יודעים מה מוזר בפורום הזה

One Echoe

New member
יודעים מה מוזר בפורום הזה

שנותן איזשהו מדגם מייצג ובחברה הישראלית? שאנחנו רבים עם עצמנו במקום למצוא פתרונות לבעיות שלנו. כל פעם הימין מנסה לתקוף את השמאל...וגם להיפך... אולי נפסיק?

One Echoe

New member
בתור אחד

שנכנס ממש לא מזמן לענייני הפוליטיקה אני לא רגיל לזה. אנילא מהול בכל הסטיגמות שיש פה די לרוב האנשים..(אני לא אומר שהם סטיגמתיים, אלא רק מודעים לסטיגמות). אז אני חושב שאני יכול לנסות לשנות משהו... בסוף באמת תהיה מלחמת אחים.. השמאלנים שונאים את הימניים..וגם להיפך..שוב... לדעתי כל אחד צריך לנשום עמוק לפני שהוא תוקף פה מישהו. ולהבין שאנחנו צריכים למצוא פתרונות לבעיות שלנו.ויש לנו הרבה..

eretzisroel

New member
לא יהיה פתרון. נעשים פשעים נגד

תושבי גוש קטיף וצפון השומרון. אחרי הבחירות, חברי הממשלה הנוכחית וכל אלה שמשתתפים בגירוש יועמדו לדין על שיתוף פעולה עם האויב בזמן מלחמה ופשעים נגד העם היהודי.

רולדההה

New member
בידי איזה בית משפט בדיוק? ../images/Emo98.gif

בחלומות. הפינוי היה דמוקרטי לחלוטין. כולה מעבר דירה, אלוהים. איזה סיפור עושים מזה.

eretzisroel

New member
בית משפט לפשעים נגד העם היהודי.

איזה דמוקרטי? שרון בגד בבוחרים שלו. לפחות אם היה קורא לבחירות או משאל עם הייתם יכולים לטעון שזה דמוקרטי אבל הכל נעשה בצורה כמו שנעשה בדיקטטורות הכי גרועות. מעבר דירה? החוק הבינלאומי מגדירה גירוש בכח של אזרחים מבתיהם כפשע נגד האנושות. מילושביץ ואחרים עומדין לדין על פשעים נגד האנושות לא רק בגלל רצח עם אלא גם על גירוש אנשים מבתיהם.

adishu

New member
שרון פעל בצורה דמוקרטית מלאה

החלטות הממשלה עמדו במבחן הכנסת. בדיוק מה שצריך. גם בג"ץ אישר. אין שום פסול דמוקרטי בתהליך ההתנתקות. נהפוך הוא. אגב, לגבי החוק הבין לאומי שאתם אוהבים לצטט: גרוש מוגדר כהעברת אוכלוסיה משטח מדינה כבוש לשטח אחר. את המתנחלים מחזירים הביתה ולא מגרשים אותם לדוגמא לאוגנדה.

חחחחח אכן דמוקרטיה לתפארת

לפטר את כל מי שמתנגד
,
.

adishu

New member
אין שום איסור לראש ממשלה לפטר שר

זה היה בעבר, וזה מותר לפי חוק. לראש הממשלה יש את כל הזכות להחליט עם מי הוא רוצה לנהל את המדינה. מה בדיוק הפסול בכך? החלטות לא עיניניות של הממשלה לא תעבורנה בכנסת.

רוצה עוד סיבה ? בבקשה.....

על זה ששרון נבחר על בסיס מצע מסוים ופעל דברך הפוכה לגמרי.... על זה ששרון קיים משאל בקרב מפלגתו, הבטיח לקבל את תוצאותיו ופעל הפוך.... על זה ששרון מנסה לסתום למתנגדי ההתנתקות את הפה (ע"ע פיטורי השרים, הדחתו / פרישתו של הרמטכ"ל משה יעלון ). אני יכול עוד להמשיך אם אתה רוצה......

adishu

New member
כתבתי זאת יותר מפעם אחת ושוב

למנהיג מפלגה שרץ לבחירות יש אחריות שונה מאחריות של ראש ממשלה לכל המדינה. ברגע שעולים לשילטון רואים את תמונת המצב מלמעלה ומבינים את הדברים אחרת. לכן יש שינויים בחשיבה. זה קרה גם לבגין בעבר.

אם כך, הוא היה צריך להתפטר

המצביעים בחרו בו על בסיס מצע מסוים, הוא נבחר, לטענתך הוא מבין את המציאות בצורה שונה כעת. אז עכשיו שהוא כבר לא מייצג את נבחריו, אין לו טעם כראש ממשלה, כי הוא אינו יכול או אינו מעוניין לפעול למען הרוב שתמך והצביעו עבורו.

adishu

New member
אבל הוא כן פועל למעננו - הוא יודע

טוב יותר מה מתאים לעם ישראל בגלל המקום שבו הוא נמצא. הוא נבחר להנהיג את העם. וזה מה שהוא עושה. אגב, גם ביבי שמדבר גבוהה וויתר כאשר היה ראש ממשלה על חברון. בנוסף הוא היה יכול להכשיל את הפינוי אם רצה ע"י התפטרות בשלב מוקדם יותר.

בוא לא נדבר על ביבי....

מבחינתי הוא לא פחות צבוע ושקרן משרון. אומנם ראש הממשלה נבחר להנהיג את העם, אבל שוב, הוא נבחר על מנת לשרת ולעזור לאזרחים שבחרו בו. המדינה זה האזרחים, מה שטוב לאזרחים טוב למדינה. המדינה (כאמור האזרחים ) רוצה משהו אחד וראש הממשלה מספק משהו אחר, איך בדיוק זה יעזור להם אם זה ההפך המוחלט ממה שהם ביקשו ? הבוחרים הם לא ילדים בני 6, הם מבינים, רובם לפחות, את משמעות ההצבעה שלהם ומה הם רוצים מנציגם לבצע.

adishu

New member
זהו שראש הממשלה צריך לשרת את

האינטרסים של כלל העם ולא רק את האינטרסים של מי שבחר בו. הוא הפסיק להיות ראש מפלגה והפך להיות ראש ממשלה. לראש הממשלה יש מקורות מידע שאין לאזדח הפשוט והוא חשוף לדיפלומטיה העולמית ולכן הוא צריך לקחת הכל בחשבון. אסור לו להיות מושפע מאינטרסים של חברי מפלגה שלא טובת המדינה עומדת בראש מעיניהם. ועובדה, רוב העם תומך, ובצורה ברורה.

238

New member
לפטר שר

בס"ד לפני שהוא מצביע,רק כי אתה יודע שהוא מתנגד לדעתך,זה אולי דמוקרטי(ואני בספק אבל נשאיר את הספק)באיראן או בסוריה. ועלק-"עובדה, רוב העם תומך, ובצורה ברורה. "-רוב העם נגד ההתנתקות.גם שרון יודע את זה ובגלל זה הוא סרב למשאל עם. ראש ממשלה בא לייצג את העם לפי עקרונות המצע שהוא נבחר עליהם .אם רצית פינוי מגוש קטיף,לא היית צריך לבחור את שרון.מצנע הציע את זה בבחירות האחרונות.תזכיר לי כמה אחוזים הוא קיבל וכמה מנדטים קבלה מפלגת העבודה?

Nimst

New member
אתה יכול להמשיך להיות בספק

זה לא ישנה את העובדה שלפטר שרים שלא מצביעים איתך זה מאוד דמוקרטי.

238

New member
אחרי שהם מצביעים

בס"ד זה מאוד דמוקרטי.הפרתם את כללי המשחק?תשלמו. אבל לפני?

eretzisroel

New member
בכל דיקטטורה יש תמיכה של בית

המחוקקים ושל בתי המשפט. שרון למעשה בגד בבוחרים שלו. עזה לא שטח כבוש. אם זה כבוש או לא, אין שום תירוץ לעשות גירוש בכח. זה נוגד את זכויות האדם הבסיסיות ומוגדר בחוק הבינלאומי כפשע נגד האנושות. אם אתה מגדיר את זה כחזרה הביתה אז צריכים להחזיר הביתה את הפליטים הערבים למדינות ערב מאיפה שהם באו לפני שהם התיישבו בארץ ישראל.

adishu

New member
הבה נתחיל מזה שאצלנו הבחירות

חופשיות ותמיד קיימת האפשרות להחלפת שילטון. מה שלא מתקיים בדיקטטורה. אז דיקטטורה אנחנו לא. אנחנו מוגדרים כדמוקרטיה יצוגית. בוחרים נציגים לכנסת והם קובעים את המדיניות. נציגים שלך ושלי מחליטים על התנהלות העם. דמוקרטיה במיטבה. שרון לא בגד בבוחרים. שרון מבצע את מה שהוא מאמין שטוב לעם ישראל. בדיוק מה שראש הממשלה צריך לעשות. עזה, שטח כבוש שנכבש מהמצרים במלחמת ששת הימים. הערבים גרים בארץ ישראל כבר כמה מאות שנים, אף אחד לא יודע בדיוק כמה. צריכים להיות מציאותיים. ולבצע את הפתרון המעשי היחידי לתת להם מדינה פה. בגבולות השטחים שכבשנו בשנת 67.

למעלה