יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות

יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות

שלום לכל ההורים ישראלים באשר הם!
לידיעתכם, השנה ב-20 במרץ נציין את "יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות". ביום זה אנו נביא את המעשים הטובים, הפטריוטיות, הציונות והאהבה הגדולה למדינת ישראל לראש סדר היום הציבורי, בישראל ובעולם.
המסר העיקרי ביום זה הוא שהמילה "רילוקיישן" כבר אינה מילה גסה! הישראלים החיים בתפוצות כבר אינם "נפולת של נמושות" או "בוגדים" אלא הם ישראלים אשר החליטו להתגורר מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל ואזרחיה מתוך בחירה ולתקופה מסויימת, אך יחד עם זאת הם משמשים כשגרירים של רצון טוב בכך שהם תורמים באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה וקיומה של מדינת ישראל - החל מאיסוף כספים למען ארגונים בישראל ועבור חיילי צה"ל, הפצת השפה העברית בתפוצות, הסברה, המשכיותה של המסורת והמורשת היהודית, משמשים כבית חם למטיילים ישראלים רבים, הפצת ההמצאות, הטכנולוגיות והחידושים הישראלים אשר שמים את ישראל על המפה ועוד.
ביום זה כולם שותפים: נשים וגברים, צעירים ומבוגרים מכל פינה ברחבי העולם (כולל מישראל) למטרה אחת משותפת - עשיית טוב ועוד יותר טוב למען מדינת ישראל. כל ישראלי מרחבי הגלובוס יכול להתחבר ולקחת חלק ביוזמה...בכך שהוא יעשה משהו קטן וטוב (לאו דווקא כרוך בהוצאה כספית) למען המדינה בתחומו ובתנאים העומדים לרשותו. ביום זה הנתינה תהייה עוצמתית, חוצת גבולות, ימים ונהרות...כי ממש לא משנה היכן נתגורר, עם ישראל חי בישראל ובתפוצות!!!

לפרטים נוספים:
https://www.facebook.com/רילוקיישן-דרלינג-רילוקיישן-1606295472917509/?ref=hl

R750-Girl

New member
על מה זה מבוסס בדיוק, ההחלטיות שמאחורי

"הם משמשים כשגרירים של רצון טוב בכך שהם תורמים באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה וקיומה של מדינת ישראל - החל מאיסוף כספים למען ארגונים בישראל ועבור חיילי צה"ל, הפצת השפה העברית בתפוצות, הסברה, המשכיותה של המסורת והמורשת היהודית, משמשים כבית חם למטיילים ישראלים רבים, הפצת ההמצאות, הטכנולוגיות והחידושים הישראלים אשר שמים את ישראל על המפה ועוד"
==
ושאלה על הדרך, מותר לעשות טובה למישהו שהוא לא, תרחם השם, יהודי כשר?

Boston Guy

New member
זה מבוסס על הרבה מאוד אוויר חם

וכנראה לא הרבה יותר מזה.
וכרגיל - זה נסיון לעשות כמה ג'ובות ולקדם מכירות של ספר שכנראה אף אחד לא קונה.

een ogenblik

New member
אה...., כי זה נשמע

מחניף יותר?
את יודעת, לא נמושות אלא דיפלומטים. מעמד שונה לחלוטין!

למה אתם (חברי הפורום שהגיבו) כל כך צינים?

גם אם אנחנו לא שמים לב, אנחנו שגרירים של ישראל ועוזרים לרוב להסברה בעצם זה שאנשים פוגשים אותנו, ורואים מולם אנשים כמוהם, ולא עם כובש.

אתם לא חייבים לעשות כלום אם זה לא מדבר אליכם, למה לקלקל למי שכן???

R750-Girl

New member
לא צינית - הכל הכל רציני

אני לא מדברת על הכיבוש, לא ישירות ולא בעקיפין. אפילו לא הכיוון.
ההנחה שאני מגייסת תרומות לעם ישראל, משמשת מלון לזרים (אבל רק אם הם יהודים) ומקיימת איזו מורשת יהודית היא דוחה.
שטיפת המוח הזו שמתרחשת בארץ - שאנחנו העם הנבחר ומגיע לנו הכל, שזורחת לנו השמש מהטוסיק רק כי נולדנו "יהודים", ההנחה הזו שאנחנו אובר אלס (זוכרים מי עוד אמר את זה?) - זה שורש כל הרע בארץ מבחינתי.
מדינה שמבחינה בין אזרחיה על בסיס החבר הדימיוני של אותו אזרח (ורק חברים עם חבר דימיוני ספציפי זוכים בחופש מלא) - רק בארץ הקודש.

אספרסו2

New member

forglemmigej

New member
חבר דימיוני חחח אהבתי

לכל מדינה יש דרישות להגירה זה ממש לא הכנס כפי יכולתך , יש מדינות שדורשות שיהיה לך סכום רציני , בריאות , השכלה גבוהה בעצם רוב המדינות המערביות דורשות את זה , במה מדינת ישראל שונה מצרפת או גרמניה או אמריצקה שרק אם נולדת להורה אמריקאי או בעל אזרחות מקומית תוכל להעביר את זה הלאה אפילו אם אין לך קצה קצהו של חיבור למדינה הזו אבל נולדת להורה שנולד שם, במה זה שונה מאנשים שעושים אזרחות פולנית,רומנית ועכשו יש טרנד של אזרחות פורטוגלית כי סבא של הסבא של הסבא ועד 800 דורות אחורה ידע לדינו כשגורש מפורטוגל ואולי הכיר את הרב הראשי של טורקיה
בקשר לעם הנבחר זה לא שהוא מעל עם אחר אלא כי החבר הדימיוני בחר בו להאמין בתורה הקדושה זו כל המהות של אתה בחרתנו ולא תכונות אחרות.
התרומה הפרטית שלי היא שאני לא בחברות עם פרו פלסטינאים

לפי הבנתי, אין פה הנחה שמישהו עושה את כל מה שרשום שם,

אני כן חושבת שאנחנו, גם אם אנחנו לא מתכוונים בכלל, שגרירים של ישראל, ואני מקוה שרובנו שגרירים טובים ולא עושים לישראל שירות דוב.

לא התחברת, אין בעיה, אבל למה לקטול?

R750-Girl

New member
אני קוראת לזה הבעת דעה

הייתה פה החלטה שאני עונה להגדרה מסויימת, אני, מצידי מיהרתי לתקן והבעתי דעה.
שגרירה של ישראל? אולי. שנור בשם כת זו או אחרת - לא אני.
אני גם לא חושבת שכל מי שחבר בכת הזו, אוטומטי, מוגדר כבן אדם טוב. אנשים טובים, ובהתאמה, חלאות - יש בכל מקום.
&nbsp
ההנחה שאם אין לי איך לתמוך, אני מריכה לשתוק, מזכירה לי איך מחליטים בשבילי שאני "יהודיה" ואין לי שום אפשרות לעשות Opt Out.

R750-Girl

New member
ורק להבהיר

זה באמת לא אישי נגדך נירית - אישי *מאוד* נגד דת, באשר היא תהיה.

Et tu Brute

New member
די נו, מגיבים רק כשמסכימים?

זה לא היה פה ככה עד עכשיו ואין סיבה שיהיה ככה מעכשיו, ולו רק בגלל שיהיה פה ממש משעמם אם כל הדיונים יהיו רק הסברים למה אנחנו מסכימים עם ההודעה הפותחת.
&nbsp
לגופו של עניין - מעולם לא הבנתי את הקטע הזה של "שגרירים של ישראל". הרי לכל ישראלי בחו"ל יש את הסיפור על האיראני הנורא-נחמד שהוא פגש בעבודה/אוניברסיטה/גן של הילד - זה לא גרם לאף ישראלי להפוך לתומך של תכנית הגרעין האיראנית. אנשים נוטים להפריד בין הישראלים הנחמדים והטכנולוגיה הישראלית לבין מדיניות ישראלית כזו או אחרת, ובצדק. זה שממדינה מסוימת יצאה איזה המצאה נהדרת לא אומר שכל דבר אחר שאותה מדינה עושה זה גם סבבה.
&nbsp

AlicePJ

New member
אבל מדינת ישראל היא מדינה כובשת. גם אם אני נחמדה

ויפה וכל הדברים הכי מעולים, זה לא מפחית ממה שמדינת ישראל עושה. בגלל זה כל העליהום הזה על שוברים שתיקה מגוכח, נדמה לאנשים שאם הם יעלימו את העדויות אז כל העולם ישכח שמדינת ישראל שולטת במיליוני אנשים בלי לתת להם מלוא הזכויות... כאילו שוברים שתיקה זה מה שמפריע לעולם, ולא הכיבוש.
אם מדינת ישראל היתה רוצה שלעולם יהיה אכפת ממנה ויחשוב עליה דברים טובים, היא לא היתה ממנה את אביגדור ליברמן לשר החוץ, ועכשיו נראה לי שבכלל אין שר חוץ, כי למי אכפת מהעולם?
מדינת ישראל לא משלמת לי משכורת ואני לא הולכת לגרום לאנשים להאמין שהכל נפלא שם ואין כזה דבר עם פלסטיני כי הפלסטינים לא יודעים לבטא את האות פ' דגושה.

forglemmigej

New member
שוברי שתיקה מזכירים לי את הסרט שומרי הסף

יורים ובוכים. מי שלא רוצה להרוג ערפים שלא יתגייס לקרבי,לא משחקים שמה סטנגה.
ההתיפיפות נפש הזו מעצבנת אותי.

danakama10

New member
מה שמפריע לעולם זה אנחנו

היהודים. הילד השנוא של העולם שלפני 70 שנה ניסו לחסל אותו לחלוטין וכל העולם שתק. היטלר אפילו הרשה בתחילה לאונייה עמוסה ביהודים לצאת מגרמניה והם עברו מנמל לנמל וגירשו אותם מכל מקום, הישר בחזרה לגרמניה. אז אולי עברו 70 שנה, אבל אנשים יונקים את האנטישמיות עם חלב אימם והיא לא תיעלם כל כך מהר אם בכלל.

השטחים לא נכבשו מאיש כי לא היו שייכים לאף עם, מלבד לשלטונות ששלטו בארץ באותה התקופה.
ואם המרצחים האלו היו מפסיקים לרצוח בנו ואם בהנהגה שלהם היו רוצים שלום ומדינה, כבר היתה להם מדינה. אבל הם לא.

אבל ברור שחלק מהישראלים בתפוצות מעדיפים לחבור לאנטישמים הגרועים ביותר ולהשמיץ את ישראל, מאשר לחבור לידידי ישראל שמבינים מה ה GOOD GUY ומי ה BAD.

forglemmigej

New member
כמו בכל מקום שיש שני יהודים יש 13 דעות שונות

למה צריך לחיות בארץ נהדרת כדי להביע אהבה אליה ולהגן על השם שלה .
לא פגשתי בכל השנים שאני מחוץ לישראל אנשים שהשמיצו את מדינת האם שלהם אפילו שהיא היתה גרועה שבגרועות כמו שהישראלים עושים.
האם להביע דעה נגד הכיבוש , חוסר הצדק הכלכלי , חוסר בזכויות אנוש עושה את המתבטא יותר טוב מזה שלא מסכים. ממש לא.
ברוב מדינות אירופה יש נטיה לממשלות ימניות קיצוניות כי לעם נמאס מכל מיני ליברלים הזויים שלא מבינים את המציאות המשתנה מתחת לעינהם ולא נכנס לויכוח באלו עדות מדובר..
אני גם רוצה לראות מי באמת ינצח באמריקה בבחירות , האם יהא זה ברני שראיתו את החיים יפה והומנית או דון שראיתו פסקנית

carlimi

New member
ברור שלא צריך

אבל מאוד מעצבנת אותי העובדה שגם לאחר שעזבתי את המדינה מרצוני, אני עדיין מרגישה סוג של נרדפת. מצפים ממני, דורשים ממני, רודפים אותי ושופטים אותי.
די!
ראבאק.
תניחו לנו כבר.
אז עוד שיעשה את זה מישהו שבעצמו לא חי בישראל!?
נו באמת.
זה כבר ממש מגוחך בעיני.
וסוג של מביך.
ולנו?
חלילה, אסור להגיב לבקר או להביע דיעה. כי איזו זכות יש לנו? אנחנו הרי לא גרים בישראל ....
למה?
אלוהים יודע.

למעלה