו על המילים לפני שאתה מקיאים אותם החוצה. (lynnearia isn't lynnear she has pride&ego) טבע היקום הוא פרדוקס, condtadiction אובייקט הוא כמו חוק, לכל משחק יש חוקים, לכל פעולה יש חוקים, שהחוקים חורגים מהחיים\the whole או איך שתרצו לקרוא לזה the stream of life אז זה superimposition זה לא אומר שאין עובדות, זה לא אומר שיש חוקים, והסיבה שאנחנו לא רוצחים היא בגלל שרובנו לא אוהבים דם וכולנו זוכרים את Jack the ripper בלא מודע הקולקטיבי שלנו ויש מה שנקרא התקדמות חברתית - שבה אנחנו לומדים מטעויות העבר. ד"א ההבדל בין silly and stupid silly is a man who makes a mistake stupid man is one who repeats the mistake and does not learn מה שאובייקטיבי איננו עובדתי , הוא מתבסס על עובדות. אנחנו משיגים עובדות דרך נסיון ישיר ורק דרך נסיון ישיר כלומר סובייקטיביות - to be under, to place under. וגם understand מתקשר לכאן, אחרי שאתה בודק אתה מבין, לא לפני. ככה שאובייקטיבי הוא ההפך מסוביקטיבי בתיאוריה, לא בפרקטיקה, במציאות הם אחד. אנחנו מפרידים אותם לצורך הבנה בתיאוריה. ותראו עד לאן נסחפנו.

MetalSinagouge

New member
לא נמאס לאונן על ניתוחי סמנטיקה? ../images/Emo6.gif

ego, pride וכמובן מה שהכי חוזר על עצמו UNDER-FUCKING-Stand. יחסית לפוסט מודרניסט (לא, אני עדיין לא יודע מה זה) אתה משתמש במילים יותר מדי, לא?

למעלה