יהדות מול מדע??

גיל פר

New member
יהדות מול מדע??

בס"ד

שלום רב,

להלן סרטונים מרתקים בנושא יהדות מול מדע

(אשמח גם להערות\הארות\הצעות לשיפור)

כוכבים -
https://www.youtube.com/watch?v=rz258ix1yw0
כדור הארץ עגול -
https://www.youtube.com/watch?v=-ZpdPUfw_Zk
דינוזאורים -
https://www.youtube.com/watch?v=LlWYKP9RF8k&t=2s
גיל העולם -
https://www.youtube.com/watch?v=Kz8rIHKe_uk&t=9s
זמן סיבוב הירח סביב כדור הארץ -
https://www.youtube.com/watch?v=7Vw5ismfL24&t=1s
הכרת כל היצורים בעולם -
https://www.youtube.com/watch?v=dIwPmfehpFg&t=6s
סוד האותיות -
https://www.youtube.com/watch?v=fttqK7F4-GE&t=3s
התאוריה של הכול -
https://www.youtube.com/watch?v=8_nn-KbkiDg
בברכה,
מה שמרתק הוא כמה רחוק דתיים ילכו כדי לתרץ את האמונה שלהם.

מתוך הסרטון בנושא כוכבים:
&nbsp
טענה ראשונה - מספר הכוכבים ביקום:
&nbsp
המדע מעריך בהערכה גסה את מספר הכוכבים ביקום איפשהו בין 10 בחזקת 21 ל 10 בחזקת 22. ע"פ החישוב שהסרטון מראה לפי התלמוד - 10 בחזקת 18. סטיה שהיא בין פי 1000 לפי 10000 בין החישוב התלמודי להערכה המדעית.
&nbsp
טענה שניה - מספר הכוכבים בגלקסיה:
&nbsp
המדע מעריך את מספר הכוכבים בגלקסיה ממוצעת בכמה עשרות מליארדים. התלמוד - 3.65 מליארד. סטיה של פי 10 בין החישוב התלמודי להערכה המדעית.
&nbsp
אבל הטענה השלישית היא באמת מדהימה - הסרטון טוען ברצינות שהמבנה שמתואר בתלמוד הוא המבנה האמיתי של היקום, והמדע המודרני עדיין לא גילה את זה!
&nbsp
והסיכום - הסיכום הוא פנינה של ממש:
"מהיכן זה ידוע ביהדות? קבלה מדור לדור! איש מפי איש... עד מעמד הר סיני...מבורא עולם... נותן התורה!"
&nbsp
והסיכום שלי - עורך הסרטון טוען ברצינות שהתורה והתלמוד על טבעיים, ושמשחק טלפון שבור שנמשך עשרות דורות יכול להעביר מידע בצורה אמינה מקצה אחד (מעמד הר סיני) עד הקצה השני (ימינו אנו).
&nbsp
בקיצור, אחרי שבזבזתי כמה דקות מחיי על השטות של הסרטון הראשון אין לי שום חשק לצפות בשטויות שבסרטונים האחרים.

Hameln

New member
תודה על התקציר שחסך לי צפייה בסרטון חירטוט בתשובה.

חנוך25

New member
גיל, אם אתה רוצה דיון במשהו

תכבד את באי הפורום ונסח במילים שלך מה הטענה ועל מה אתה רוצה לדבר.
ההפניה לסרטון יכולה להיות בנוסף, אך לא במקום.

אחרת תגובה לגיטימית בהחלט תהיה - הכל שטויות.
(גם בלי לראות את הסרטונים)

BravoMan

Active member
אני מת על אנשים שכותבים "בס"ד" בכל מיני חורים כמו

הודעות פורום!
&nbsp
מה עכשיו יעשו אנשי IT של תפוז כשיגיעה הזמן להחליף את הדיסק עליו שמורה ההודעה הזו?
הרי צריך גניזה!!!

&nbsp
ומה תעשה אם מישהו פה ישרשר לך תגובה בשבת????
&nbsp
בכל אפן, הנה מאמר יפה מעת סטטיסטיקן אמתי שמראה שבתנ"ך מוצפן המסר "אלוהים לא קיים" וגם מוצפן שם שקוטולהו וריילה כן קיימים!
https://gadial.net/2012/05/14/bible_jump_1
&nbsp
האם עכשיו תתחיל לסגוד לעתיקים במקום ל-"ה" שלך?
&nbsp
הסרטון על הדינוזאורים מצחיק במיוחד, כי הוא דוגמה מצוינת כמה אנשים כמוך, שרוצים להראות שיש קשר בין מציאות לסיפורי מעשיות עתיקים שלכם, נואשים.
&nbsp
בוא נסתכל רגע על הפסוק המלא:
וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים וְאֵת כָּל נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם וְאֵת כָּל עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ וַיַּרְא אֱלֹהִים כִּי טוֹב.
&nbsp
אז, אלוהים שלך ברא במקביל דינוזארים (לטאות גדולות) ואת כל העופות, בצורה נפרדת לחלוטין ובמקביל.
&nbsp
האם זה מה שהמדע טוען?
אפילו לא קרוב.
&nbsp
אז הדרך היחידה ליצור קשר כלשהו בין הפסוק הזה למדע זה לעקור ממנו 2 מילים ולשנות את משמעותן.
כי מה לעשות, "תנין" אינו "לטאה".
https://en.wikipedia.org/wiki/Alligator
https://en.wikipedia.org/wiki/Lizard
&nbsp
שים לב לסיווג המתפצל מצד ימין של העמוד.
&nbsp
ולבסוף בעניין "כדור הארץ העגול":
הטענה שזה הוכח רק לפני 500 שנה במשאו של קולומבוס היא טענה שגויה, שמבהירה שיוצר הסרטונים האלה הוא בור או שקרן.
&nbsp
כבר ביוון העתיקה לפני יותר מ-2000 שנה ידעו שכדור הארץ עגול.
יווני עתיק בשם Eratosthenes ביצע את המדידה המדויקת (יחסית) הראשונה של הקיף כדור הארץ בשנת 240 לפני הספירה!
https://en.wikipedia.org/wiki/Eratosthenes
וגם כאן:
https://www.windows2universe.org/?page=/citizen_science/myw/w2u_eratosthenes_calc_earth_size.html
&nbsp
סרטון הזה מדבר בכלל על ספר הזוהר שהוא תרמית מודרנית יחסית, בת כמה מאות בודדות בלבד, ממש לא 1200 שנה.
אבל אם כבר, לו מי שכתב את הספר ההזוי הזה היה באמת בעל ידע על העולם, הוא היה יודע שלכדור הארץ, כמו לכל דבר אחר בחלל, אין "למטה ולמעלה".
&nbsp
כמובן שהוא לא ידע זאת, והוא לא דיבר על כדור ארץ עגול או מסתובב אלא סתם כתב מטפורות "רוחניות" לעוסות...
&nbsp
וסתם לקינוח:
כשקולומבוס יצא להפלגה שלו, הוא ידע היטב שכדור הארץ עגול.
הוא לא ציפה כלל ליפול מהקצה שלו, אלא תכנן להגיע להודו בדרך חדשה.
&nbsp
מה שהוא לא ידע כמובן, זה שבינו להודו יש עוד איזה יבשת זניחה בשם "אמריקה".
(קולומבוס גם לא היה הראשון שהגיע לשם, אבל הוא לא ידע את זה)
&nbsp
וזו הסיבה שלילידים שם קוראים "אינדיאנים": קולומבוס ואנשיו טעו וחשבו שהם פגשו הודים! (India = Indians)

לא רק שתנין איננו לטאה

גם "דינו" איננו "גדול", אלא "נורא" או "מפחיד". לכן הפירוש המילולי של "דינוזאור" הוא לא "תנין גדול" אלא "לטאה נוראית". אלוהים פיספס פעמיים.

ו"התנינים הגדולים" לא יכולים להיות דינוזאורים מפני שלפי התנ"ך הם גרים בים וביאור, בדיוק כפי הידוע לנו על תנינים אמיתיים, בזמן שהדינוזאורים היו כולם חיות יבשתיות. אלוהים פיספס שלוש פעמים.

וחוץ מזה, בשום מקום בתנ"ך לא כתוב ש"התנינים הגדולים" כבר נכחדו. להיפך, בישעיהו כ"ז א' כתוב שאלוהים יהרוג את התנין רק באחרית הימים, ומכאן שהתנינים לא נכחדו ולא יכולים להכחד עד אז. אלוהים פיספס ארבע פעמים.

גיל פר

New member
גם אנחנו מתים עליך, איש יקר :)

בס"ד פירושו "בסיעתא דישמיא", כלומר "בעזרת השם". מילים אלו לא דורשות גניזה...

שים לב לסדר הקונסיסטנטי עם המדע: החיים מתחילים בים, עולים ליבשה, ובסוף האדם. בדיוק כמו שהמדע אומר. מי יכול היה לפני 3700 שנה "לנחש" דבר כזה? אם אני הייתי ממציא סיפור בריאה, הייתי כותב שהוא ברא את האדם ראשון, כי הוא הכי חשוב, אחר כך כדי שלא יהיה לו חשוך הדליק לו את השמה, ובסוף כדי שלא יהיה לו משעמם, ברא לו את בעלי החיים.
זה לא נראה לך קצת מוזר שכל סדר בריאת בעלי החיים מדוייק וקונסיסטנטי עם המדע...?

לגבי כדור הארץ העגול, הסרטון מאוד מדוייק. ראה בויקפדיה בערך "מודל כדור הארץ": הנושא הוכח, מדגיש הוכח, רק לפני 500 שנה. מה שהיה לפני כן זה דעות מסויימות ביוון העתיקה שהכדור עגול, שנדחו ולא התקבלו. לקח לאנושות תהליך ארוך מאוד עד שלאט לאט הנושא חדר ועד שלפני 500 שנה זה כבר היה מוסכם. שים לב שהזוהר כותב מה שכותב לפני 1900 שנה, עם המון פרטים (כגון הקטבים ועוד) שלא היו ידועים לאנושות אפילו לא לפני 500 שנה ובטח שלא לפני כן.

ההני בוגר פיסיקה בטכניון, בהצטיינות אם זה משנה משהו, וחותם לך שהסרטים מדוייקים.

לגבי גדי אלכסנדרוביץ' וההצפנות, מכיר את המאמרים שלו, אולי פעם אכתוב מאמר תגובה. בגדול הוא צודק, אבל הוא תוקף לא את היהדות אלא את הגילויים לכאורה של אדם בשם דרוזנין, שפרסם דברים לא נכונים (כלומר לא בדוקים סטטיסטית), ועשה המון רעש בתקשורת, מבלי לאשר את התכנים שלו אל מול מקורות היהדות. סתם מצא הצפנות מקריות ופרסם. וחבל. כי יחד עם שלילת הדברים שלו (בצדק), נשללו בתודעה הציבורית גם ממצאים שאין להם הסבר טבעי, גם לא במאמרים של גדי אלכסנדרוביץ'. ראה למשל בהתייחסות שלו עצמו ל-"מגלת אסתר". כל מה שהוא הצליח להגיד על זה שיש גמישות מסויימת בין "מגלת אסתר" עם או בלי י'. אפילו זה לא נכון, כי בכל מקום ביהדות תמיד זה בלי י', אבל גם הייתה גמישות כזאת, גם בלי להיות סטטיסטיקאי אתה יכול להבין שהממצא המובא אם הוא מדהים, אפילו תיקח בחשבון שיש שתי אפשרויות למצוא אותו. כדי שייצא 'במקרה' צריך שתהיינה אלפי אפשרויות.

בברכה ותודה על ההתייחסות היחסית עניינית (יותר טוב ממה שקיבלתי במקומות אחרים :) ).

BravoMan

Active member
זה יפה שאתה בוגר פיזיקה בהצטיינות מהטכניון

אבל לא נראה שזה השפיע על הידע ההיסטורי שלך ואפילו ההיכרות שלך עם ספר בראשית לוקה בחסר

&nbsp
בבראשית יש 2 סיפורי בריאה עם סדר שונה.
מי התבלבל - המחבר האנושי או אלוהים שלך?
&nbsp
בסיפור הראשון הסדר הוא:
1. שמיים (כלומר, אטמוספרה?)
2. כדור הארץ.
3. מים? לא רגע, לא כתוב שאלוהים ברא מים - הוא ריחף מעליהם, אז הם היו שם לפני האטמוספרה וכדור הארץ עצמו!
4. אור - שים לב! לפי התורה אלוהים ברא אור שבא משום מקום - לא מהשמש.
5. הפריד בין אור לחושך? מה זה אומר בכלל?
וכמובן יש בוקר וערב, אם כי עדיין אין שמש והאור בא משום מקום אז לא ברור איך בדיוק יהיה לך בוקר וערב. אבל ניחה, בוא נמשיך.
6. אלוהים מפריד בין מים לשמים (נו כי, מי שכתב את זה לא ידע למה שמיים כחולים, נכון? אני מניח שלמדת באופטיקה שזה לא כי יש שם מים
). או שזו דרכו של התנ"ך לומר שאלוהים המציא אידוי?
7. התאדו המים וצצה יבשה... זה לא בדיוק מה שקרה, אבל אתה פיזיקאי, לא גאולוג אז נסלח לך.
8. אמרת שכל החיים התחילו בים?
אז איך זה שביום השלישי ישר יצר אלוהיך צמחים ואפילו עצים נושאי פרי על היבשה, לפני ששם חיים כלשהם בים???
9. אוקיי, רק ביום רביעי, אחרי שיש לנו כדור הארץ עם אוויר, ים, ויבשה, נזכר אלוהים שלך שצריך שמש, ירח, וכוכבים.
&nbsp
זה סדר שתואם למדע??? מר פיזיקאי מצטיין?

&nbsp
אה, כן, וכוכבים הם "לממשלת בלילה", והם לא זהים לשמש נכון? טוב, אתה לא אסטרופיזיקאי, אז אתה לא יודע שכוכבים נמצאים בשמיים גם ביום, ושהם בעצם שמשות רחוקות, נכון?

&nbsp
10. עכשיו סוף סוף הגענו לייצר חיים (כלומר, שאינם צמחים), וראה איזה פלא: אלוהים שלך דילג!
יצר חיים בים וישר הקפיץ עופות לשמיים. אבל רק יום למחרת נזכר שכדאי לשים גם חיים על היבשה.
&nbsp
המדע מספר שזה קרה בסדר קצת אחר, אז הסיפור שוב לא תואם למדע, אבל זה כבר עניין של ביולוגיה ופלאונטולוגיה, לא לפיזיקאים

&nbsp
11. ובסוף האדם: לפחות בסיפור הראשון אלוהים שלך ברא זכר ונקבה לאדם בו זמנית.
בפרק הבא, אלוהים שלך יוצר קודם אדם - גבר בודד, אחרי שראה שהוא בודד, יצר כל מיני חיות, אבל האדם לא ממש התחבר אליהן, אז הוא לקח לו צלע ויצר ממנה אישה.
&nbsp
וזה תואם למדע? איזה מדע???
&nbsp
עכשיו, בעניין כדור הארץ וספר הזוהר:
ספר הזוהר הופיע בסוף המאה ה-13:
https://goo.gl/KV9rBv
כלומר לפני קצת יותר מ-700 שנה.
&nbsp
ממש לא לפני 1900 שנה!
&nbsp
זה שכדור הארץ עגול הוכח כבר במאה השלישית לפני הספירה בעזרת תצפיות, ורק ההדגמה הפרקטית נעשתה ע"י מג'לן בשנת 1522.
https://en.wikipedia.org/wiki/Spherical_Earth
&nbsp
אבל פיזיקאים כמוך לא מתבלבלים מעובדות נכון?
אם אתה תוהה למה אני כל הזמן נטפל לזה שכתבתה שאתה בוגר פיזיקה בהצטיינות מהטכניון, אז זה משום שלאף סרטון שצירפת אין קשר לפיזיקה.
&nbsp
לא רק שהם לא נכונים, גם הניסיון להציג את עצמך כסמכות בעזר התואר שלך הוא כשל לוגי:
http://www.haoona.com/encarticle_i.asp?id=116
&nbsp
אין לך טיעונים אמתיים להגן על הסרטונים אז אתה מנסה להציג עצמך כמומחה.
&nbsp
אתה לא הראשון שמנסה זאת כאן, אנחנו כבר רגילים, לא יעזור לך.
&nbsp
אין שום דבר על טבעי או ידע מיוחד בתנ"ך.
זה אוסף סיפורים די מגוחכים, שרק המאוחרים מהם מתחילים להכיל פרטים היסטוריים אמתיים, אבל גם כאן זה בערך כמו שרומנים היום מבוססים על היסטוריה אמתית אבל מספרים סיפורים בדיוניים.
&nbsp
אם יהדות היית תואמת למדע, חרדים לא היו נמנעים מכניסה לפלנטריום ולא היו נעלבים מהצגת גיל אמתי של מערות בארץ, ובטח שלא היה צריך להיות וויכוח בכנסת האם ללמד אבולוציה בתיכון.
&nbsp
מה לעשות שמדע ודת (לא משנה אגב, אם יהודית או אחרת) לעולם לא יוכלו לחיות בשלום, כל עוד לדת יש טענות על המציאות שסותרות את המציאות.
&nbsp

"ההני בוגר פיסיקה בטכניון, בהצטיינות אם זה משנה משהו..."

תמיד הדהים אותה הדיסוננס הקוגניטיבי שמדענים דתיים חיים איתו.
&nbsp
הרי אמור להיות ברור לך, כפיזיקאי, שעצם קיומו של אלוהים הוא בלתי אפשרי, ועל אחת כמה וכמה אוסף הסיפורים הבלתי מציאותיים שמרכיבים את התורה, החל מבראשית פרק א' - ומהצד השני, אמור להיות ברור לך, כדתי, שאלוהים לא רק שקיים אלא מחויב המציאות ממש, שאלמלא היה קיים לא היתה יכולה להיות מציאות, ולא רק זה, אלא שהוא גם נתן לנו את התורה ובשל כך התורה חייבת להיות אמיתית לחלוטין.
&nbsp
אין לי ספק שכבר בימי קדם היו מספיק אנשים שהבינו שלפחות חלק מהכתוב בתורה אינו תיאור מדויק של המציאות - ולכן המציאו את נושא הפירושים - וכך בכל מקום שהטקסט הכתוב לא תואם למציאות התירוץ הוא שאין לקרוא לפי הפשט, אלא לפי הדרש.
&nbsp
מעולם לא מצאתי ולו דתי אחד שיהיה מסוגל לתת קריטריון ברור להבחנה מתי יש לקרוא לפי הפשט ומתי לפי הדרש - כלומר - מתי הטקסט בתורה הוא משל ומתי הוא תיאור אמיתי של המציאות.
&nbsp
לעניינינו - ההתאמה ה "מדוייקת וקונסיסטנטית" בין התורה למדע פשוט לא קיימת - והסרטונים עצמם מראים את זה בבירור, בין אם זה הסרטון על הכוכבים, או זה על כדור הארץ העגול (למשל, אין שום בכדור הארץ שבו השמש זורחת תמיד - גם לא בקטבים - שם יש חצי שנה של יום וחצי שנה של לילה), וקולומבוס, כפי שכבר אמרו לך, ידע בוודאות שכדור הארץ הוא עגול, הנושא הוכח הרבה לפניו.
&nbsp
שני תיאורי הבריאה (בראשית א, ובראשית ב') סותרים אחד את השני במספר נקודות, ושניהם סותרים לחלוטין את מה שידוע למדע - שוב, בתור מדען אתה אמור לדעת את זה.
&nbsp
מספיק לקרוא את סיפורי הבריאה כדי להבין שהם תומכים במודל גיאוצנטרי ליקום שהמדע זנח כבר מזמן - וזה כשלעצמו צריך להדליק לך נורה אדומה או שתיים.

BravoMan

Active member
קצת הגזמת!

החלטת שהבחור מדען, אבל שנינו יודעים, שזה שמישהו סיים תואר ראשון בפיזיקה, גם אם זה בהצטיינות מהטכניון, לא הופך אותו למדען או לפיזיקאי

&nbsp
אבל בכנות, אני מעדיף אנשים כמוהו מאשר אנשים כמו פינוקי:
לפחות הוא מנסה להתאים את הסיפורים למציאות, במקום לנסות לכפות על המציאות להתכופף לסיפורים שהוא מאמין בהם.

לא כתבתי שהוא מדען, כתבתי בנוגע למדענים דתיים באופן כללי.

ואני לגמרי לא טוען שסיום תואר בפיזיקה (אפילו לא שלישי, בהצטיינות מ MIT) הופך אותו למדען או לפיזיקאי.
יותר מזה - עצם העובדה שהוא מעיד על עצמו כבוגר פיזיקה בטכניון בהצטיינות עדיין לא אומר שזה נכון - ובכל זאת, אני נותן לו להנות מן הספק ולא יוצא מנקודת הנחה שהאיש משקר. אם (כמו פינוקי) הוא יוכיח שהוא שקרן, אני מבטיח לך שאתייחס אליו בצורה דומה לזו שאני מתייחס לפינוקי.

גיל פר

New member
"קריטריון ברור להבחנה מתי יש לקרוא לפי הפשט ומתי לפי הדרש"

פרד"ס - פשט רמז דרש וסוד.

התורה נכונה בכל הרבדים. תמיד תמיד הפשט נכון, וגם הדרש, וגם הרמז, וגם הסוד.

אדם אנושי לא יכול לכתוב טקסט כזה, שיהיה נכון ומדויק לכל אורכו, בכל אות ובכל מילה, ובכל הרבדים השונים, אבל זאת בדיוק התורה.

BravoMan

Active member
אז זהו, זנחת את המדע לגמרי?

הראינו לך פה לפחות 5 דוגמאות שהפשט של התורה אינו נכון.
&nbsp
לאומת זאת, בתואר שלך היית אמור לפגוש לא מעט ספרים שנכתבו ע"י בני אדם והיו נכונים לגמרי.
אבל אולי לא באמת עשית תואר, אז אין לך מושג...
&nbsp
אגב, אם "התורה נכונה בכל הרבדים. תמיד תמיד הפשט נכון" תוכל בבקשה להראות לי נחש מדבר?
ולהסביר לי למה מטוסים לא מתנגשים באלוהים שלך?
הרי לפי הפשט הוא בשמיים

גיל פר

New member
מה הקשר? להלן תשובות לשאלותיך

קודם כל, מוזמן בשמחה להביא איזה פסוק שתרצה ואסביר לך את הפשט עד כמה שידי מגעת.

שנית, שאלת לגבי הנחש. לפי הפשט קיים אלוהים כל יכול, אז מה הבעיה עם נחש מדבר? אפילו השאלה לא מובנת לי...

שלישית, לגבי המטוסים, האם אתה שואל ברצינות? לפי הפשט האלוהים אינו גוף ואין לו דמות הגוף, ולכן בודאי ששום דבר לא מתנגש בו. והוא נמצא בכל מקום ולא רק בשמים, הנה הפשט: "וְיָדַעְתָּ֣ הַיּ֗וֹם וַהֲשֵׁבֹתָ֮ אֶל־לְבָבֶ֒ךָ֒ כִּ֤י יְהֹוָה֙ ה֣וּא הָֽאֱלֹהִ֔ים בַּשָּׁמַ֣יִם מִמַּ֔עַל וְעַל־הָאָ֖רֶץ מִתָּ֑חַת אֵ֖ין עֽוֹד" .(דברים ל', לט').

עכשיו ברצינות, אם יש לך כוונה רצינית להתעניין ולדעת, בשמחה, תביא כל פסוק שאתה רוצה ואסביר כפי יכולתי.
אבל בבקשה - אם זה סתם בשביל לקנטר אז תחסוך לך ולי את הזמן...

BravoMan

Active member
מה לא מובן לך?

בוא תראה לי דוגמה לנחש שמדבר. זה כל מה שביקשתי.
אתה יודע איפה למצוא אחד?
כי למיטב ידיעתי, לא קיימים כאלה.
&nbsp
לא שאלתי אותך אם יכולים להיות או לא יכולים להיות.
בתורה כתוב שיש, אז תראה לי איפה יש!
כי זה מה שהפשט אומר!
&nbsp
לגבי מטוסים - כן, ברצינות, אנחנו הרי מדברים על הפשט - פירוש מילולי!
אז "שמים מעל" - זה בדיוק זה - בשמיים, היכן שטסים מטוסים.
ו-"הארץ מתחת" הרי שזה מתחת לאדמה.
אני לא שואל איך עובדי מכרות ונהגי רכבת תחתית לא נתקלים בו, כי "הארץ" עמוקה, אז אולי פשוט עוד לא הגענו אליו, אבל כבר טסנו מעבר ל-"שמיים" - כל הדרך לחלל, ועדיין לא ראינו אלוהים...
&nbsp
ועכשיו ברצינות: תסביר לי למה בבראשית כתוב שדשא נברא לפני השמש?
אם אתה רוצה דיון רציני, תענה על מה ששואלים אותך, לא על מה שנוח לך לענות למרות שלא שאלו אותך!

גיל פר

New member
מובן, מובן...

עניתי בדיוק על מה ששאלת. אם אתה רוצה תשובות רק על פי הפשט, אז בבקשה, תזרום עם הפשט, אבל כל הפשט עד הסוף, לא רק חלקים.

אם אתה לא מקבל עקרונית את כל הפשט - אז אין מה לשאול, אתה לא מקבל וזהו.
אם אתה כן מניח לרגע שאתה מקבל את הפשט, ומנסה להגיד שכתובים בו דברים שלא יכולים להיות - אז הנה עניתי לך. הפשט מסביר לך איך יכול להיות נחש מדבר, כי כתוב שיש אלוהים כל יכול, אז מה הבעיה?

הפירוש המילולי של הפסוק שהבאתי לך הוא שה' בכל מקום: בשמים, וגם מעל השמים, וגם בארץ, וגם מתחת לארץ. כלומר בכל מקום (גם פשט צריך קצת ללמוד כדי לדעת לקרוא, כי תזכור שאתה קורא עם עברית של ימינו שחודשה על ידי אליעזר בן יהודה, וצריך קצת ללמוד תורה כדי להבין את כוונת המילים אפילו ברובד הפשט הפשוט ביותר).

לא כתוב שדשא נברא לפני השמש. שים לב טוב, המילים מדוייקות מאוד. הפועל "ברא", כלומר יצירה יש מאין - 'לא היה ופתאום יש' - מופיע אך ורק בשלושה מקומות: בפסוק הראשון (כל החומר נברא ברגע הראשון. קונסיסטנטי עם המפץ הגדול של המדע), ואחר כך עוד פעמיים, בהקשר של היווצרות החיים (החיים זה משהו שחדש שבאמת לא היה ברגע הראשון של היקום, גם זה קונסיסטנטי לגמרי עם המדע). בשאר המקומות הפעלים הם "ויצר" לשון לתת צורה, או "ויבדל", וכולי, כלומר הוא עושה סדר בחומר שכבר קיים. שוב, בדיוק כמו שהמדע אומר: כל החומר קיים ברגע הראשון של המפץ, ומכאן והלאה רק מתארגן ומסתדר במקומו עד שהיקום נראה כמו שהוא נראה היום.

עד כאן באופן כללי, עכשיו לגבי הדשא והשמש. שים לב שכל תיאור הבריאה בששת הימים מדבר על איך שהדברים נראים מכדור הארץ. ואכן, בכדור הארץ הצמחייה נוצרה עוד לפני שהשמש נראתה (היה כאן אור, אך השמש לא נראתה - האטמוספירה היתה סמיכה מדי. אם אתה צריך אשלח לך קצת קישורים על זה). הסדר מדויק להפליא, קונסיסטנטי עם המדע.

אגב, המדהים באמת הוא שבאותם פסוקים בדיוק, שמדברים בכלל על סדר הבריאה בכדור הארץ, מקודדים לך גם סדר היווצרות היקום, די מדהים. תראה בסרטון על גיל העולם, מתמטיקה שאי אפשר להתווכח איתה... הנה:

https://www.youtube.com/watch?v=Kz8rIHKe_uk&t=9s

טענת, אז תוכיח...

"בכדור הארץ הצמחייה נוצרה עוד לפני שהשמש נראתה (היה כאן אור, אך השמש לא נראתה - האטמוספירה היתה סמיכה מדי. אם אתה צריך אשלח לך קצת קישורים על זה). הסדר מדויק להפליא, קונסיסטנטי עם המדע."

אנא שת, את הקישורים שמראים שהצמחיה נוצרה בזמן שהאטמוספירה היתה סמיכה מבכדי שניתן יהיה לראות את השמש.

"הפועל "ברא", כלומר יצירה יש מאין - 'לא היה ופתאום יש' - מופיע אך ורק בשלושה מקומות: בפסוק הראשון (כל החומר נברא ברגע הראשון. קונסיסטנטי עם המפץ הגדול של המדע)"

זה לא מה שהמודל של המפץ הגדול אומר. המדע של היום לא יודע מה קרה לפני המפץ הגדול. יש מדענים שמשערים שהיקום התקיים קודם למפץ הגדול, ואז חוק שימור המסה והאנרגיה לא הופר כי הם התקיימו קודם למפץ.

למעלה