"יהודי איראן יענדו סרט צהוב"

אורוש 11

New member
ארח זה לא פשוט מה שאמרת

תאר לך מצב בו נשיא איראן ירכז את כל היהודים במקום אחד ולפני מתקפה כלשהיא יאמר בפירוש אם אתם תוקפים כל היהודים האלו מומתים. אז לא צריך לקחת את השיקול הזה? ודאי שצריך!

אני לא אוהב להיות אכזר, אבל אם

צריך לשקול 25000 ואיראן לא מהווה איום לעומת לחוס על 25000 ואיראן תהווה איום על יותר משישה מליון רק במדינת ישראל עצמה, אז הצלת מדינת ישראל גוברת. נשמע אכזרי נשמע אפוקליפטי אבל זה המצב.

אורוש 11, בזמן מלחמת העולם השניה

היו דרישות כלפי בנות הברית להפציץ את מחנות ההשמדה באירופה. בנות הברית לא רצו לעשות זאת בדיוק בטענה דומה - של פגיעה בחפים מפשע הנמצאים במחנות. אם אותם מחנות היו מופצצים בשלב מוקדם, כמה מליוני יהודים (וגם לא יהודים) היו ניצולים? לפעמים על מנת להציל מליונים יש להקריב רבבות. אני כולי תקווה שיהודי איראן יצאו משם ולא יהיו בסכנה, אבל אם עומד השיקול של הצלתם אל מול הצלת מליונים במדינת ישראל - לדעתי אין כאן בכלל שאלה.

אורוש 11

New member
בסדר אחי, אני עכשיו הבנתי אותך בד

יוק.זאת אומרת רק אם יש סיכון ודאי למדינת ישראל וליהודים בה , רק אז אין להתחשב ביהודי איראן.

mean girl 16

New member
טיפשים

מה מנע מהם לעלות עד עכשיו? הם לא ראו מה קורה עם הצורר הזה? זאת תהיה בעיה ענקית להביא אותם עכשיו. הוא מחזיק אותם כבני ערובה. חייבים לדאוג לטפל באיראן בדחיפות למרות שיש שם 25 אלף יהודים. אני עם ארח בעניין.

טלמ

New member
אסור שאנחנו נטפל ישירות

כי אז כל מדינות ערב העוינות יתקיפו אותנו, ארה"ב&אירופה יעשו לנו פרצופים... לא צריך את זה. בוש ידאג לתקיפה שם לפני שהוא יסיים את הקדנציה שלו ואנחנו נוכל, מקסימום, להיות בשורה האחורית של התוקפים יחד עם גרמניה ופולין. בכל מקרה, צריך להעלות את כל היהודים לארץ

mean girl 16

New member
זה בכלל לא פשוט כמו שאתה אומר

להעלות את יהודי איראן לארץ. אני מקווה שזה יתאפשר, קשה לי להאמין. טעות אידיוטית שלהם שלא עלו עד עכשיו

טלמ

New member
כנראה היה להם סיבות משלהם

וזה לא משנה עכשיו, הדבר הכי חשוב זה לחלץ אותם ממשטר האימים הזה...

אורוש 11

New member
טלמ

איך לדעתך אפשר להעלות אותם בכלל? הרי אם נשיא איראן לא יסכים בשום אופן זו תהיה ממש בעיה רצינית.

השאלה אם הם רוצים בכלל לצאת

אם הם לא רוצים מיוזמתם לצאת - אי אפשר להוציא אותם. אם הם רוצים, אז שחקן מפתח היא רוסיה. לרוסיה יש קשרים טובים עם איראן, כולל קשרים טכנולוגיים וצבאיים. אם רוסיה תלחץ על איראן לאפשר ליהודים (אלה שרוצים) לצאת לתחומיה (של רוסיה), אז זה אפשרי. בכל מקרה אסור שהיעד המוגדר תהיה ישראל, כי אז האיראנים יסרבו מראש. אבל בכלל, יש לי שאלה עוד לפני כן: האם ידוע שיהודי איראן לא יכולים לצאת מאיראן? האם מונעים מהם לעשות זאת?

אורוש 11

New member
אני חושב -אבל לא בטוח

שאכן הם מנועים לצאת בפרט שהשלטון שם התחלף. מה שידוע לי שבעבר השלטון הקודם הסכים לחלק מהיהודים לצאת אבל רק לארה"ב.

השלטון שם לא התחלף

הנשיא התחלף, אבל הנשיא אינו השלטון באיראן. הוא אף אינו הסמכות העליונה. המהפכה האיסלמית השלטת באיראן שולטת בה כבר 26 שנים, והאיש הקובע, המנהיג הרוחני, האיאתוללה עלי חמינאי, כבר נמצא בעמדה זו מאז מותו של חומייני, הרבה הרבה שנים. נ.ב. רק השבוע פורסם שחמינאי ביטל הוראה של אחמדינג'אד, לאפשר לנשים להיכנס למגרשי כדורגל ולצפות במשחקים.

טשאפק

New member
הם יכולים לצאת

למיטב ידיעתי אין איסור על אזרחי איראן ובכלל זה היהודים לעזוב. קראתי לא מזמן על יהודי שעלה לישראל וחזרו לבקר באיראן, והסתבך שם, בגלל שידעו שהוא בא מישראל - החרימו לו את הדרכון והיה צריך שוחד כדי לצאת. כך שעלולים לעשות בעיות למי שחוזר ובמיוחד למי שחוזר לאחר שהיה בישראל, אבל בעיקרון אין מניעה לעזוב.

זה גם מה שאני ידעתי, אבל לא הייתי

בטוח. אגב, אני גם שמעתי רק לאחרונה על מומחים מישראל (נדמה לי לחקלאות) שהגיעו לאיראן.

טשאפק

New member
מומחים מישראל באיראן?

או שזה קרה בימי השאח, או שהם באו עם דרכונים זרים ולא הזדהו כישראלים.

לא בימי השאח, בימים אלה ממש

אכן הם הגיעו עם דרכונים זרים, אבל היותם ישראלים הייתה ידועה.

אורוש 11

New member
איזה מבצע חשאי?!

הרודן הזה סימן אותם. נראה לך שישראל יכולה עשות מה שעשתה באנטבה ?ודאי שלא. כאן מדובר בכ-25 אלף. כמו כן אי אפשר להערים על שלטונות איראן ולהוציא בחשאי את היהודים , מיכוון שהרודן הזה סימן אותם , ולא יניח להם ל"זוז"

trigotrigo

New member
לא קשור לאנטבה

איך אתה חושב שהעלו את יהדות אתיופיה? אל תדאג, הגניוס היהודי מתוחכם משנדמה לנו.

למעלה