יהודי או ישראלי?

lala897

New member
זהו בדיוק שזה חלק מהדת

(לא נכנס לויכוח בין מדינה לארץ, אולי פעם אחרת) אבל להיות ישראלי זה חלק מהדת, חלק חשוב ונכבד אבל עדיין חלק ולכן אם תהיה מציאות שאני יצטרך לא לקיים מצוה אחת מהתורה או לר לקיים את התורה כולה אז אני יוותר על הארץ ולא על התורה כולה.

ארץ ישראל היא לא מצווה אחת

כל התורה בנויה רק על ארץ ישראל!!! הרי לאחר שבני ישראל קיבלו את התורה המטרה שלהם הייתה להגיע לארץ ישראל כי אי אפשר לקיים את התורה בלי לחיות בארץ ישראל אין דבר כזה לוותר על ארץ ישראל בשביל לוותר על שאר המצוות בתורה כי כל המצוות הם קשורות לארץ בדרך כלשהי

lala897

New member
זה נכון שא"י היא חלק ענק וחשוב מהדת

זה נכון שהמצוות מגיעות לשלמות האיכות רק בא"י. אבל בכל זאת יש מציאות של "לוותר על א"י בשביל לוותר על שאר המצוות בתורה" כי אם לא היתה לנו אפשרות לחיות פה. כמו שהיה בעבר- גלות בבל, למשל. אנחנו לא מחויבים למות העיקר לחיות בא"י. וגם יש מציאות של לשמור את היהדות הגולה. הדת לא מגיעה לשלמותה אבל ניתן לשמור עליה כי א"י זה חלק ממנה, חלק חשוב מהמהות של הדת, אבל עדיין לא כולה אלא חלק. אי אפשר להגיד שהדת וארץ ישראל שוות בחשיבות כי א"י היא חלק מהדת והדת היא לא חלק מארץ ישראל. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי טוב.

אני לא ממש מסכים איתך

ארץ ישראל עם ישראל ותורת ישראל הם שלוש דברים שלא יכולים להתקיים אחד בלי השני. כל התורה שהיתה בגולה היא רק בבחינת לשמור את המסורת ולא קיום מצוות של ממש.

tamarhp

New member
את התורה

ניתן לקיים גם בגלות (כשאין ברירה) תורה מתקיימת ללא ארץ ישראל. אבל מה תעזור לך א"י אם אין תורה?

lala897

New member
לא נכון.

שמירת התורה בגלות היתה קיום של מצוות ממש. קיום חסר. חסר השלמות של קיום מצוות בקדושת א"י אבל קיום. הנה תראה דוגמא. בגלות בבל אין שום חיוב ואולי אני יכולה לאמר שאפילו אדם שנוהג כך עבר על איסור- להגיד אני לא זז מארץ ישראל ולמות לשם כך. לעומת זאת יש חיוב למות אם דורשים ממך להמיר את דתך נכון? ז"א שה' לא העמיד את חשיבות הדברים בצורה שווה.

פלסטיק

New member
את מי אתה אוהב יותר, אמא או אבא../images/Emo35.gif

יש שאלות שלגביהן אין "יותר"

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

בשבילי יותר חשוב להיות יהודיה מאשר ישראלית, אבל אני עצמי יהודיה ישראלית...

tamarhp

New member
אותו דבר?

ישראלי - זה קשור למקום בו נולדת/גר יהודי תוכל להיות בכל מקום בעולם - וזה קשור לעם שאליו נולדת, הדת בה אתה מאמין.

זה לא מה אתה

זה למה אתה מתחבר יותר (ולמה אתה מתחבר יותר). עלל כולנו נכפה (לא בחרנו) להיות יהודים וגם ישראלים, אבל למה אתה מתחבר יותר?

Red R

New member
יהודי ישראלי

השאלה היא לא שאלה קלה כלל אך אני חושב שהיהדות שלי לא מתבטאת במצוות דווקא אלא בהיסטוריה משותפת לפעמים אנשים שוכחים שליהדות יש הרבה זרמים ולכל אחד יש פירוש שונה לדת לכן אני מחשיב את עצמי יהודי וישראלי למרות שאני לא שומר מצוות ונלחם ללא הרף בכפייה הדתית

על בדיוק אני מדבר!../images/Emo13.gif

אז יהדות בשבילך היא ההסטוריה המשותפת של כולנו? מה עוד?

SupermanZW

Well-known member
לא יודע

אני יהודי כי אני מאמין בה' ללא שליחים (ישו, מוחמד וכו'), אני לא דתי. אני ישראלי פשוט כי נולדתי בישראל. לא יודע מה אני יותר, אין לכך שום משמעות, גם לא היגיון. אך הדבר אחד אני בטוח, יותר מהכל, אני בן אדם!

זה בטוח ואני מסכים איתך

אני מדבר על בחירה: אתה בוחר להאמין באלוהים (ולכן אתה יהודי) אבל האם אתה בוחר להגדיר את עצמך כישראלי (מתוך בחירה שלך)?

SupermanZW

Well-known member
אם כך

מתוקף הגדרות קשמיות אני יהודי וישראלי, אך מתוך בחירה? בחרתי להאמין באלוהים (לכן אני רואה עצמי כיהודי), לא בחרתי היכן להיולד (בעצם את זה אף אחד לא בוחר), אם מתוך הזדהות או שאיפה או מנטליות עלי להגדיר את עצמי אז אני קנדי למרות שלא הייתי שם עדיין...

חחח.. אהבתי

אני מתכוון, האם אתה מרגיש שייך? (כי אני לא מרגיש שיש לי אפשרות להשתייך ל"ישראליות", ומעניין אותי לדעת מה עם השאר)

SupermanZW

Well-known member
לא

אני לא מרגיש שייך, אני מרגיש שאני חי במדינה ששוללת את החופש שלי בדברים בסיסיים בגלל כל מיני עקרונות דתיים המנוגדים לדמוקרטיה, אני חי במדינה שמפלה אותי כיהודי מול הערבים, בעוד שהיא רואה עצמה כמדינה יהודית, הערבים לא משרתים בצבא, מקבלים יותר כסף עבור הילדים שלהם מהמיסים שאני משלם, בונים בתים בלתי חוקיים והמדינה לא אוכפת עליהם את חוקיה, לעומתם אני צריך לקנות בית במחיר מטורף ולשלם משכנתא כמעט כל חיי, להם מאפשרים לגור בכל מקום שירצו ואילו ליהודים לא נותנים לרכוש קרקעות בישובים ערבים וכו', אני חי במנטליות אלימה שאני מתנגד לה, ושם לב שדווקא האזרחים שתורמים הכי פחות למדינה מקבלים ממנה הכי הרבה, אני מרגיש שאני נמצא כאן ממש בטעות. בפועל מדינת ישראל אינה מדינה יהודית, כי דווקא היהודים מופלים מול הערבים, לאת כבר הסברתי, כמו כן מדינת ישראל אינה מדינה דמוקרטית, משום שרבים מחוקי המדינה נוגדים את עקרונות הדמוקרטיה (במיוחד שוויון בפני החוק, שוויון זכויות ושוויון חובות), מדינת ישראל של היום בוגדת בכל הערכים שלשמם הוקמה, ואני כיהודי שמצפה מהמדינה להיות יהודית ודמוקרטית ומרגיש את ההפך בהחלט לא מרגיש שייך.

למעלה