../images/Emo41.gifמתכון סמבוסק ממולא ירקות אפוי
סמבוסק ירקות.......בצק בסיסי ללחם/פיתות עם זעתר/פיצות וכדו'/ יוכי 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 3 כפות סוכר 1 ביצה לא חובה 1/4 כוס שמן כ - 2-3 כוסות מים פושרים - הבצק צריך להיות רך וגמיש ומעט דביק. יש ללוש היטב את הבצק מכל החומרים - מס' דקות. הבצק מתקבל דביק מעט - אין מה לדאוג... להתפיח פעמיים... לאחר שתי התפחות יש להכין מגש ובו שמן למניעת הידבקות הבצק וליצור כדורים קטנים - ראו תמונה. בסיר שטוח/מחבת גדולה (בזמן שהבצק תופח): 3 בצלים גדולים קצוצים - לטגן עד להזהבה 2 גמבה קצוצה - להוסיף לטיגון כרפס קצוץ 5-6 גזרים מגוררים במגררת גסה 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אם הפלפל חריף מאוד לשים פחות) לאחר הטיגון של כל הירקות יש להוסיף תבלינים: מלח, כמון, פלפל מתוק אדום, כורכום, פלפל שחור, א. מרק עוף מורחים מעט שמן על משטח עבודה ומרדדים באמצעות כף היד כדור של בצק (כמו מופלטה רק יותר קטן) הבצק מרודד דק - יש להיעזר בשמן בידיים. להוסיף מעט מן המילוי במרכז ולסגור בעזרת מזלג לכיסונים. למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום. להתפיח כמה דקות בתבנית ולאפות בחום בינוני גבוה עד להשחמה.... יוצא קריספי וטעים טעים... פשוט מתחסל! בגלל שחלק מן השמן נוזל החוצה הבצק יוצא כאילו מטוגן.