מה הסיבה שאתה הולך לעבוד? ללמוד? רואה טלויזיה? שומע מוסיקה? כותב כאן בפורום? בתכל'ס אין לשום דבר סיבה אובייקטיבית, גם לקיומו של כדור הארץ אין שום סיבה אובייקטיבית.
אין לנו סיבה אמיתית, כוללת, שלא תלויה באף אדם ושגורפת לגבי כולם, לכך שאסור לרצוח. אם כן, באופן אוניברסלי מותר לרצוח, והבחירה האם לעשות כך או לא חוזרת לידיו של הפרט, של היחיד.
מרגע שהגענו למסקנה שלכל קיומו של היקום אין סיבה אובייקטיבית (או אוניברסלית) - אז כל מה שכלול בקיום הזה נופל תחת אותן הגדרות, אין מה לבחון כל מקרה לגופו.
אני זוכר שפעם ראיתי מודעה נגד ניסויים בבע"ח והראו שם תמונה ממש מזוויעה של קוף שזכה לכל מיני מודיפיקציות בראש שלו. זה נראה חולני, כאילו פשוט פתחו לו את הגולגולת ישר ישר כמו ריבת צנצנת, והוא עדיין בחיים. מה שמזיר יל שפעם ראיתי באוגריש (ז"ל) איזה נגיף שאכל לבנאדם את כל החלק העליון של הגולגולת (והוא היה חי ואפילו לא הלך עם זה לרופא) והתולעים האלה התרוצצו שם..
בתחרות החזק מנצח, אבל אני לא חושב שהחיים הם תחרות. הם השרדות, ובהשרדות המתאים מנצח. הלביאה יכולה להיות מהירה מהצבי, אבל אם נניח שהצבי הוא בגודל של עכבר (זה אומר שהוא לא זקוק להרבה אוכל כמו הלביאה) סביר להניח שאת המזון שהוא כן ישיג הוא יוכל לפרוס לתקופה של הרבה זמן. נ.ב אני חש מאויים ואני חושב לפנות למשטרה. אתה צריך עזרה מקצועית ואני צו הרחקה תזכור שזה רק ציון וזה בסה"כ אומר שאני בנאדם טוב ממך וסביר להניח שגם נראה אסתטית טוב יותר, אבל שום דבר חוץ מזה. מקווה שתהיה בסדר, בהצלחה.
רצח הוא אכן לגיטימי. כלומר, רצח קורה יום יום, בכל מקום, מכל סיבה שהיא, והרוצחים הם לא בהכרח פסיכופטים- יש גם כאלה, אבל יש גם רצח שמתבצע משיקולים קרים והגיוניים.