יום הרילוקיישן הישראלי בתפוצות

AlicePJ

New member
מדינת ישראל היא נהדרת, ההנהגה שלה לא

את בוחרת לאהוב את מדינת ישראל אבל לשנוא את הישראלים, ואני אוהבת את מדינת ישראל ואת הישראלים אבל לא אוהבת את ההנהגה.
אם את חושבת שהשואה מצדיקה שליטה על מיליוני אנשים אז תהני, אבל העולם לא מסכים איתך ומקווה שלעולם לא יסכים איתך.
וכמו שאמרו - אם את כל כך ציונית תגורי בישראל, אין כמו הדו פרצופיות של האנשים שבחרו לא לגור בישראל, הצביעו ברגליים נגד מדינת ישראל, אבל מתנהגים בשיא הצביעות וחושבים שזה שהם אומרים שהם אוהבים את ישראל משנה משהו. אוהבת את ישראל? חושבת שהיא המדינה המושלמת? תעברי אליה! הם ישמחו, באמת! אבל להתבכיין כמה שלא אוהבים את ישראל בעולם כשאת בעצמך בחרת לא לגור בה, זה פשוט בדיחה.

danakama10

New member
אני מאוד אוהבת את ישראל

ואני לא גרה בה לא כי ברחתי או שהיה לי קשה שם. החיים הובילו אותי לאן שהובילו, ומי יודע, אולי החיים יובילו אותי לשם בחזרה. אבל בהחלט אני אבקר קשות את המשמיצים, גם אם אני לא גרה שם.
ואת, לא תצליחי לבלבל... אהבה אין בך.

libiבבית

New member
בואי ואסביר לך משהו לגבי הגברת פיז'מה ..

וברשותך ציטוט (ארוך)

"
האם את/ה אנטישמי/ית?
מחשבות על אנטישמיות...יתכן שקראתי אצל מישהו אחר . יש עדויות עוד מתקופת הרומאים , לכך שהשבת עצבנה אותם . זה היה רעיון מהפכני לגמרי -פעם בשבוע (!) יום מנוחה . הם כינו את היהודים בטלנים וצחקו על כך , שליהודים היו שני מלבושים , אחד ליום חול ואחד לשבת. זה אמיתי. תבדקו.
השנים חלפו , אנרכיסט אחד , שניסה להקים עוד כת היפית בנוסח פוסט בית שני נרצח על ידי הרומאים .היהודים לא ממש הצטערו. יצא , שהרעיונות ההזויים שלו ,שהיו אמנם מושפעים מהיהדות , תפסו תאוצה , ואז שנאו את היהודים כי הם "רצחו אותו" והם כבר לא העם הנבחר.זו לפחות היתה הטענה. מי שהתנצר , סלחו לו...בערך.
והשנים חלפו ...דרווין פירסם את תורת האבולוציה , ועוד כמה תיאוריות התפתחו להן ,והפעם שנאו יהודים כי היו להם גנים דפוקים עד היסוד . זה משהו שאי אפשר לשנות. ככה נולדו . צריך רק להשמיד.
ואז היתה השואה . לאחריה רבים מאזרחי אירופה היו אכולי רגשות אשם . התברר שהתפיסה הנוצרית לא ממש עזרה לחמול על מליוני בני אדם , בתוכם מליון וחצי ילדים יהודים . אז הדת הפכה לאנכרוניסטית ומיותרת.
אבל היהודים המעצבנים האלו התעקשו להאחז בכל מיני רעיונות-שיש אלוהים , שהוא הועיד את ארץ ישראל ליהודים . שיהודי צריך לחיות כיהודי , ובנוסף לכך קמה מדינת ישראל . הסתבר שכבר מאתיים שנה בטפטופים יהודים מנסים לישב את חבל הארץ הזה הקרוי פלסטינה. לא עזרו כל מלחמות הערבים , כל הנסיונות השונים והמשונים להרוג אותם , לטבוח בהם . היהודים התיישבו והרגישו מצויין. בסוף גם הכריזו רשמית על מדינה . היה נסיון להשמיד אותה ב1967. לא הלך.
אז התעוררה אירופה בזעם . החוצפה הזו , לכבוש , ולהתיישב !
מה שאני מנסה להגיד , שהאנטישמיות משנה פניה חדשות לבקרים . יש מדד מצויין כדי לדעת האם אתה אנטישמי . אם אתה חש שינאה או בוז למתנחלים וחרדים , האנשים שבפועל חיים את תפיסת העולם היהודית -מזל טוב אתה אנטישמי. אפשר להיות גם אוטו-אנטישמי , אם אתה יהודי. שיהיה לך בהצלחה עם זה .(או שלא )"

יוקלילי

New member
היהדות שרדה בגולה בזכות ההסתגלות והמגוון שלה

ליהדות פנים כה רבות, אפשר לקרוא את דברייך כך שהיהדות היא המתנחלים והחרדים בלבד (רק הם מממשים לפי דברייך את היהדות), ולא הייתי מנכסת את היהדות רק לציבור הזה, אחרת מספר היהודים בעולם היה מצטמק באחת... יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה, ואין לזה קשר למימוש המצוות. היהדות היא לא רק דת, היא גם לאום וגם תרבות, ומחוץ לגבולות ישראל אפשר לראות את המגוון הזה.ביקורת אינה אנטישמיות, והיהדות הינה מטיבעה ביקורתית-כך מתפתחים וכך גם נשמרה היהדות לאורך הדורות בגולה. ראיה יפה לכך היא שהתלמוד הבבלי, שנכתב בגולה, הוא התלמוד שעליו מתבססים כיום, ולא הירושלמי; ביבנה, שמחוץ לירושלים, ניצלה היהדות. היצירתיות הגדולה מגיעה מקו התפר, כך באמנות, כך גם ביהדות שגבולותיה נבדקים.

libiבבית

New member
לא אמרתי את זה ואני דרך אגב לא מתנחלת ולא דתיה

אמרתי , וכל אחד יבדוק את עצמו , שאם אתה חש שנאה/בוז למתנחלים ודתיים , אתה אנטישמי . כן , כן . האנטישמיות לובשת ופושטת צורה .
בסרטונים של החמס מככבים נכון -מתנחלים וחרדים .

מי שחושב שהוא יהודי כי אמא שלו יהודיה , אז הוא קצת גזען לטעמי . לעומת זאת כל אדם שיבחר להיות יהודי -יכול להצטרף למועדון אם הוא מתחייב לכללים . לא הייתי בישיבה , אבל נדמה לי שלומדים את שני התלמודים, אלא שהירושלמי חסר , (גילוי נאות -למדתי ספרות עברית ) ולכן לפעמים מעדיפים את הבבלי. היהדות לא "ניצלה" ביבנה , כשם שהיא לא "הושמדה" בחורבן בית ראשון . סיפור יבנה הוא אנקדוטה , שאנשים אוהבים להשתמש בה כמשל לכל מיני צרכים .

carlimi

New member
סליחה?

מי קובע בדיוק שמי שאמא שלו יהודיה זה מה שמדגיר אותו כיהודי?
אני כי מתחשמק לי?!
מזה השטויות האלה?
אבל את יודעת מה? את צודקת - הרבנות וההלכה וכל שאר הירקות שיצאו עם ההגדרה הזו הם ..אעפס גזענים משהו.
מסכימה.

libiבבית

New member
מדגיר מילה שלא מוכרת לי

זה לא אני כתבתי , זו הגברת כתבה.

לא יודעת , לא התעמקתי בחוקים , אבל ברור שלהיות יהודי זה תואר ריק מתוכן , אם אתה לא חי באיזשהו אופן מובחן כיהודי. אז נכון שלהיות אדם ישר , ולשאוף לעשות טוב לאחרים , ולהתחשב זה חלק מעסקת החבילה ...אבל אם את גרה בחו"ל בטח שמת לב , שגם כמה גויים חיים ממש ככה . הם לגמרי על הכיפק ובכל זאת -הם לא יהודים .

יוקלילי

New member
את אומרת דברים וסותרת את עצמך

את מאמצת את נקודת המבט של האויב, החמאס במקרה הזה, על מנת לקבוע לשיטתך מי יהודי ומי לא
היהדות אכן גזענית, אך כך היא מגדירה את עצמה. מה לעשות?
היהדות הרבנית ההלכתית נכשלת לטעמי בהסתגלות לעידן המודרני, ולראיה מצב הנישואים בארץ. האם את עושה משהו בנוגע לכך שהיהדות גזענית בעינייך או שאת פשוט בעמדת השופט?
פתאום זה כבר לא נראה לך?
ומה בקשר ליהודים אתיופים ששמרו על יהדותם בתנאים קשים? אם אני אוהבת אותם אז אני יהודיה וזה כבר בסדר או שזה לא מספיק לך?
ויהודים אנוסים מספרד לפני 500 שנה, הם לא היו חרדים ולא מתנחלים- הם יהודים בעינייך?
את מתעלמת בבורות מכל ההיסטוריה והמטען התרבותי של יהדות ומצמצמת אותה, האוייבים שלנו מבסוטים ממך מאוד.וגם בן ארי, אבל אולי את בכלל מצביעה שלו, אז במקרה הזה אני לא חושבת שיש לי הרבה מה לתרום לשיחה.
לקחת לעצמך את החופש לומר פה פורום מי גזעני, מי אנטישמי- ממש נפלא ואינטליגנטי מצידך.

forglemmigej

New member
חולקת עליך

מליוני יהודים בכל העולם תומכים בישראל כספית ובמדיה , כתיבת מאמרים במדיה עולמית זה יותר מתרומה להקמת מעון בשדרות או אופקים. זה מגיע להרבה יותר עיניים.
היום כמובן מי שכותב בעד ישראל נחשב לימני בור ושלא יבלבלו אותו עם עובדות שידועות רק לצד ה0מאלי של המפה

אם נדבר על כיבוש, אז את בעצמך אם אינני טועה חיה במקום שהוא אבי אבות הכיבושים בהיסטוריה של אלף השנים האחרונות.
שמה לא גרשו אנשים, לא גרמו למותם עם שלל נגיפים שהם לא היו חסינים אליהם, לא גרמו להם למות מרעב אחרי שגנבו להם את האדמות מהן התקיימו, לא שינו את שמותיהם לאנגלית , לא כפו עליהם את הדת הנוצרית כי הם פרימיטיבים שמאמינים ברוחות ושמאנים?
ואני בעצמי מתגוררת באירופה שיש לה דוקטורט ברצח עמים לסוגיהם , בגירוש אוכלוסיות של מליונים ממקום שחיו בו מאות שנים .
במה האנשים במקומות האלו יותר טובים מהישראלים' איזו דוגמא אישית בדיוק אפשר לקחת מהם , אלו ערכים אני צריכה לאמץ ממי שחיסל את בני משפחותיהם של הורי , זה שמישהו בלונדיני עם עיניים כחולות לא עושה עלי שום רושם אני נמצאת בקרב האנשים האלו שנים רבות כדי להבין זרמים תת קרקעיים ..

AlicePJ

New member
אבל אני ישראלית

אכפת לי ממה שהישראלים עושים כיום יותר ממה שאכפת לי ממה שהיהודים עשו לפני 200 שנה, או ממה שהגרמנים עשו לפני 500 שנה, וכן הלאה. אז אני לא אקח אחריות על מעשי עמים שאני לא שייכת אליהם בתקופות שבהם לא אני ולא הורי ולא הוריהם היו חיים. ואני גם לא אקח אחריות על מעשי עמים בימינו אנו, אפילו שיש לא מעט שעושים מעשים נוראיים ברבה הרבה יותר ממה שקורה בישראל, ברמות שאי אפשר להשוות.
אבל למרות שאני לא גרה בישראל אני ישראלית, ולכן אכפת לי מה קורה בישראל ב- 2016. ומה יקרה בישראל ב- 2016 ובשנים שאחריה. לא מנסה להשוות את מה שישראל עושה למה שעשו בעבר, אבל כן חושבת שהשליטה של ישראל על מיליוני אנשים בלי לתת להם זכויות היא פסולה. זה שבמקומות אחרים עושים דברים גרועים יותר לא הופכים את מה שקורה בישראל לבסדר, איזה מין טיעון זה? זה כמו להגיד מה את מתלוננת על אנסים, יש רוצחים בעולם! תגידי תודה שאותם אנסים רק אונסים ולא רוצחים. הטיעון שלך פשוט לא מחזיק מים.
לדעתי לאהוב את ישראל ולרצות שישראל תמשיך לשלוט במיליוני אנשים זה לא מסתדר יחד ולא באמת מראה שאוהבים את ישראל. כי ככה ישראל לא תשרוד, לא בעתיד הרחוק. מי שאוהב את ישראל צריך לרצות עתיד טוב יותר לישראל. מי שמאחל לישראל תמיד לשלוט על אחרים, תמיד לחיות על חרב, לא אוהב אותה ולא ציוני לדעתי.
ואני מבינה שיש פה כל מיני אנשים שלא חושבים שיש עם פלסטיני ולא חושבים שמגיע להם מדינה. אז אני סקרנית להבין מה עומד מאחורי זה - הם לא מאמינים שאותם אנשים קיימים פיזית? כלומר כשאומרים שיש מיליוני לא יהודים (לא אומרת פלסטינים בשבילכם) שחיים שם, אתם חושבים שזה לא נכון? שאין שם אנשים? שהאזור פשוט ריק וממציאים את האנשים האלה? או שיש אנשים ומה, מה הסיפור איתם? אני בטוחה שאתם רוצים להעביר אותם לירדן או לים או לכל מקום אחר אבל הרי זה לא יקרה, זה בניגוד לחוק הבינלאומי ולא אופציה שתקרה במציאות. אז מה קורה עם המיליונים האלה? אתם לא נותנים להם מדינה כי הם לא עם, אז בסדר, שתהיה מדינה אחת לשתי עמים, אבל אתם תצטרכו לתת להם להיות חלק מהמדינה בדיוק כמו השאר, בסופו של דבר. אין פה עוד אופציות - או שתהיה למיליונים האלה מדינה, או שהם יהיו ישראלים כמו כל השאר. כמה שנים עוד אתם חושבים שתהיו עם אופצית הביניים שיש היום?

libiבבית

New member
אני לא טרול , אבל רוצה לחזק אותך

את הכפר של המשפחה שלי , באר טוביה שרפו ערבים ב1929 . הם גם שחטו את הבהמות -פרות תמימות ,ועל הדרך שחטו את משוגע-הכפר , שסירב להתחבא עם שאר התושבים (היתה לו סכיזופרניה וכנראה גם קלסטרופוביה) , אז אותי אי אפשר לסבן עם ה"נרטיב הפלסטיני. "

וכן כדאי להקשיב לד"ר ענת ברקו - שהיא דרך אגב, קול מתון להפליא ויש לה ידע רב בטרור ובעולם הערבי.

שילשום נרצח בחור בן 21 , בסופרמרקט , אבל הוא היה מתנחל , אז זה בסדר ...אם הוא היה איזה צרפתי , סקוטי או נורבגי -היו מזילים כאן דמעות , ומציירים אייקונים של נרות נשמה

libiבבית

New member
אני יודעת שאני מבזבזת את זמני היקר

ושאת תמשיכי לחשוב , כמה את צדיקה ונאורה, אבל הרשי לי לברך אותך עם הצטרפותך למועדון הישראלים האנטישמים . באירופה זה לגמרי סבבה , ושיהיה לך בהצלחה עם זה .

אני אפילו לא אתחיל להסביר לך איפה את טועה . כאמור חבל על זמני היקר , ואני יודעת שנוח לך עם הדיעה הזו , בפרט בחו"ל . אז בכיף . רק קוראת לילד בשמו -את ישראלית -אולי אפילו יהודיה -וכן , כן , אנטישמית.

AlicePJ

New member
את זאת ששונאת ישראלים אחרים, אז איך את קוראת

לעצמך? אני לא שונאת אנשים, אני לא מסכימה עם מדיניות. אגב, ממליצה לך לקרוא בהזדמנות על הבדל בין אי הסכמה למדיניות ממשלה ספציפית (או כמה ממשלות ספציפיות) לבין שנאת יהודים. נראה לי שזה יפקח את עיניך.

libiבבית

New member
sorry love

על כך ייאמר : על ראש הגנב בוער הכובע . "אני לא מסכימה עם המדיניות". מעניין , שאין לך ביקורת על רצח ילדים יהודים , אין לך ביקורת על כך שהרבה לפני מדינת ישראל הייתה התופעה של דקירה ורצח של יהודים . מפריע לך ה"כיבוש". אז פעם היהודי היה בטלן , אחר כך הוא היה הרוצח של ישו, אחר כך הוא היה גזע נחות והיום הוא כובש.
Welcome to the club
אין ספק שזה נוח , כי ככה אפשר למצוא חן בעיני הנורבגים למשל, ואל נמעיט בערך של מציאת חן. אני ממש לא שונאת ישראלים כמוך , אבל כן, אני אומרת את מה שרואות עיני. ואני אמשיך להגיד את זה כל עוד ישראלים שמושפעים מהאנטישמיות , ימשיכו לחשוב שהם רק "נגד המדיניות" .

Boston Guy

New member
אנחנו צינים כי גדלנו בישראל...

אני חייב להביא, לרגל יובל ה 40 לשידור הראשון, את השיר הקלאסי שנכתב ובוצע לפני בדיוק 40 שנה - מתוך אפיזודה 21 של התכנית האלמותית "ניקוי ראש":
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=bpmMchuQ5dk[/URL]

תודה הרמת להנחתה,

בפוסט הפותח היא כותבת:
"המסר העיקרי ביום זה הוא שהמילה "רילוקיישן" כבר אינה מילה גסה! הישראלים החיים בתפוצות כבר אינם "נפולת של נמושות" או "בוגדים" אלא הם ישראלים אשר החליטו להתגורר מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל ואזרחיה מתוך בחירה ולתקופה מסויימת, אך יחד עם זאת הם משמשים כשגרירים של רצון טוב בכך שהם תורמים באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה וקיומה של מדינת ישראל..."

לא פגשתי אף אחד בסקוטלנד (מקום מגורי) שחושב שסקוטי שעובר לגור במקום אחר בעולם הוא בוגד וכד'. להבנתי הרצון הוא להראות שאנחנו שחיים בחו"ל גם תורמים בצורה כזאת או אחרת למדינה.

ברור לי שאנחנו לא מסכימים וזה בסדר גמור.

boneguy

New member
אז זהו, שהציטוט שכתבת כאן לא תופס

לרוב משתתפי הפורום ומי שאני מכיר.
&nbsp
רובנו מעולם לא היו ברילוקיישן, ואלה שכן, כבר לא עונים על ההגדרה שהיא עצמה כתבה: "לתקופה מסויימת". יותר נכון שרובנו (וגם את, ולפי התחקיר של בוסטון גיא, גם כותבת הספר) פשוט מהגרים. וזה כבר כן נופל בקרב אנשים רבים, עדיין, כנפולת.
&nbsp
וגם אם לא, מעולם לא שימשתי כשגריר של רצון טוב, ותרמתי באופן יומיומי לתדמיתה, צביונה, וקיומה של המדינה. אז אני (וכנראה לא מעט אחרים, לפי התגובות) לא עולה בקנה אחד עם הניסיון להמתיק את התדמית של "יורדים", וכנראה שייך יותר לחלק הראשון בשיר המעולה מניקוי ראש.
&nbsp
אם ישראל רוצה שגרירים, שתשלח אותם. אני בחרתי לנסות לגור במקום אחר, וברגע שהצלחתי להתקבע פה, אנסה לעדות הכל כדי לא לחזור. בינתיים. אולי בעתיד ישתנו הדברים. ואני לא מתבייש להגיש אין לי רצון לחיות במדינת ישראל.

למעלה