יוכי ספרי לנו איך היה?...

יוכי68

New member
עוגת חלבה, אגוזים וסילאן

חותכים לחיתוכיות ומניחים בעטרות נייר
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון עוגת קוקוס וריבה

עוגת קוקוס וריבה/יוכי 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 א. אפיה 1 כוס קמח 1/2 כוס מים תמצית וניל/קליפת לימון לערבב הכל בקערה - לשפוך את הבלילה לתבנית 28 /מלבנית בינונית, ליישר ( העוגה לא גבוהה)...לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות לכ- 10 דקות - להוציא...העוגה עדיין לא מוכנה לגמרי לחמם במיקרו ל35 שניות בערך 2 כפות גדושות ריבה ולמרוח על העוגה הכמעט אפויה. להקציף 4 חלבונים לקצף יציב להוסיף 1/2 כוס סוכר בזרם דק עד ליצירת קצף יציב. להוסיף כוס וחצי קוקוס - לערבב במרית לצקת את הקרם על העוגה ולהכניס לתנור לעוד כ 20 דקות בערך - עד להשחמה בחום של 180 מעלות. לאחר שמתקרר מעט ניתן לחתוך לחיתוכיות.......ניתן להקפיא.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון עוגת קוקוס וריבה

עוגת קוקוס וריבה/יוכי 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 א. אפיה 1 כוס קמח 1/2 כוס מים תמצית וניל/קליפת לימון לערבב הכל בקערה - לשפוך את הבלילה לתבנית 28 /מלבנית בינונית, ליישר ( העוגה לא גבוהה)...לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות לכ- 10 דקות - להוציא...העוגה עדיין לא מוכנה לגמרי לחמם במיקרו ל35 שניות בערך 2 כפות גדושות ריבה ולמרוח על העוגה הכמעט אפויה. להקציף 4 חלבונים לקצף יציב להוסיף 1/2 כוס סוכר בזרם דק עד ליצירת קצף יציב. להוסיף כוס וחצי קוקוס - לערבב במרית לצקת את הקרם על העוגה ולהכניס לתנור לעוד כ 20 דקות בערך - עד להשחמה בחום של 180 מעלות. לאחר שמתקרר מעט ניתן לחתוך לחיתוכיות.......ניתן להקפיא.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון כדורי טונה/פירגה

כדורי טונה קטנים מאת:פירגה 2-3 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות היטב היטב. (הטונה בשמן אבל סחוטה) 4\1 כוס קמח מצה או פירורי לחם 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר מלח פלפל שחור לערבב היטב. ליצור קציצות קטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים. לגלגל שישחימו מכל הצדדים. לנעוץ בכל כדור קיסם ולהגיש. תהנו
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון סמבוסק ממולא ירקות אפוי

סמבוסק ירקות.......בצק בסיסי ללחם/פיתות עם זעתר/פיצות וכדו'/ יוכי 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 3 כפות סוכר 1 ביצה לא חובה 1/4 כוס שמן כ - 2-3 כוסות מים פושרים - הבצק צריך להיות רך וגמיש ומעט דביק. יש ללוש היטב את הבצק מכל החומרים - מס' דקות. הבצק מתקבל דביק מעט - אין מה לדאוג... להתפיח פעמיים... לאחר שתי התפחות יש להכין מגש ובו שמן למניעת הידבקות הבצק וליצור כדורים קטנים - ראו תמונה. בסיר שטוח/מחבת גדולה (בזמן שהבצק תופח): 3 בצלים גדולים קצוצים - לטגן עד להזהבה 2 גמבה קצוצה - להוסיף לטיגון כרפס קצוץ 5-6 גזרים מגוררים במגררת גסה 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אם הפלפל חריף מאוד לשים פחות) לאחר הטיגון של כל הירקות יש להוסיף תבלינים: מלח, כמון, פלפל מתוק אדום, כורכום, פלפל שחור, א. מרק עוף מורחים מעט שמן על משטח עבודה ומרדדים באמצעות כף היד כדור של בצק (כמו מופלטה רק יותר קטן) הבצק מרודד דק - יש להיעזר בשמן בידיים. להוסיף מעט מן המילוי במרכז ולסגור בעזרת מזלג לכיסונים. למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום. להתפיח כמה דקות בתבנית ולאפות בחום בינוני גבוה עד להשחמה.... יוצא קריספי וטעים טעים... פשוט מתחסל! בגלל שחלק מן השמן נוזל החוצה הבצק יוצא כאילו מטוגן.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון שניצל ממולא פיסטוק ועשבי תיבול

שניצל ממולא פיסטוק ועשבי תיבול/יוכי בקערה: חזה עוף חתוך לשניצלים דקים מאוד מעט רוטב סויה שיני שום קצוצים מעט לימון סחוט להשרות ולשמור במקרר לשעה או יותר להכין את המילוי: פיסטוקים קלויים קצוצים פיטרוזיליה טרייה קצוצה קוסברה טרייה קצוצה ניתן להוסיף בצל מטוגן לוקחים שניצל דק ומפזרים את המלית מעליו, מגלגלים לרולדה ומניחים בצד....מקררים מעט. יש להכין ציפוי: טובלים בקמח ואח"כ בביצה טרופה עם מלח ופלפל ולבסוף בפירורי לחם.......מטגנים בשמן לא עמוק עד להזהבה. מומלץ להכין רוטב פטריות וליצוק חם מעל השניצל הממולא......טעים.
 
למעלה