יום חדש ושאלה חדשה השילוש הקדוש

אגב מזה רק יעקב אחד פעיל בפורום

עדיף שתסגרו אותו אגב שלא תבינו אותי לא נכון אם יש אלוהים ואמת כל שהיא, אז בעיני זה חייב להיות מהתנ"ך ומהברית החדשה לא מהאיסלם (שאגב עצם זה שהיא נותנת לגטימציה לדתות אחרות, מאדירות אותן ומקטינות אותה) לא מהתורה שבעל פה (שאגב היא מהמגוחכות ביותר בעיני, לא בגלל התוכן אלא בגלל המהות שמורידה את אלוהים לאשפתות והופכת אותו לעילג שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו בעל פה כתב בעצם בעל פה ואז לא לסמוך על זכרון אנושי שהחזיק מעמד זמן רב ולתת ליהודה הנשיא לכתוב אותה, ואז בעצם למצוא מחלוקות בפנים רק לשם המחלוקות נו באמת דיקט זה לא יכול להיות דבר אלוהים שהוא אמת וייציב) לא מהקבלה שכמו כל תורה סתר מעידה על עצמה כמדעית, האמת מבין שלל הדברים ששם מצאתי כל הזמן רק סתירות כנגד דבר אלוהים, כמובן שהם מסתמכות על התנ"ך אבל עושות לו ניתוח מעקפים ודופקות לו את הצורה לחלוטין עד שמגיעים למוצר מגומר ותורה שבכאילו סותמת את כל החורים, אגב היא נותנת תפקיד (אדיוטי ושטחי למדי) לנצרות בעולם (כמו האיסלם זה מעיד על משהו לטובת הברית החדשה והתנ"ך) מכיר את היוונים ואת המצרים הקדמונים ואת בודהה שלל אמונות פגניות אמונות אפריקאיות.. הישועה היא מהתנך והברית החדשה, אני בטוח שאתם באמת חיים באור שעדיין לא נגלה אליי מקווה שאני יגלה משו, אני נואש

אל תתיאש - אתה קרוב

אפשר להמליץ לך משהו? כתוב הודעה אחת עם מספר שאלות מוגבל(אחת עד שלוש שאלות), ואני מאמין שתקבל הרבה יותר יחס. חשוב שתבין שאלהים אוהב אותך והוא בעדך ומקבל אותך.

לא ניתן להסביר לך ולא באשמתך

אנשים נימולים הם אנשים שהאלוהים גורש מלבותיהם. אתה לא אשם זה המצב. הטראומה שעובר תינוק בן שמונה ימים מגרשת את האלוהים מליבו. הוא צריך להתפלל שלוש פעמים ביום בפולחן מסודר מדויק שחוזר על עצמו. לבלות שנים רבות בישיבות כדי להחזיר את האלוהים לליבו. היהדות במקורה היא דת הצדוקים - דת אפיקורסית. קיבלנו את היהדות של ימינו בתהליך רצוף של 2000שנה, בעידוד הנצרות ובטיפוחה.

חח צדוק אני יהודי נימול

ואני מאמין בישוע, מזה אומר? אל תשכח שלעשות ברית מילה היא דבר אלוהים חיים היא לא מבוטלת לעולם אם אתה לא מאמין בישוע עלייך לקיים את התורה, כי יוד אחת ממנה לא תבטל אני מציע להתרחק מאימרות מסוג זה הם יכולות לפגוע באנשים מסויימים והם יכולים להרחיק אנשים מסויימים מדבר האמת

הספר רדוד ששואף את העניין בו מהקדושה שמייחסים

בעקבות דברי אמת אנשים יכולים רק להתרחק מדבר שקר. בעקבות דבר שקר אנשים יכולים רק להתקרב לאמת. האפשרות שאתה ציינת לא קיימת. התורה היא דבר אמת - לדעתך. לדעתי התנ"ך ללא התלמוד או התנ"ך ללא הברית החדשה - הוא ספר רדוד. הספר רדוד ששואף את העניין בו מהקדושה שמייחסים לו.

כי אתה רואה את הדברים בצורה שיטחית

ומחלק את המקרא לחלקים במקום לראות אותו כעיסה אחת התנ"ך והברית החדשה אתה גם בטח מחלק את המאורעות לחלקים ואת תולדות האנושות לחלקים מבודד סיפור פה סיפור שם ושם לו תוית של רדוד

מרגיש כמי שזורק פנינים לחזירים.

נשמה יקרה שלי, התנך ספר שנכתב על ידי מחברים שונים בתקופות שונות והתקדש. הוא משמש אסמכתא לשתי יצירות מופת התלמוד והברית החדש. אודה לך אם לא תשתמש במילים בלי קשר לאמירה, מצב זה מכעיס (ולא פוגע בי). מכעיס מפני שאני מרגיש כמי שזורק פנינים לחזירים.

מחבירם שונים בהחלט

משה ירמיהו יהושוע שלמה פאולוס מתי כן הלאה והלאה אך כולם ככולם תחת השגחה עליונה של אלוהים, תחת רוח הקודש אם אינך מאמין בזה, אינך מאמין באלוהים אלא בבני-באדם התלמוד הוא לא דבר ה' אלא דבר הרבי זה שאתה מסתכל על הכל כאחרון מבקרי הספרות שמגבבים את השטויות שלהם על גבי העיתון לא הופך אותי לחזיר ואת השטויות שאתה מוציא מהפה לפנינים אלוהים ודברו אינם עוד ספר שיצר אדם בשביל לקבל מאיש נשגב ונאור שכמוך את המחמאה "יצירת מופת" ומנגד "רדוד"

ואם לא תהיה בריא ולך לשלום.

הגישה ביהדות שכל התורה ניתנה למשה כולל נבאים וכתובים ותורה שבעלפה (התלמוד) מה היא גישת הנצרות על כל זרמיה אני באמת לא יודע. אתה מושך כל הזמן לכיוון שלך ולי אין רצון לפתוח איך בתיגרה מילולית. אם אתה מוכן תענה לשאלה הבאה ואם לא תהיה בריא ולך לשלום. 1.מה היא האסמכתא שלך שאלוהים כתב את כתבי הקודש או חלקם? 2.מה היא האסמכתא שלך שמה שכתוב בתורה הוא אמת הסטורית, לאומת ההוכחות ההסטורית הרבות, שכל הארועים בתנך לפני דוד המלך פרי הדמיון בלבד.

זה בסדר וזה מקובל

ומה דעתך על יהודי(יהודי יהודי לא משיחי) שאומר זאת? ומה דעתך על מוסלמי שאומר זאת? והכי חשוב מה דעתך על אינקויזיטור שאומר זאת ושורף אנשים?

אני לא מפתח דעה עליהם

מהסיבה הפשוטה שאלוהים אמר להשפיל את עצמי לא לשפוט אותם גם לא להוכיח אותם ולא להתווכח איתם לא לריב איתם לא להילחם איתם, לאהוב אותם גם את העויינים ביותר אני לא מפתח דעה עליהם ובטח שלא שופט אותם נדרש ממני להתפלל עבורם ולבשר את הבשורה לאלה המעוניינים לשמוע אתה צריך להבין אין לי במה להתגאות אפילו אותה אמונה שיש לי, היא לא ממני גם אותה קיבלתי בחסד כמו את הישועה האדם שהייתי לפני האמונה היה יורק לאותה אמונה לכן אני לא יכול לפתח דעה או לשפוט אנשים שאין להם את האמונה

אני כבר אכלתי ושתיתי

ולא צמא עוד השיב ישוע ואמר לה: "לו ידעת את מתנת האלהים ומי הוא האומר לך 'תני לי לשתות', היית את מבקשת ממנו והוא היה נותן לך מים חיים." 11 אמרה לו האשה: "אדוני, אפלו דלי אין לך והבאר עמקה, אם כן מאין לך מים חיים? 12 האם גדול אתה מיעקב אבינו שנתן לנו את הבאר ושתה ממנה הוא ובניו ומקנהו?" 13 ענה ישוע ואמר לה: "כל השותה מן המים האלה יצמא שוב, 14 אבל השותה מן המים אשר אני אתן לו לא יצמא לעולם; המים שאתן לו יהיו בו למקור מים נובעים לחיי עולם." 31 אבותינו אכלו את-המן במדבר ככתוב לחם מן-השמים נתן-למו לאכל: 32 ויאמר אליהם ישוע אמן אמן אני אמר לכם לא משה נתן לכם את-הלחם מן-השמים כי-אבי נתן לכם את-הלחם מן-השמים האמתי: 33 כי-לחם אלהים הוא היורד מן-השמים ונתן חיים לעולם: 34 ויאמרו אליו אדני תנה-לנו תמיד את-הלחם הזה: 35 ויאמר להם ישוע אנכי הוא לחם החיים כל-הבא אלי לא ירעב והמאמין בי לא יצמא עוד

ואכן אמת רק אחת

"אנוכי הנני הדרך והאמת והחיים; לא יבוא איש אל האב כי אם על ידי" (בשורת יוחנן 14:6).

שוב אתה מבסס את האמת שלך על עצמך

למה דומה הדבר לבן אדם שמנסה להרים את עצמו על ידי משיכת שרוכי נעליו. הערכתי מראש שלא אצליח לקבל ממך תשובות. ולמרות זאת לא חסכתי אולי האמת שלך?!

האמת שלי מבוססת על אלוהים

במקום לשבת מהצד במרומי גילך המופלג ולהסתכל על כל האמונות מבחוץ תגיע להחלטה מסויימת להכנס או לא אתה חצי רגל בחוץ חצי רגל בפנים לגבי כל האמונות לא לוקח סיכון מפחד על נפשך "אולי שם האמת?" וישוע דיבר ברור לגבי אלו שמפחדים על נפשם אתה מעדיף לא לנסות בכלל, ולהשאר אדיש וישוע דיבר ברור לגבי האדישים ועם זאת הבטיח וקיים לגבי אלו שהולכים אחריו אני ורבים חיים זאת ורואים אתמי שלא נוטש אותנו איתנו לעד בוקר טוב

בשביל הנמולים רוחניות זה היכולת לראות ולשמוע

" להכנס או לא" אין דבר כזה אפשר רק להחליט להיכנס או להשאיר את המצב כמו שהוא. אין לא קיימת החלטה לא להיכנס. סגנון הדבור שלך הוא כמו ישראלי מצוי. אנשים נמולים הם חסרי סבלנות לרוחניות ולהתלבטות. בשביל הנמולים רוחניות זה היכולת לראות ולשמוע קולות את האלטבעי.

לי אין מטרה לקרב אותך לאמת.

אתה מסיט את השיחה ממטרתה, וגם מנסה מעט לפגוע. אין לי מטרה להרחיק אותך מאמונתך. לי אין מטרה לקרב אותך לאמת. אני מחפש את האמת.

למעלה