אנחנו אכן מתייחסים לאותן עובדות, אבל אני יודע מה היה אתמול
ןיותר חשוב מזה - אני מסתכל בתמונה הכוללת, ולא לובש BLINDERS שממוקדים בנקודת אינפורמצייה אחת ומתעלמים מכל מה שמסביב.
ראשית - אני מתייחס למה שהאדון אומר בוידאו קליפ.
הטענה שלו היתה שהמפלגה הדמוקרטית כרגע הפסיקה לרקוד "מה יפית" בפני ה"יהודים", וכרגע מחלה את פני ה"מוסלמים".
ואת זה הוא מבסס על הטענה שלו שה"מוסלמים" בארה"ב כרגע שווים באוכלוסייתם ליהודים.
מכיוון שאנחנו, לטענתך, מסתכלים על אותם נתונים - אנחנו רואים שזה פשוט לא נכון. בצורה קטגורית.
המשפט שאת מצטטת מתוך המחקר של PEW מדבר על כך שבשנת 2050 - המוסלמים יהיו ה"קבוצה הדתית" השנייה בגודלה אחרי הנוצרים בארה"ב.
כלומר - בעוד כ 30 שנה.
אבל אם תרחיבי את מנעד החיפושים שלך במחקרים שנושא, תגלי נייר מאוד מעניין של PEW לגבי התחזית שלהם לאוכלוסיית ארה"ב בשנת 2065.
לטענתם, יהיו פה 441 מליון איש.
מתוכם - יותר מ 100 מליון צפויים להיות אנשים שאינם נמצאים כרגע בארה"ב.
"מהגרים ובני מהגרים" שיגיעו במהלך שלושת העשורים הבאים.
פתאום - המספר הזה של 8 מליון "מוסלמים" בשנת 2050 מתגמד לעומת המספרים של המהגרים שאינם מוסלמים שיגיעו לארה"ב.
וזה מבליט בצורה מאוד חדה את הבעיה של "סיווג לפי דת" - כי רבים מהמהגרים הללו שיגיעו לכאן אינם "נופלים" לתוך הדליים של 3 הדתות המונותאיסטיות.
תגידי - חשבת פעם על המהגרים ההודים?
יש כרגע 2.4 מליון מהם בארה"ב. יותר מכפול ממה שהיו פה לפני 10 שנים.
בניגוד למהגרים אחרים (הסינים, למשל) - ההודים שמצליחים להגיע לכאן מעוניינים מאוד להתאזרח בארה"ב, וכשהם מגיעים לקו המטרה הזה - רובם מבקשים "איחוד משפחות" עבור קרובים שעדיין נמצאים בהודו.
כרגע - הקהילה ההודית היא פחות משליש מהגודל של הקהילה היהודית, וחלקה הגדול הם ממש "עולים חדשים" - הקהילה הרבה פחות ותיקה בארה"ב מהקהילה היהודית.
אבל ל 2.4 מליון אנשים ממוצא הודי יש יותר יצוג בקונגרס האמריקאי (4 נציגים) והרבה יותר יצוג בסנאט האמריקאי (2 נציגים) מאשר ל 4.3 מליון מוסלמים.
לדעתי האישית - עד 2050 (שלא לדבר על 2065) יהיו בארה"ב לא פחות מהגרים מהודו מאשר מוסלמים.
ומכיוון שאת חיה בסיליקון וואלי - את יודעת שיש לא מעט הודים שעומדים בראש חברות טק ענקיות. זו קהילה מאוד דומה לקהילה היהודית - שממוצבת כלכלית הרבה מעל הממוצע בארה"ב.
ויש דבר אחד שמאחד את שלל הדתות והכתות שאליהם נחלקים ההודים: הם לא אוהבים מוסלמים... עיין ערך פקיסטן.
ומה לגבי הקהילה הסינית?
כמו הקהילה ההודית - גם כאן מדובר בקהילה שגדלה בקצב מטאורי בעשורים האחרונים. והמהגרים שמגיעים עכשיו הם מדענים, מהנדסים וחוקרים (האקדמייה והרפואה בארה"ב מוצפת בהם כיום). וזה זרם שהולך ומתגבר.
אני לא בטוח מה יהיה ה CONVERSION RATE לגוש מצביע (יען כי יש להם חסם גדול להתאזרחות - סנקציות מ"ארץ המולדת"). אבל הם בהחלט יהיו ציבור גדול, שחי כאן על גרין קארדים או כאזרחים...
ושוב - יש כיום בקונגרס ובסנאט יותר יצוג לאנשים ממוצא סיני מאשר לאנשים ממוצא מוסלמי.
וגם במקרה של הסינים - רוב הסיגמנטים של האוכלוסייה שמגיעים לכאן לא ממש מאוהבים במוסלמים.
אם תרחיבי טיפה את זווית הראייה - תראי שאותו "איום קיומי" של "המוסלמים יהפכו להיות רוב בארה"ב" הוא עורבא פרח.
אני מעריך שהגוש הגדול שכרגע מהווים היהודים בממשל יצטמצם - ושהיצוג של ההודים יגדל בהרבה. הם כרגע בתהליך של "לגדול מלמטה" - ובעוד 20 או 30 שנה אני לא אתפלא לראות 15-20 אנשים ממוצא הודי בקונגרס, ו 6 עד 8 בסנאט.
מוסלמים? אני לא מאמין שיגיעו לחצי מזה.