יום נפלא לכולם

יוכי68

New member
שחמטית, עוגיות מכונה הן עוגיות שמכינים בעזרת

מכונת בשר חשמלית או ידנית בתוספת פס מתכת עם חריצים ליצירת צורה....ניתן לקנות את החלק הזה בשווקים ב 10 ש"ח....מוסיפים למכונה...מכניסים את הבצק והוא יוצא בצורה כזו..חותכים תוך כדי עבודה...מהר מהר....פשוט וטעים בתה או בנס קפה.

רותי410

New member
איי, יוכי, תראי כמה שלכל העדות

יש בסופו של דבר אותם מתכונים פחות או יותר. כל החיים שלי גדלתי על העוגיות האלה - כל העדנים מכינים אותן. במכונת בשר (אגב, זה עושה אותן בשריות, נכון?) עם פס המתכת הזה שמרכיבים עליה כדי לתת לעוגיות את הצורה. ויום אחד נכנסתי לקונדיטוריה וראיתי את העוגיות האלה, ומה המוכר אומר לי: "אלו עוגיות מרוקאיות". אמרתי לו בטון נעלב: "מה פתאום, אלו עוגיות עדניות!!!!" אז מסתבר שלכל העדות יש בסופו של דבר אותם מאכלים. בווריאציות שונות, כמובן.

cial 1

New member
זה גם מרוקאי וגם אלג'ירי. אך ורק

אם את מוסיפה לזה סומסום חצי קלוי את מקבלת את הטעם הטוב שבחיים. ממש כך ורק עם מחמאה בלבד חני בכול מקום . ואני שואלת לאן נעלמה הגב' יוכי68 רק מחר הוא החג ? וכולם נעלמו . וזה רק על כמה דברים קטנים להכין של חג החנוכה שהוא גם קצת עצוב. מה היה קורה כאן לפני ההכנות לפסח. היו בטח עוזבות את הפורום הרבה לפני. נו אני עוד קצת גם צוחקת יש עוד דברים חשובים לעשות בבית תמיד יש מנצלת הודעה זו אחל לכולם אן בבית חג אורים שמח ממני חני.

רותי410

New member
חג אורים שמח גם לך, חני

ונכון, כולם די נעלמו בזמן האחרון. לא נורא, עוד יחזרו (אני מקווה)

cial 1

New member
גם לך חג חנוכה שמח. חייבת להצחיק אותך לדקה.?

רותילה אני רטיתי עצמי לבד כאן בערב מוגדם? והיה ושאלו כאן על מתכון לעוף. ביין? לי קשה לכתוב עוף ואני כותבת עופיתו. כי אני לא אוכת יותר עוף קרוב ל-7 שנים הכול רק בגגל הבן של הידידה שלי גידל בחצר שלו? טוב לצחוק אני טרחתי לתת מכול הלב מתכון. ומה גם הרגשתי שאני מכינה אותו. עם כול הבלגן הקטן של רחיצת הכלים. ומהלב שלי נתתתי ומה קיבלתי רק תודה וקפץ לכאן אחד רונן שמונן ונתן שני מיני מתכונים בלי הרבה הסבר טרח טרח והלך ומה הוא קיבל פעמיים תודה אני לא מסכימה למה למתיתה ככה אני לא אתן יותר מתכון בלי פעמיים תודה מה זה קשה לכתוב ככה עושים לי חרם חרם. הכול בהומור ממי רוצה להצחיק אותך כי אין אף אחד כאן הבמה שלנו. חש אורים שמח. לך רותילה

יוכי68

New member
עוגת שיש/אלתור

עוגת שייש/אילתור יוכי 4 ביצים שלמות – להקציף עד לקבלת קצף אוורירי 1 כוס סוכר – להוסיף ב 3 פעמים ולהמשיך להקציף כמה דקות. 3/4 כוס שמן ( כוס מידה של 240 מ"ל) – להוסיף לקצף בזרם דק. 3/4 כוס מיץ תפוזים 2 וחצי כוסות קמח+1 א. אפיה – להוסיף לסירוגין עם מיץ התפוזים ולערבב בתנועות קיפול. לחלק את הבלילה לשניים, לחלק אחד יש להוסיף 2 כפות קקאו מנופה. לשמן תבנית חד פעמית מרובעת בינונית ליצוק כף מהלבן ולצידו כף מהחום ושוב לבן וכך יוצרים מעין משבצות של חום לבן......עם סכין יוצרים קישוט מבפנים (להעביר את הסכין מחום ללבן מסביב ובפנים – פשוט לקשקש עם הסכין)

יוכי68

New member
עוגת שייש לאחר ה"קשקוש" בסכין

קשקשתי יותר מידי......חחחחחחחח

יוכי68

New member
חמישי ושישי...השבוע הייתי מותשת

אבל את........כל הכבוד לך ....ל 100 איש WOW יישר כח לך גולדה לה.

למעלה