יום העצמאות- אמור להיות שמח... בשבילי לא!

יום העצמאות- אמור להיות שמח... בשבילי לא!

שלום,

אז כמו כל שנה ביום העצמאות, אני מבטיח לעצמי שזה יהיה השנה האחרונה שזה יהיה ככה אבל זה לא משתנה :( .

אני רק מחפש להתפרק קצת אז אני כותב כאן.

אני בן 24 והבעיה העיקרית שלי היא שפשוט אין לי חברים, שזה דבר שמדהים אותי ומעציב אותי כאחד.

סיימתי את התיכון ללא חברים (אין לי מושג איך, למה או כמה)
נתתי מעצמי 3 שנים למדינה (גו'בניק אבל עדיין נתתי מעצמי), וסיימתי ללא חברים (אני חושב שיותר עם אויבים)
יש לי בפייסבוק 230 חברים, ו0 חברים אמיתיים.
אני לא אוהב לצאת יותר מידי, כאילו אני התחלתי לאהוב אבל אין כל כך עם מי :/

הפסקתי הרבה תקופות שכולם אומרים שהם התקופות הכי יפות, ואני מלבד להלהן ולהגיד "כן, נכון" בחיוך מבוייש, וכמובן בליבי מחכה שהכל יגמר.
אתמול היה ערב עצמאות, ציפיתי חיכתי אמרתי לעצמי "אולי הפעם אלוקים ישלח אליי סימן ומישהו יתקשר לשאול "בא לך לצאת?"
וכמובן שזה לא קרה, אז כמו כל ערב העצמאות שמעתי את הזיקוקים, בכיתי קצת ונירדמתי.

כיום אני עובד בעבודה דיי נחמדה משקיע הרבה בעבודה ונותן מעצמי
המשכורת לא מחזירה לי בחזרה את ההשקעה שלי, אבל זה מעביר לי את הימים מאשר לשבת בבית ולהתבוסס בדכאונות.

אומרים לי שאני נראה דיי טוב, האמת קשה לי להאמין
אז אני מתאמן קצת בחדר כושר ועושה מידי פעם פוזות כאחד שיש לו מיליארד חברים ועוד כמיליון בחורות
כמובן ששום דבר מזה איננו נכון.

המזל הוא שלפחות אני לא בתול
ועוד יצא לי להיות עם כ4 בחורות לפחות, אז זה חצי נחמה.

אני ממש יושב במחשב ופשוט כותב
כותב על מי שאני, איך שאני. ואפשר לסכם זאת במילה אחת "כלום" ואם נאריך אז אפשר יהיה להגיד "כלום ושום דבר"

אולי בעצמאות הבא זה יקרה ואקבל שיחת טלפון מאדם שאקרא לו חבר והוא יגיד לי "יוצאים לדפוק את הראש קצת", ואולי עוד שנה זה יקרה במציאות ולא רק בסרטי קומדיה שאני רואה במשך כל היום.

עצמאות שמח לכולם.

raptor89

New member
תראה

אני יכול להזדהות עם הרבה ממה שאמרת פה, בעיקר בתחושות של כמות החברים האמיתיים לעומת חברי הפייסבוק.
אבל אני גם יכול להיות בשבילך הוכחה שהמצב הזה הוא בר שינוי.
כמה טיפים קטנים, שאולי תמצא בהם את השימוש שאני מצאתי בהם:
אל תשווה את עצמך לאחרים בשום פרמטר, בטח לא במשהו כמו כמות הבחורות שהיית איתן (אני בגילך והייתי עם פחות בחורות, יש כאלה שבגיל כזה עדיין בתולים. תאמין לי שזה לא אומר כלום מעבר לעובדה הפיזית שהם עדיין לא שכבו). ההשוואה היחידה שכדאי לך לעשות היא מול מי שהיית אתמול.
אין שום רע בלצאת לבלות לבד לפעמים. אישית, לי הרבה יותר נוח לפנות לאנשים שנמצאים לבד מאשר לקבוצה שצריך "להיכנס" לדינמיקה שלה. צא לבד ותהנה ממה שיש, בין אם תפגוש מישהו מעניין על הדרך ובין אם לא.
אל תחכה שיציעו לך, תציע אתה. לי יש פחד מוות מתשובה שלילית, אבל הספקתי ללמוד בדרך הקשה שתשובה שלילית עדיפה על חוסר תשובה וחוסר ידיעה. במידה וקיבלת תשובה שלילית, תמיד תוכל לחזור לטיפ הקודם.

אל תחכה לעצמאות הבא. שאל בזמן הקרוב חבר לעבודה או חבר פייסבוק אם בא להם לצאת לשבת לאכול או לבירה או מה שעולה לך לראש.

בהצלחה.

t o m a k

New member
מבין לליבך..

אבל אני יותר מאמין הימרה שאלובים עוזר למי שעוזר לעצמו.
1. צא מהרחמים העצמיים שלא מקדמים אותך לשום מקום
2. אני מניח שבעבודה יש עוד אנשים, תיגש לבחור שנראה לך נחמד (או לבחורה למרות שחלק חיות בסרט שכל מי שניגש אליהן מתחיל איתן) ותתחיל לדבר איתו "מה נשמע?" "איך עד עכשיו במשמרת?" "בא לי לצאת לבר אחרי העבודה לשתות קצת, בא לך להצטרף?" כל משפט יכול להיות טוב (חוץ מהאחרון שצריך לבוא אחרי שיחה).
תמשיך לדבר איתו ואולי עם עוד כמה ותנסה ליזום יציאות עם אותם אנשים, אם אי אפשר אחרי עבודה תרים אליהם טלפול בשישי בערב לראות אם בא להם להתשחרר קצת בסופ"ש.
3. חדר כושר אותו דבר כמו סעיף 2 "מה נשמע?" "איך הולך האימון?" "היי תגיד למה התרגיל הזה טוב?" - ברור שאלו דוגמאות נורא פשוטות אבל משם זה מגיע..
4. אני לא יודע אם אתה בקטע של להכיר בחורות או שכרגע אתה לא מעוניין אבל יש מלא אתרים שאפשר להירשם לפרסם תמונות ולכתוב קצת על עצמך..

מקווה שעזרתי ושתתגבר על הביישנות ותתחיל לפעול כדי ששנה הבאה ביום העצמאות אנשים יחכו בממתינה שלך..

למה לדחות למחר את מה שאפשר לעשות כבר היום?

להזדהות איתך אני לא יכולה להגיד שאני מזדהה כי אני סופר חברותית.
אבל - משום מה תמיד יש לי משיכה לבני זוג שהם כאלה,
נטולי חברים, מתקשים ליצור קשרים, מדוכדכים מהמצב וחסרי יכולת לשנות אותו.
ואז אני באה, ומחליטה שאני אשנה אותם, אני אהפוך את החיים שלהם ליותר טובים.
וכל פעם מחדש אני מתאכזבת ומגלה שמי שלא רוצה לעזור לעצמו... אי אפשר לעזור לו.

אף אחד לא יוכל לשנות את המצב חוץ ממך..
אתה חייב לשנות את המחשבה שלך, את התפיסה שלך.
אני אוהבת לצאת, כמעט כל ערב.. אז אני יושבת בשעות אחר הצהריים עם הטלפון ומתקשרת לחברים לשאול מי רוצה בירה בערב. 5 אומרים לי שהם עסוקים, 3 מנפנפים אותי וחברה אחת זורמת איתי. יש!
אז יצאתי... ולמחרת חוזר חלילה.. ופתאום בסופ"ש כבר 5 אנשים זורמים, ואנחנו יוצאים חבורה...
בגלל שהתקשרתי ו"הצקתי" .
אל תחכה שאנשים ייצרו איתך קשר, תיצור אתה.
אני לא יודעת מאיפה הכרת את ה4 בחורות ששכבת איתן.
אבל אתה יכול גם לנסות להכיר בנות לא לצורכי סקס אלא לצורכי ידידות, תתחבר איתן ולאט לאט תכיר את החברות והחברים שלהן, תגדיל לך את המעגל החברתי חבר אחרי חבר.
ואל תוותר אחרי שבועיים אם זה לא מסתדר ישר...
תחשוב על מסגרות שאתה יכול להשתתף בהן,
מה עם לימודים? אתה בכיוון?

תשובות

קודם כל בעבודה אני לא יכול לצאת אם להכיר
כי כולם מבוגרים ממני ונשואים כבר (אני התינוק שלהם שם מבחינת גיל)

בנוגע לבחורות
הכרתי אותם וכמובן שהיינו בקשר ובזוגיות כמובן, יצאנו וכאלה
אבל כשהגענו לפן החברתי הם הכירו לי חברות שלהם ואחר כך נפרדנו משם מה :/ (זה קרה עם 2 בחורות)

לא שאלתי מה לא, שאלתי מה כן

אז אם לא בעבודה, אז איפה כן?

לגבי הבנות מה ששאלתי זה אם חשבת להכיר בנות לא למטרת זוגיות או קשר, אלא פשוט להכיר אותן כאנשים.. עם פוטנציאל לחברות טובה?
ודרכן להגדיל את הקשר..
הנה כבר פה בשרשור הזה הציעו לך לבוא לים או לבירה...
זרום!!!

הייתי מעוניין להכיר בנות לא למטרת זוגיות

השאלה איפה מוצאים כאלה?
בדרך כלל זה ידידות בבית הספר או משהו

דברים שעברתי ממזמן :/
ואולי אתחיל ללמוד בקרוב, אבל לא נראה לי שבנות לומדות את המקצוע שאני רוצה :/

אם היו מציעים קצת יותר קרוב אולי הייתי חושב על זה, תל אביב זה קצת רחוק
ודרך האינטרנט......

נכון, בדרך כלל זה בבית הספר

אבל כשאין ברירה אז מאלתרים..
אתה יכול לנסות להשתלב פה בפורם וככה להכיר,
אתה יכול ללכת לחוגים.. אולי ציור או משהו
ולגבי הלימודים, גם אם הן לא איתך בכיתה.. יהיו בנות בסביבתך... אתה רק צריך להרים טיפה את הביטחון ולהתחיל לפתח שיחה..

Relaborat

New member
יש קיבעון מחשבתי שכזה

שזה לא בסדר לחפש חברים. שזה תמיד משהו שצריך לקרות כבדרך אגב, ולא כמשהו בפני עצמו. עצם הפורום הזה וכמות ה"פריקות" האלו מראות שאין בזה שום דבר פסול. כשאתה מחפש חברה, אתה מחפש. יוצא לפאבים, היכרויות וכו'. למה עם חברים זה שונה?
אני הכרתי מכאן אנשים סבבה לגמרי, שלא הייתי נתקל בהם בשום הזדמנות אחרת.
תחשוב על זה שבכל המסגרות ה"רגילות", אתה בעצם מכיר אנשים כי הם בסביבה שבה אתה נמצא. באינטרנט אתה אשכרה בוחר את החברים שלך - מגניב, לא?

בכל מקרה, הדרך היא להגדיל את המעגלים החברתיים שבהם אתה נמצא. תירשם לאיזה קורס שמעניין אותך, חוג בחדר כושר - וגם אינטרנט תופס.

תראה....זה לא בדיוק.....

כמעט...... כאילו... בסופ"ש.... כל סופ"ש שני...

אבל ברצינות,
כן כמעט כל ערב אני יוצאת אבל לא תמיד לבירה,
אפשר גם סתם לקפה או סתם לשבת אצל חברה/ידיד..
הפואנטה מבחינתי היא לשבת עם חברים ולהנות!

Guykant

New member
חחחח את חמודה!

אני לרוב סמוי פה אבל נחמד מצידך לעזור לו...
גבר שתחרר תזרום עם כולם תמיד תדבר עם חיוך ותבוא באנרגיות טובות ותראה איך אתה סוחף אחריך הרבה אנשים!

Kagg6

New member
אם זה מנחם אותך

אתה ממש לא הראשון שפורק כאן בפורום.

אני מבין ומזדהה. אני בקיץ האחרון תמיד הצעתי לאנשים כאן לבוא איתי לים- תחביב שלי. (עד כה אף אחד לא רצה.. כניראה אני מפחיד אותם):
אם אתה מעוניין, אשמח שתבוא לדפוק תראש קצת בחוף, או איזה פאב נחמד בת"א. דבר איתי

BrokenDream103

New member
מזדהה, גם לי היה יום עצמאות כזה אתמול

אני לומד באוניברסיטה כיום ולמען האמת יש לי שם הרבה חברים, אנחנו עושים באמצע שבוע כל מיני דברים יחד וזה נחמד... לפעמים גם עושים דברים בסופש"ים אבל אם לא - אני פשוט לא עושה כלום...
לקראת יום העצמאות חיכיתי לראות אם מישהו יציע לארגן איזה משהו יחד, אבל לאחר הרבה גישושים הבנתי שכולם חוזרים הביתה לחברים שלהם בבית ולמשפחה ולכולם יש תוכניות משלהם...
הבעיה אצלי היא שאיפה שאני גר - פשוט אין לי חברים, היה לי חבר ממש טוב וקרוב אלי שבילינו המון יחד ויצאנו פה כל סופ"ש, אבל ניתקתי איתו את הקשר והגעתי למצב שאם החבר'ה מהלימודים לא עושים כלום, כנ"ל לגביי.. =/
האמת שאני יכול להגיד בלב שלם שבתקופת הצבא והתיכון הכרתי אחלה אנשים (גם במסגרות אחרות), היה לי נורא כיף... אבל אין מה לעשות, כשנגמרת תקופה מסוימת קשה לשמור על קשר בגלל שאנשים גרים במקומות שונים וכל אחד חוזר למקום ולפינה שלו.
כשהשתחררתי מהצבא עוד שמרתי על קשר עם חברים שהכרתי שם, כיום שנתיים וחצי אחרי כבר לא.. עם חברים מהתיכון אני מדבר פעם באף פעם, אבל אני יודע שהם תמיד שם בשבילי.
אין, פשוט קשה להכיר אנשים בגיל כזה.. [אני בגיל 24 כמוך]. אני ממש לא שוקע ברחמים עצמיים, להיפך, אני אומר תודה על הרבה תקופות יפות ועל הרבה חוויות שעברתי, לא כל החיים שלי כאלה, פשוט היו לי הרבה עליות ומורדות מבחינה חברתית, וכרגע אני בוואחד ירידה.
בקיצור, מבין לליבך, מקווה שיום עצמאות הבא יהיה יותר טוב לשנינו.

ldgirl

New member
מבינה ומזדהה מאוד

הכי קשה שהיה לי החג זה כשאמא שלי שאלה אותי היום "למה לא יצאת אתמול?" אני יודעת שהיא לא התכוונה לפגוע אבל היא כזאת חסרת טאקט לפעמים...
כאילו מה, היא לא שמה לב שאני לא יוצאת ב*כל* סופי השבוע והחגים למיניהם?!
אז עניתי לה איזה תשובה מגומגמת בסגנון "כי לא התחשק לי"... כי להגיד שאין לי עם מי זה מביך... כל כך מביך שקשה לי להודות בזה.
קשה לא פחות גם השאלה הנצחית של "חברי אמצע השבוע" שלי (החברים מהלימודים, כפי שכתב BrokenDream103 ודי נכון גם לגבי) - "אז איך עבר הסופ"ש (/ החג)?"
והתשובה הנצחית שלי- "היה נחמד" בלי פירוט יתר כי אני לא טובה בשקרים מסובכים מדי...

האמת... חשבתי באמת לפרסם כאן בפורום הודעה אם למישהו בא לעשות משהו בעצמאות כי לא רציתי להעביר עוד חג לבד... אבל זה נראה לי לא ראוי כי נזכרתי בזה רק ביום הזיכרון (או שפשוט השתפנתי וזה סתם תירוץ... אני באמת לא יודעת...) ועכשיו אני קצת מצטערת שלא עשיתי זאת...

אז קיבלת כאן הרבה תגובות והצעות לא רעות בכלל... אני חושבת שאולי אנסה ליישם כמה מהן בעצמי...
ואם אתה רוצה לדבר (על כל דבר...) אתה מוזמן לשלוח הודעה

למעלה