יהדות לחילונים

ענתר

New member
מאחר והדתיים נכסו להם את הדת

(מההתכתבות עפ מישהו למעלה בשרשור) הרבה חילונים אומרים לעצמם או קי זה שלהם, לא שלי. הרי במקום להגיד כל הזמן, אם אני חוגגת פסח, משמע אני חלק מהעם, נאמר: לא היא לא עושה כמונו זה לא נחשב אז אני לא רוצה להיות כמוכם, אני רוצה להיות כמוני, למה שאני מאמינה הדרך הנכונה. ולכן את רואה אותי בכאב מתרחקת אבל לא ביגלל זה אני לא יודעת דברים אני לא יודעת דברים ביגלל שבימקום לחנך אותי בדרכי אהבה לעולם הזה, מכן מיני סיבות לא ברורות לי, מלמדים כיום את בנותי התנך בדרך משעממת שמרחיקה אותם מכל דבר שמזכיר תנך וכתוצאה מכך את היהדות אני הייתי מלמדת את ילדי בית ספר יסודי, אך ורק את אגדות התנך, בשפה ברורה להן, שהולכת משנה לשנה והופכת ליותר שפה "תנכית" ומדברת תוך כדי כך על עמנו וההיסטוריה שלו, וכשהילדים גדלים, על הדילמות שחלק מהפרקים מעלים. אבל לא כך נוהג משרד החינוך, וחבל

ענתר

New member
תראי

אני טרחתי להתיחס לכאבך ולענות לך בתשובה ארוכה, ביזבזתי את זמני את עונה באמת חבל, ושמה עוד חיוך משמע? את לא חושבת שחבל? ומה חבל? שהדתיים נכסו להם את הדת? שאני התרחקתי מהדת? שלא מלמדים כפי שאני הייתי מלמדת? למה את רוצה שמישהו יתיחס ברצינות לכאבך, כשאת כל כך מזלזת בתשובה? מה אני צריכה להסיק מכך? שאם לא מסכימים אתך אז לא שווים התיחסות? שכל דעה שהיא לא: כן החילונים הללו לא יודעים שום דבר, הם תינוק שנשבה, מסכנים היא לא דעה מתאימה ?

tamarhp

New member
מה??

מה את רוצה ממני? על איזה חיוך את מדברת? זה סמיילי עצוב אם לא ראית. כן, זה חבל לי שהבנות שלך לומדות תנ"ך בצורה משעממת ומשרד החינוך לא עושה כלום עם זה - על זה היה ה"חבל". חבל לי שמשרד החינוך לא משקיע בלימודים האלו וגורם לילדים לשנוא את הסיפורי התנ"ך. לא זלזלתי בתשובה ואין לי מושג למה את עונה כך. ממש הופתעתי מההתקפה שלך.

ענתר

New member
ואני הופתעתי מהסמילי

משום מה אצלי במחשב הוא לא מופיע אלא רק הסוגריים והנקודות. אז ראיתי חיוך אני מבינה שעכשיו זה עצב אך איך אני יכולה לדעת מכל הדברים למה את מתכוונת? עכשיו הכל הובהר ואם נפגעת, אני מצנצלת

tamarhp

New member
גם אצלי זה סוגריים ונקודות

אבל שימי לב שקודם יש סוגריים ואז נקודותיים, כך שהוא בעצם עצוב ): לעומת - :) אני מצטערת שנפגעת |4u|

ענתר

New member
תודה על שיעורי הסמילי :)

מקווה שכמה שקיבלו ממנו הפוך, לא נעלבו

למעלה