יהודי או ישראלי?

יהודי או ישראלי?

כן, שאלה שפשוט לכתוב, אבל קשה להבין ולענות. בכל אופן - מה אתם יותר: יהודים או ישראלים? (ובעצם איך אתם מגדירים יהדות ואיך אתם מגדירים ישראליות?) אני, אגב, תלמיד י"ב בתיכון חילוני, אני מרחיב "מחשבת ישראל" ברמה של חמש יחידות לימוד, ואני מתעסק הרבה בפילוסופיה, פילוסופיה יהודית ובנקודות חיבור בין פילוסופיה ליהדות.

tiptip4u

New member
ישראלית...

אניממש לא מקיימת מצוות והכל, אני שונאת תנ"ך, ואנילא אוהבת את הדת בכלל-בכלל... מצאתי כל כך הרבה דברים לשנוא בה.

tiptip4u

New member
ובקשר לשאלה השנייה-

אני לא יודעת איך להגיד יהדות או ישראליות... כמובן שיהודי שלא מישראל ואין לו אזרחות ישראלית לא יכול להיות ישראלי
... אבל בעקרון- לדעתי זה אישי, פנימי. כל אחד מרגיש אם הוא יהודי או ישראלי-ואין לזה בכלל קריטריונים

tiptip4u

New member
קרובי המשפחה הדתיים...?

האמת, כלום... איןבי שומדבר שקשור לדת...

אני לא מסכיים איתך

ישראליות זהו לאום (אין דרכון יהודי, נכון?) יהודת זאת דת (אין אל לישראליות...)

my chinese lady

New member
שאלה

אני חושבת שחלה כאן טעות שגם אני לא יודעת לפתורה. אנחנו תמיד מתבלבלים בין לאום ודת..הרי יש לאום יהודי ואכן לפני כמה שנים אפילו כתבו בתעודת זהות "יהודי", ויש לאום ישראלי... מישהו יכול להסביר פה איך זה שיש שני לאומים (או שני שמות לאותו הלאום?)

Vdrums

New member
אני ישראלי.

הקטע של התעודת זהות לדעתי טיפשי, כי ת"ז או דרכון מצביעים על היותך אזרח מדינה מסויימת ואני לא רואה את החשיבות של ציון הדת. אני חושב שרק בארץ יש את זה. לא נראה לי שמדינות אחרות רשום נוצרי/מוסלמי וכו'...

selgarat

New member
זה לא רשום כדת

זה שבישראל הדת והעם באים עם אותו שם זה בהחלט מבלבל אבל בתעודה שלך רשום העם שלך. כאן אנחנו נכנסים כמובן לקטע מעט גיזעני. אומנם אומרים שרשום יהודי מטעמי ביטחון, כי במדינה שלנו יש המון קונפליקטים אפילו עם גורמים מבפנים. אבל ברור לחלוטין שאם גרמנים יתחילו לרשום יהודי וארי בתעודות זהות גרמניות אז העולם כולו יקום בצעקות. אבל לנו מותר.

selgarat

New member
דת, לאום, אזרחות (מדינה)

הדת מגדירה במה את מאמינה. הלאום מגדיר לאיזה עם את שייכת. האזרחות מגדירה באיזו מדינה את אזרחית. ככה שבמקרה שלנו אנחנו שייכים ללאום (עם) היהודי למדינת ישראל, ואין קשר בין השניים, לגבי הדת זה כבר כל אחד והעניינים שלו. את יכולה להשתייך לעם היהודי בלי להשתייך לדת היהודית (למרות שהרבה טוענים אחרת) כדי להבליט את זה יש בודהיסטים ונוצרים יהודיים. במקרה קיצוני (אני לא מכיר כזה) יכול בהחלט להתקיים מוסלמי יהודי.

selgarat

New member
אתה לא שואל את הבן אדם הנכון

בשבילי זה לא אומר כלום אבל יש כאלה שיוכלו לתת לך תשובה על 5 עמודים.

selgarat

New member
דווקא מאוד קל לענות

יש לשניהם הגדרות שאומרות שאו שאתה כן כזה או שלא, אין יותר או פחות. יהודי הוא מי שאמא שלו יהודיה וכמו שאמרו לי כבר בפורום הזה אי אפשר לברוח מזה. ישראלי לפי הגדרת המדינה הוא אחד שמחזיק אזרחות ישראלית (תעודה כחולה) או ילד מתחת לגיל 16 שרשום בתעודה של הוריו הישאלים כבנם. ככה שלפי ההגדרות האלה אני ישראלי יהודי ובשניהם הכי הרבה שאפשר. כמובן שמתוך ההגדרות ישראלי אתה יכול להפסיק להיות ויהודי גם אחרי מותך תמשיך להיות אבל זה לא משנה את הרעיון שאתה שניהם באותה מידה בדיוק.

טעות שלי.

אבל השאלות שלי הן: א. איך אתה מגדיר לעצמך מה זה להיות יהודי? ב. איך אתה מגדיר לעצמך מה זה להיות ישראלי? <זה השלב הראשון>

למעלה