יודעים מה מוזר בפורום הזה

eretzisroel

New member
גם בדיקטטורות יש החלפות שלטון.

לא חסרים דוגמאות. בדמוקרטיה בוחרים במי שיבצע את רצון העם. העם מחליט מה טוב לו. זה הענין של דמוקרטיה. שרון נבחר בגלל שהוא התנגד להתנתקות. אם הוא לא יכול לעמוד ברצון הבוחרים שלו שיתפטר. שטח כבוש מוגדר כשטח השייך למדינה אחת שנכבש על ידי מדינה אחרת. מצרים אף פעם לא טענה ריבונות על עזה. רוב הערבים שייכים למשפחות שהגיעו לכאן במאה הקודמת. אם אתה לא מקבל את את ארץ ישראל כבית לאומי של העם היהודי אז גם אתה כובש ואין לך מה לעשות כאן. תהיה אתה מציאותי. מדינה פלסטינית תהיה מדינת טרור שתטיל עלינו הרבה קרבנות בנפש. זה יהיה הכל בסיס טרור אחד הכי גדול בעולם. במוקדם או במאוחר נצטרך להשמיד אותו ולגרש את כל התושבים. יותר טוב לערבים להמשיך לחיות תחת ממשל צבאי של ישראל מלהיות אזרחים של מדינה שתושמד במלחמה.

adishu

New member
אני מציאותי - אין פתרון אחר לבעית

הפלסטינאים חסרי המדינה. די לשליטה על עם אחר.

eretzisroel

New member
לא היה להם אף פעם מדינה. הם גם

לא מחפשים את זה. הם קבלו 3 יותר מדי מספיק הצעות: בשנות 2000 , 1947 , 1937 . כל פעם הם הגיבו עם אלימות. אי אפשר לכפות עליהם מדינה אם הם לא רוצים. הרצון היחיד שלהם זה להשמיד את העם היהודי.

238

New member
זה שלדעתך

בס"ד אין פתרון אחר לבעית הפלסטינאים הכבושים והקדושים,חוץ מלחלק להם שטחים מא"י שבכלל לא שייכים להם,לא הופך את זה לדמוקרטי יותר. והשמאל שרוממות הדמוקרטיה בגרונו פשוט שותק.רק כי זה מתאים לו מבחינה רעיונית.

melancholy man

New member
זהו שלא

דיקטטורה הוא מצב בו לעם אין קביעה לגבי מי שעומד בראש המדינה, בדמוקרטיה ציבור הבחרים בוחר את בני האדם שיעמדו בראש המדינה, לא בוחרים רעיונות, לא בוחרים מצעים בטח שלא בוחרים נאומי בחירות, בוחרים בני אדם. אגב, לא החלטה של אריק גרמה לכל זה, החלטה של הממשלה ואישור הכנסת (ואישור נוסף של בית המשפט) אפשרו את כל העניין. יש בדמוקרטיה אפשרות להביע דיעה ולכנעה, ההפגנות לא היו גדולות מספיק, לא סחפו את הציבור, וחברי הכנסת הצביעו בעד, זה תהליך דמוקרטי במיטבו, אין ראש מדינה בשום מדינה דמוקרטית שביצע לאורך כל שנות כהונתו את כל מה שהבטיח ולא עשה ההיפך מהבטחות הבחירות שלו, אין חייה כזאת, לכן בוחרים באדם או באנשים, שנראים כמתאים ביותר בתפקיד ודעותיהם הן הקרובות לאלו שלך, כל 40 המנדטים שהלכו לליכוד, יכלו ללכת גם למפלגות יותר ימניות שמן הסתם לא היו מבצעות את המהלך הזה, הציבור בחר להצביע לליכוד (ברובו) משום שידע שהליכוד היא מפלגה מתונה יותר, וחלקו משום שקיווה ששרון יעשה מהלך שכזה בדיוק או דומה לו, נדמה לי שדווקא אלו שעכשיו אומרים ששרון "בגד בהם" הם אלו שהצביע למפד"ל ולאיחוד הלאומי. ולא לליכוד.

eretzisroel

New member
שמעתי מבוחרי ליכוד שהם לא יצביעו

יותר ליכוד. במיוחד מאוכזבי ש"ס שיחזרו לבחור ש"ס. הליכוד אכזב אותם יותר. נכון שיש אחרים שהליכוד בגד בהם. אלה פעילי שטח ממפלגות אחרות כמו ש"ס ומפד"ל שעזרו לליכוד בשכונות שלמפלגה שלהם אין סיכוי לגייס בוחרים. אלה כבר לא יביאו יותר את הבוחרים לקלפי. הליכוד תפול בגדול. אולי בגלל זה אתה קורא לעצמך איש עצוב. במדינה שלנו לכל מפלגה יש מצע משלו והמפלגה נבחרת בגלל המצע שלו. עדיין אין בכנסת תנועות שנבחרות רק לפי האנשים שעומדים בראשם. יש את זה רק בכמה מועצות מקומיות עם מועמדים עצמאים.

melancholy man

New member
ואני שמעתי מבוחרי ליכוד

בדיוק ההיפך, מה הוכחנו בזה? ששנינו שומעים? יפה לנו. אנחנו בוחרים רשימות לכנסת, הרשימות מורכבות מבני אדם, רוב בני האדם, שנבחרו לכנסת הזאת תמכו בתוכנית ולכן היא תבוצע. ככה עובדת המערכת הפוליטית, ככה היא תמיד עבדה וככה היא עובדת בכל מקום. ב 1014 וודוורד ווילסון רץ לנשיאות ארה"ב עם סיסמא אחת ומצע חד משמעי לא להכניס את ארה"ב למלחמת העולם הראשונה, כשנבחר הוא ראה שאי כניסה של ארה"ב למלחמה מסכנת את עתיד העולם והפלא ופלא, הוא אכן הכניס את ארה"ב למלחמה, זו זכותו של ראש מדינה לשנות את דעתו, כולם עושים את זה. (אם אתה באמת רוצה יש אלפי אם לא מאות אלפי דוגמאות לזה מכל רחבי העולם). אני מניח שאם מספיק אנשים התאכזבו מהמהלך של שרון הוא פשוט לא יבחר שוב, אישית, אני אשמח כשזה יקרה.

eretzisroel

New member
יש בוחרים ויש בוחרים. הליכוד כבר

הפסיד את הבוחרים ופעילים שאני מכיר. עם הבוחרים שלך הליכוד לא ישמור על כוחו. אין קשר לווילסון. ההבטחה שלו הייתה הבטחה אישית. אין במצע של המפלגה שלו משהו עקרוני על נוטרליות בזמן מלחמה. להיפך, הדמוקרטים יזמו כמעט כל המלחמות של ארה"ב מאז שקיבלה עצמאות. טומס ג'פרסון הקים את המפלגה הדמוקרטית והוא זה שכתב את מגילת העצמאות של ארה"ב. הדמוקרטים בדרום יזמו את מלחמת האזרחים.

melancholy man

New member
פפשש

כל קשר בין מה שתכתבת לדיון מקרי בהחלט, אגב, המדיניות שווילסון נבחר עליה הייתה בדלנות (אי התערבות בסיכסוכים בינלאומיים שאינם קשורים ישירות לארה"ב בהתאם לדוקטרינת מונרו שנוסחה כמה עשרות שנים קודם לכן), מדיניות שבאותם שנים בהחלט הייתה מצע של מפלגתו. לא יודע מאיפה המידע שכתבת, אבל ההבטחה של ווילסון לא שונה במאום מזו של שרון, גם ששינוי המדיניות של דה-גול בעניין אלג'יר, או של בגין בעניין סיני לא שונים במאום. ובקשר לתמיכה בשרון, לא שזה משנה לי הרבה, אבל לפי הסקרים שאני רואה, הפינוי רק חיזק אותו, אולי הבגידה לא כזאת גדולה?

One Echoe

New member
זה מה שאני תמיד אומר...

אתם בוחרים לכנסת בני אדם, ואם הם אכזבו אתכם-אל תצביעו להם יותר. בכל אופן, מצע זה משהו מאוד מורכב ודיעות של אנשים משתנה, עם זאת גם העולם משתנה ואינטרסים משתנים. ואפילו ששרון שינה את עורו בערך די ברור..זה עדיין לא הופך את החלטתו ל-לא חוקית.

One Echoe

New member
למה אתה חושב?

למה נראה לך שזה יהיה בסיס טרור? אתה חושב שאם תהיה להם מדינה ונפרד מהם סופית יהיו להם בסיסי טרור? קודם כל-העולם לא ירשה זאת. ואם תהיה להם מדינה בטוח שגם יהיה חוזה שבו כתוב שהם צריכים למגבר את כל הטרור שלהם. ומה שאתה מציע, זה להשמיד את כל הפלסטינים? כי גם במלחמות לא משמידים אזרחים.=\

אה יופי!! אפשר לגרש את הפלאסטינים!

להחזיר את כל הפלסטינים ביהודה ושומרון לירדן ואת כל הפלסטינים בעזה למצרים

One Echoe

New member
תגובות כמו שלך

בטח שאני לא מחפש. אני מחפש תגובות של אנשים שבאמת אכפת להם מהעם שלהם ... שרוצים להפסיק לריב עם עצמם.

melancholy man

New member
אל תדאג יקירי

הפורם הזה לא מייצג כלום, בדרך כלל אנשים שכותבים על אקטואליה באינטרנט, הם היותר קיצוניים, שנהנים לקרוא את הטקסטים ה"אינטלגנטיים" שלהם כתובים ועוד יותר לראות את מי שהם שונאים מתרגזים מזה, עזוב את זה, שים תקליט טוב של לד זפלין או ג'ימי הנדריקס בפול ווליום במערכת, ותתעלם, הכי טוב.

channa1

New member
מה המטרה שלך בחיים?

המטרה שלי היא לא למצוא פתרון אלא להיות בן אדם טוב יותר. בשביל זה צריך להיות אדם אמיתי ומוסרי ואז אפשר גם לריב כי זה בונה ומקדם. גם אחים רבים, אפילו יותר מחברים דוקא בגלל שיש בקשר הזה פוטנציאל עצום והוא מיוחד יותר משל חברים

One Echoe

New member
כנראה

שלא הבנת למה אני מתכוון.. כי להתדיין אני תמיד מוכן, אני לא סתם כותב פה כבר קרוב לשבוע... אני מתכוון שנהיה פה ממש ריבים ופחות התעסקות בבעיות עצמן.

למעלה