יהדות לחילונים

masorti

New member
אני לא הסטוריון...

אבל אני מעריך שהמאבק הרציני היה בדור או שניים הראשונים (כלומר בעיקר בסוף המאה ה-18 ותחילת המאה ה-19). עניין של כמה עשרות שנים.

tamarhp

New member
יש הבדל גדול

תראי בשאר השירשור - הרפורמים משנים את היהדות, לא הולכים על פיה, ולכן אין שום סיבה שייחשבו חלק מהיהדות. החסידים לעומת זאת דגלו בגישה מעט שונה לעבודת ה', אך המשיכו לקיים את מצוות התרה במלואן ולא שינו דבר.

ענתר

New member
מה שנראה לך היום גישה שונה מעט

נחשב בזמנו שינוי היהדות, לנו היום ההבדלים נראים מעטים

tamarhp

New member
כן ולא

השינוי הגדול היה בגישה לעבודת ה', שנחשבה בעיני הליטאים ככפירה ממש. אך לא מדובר כאן על שינוי המצוות, אף חסיד לא אומר שמותר לנסוע בשבת או לאכל בשר בחלב - וזאת בניגוד לרפורמים.

פרופרוציה היא עניין פרופרוציוני

שינוי שהיה פעם מהפכני נחשב היום לתיקון של דקויות, אבל עם הזמן אנו נעשים פתוחים יותר לשינויים. אני חושב שבעיקרון זאת מגמה מבורכת כי היא מאפשרת יותר בחירה. החוכמה היא להציע כמה שיותר פתרונות חכמים, ככה שאנשים יוכלו לבחור את הבחירה הכי נכונה עבורם.

ענתר

New member
מסכימה עם ההתחלה של המשפט

שינוי שהיה פעם מהפכני נחשב היום לתיקון של דקויות אבל לא עם סיומו: אבל עם הזמן אנו נעשים פתוחים יותר לשינויים התחושה שלי שהפתיחות לשינויים היום נעשית צרה יותר ויותר לפחות אצל החרדים

ענתר

New member
אבל זה ממש לא קשור לפתיחות החילונים

האם מקבלים שינויים בבגדים של הדתיים? או כל שינוי שנעשה, לא נעשה בשביל חילונים, נעשה להתאים את ההלכה לחיים המודרניים שהיו כשנעשה השינוי, אז לא היו חילונים החילונים לא צריכים את השינוי, הם עשו אותו בחייהם

אני חושב שהרבה חילונים

נעולים בתוך עצמם ומתגוננים מפני היהדות, כשהם רואים ברוחם את אותם חרדים קיצוניים. יש אטימות מסויימת משני הצדדים, אבל הדבר החשוב ביותר הוא להזהר לא להכליל כי זה יוצר את הריחוק מראש.

ענתר

New member
כמו שכתבת

בהמשך, החילונים לא פוסלים את החרדים, אלא ממשיכים לפרנס את רובם (כן גם אני מכירה כאללה שמפרנסים את עצמם) וממשיכים לשרת בצבא (כן יש נחל חרדי) ומשלמים על האוכל יקר יותר ביגלל שיש משגיחי קשרות של בד"צ וכו

בנתיים

החרדים so called פה בפורום (ומה האורטודוקסיה בכלל עושה פה? זה לא פורום בשבילה) פוסלים הרבה זרמים ביהדות בעוד שהחילוניםso called (בריבוע) לא פוסלים את החרדים.

שרון AAA

New member
בג"צ קובע גם בחו"ל?? אל תצחיק אותי

מה זה משנה בג"צ. ומוסדות דת שהמדינה ממנה ומפקחת עליהם. הם רק סמלים. יהודים הם עם שלא קשורים למקום מסוים או למדינה מסוימת. ההגדרה של יהודי באנגליה לא מושפעת לא מבג"צ ולא ממוסדות הדת הכפופים ע"י מדינת ישראל. אתה אם אני לא טועה שייך לזרם ביהדות שמקשר את המדינה ליהדות ועושה בניהם חפיפה. זה פשוט נוגד את היהדות. היהדות צריכה להיות עצמאית לא תלויה בשום מדינה ובשום בג"צ וחוקי מדינה אלא רק בהלכה .וההלכה היא העסק של כל היהודים ולא רק של הממסד הדתי הכפוף למדינת ישראל.

masorti

New member
בג"ץ משנה...

מבחינה זו שאפילו "מועצת גדולי התורה" של החילונים הכי קיצונים בישראל מכירה בכך שיהדות נקבעת ע"י הגדרה רבנית. אני לא דיברתי על המימסד הדתי הכפוף דווקא למדינת ישראל (קרי הרבנות הראשית), אלא למימסד הדתי כולו (כולל הפוסקים החרדיים, הרבנות הראשיות, ופוסקים אורתודוכסיים בחו"ל). כל מי שנחשב לרב ופוסק מוסמך, הוא חלק מהמימסד הדתי. בעניינים של יחס למדינה ולצבא וכיו"ב אני קרוב כמובן לתפישה הציונית-דתית ולא לתפישה החרדית, אבל הדיון עוסק בסמכות לקבוע האם אדם הוא יהודי... ולצורך זה דעת הרב אלישיב או הרב עובדיה יוסף חשובה לא פחות מדעת הרבנים הציוניים.

tamarhp

New member
אני מצטערת שנשמעתי מתנשאת

זו ממש לא היתה הכוונה. דיברתי מכאב, ורציתי לפרוק אותו. איפה ראית שחילוני צריך אישור מדתי בכדי להיות יהודי? איפה ראית שהתלוננתי עליכם? אבל כן כואב לי שיהודים לא יודעים דבר על יהדותם, וכן - גם כואב לי שבצד שמאל התאריך הוא לועזי. באתר אותו אני מנהלת הוספנו תאריך עברי בראש האתר.. לא באתי בנימה של זלזול או התנשאות אלא מתוך כאב ועצבות על חוסר הידיעה הקיים.

ענתר

New member
תשובת חילונית

טיפשים יש בכל קבוצה. אני לא אחראית על הטיפשות של הפקידה וכו... לגבי העצב שלך, מצטערת עם עצוב לך, אני משערת שלא על הטיפשות של זה או אחר את מתעצבת, אלא על ההתרחקות של חלק מהחילונים מערכי היהדות. ועל כך יש תשובות רבות, שאני לא חושבת שזה הדיון כרגע. בכל אופן ולנטיין די, הוא יום מכירות, גם בארצות הברית, וכמו שכבתו לך עוד דרך של בחורות לקבל יחס מהבחור. לנו יש את חג טו באב, היו יכולים גורמים אכפתים לשווק אותו יותר במרץ, שיכבוש את ולנטיין די. הסילבסטר? עוד סיבה למסיבה, זה הכל לא יודעים מי הוא סילבסטר, וחוגגים את כניסת השנה האזרחית, אין רע בזה, וניתן לקרא לזה חגיגת השנה האזרחית אם לא נכנסים לויכוחים האם יהודים צריכים לחגוג במוזיקה ושתיה אני לא אוהבת זאת בלי קשר ליהדות ודת, אבל לא אשפוט אחרים על דרכהם להנאה, כל עוד לא פוגעים בזולת

tamarhp

New member
תודה על התשובה

לא מפריעה לי הטפשות - מפריעה לי ההתרחקות, כפי שכתבת. נניח שנעזוב בצד את הדיון האם לחגוג את החגים הלועזיים או לא - אבל מה לגבי ידיעת מושגים בסיסיים ביהדות, הרי בכ"ז זו מדינה יהודית וחיים כאן בין יהודים?

ענתר

New member
מדוע את משייכת

חוסר מושגים של מספר אנשים כהתרחקות שלהם מהדת למה את לא מיחסת זאת לבורות שלהם? אני יודעת את הדברים שדיברת עליהם, זה לא אומר שאני קרובה לדת נכון? ושוב אם את רוצה לדעת מדוע אני רחוקה מהדת, זה עניין לשרשור אחר

tamarhp

New member
תראי,

אפשר לשייך את זה לבורות שלה ם -אך לא רציתי להשתמש במילים "בוטות" מדי.. כי אז יקפצו עלי שאני אומרת שכל החילונים בורים וזה לא נכון.. אבל כואב לי שיש הרבה מאד חילונים שלא יודעים דברים בסיסיים ביהדות שלהם - ויש כאלו, נכון? (אני כבת דתית נתקלת בזה המון, וגם בעלי בצבא נתקל בהרבה מאד שאלות בנוגע ליהדות, ולפעמים מדובר בדברים מאד פשוטים ובסיסיים)..

למעלה