יהודי או ישראלי?

selgarat

New member
אם אתה מדבר על תחושה פנימית

אז ההגדרה היחידה שאני נופל אליה, וגם זה לא כל הזמן, זה בן אדם. יהודי אני כי כפו את זה עליי, אין בי שום רמז ליהדות מעבר לזה. ישראלי אני רק כי יש לי את התעודה, אם הייתי יכול למחוק את הסממנים היראליים ממני הייתי עושה את זה אתמול כבר. אני לא אוהב מישהו יותר כי הוא ישראלי ואני לא אוהב מישהו יותר כי הוא יהודי. כשאומרים לי שהיה פיגוע כואב לי כי מתו אנשים בדיוק כמו שכואב לי על כל אחד אחר שמת מתוך שינאה וזה כולל גם את המחבל שגם המוות המיותר שלו מכאיב לי.

את זה אני מאוד מעריך ואני גם מזדהה

העניין הוא לנסות להרגיש שייך, עם בחירה. לנסות ולראות לאיזה דבר אתה מרגיש יותר שייך מבחינת החובות והזכויות שהוא מציע לך (או כל שיקול אחר)..

selgarat

New member
בכל מקום בעולם

יש חובות ויש זכויות, בכל מקום שתבחר לגור בו תצטרך לשלם על זה מחיר. כשאני מסתכל על המחיר שצריך לשלם כדי להיות ישראלי אני לא ממש מצליח לראות איזון כלפי מה שאתה מקבל. בעיקר אם אתה מסתכל מסביב ורואה כמה הרבה פחות תשלם אם תחייה במקום אחר.

יש ערכים ב"ישראליות"...

יש ערכים ב"ישראליות" (נקוב בשמם!) כפי שאתה רואה אותה (לא הגדרה פורמלית) שאתה מתחבר אליהם?

Dool

New member
בשבילי..

יהודי מלידה הוא בעל הורה יהודי (גם אמא, גם אבא מה לאבא אין שום חלק בילד? שטויות!) ונכון, יהודי מלידה הוא תמיד יהיה אבל יהודי מאמונה זה עניין שלו.

זאת אומרת

שאתה בעצם "תקוע" עם היהדות שלך? ועוד שאלה: אם אתה יהודי לפי ההלכה (אמא, או גיור) אז אתה גם מחוייב לשאר הדברים שיש להם הלכה? (או התלמוד?)

Dool

New member
אני יהודי. לא יכול לשנות את זה

אבל בפנים אני לא כל כך מרגיש ככה. כמובן שאת הדברים הבסיסיים אני עושה (ערב חג וכו') כי עדיין יש לי קשר אבל זה שנולדתי יהודי אין לי מה לעשות בנוגע לזה. נולדתי יהודי אבל יש לי את הבחירה אם לחיות כיהודי או לא.

Dool

New member
האמת?

אני לא ממש מעורב בזה אני פשוט מצטרף אל משפחתי לכמה דקות וזהו. ושוב יש לי קשר קטן ליהדות.

ganooov

New member
../images/Emo45.gif. ../images/Emo13.gif

לגבי מדוע אין לאבא חלק בקביעת היהדות - מכיוון שהיהדות היא היא מגדירת הלאום, והתורה היהודית עצמה כתוב שהאמא קובעת את לאום הילוד (והאבא מגדיר את השיוך השבטי של הילוד), לא רק שאין לך אפרות לברוח מזה, אלא גם שהיהדות לא שמה קצוץ על דעתך בעניין האבא
. הנקודה מאחורי זה היא יותר קבלית, בכל מקרה.

selgarat

New member
הסיבה למה יהדות נקבעת לפי האמא

לא שייכת לקבלה אלא להגיון פשוט. אמא מאוד קל לברר מי היא ולדעת בביטחון מלא, זאת שילדה אותך זו אמא שלך. לגבי האבא, בוא נגיד שברור למה פחות בטוח מי האבא של הילד. נניח שאתה רוצה להפוך ילד ליהודי והיהדות הייתה נקבעת לפי האבא אז היית צריך לסמוך על מילה של מישהי לגבי האבהות. (כל זה כמובן נקבע לפני שיכלו לעשות בדיקות הוכחת אבהות, אולי היום יש אפשרות לשנות, אבל אין ממש צורך כזה).

selgarat

New member
בסדר איך שתרצה

העובדה היא שהמצב ככה, מה זה חשוב למה אי אפשר לשנות אם אף אחד לא רוצה לשנות.

ganooov

New member
כלומר.. ../images/Emo13.gif

לדעתך גם ניתן לבטל את האיסור על נישואים כפולים לנשים (שני בעלים לאישה אחת), מכיוון שחלחק מן האיסור הוא מפני שאי אפשר לדעת מי האב...

lala897

New member
תלוי-

מבחינה מעשית- אני יהודיה בדיוק כמו שאני ישראלית מבחינה השקפתית- אני יהודיה יותר מאשר ישראלית. יהודיה זה מי שאמא שלה יהודיה, ישראלית זה מי שנולד בישראל. תיאורתית אם היה מצב שהייתי צריכה לבחור בין להיות יהודיה או ישראלית הייתי בוחרת יהודיה, הדת יותר חשובה לי מהארץ.

אני מתכוון

לפן הרגשי-אישי שלך, לא לחלק הרשמי (כי(אני מניח ש)כולנו יהודים וישראלים). מה ביהדות מחבר אותך יותר שאין בישראליות?

lala897

New member
היהדות זה המטרה שלי התכלית שלי

המהות שלי הישראליות זה חלק מהמהות שלי, חלק חשוב אבל לא הכל.

למעלה