יום העצמאות לערבים

THE WIZARD 55

New member
יום העצמאות לערבים../images/Emo198.gif

מועד מצויין לדעתי, במלוא 60 שנה למדינת ישראל להכיר בעובדה, שחיים כאן ערבים, נוצרים, מוסלמים, דרוזים.. לא רק יהודים.. אז מה דעתכם שנפנה פניה לועדה בכנסת שמטפלת בהכנת מסיבת יום העצמאות, ונמליץ שהשנה, יום העצמאות יהיה של כולם.. הוא יהיה בסימן של דו קיום, מיגור האפליה והגזענות המצרכים: 12 ערבים שידליקו משואות, ויספרו את סיפורם האישי..וכן, נסלח להם אם במקום להגיד ולתפארת מדינת ישראל, יספרו על אפליה שברצונם לתקן השנה, בכדי שאולי בשנה הבאה, יוכלו לאמר זאת מכל הלב... מחוות שהמדינה תכריז עליהן ביום הולדתה ה-60 של מדינת ישראל עבור הערבים, כגון: הקמת ערים חדשות, בניית בתי ספר חדשים, הזרמת כספים לרווחה..קבלת ערבים למשרות ציבוריות נינט שתגיע להופעות במשולש...אולי גם את סקעת..טוב, אולי הגזמתי כאן.. אתם יכולים להעלות עוד רעיונות אם בא לכם..יש הזדמנות לקירוב לבבות אשמח לשמוע מה מחווה כזאת יכולה לגרום לערבים בראש ובראשונה.. האם לדעתכם תהיה התנגדות במגזר?.. והאם היהודים רואים בזה רעיון טוב או אחד כזה שלא יצא ממנו כלום... ובכלל אתם לא חושבים שהגיע הזמן לחשוב יחד על רעיונות לקירוב לבבות.. אין זמן מתאים מזה...

AdonAsda

New member
אני אוהב סרטי מדע בדיוני אבל זה יותר מידי גם

בשבילי...ש ויז, דברים כאלה לא הולכים לקרות עד שהעמים לא יפסיקו לשנוא ולפחד אחד מהשני, וזה לא הולך לקרות בעתיד הניראה לעין...

גידעון1

New member
אני באמת מקנא בך

לא על ההודעה הזאת אלא באופן כללי. את אחת הבודדות כולל הערבים וכולל היהודים שבאמת באמת בתוך הלב עדיין אופטימית ועדיין מאמינה שיש מצב שיהודי וערבי יוכלו לשבת יחד ממש באהבה ובשלום. בפועל המצוי רחוק מאוד מאוד מהרצוי, אין אהבה גדולה בין העמים ואי ההסכמה ממש אדירה. בניגוד לשנאה לאדם שחור כי הוא שחור או אישה כי היא אישה, האיבה בין העמים נובעת פחות מגזענות ויותר בגלל נסיבות העבר וההווה כלומר יש רקע הסטורי לכך שגולש גם לתקופה הנוכחית. אולי יום אחד באמת נוכל להשלים איתכם אבל זה יקרה רק לאחר(אם בכלל) שנשלים עם מדינות ערב וזה כידוע נראה בגדר הבלתי אפשרי.

THE WIZARD 55

New member
אל תקנא, תאמין..

אולי בגלל שכולם כבר לא מאמינים.. אז גם הפסיקו לנסות..כי יש תחושה שכל דבר שנעשה כבר לא יועיל זה מתחיל מהאזרחים גדעון, מהחינוך בבית, בתי הספר, ללמוד על השכן, לגלות אמפאתיה, ולהבין את המצוקה.. זה חייב להיות הדדי.. ובכלל מיל המפתח היא לאהוב... PEACE AND LOVE MAN (בהשראת ילדי הפרחים
)

אופטימיות זה טוב וויז.

אבל מציאות של יותר מ-100 שנה קצת קשה לשנות, למרות כל הרצון הטוב שלך.

THE WIZARD 55

New member
קשה, אבל אפשרי..

רק אם שני הצדדים, רוצים בזה, ואתה יודע מה לא נראה לי שיש נכונות לויתור מ-2 הצדדים אולי הפוסט שלי היה הזוי בעיני האנשים כאן אבל תאמין לי שאם הממשלה היתה עושה את זה היא לא היתה מפסידה... חבל

רצון אופטימיות ואמונה הם מילים יפות, לא יותר

אני הסברתי לך על מה עומד הסיכסוך, מדוע המצב כמו שהוא ומדוע יש דברים שלא ישתנו וחוץ מזה הסברתי מדוע זה בסדר גמור. זה לא שכוווולם חייבים לחגוג את יום העצמאות כי הם לא, אם פלשתינאי ישראל לא רוצים לחגוג את יום העצמאות זה בסדר גמור, כל עוד הם לא מפריעים לרוב לחגוג אותם, מפריע להם לראות שמחה ודיגלי ישראל? הם מוזמנים להגר או לחילופין פשוט לנשוך שפתיים ולסתום את הפה

THE WIZARD 55

New member
אוקיי יובל

אז עוד שנה תעבור בסתימת פיות, אף אחד לא יהגר מכאן זה בטוח.. אבל זה לא פותר את בעיית האפליה..ולדעתי תסכול זה לא דבר בריא..

ופתירת בעיית האפליה לא תפתור את בעיית הסיכסוך

ברור שאת האפליה צריך לפתור למען הורדת התיסכול אך לעולם הוא הוא יופנה לכיוון הלאומי מאחר ובו תמיד תהיה אפליה לטובת היהודים/ציונים.

לי אין בעייה לוותר לערבים על 22% מהשטח

של א"י. זה מה שהם רוצים, לא? רק אם כל כולם יעברו לשם, עד הערבי האחרון, אעביר בתמורה את כל היהודים לצד השני... זה גם ויתור, לא? 2 מדינות ל 2 עמים!! 2 מדינות לאום הומוגניות ולא שעטנז. בטח לא מדינה וחצי ל"עם" אחד . ולשני חצי מדינה על קו חוף הים...

THE WIZARD 55

New member
אני תמיד הייתי הוגנת בטיעונים שלי

ולא הייתי מעבירה אף אחד לשום צד. 2 מדינות ל-2 עמים, מדינה יהודית עם שיוויון זכויות מלא!!!!! לכל אזרחיה והשניה לפלסטינים. זה מה שצריך להיות מזמן.

מה הוגן בכך? זו מדינה דו לאומית, "כל אזרחיה"

שכחת שאת מיעוט בקרב אחייך, הרוב לאומנים פלסטינים מוסתים ע"י נבחרי הציבור שלהם, שב"חים ושאר מזיקים מבחוץ. לעומת זאת אני מציע: מדינה רק לערבים ב22% מהשטח - ומדינה רק!! (טוב נו, כמעט רק) ליהודים. נשמע לי יותר הוגן. כך נבטיח רוב יהודי לדורות ושהמדינה היהודית תישמר ללא לאומנים פלסטיניים. או שישאר ככה ושישארו פליטים בשטחי A ועזה, כי כבר 60 שנה זה מה שהם בחרו וסרבו לכל מה שהציעו. ואנו, נמשיך לבנות בשטחי C האיכותיים רצף טריטוריאלי, בE1, הר חומה וכל מקום אסטרטגי. ואני עוד פייר יחסית, חילופי שטחים/אוכלוסין/הזזת גבולות. קיצוניים ממני מציעים להם כסף ופינוי - פיצוי בירדן. קיצוניים מהם גם את זה לא מציעים...

THE WIZARD 55

New member
לא ריאלי

זה כמו שהערבים מבקשים את זכות השיבה וביטול חוק השבות ואני אומרת להם שזה כמו ללכת עם הראש בקיר זאת בדיוק ההצעה שלך, להעביר את הערבים למדינה, ואת היהודים להשאיר במדינה אחרת דיטי, מדינה יהודית עם שיוויון זכויות מלא, זאת לא מדינת כל אזרחיה עזוב את הסמלים, לדעתי הם ממש לא חלק מהעניין, שתשאר יהודית אבל שתהיה שיוויונית!

THE WIZARD 55

New member
אישית

האדמה של אבא, לא נותנים לנו לבנות עליה. ויש אדמות שהוחרמו ומשפטים כבר די הרבה זמן.

x

New member
בעיה משפטית כניראה האדמה לא שלכם. מה עוד?

למעלה