יהודי ארה"ב לאן העתיד

• פותח הנושא dojee
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
מצד אחד למדינה יש זכות לקבוע מי רשאי להכנס ומי לא

מצד שני מדינה שבוחרת לאסור על מבקריה להכנס באופן גורף רק עוזרת להם להוכיח את נקודתם.
&nbsp
הרבה מאלה שמבקרים את ישראל מעולם לא ביקרו בה. במקום לעודד את הביקורת העיוורת הזאת שבאה מתוך חוסר ידיעה, לא עדיף לתת להם לבקר ולראות במו עינהם על מה מדובר?
&nbsp
במקום לעשות סצנות בנתב"ג, אני הייתי דווקא מזמין את האנשים האלה ועושה להם סיורים בישראל, ולא הסעות במכונית סגורה ישירות מהשדה לרמאללה, ומראה להם בדיוק את האפרטאיד בחיפה, ואת חוסר הייצוג בבית המשפט העליון, ואת הסבל של העזתים (רק שלא ישכחו שכפ"צ וקסדה, כמובן) מהתצפית של כפר עזה.

אתה לא יכול לשכנע משוכנעים, רק כאלו שאין להם דעה

או מתלבטים. בדיוק כמו מחבל מהשטחים שעבד שנים בתל אביב ודעתו על ישראל ויהודים לא השתנתה לטובה.

vinney

Well-known member
תתפלא

היו לי כמה דיונים עם עמיתים לעבודה ומסתבר שיש הרבה מאוד דיסאינפורמציה בנושא.
&nbsp
אחד מהעמיתים למשל התרעם על זה שהממשל האמריקאי משקיע הרבה כסף ב"כיפת ברזל" (זה היה בתקופת צוק איתן, אז זה היה בחדשות), ודיבר איתי בתקיפות על כמה שזה אסון שהממשל הפדראלי משקיע כסף בנשק שמשמש להשמדת פלשטינים.
&nbsp
אחרי שהסברתי לו ש א) זה נשק הגנתי וב) בלעדיו דווקא היה הרבה יותר תקיפות בתגובות נגד הפלשטינים - לא שמעתי ממנו מילה אחת רעה על ישראל.
&nbsp
כנ"ל היה לי דיון עם עמית אחר (יהודי דווקא) שטען ש"נו, הם זורקים רקטות שממילא לא פוגעות בכלום", אז הסברתי לו שא) פוגעות וב) זה בדיוק המשמעות של "טרור" - לא הנזק אלא הפחד שזה גורם. גם הבחור הזה לא אמר מילה רעה על ישראל יותר (ומסתבר שאחרי כמה שנים הוא עכשיו יוצא עם ישראלית).
&nbsp
ואני דווקא השמאלני, בארץ חושבים שאני "בוגד"

הכוונה לא לאמריקאי ששמע משהו רע על ישראל ומאמין בכך

אלא על פעילים בעלי דיעות מוצקות שזאת משנתם. מעטים מהם משנים את דעתם.
כמו שפעיל ימין קיצוני לא יהפוך להיות "פעיל שלום"

vinney

Well-known member
גם זה קרה... יובל שטייניץ למשל

אבל כן, כאלה יותר קשה לשכנע, אבל אלה דווקא המיעוט. בכל אופן, מניעת כניסתם באופן גורף רק כי הביעו דיעות לא בדיוק עוזרת פה לדעתי.

JimmyGee

New member
This guy is oversimplifying

and presenting everything as black and white.

So what is he expecting from me as a Jew in America? To join to Trump camp blindly because he may be better for Israel?
What about everything else that I completely dissagree with him and Republicans on?
healthcare, gun control, environment, LGBT rights, LGBT in the military, tearing up all regulations, "some white supremacists are good people, his lies, his disgusting attitude, his lack of leadership and I can keep going for another hour.

vinney

Well-known member
אני בכלל לא מסכים עם זה ש"טרמפ זה טוב לישראל"

אחת הסיבות העיקריות לתמיכה מוחלטת של המוסלמים בדמוקרטים וכפועל יוצא יותר פוליטיקאים אנטי ישראלים במפלגה הדמוקרטית - זה התנהגותו של טראמפ באופן אישי, לאו דווקא של הרפובליקנים.
&nbsp
הדבר דומה למה שקרה למפלגה הרפובליקנית בקליפורניה. עד שנות ה90 הרפובליקנים היו מאוד חזקים בקליפורניה (אחר הכל, קליפורניה נתנה לעולם את ניקסון ורייגן). ואז בא המושל פיט ווילסון הרפובליקני והתחיל לפגוע באופן שיטתי במהגרים מקסיקנים בקליפורניה.
&nbsp
פועל יוצא - כמעט כל האוכלוסיה הלטינית בקליפורניה (שזה כמדומני בסביבות חצי מהאוכלוסיה הכללית) עברה לתמוך בדמוקרטים בצורה כמעט עיוורת, ופרט לשוורצנגר אף רפובליקני לא זכה בבחירות בקליפורניה מאז (אחרי שלאורך כל המאה העשרים היו רק 3 מושלים דמוקרטיים, מהם שניים - אב ובן בראון, רק הבן בראון נבחר לכהונה שניה).

JimmyGee

New member
You can't argue with 1 fact

Trump is good for the government that Israelis elected.
Trump is good for Bibi, the Likud and all right-wing parties.
They love him to death.

You can argue whether Bibi and the right-wing parties are good for Israel but you can't argue with the fact that there is a love affair between Bibi and Trump.
Definitely the complete oposite of the Bibi Obama relationship.

vinney

Well-known member
זאת ראיה לטווח מאוד קצר.

אני חושב שביבי עשה טעות חמורה עם אובמה, ולא מן הנמנע שהסיבה העיקרית לעויינות בין ביבי לאובמה היה שלדון אלדסון.
&nbsp
אני חושב שהניכור בין המפלגה הדמוקרטית לישראל שביבי יצר יעלה לנו (הישראלים) ביוקר, וכשהחשבון יגיע כבר יהיה מאוחר מדי לתקן את הטעות.
&nbsp
אבל אתה צודק, בשביל האספסוף הטיפש שבוחר את הביבי הכל נראה דבש. הגולן "שלנו", השגרירות "בירושלים", ומבחינתם אלה דברים שלעולם לא ישתנו.

JimmyGee

New member
I agree with you that it may not be good for the future

But as of today the people of Israel chose Bibi and Bibi loves Trump as much as he hated Obama.
You will not find too many Israelis in Israel that will tell you that Trump is bad for Israel.
The oposite is true with Obama.
I don't live in Israel (for over 20 years) and have to support what the people of Israel want.

dojee

New member
בישראל חוששים שחזרת הדמוקרטים לשלטון תגרום לשגרירות

לחזור לתל אביב, בנוסף הם יבטלו את הסקנקציות על אירן
וצעדי נקמה נוספים(למשל, הצבעות באו"ם), צעדים שהם משאת נפשם של
השמאל(בצלם, שוברים שתיקה וכו) וכל עוכרי ישראל

vinney

Well-known member
בצדק. כמו שאמרת בעצמך - ״צעדי נקם״.

אתה נושך את היד שמאכילה - צפה לאגרוף בפרצוף בתגובה.
&nbsp
אגב, אני לא חושב שבצלם, שוברים שתיקה וכד׳ הם עוכרי ישראל, בכלל לא.

CANADA101010

New member
ארזתי את המזודה ואז 'קראתי את זה:

ארזתי את המזודה ואז 'קראתי את זה:
צריך גם להכניס את כל השמאלנים לחדר ולמלא אותו עם גז של הצדיק תשובה. ככה הוא גם יעשה קופה מהשמאלנים. אחרי שנחסל את השמאלנים, נחסל את האשכנזים
למי שלא מאמין זאת תגובה בכתבה הזאת:
https://www.maariv.co.il/news/world/Article-696682
מומלץ לקרוא את קיצור תולדות האנושות של נח הררי - מאיר עיניים

dojee

New member
אתה ממש לא מדייק, התגובה שהבאת היה לדבריו של הגולש אחמד

וניתנה בסארקאזם ע"י גולש שמאלן

CANADA101010

New member
אתה לא מדייק

אם היה אחמד מוסלמי לא היה מכוון לשמאלנים ואשכנזים
אני יודע ואתה יודע בדיוק מי מתחזה לאחמד